Prins între Rusia și FBI, Trump alege războiul

Donald Trump a anunțat pe Twitter începutul unei posibile confruntări ruso-americane. „Rusia spune că va doborî orice rachetă lansată spre Siria. Pregătește-te, Rusia, pentru că ele vor veni, noi, frumoase și «inteligente»! Nu ar trebui să fiți parteneri cu Animalul care își omoară poporul cu gaze și se bucură făcând asta.“  „Relaţiile noastre cu Rusia sunt în acest moment în situaţia cea mai rea de până acum, inclusiv comparativ cu Războiul Rece. Nu există motive pentru această situaţie. Rusia are nevoie să o ajutăm economic, un lucru pe care l-am face uşor, şi avem nevoie să coopereze toate naţiunile. Să oprim cursa înarmării?.“ Trump și-a anulat un turneu în America Latina, iar șeful Pentagonului, James Mattis, și-a anulat o deplasare în California – semnale că lovitura militară se apropie.

Armele chimice par să „repare“ greșelile comise de diplomațiile occidentale ce au permis reafirmarea puterii ruse. Un atentat cu gaz toxic pe teritoriu britanic și unul în Siria, puse pe seama Rusiei, respectiv a complicității Rusiei, răstoarnă paradigma relației Vest-Est instalată după venirea la putere a lui Donald Trump. Președintele SUA nu mai poate decide decât amploarea atacului – daca va renunța, riscă să pară un bufon.

Rusia: navele SUA vor fi atacate

Trump a reacționat la o declarație a ambasadorului rus în Liban. „Dacă va veni o lovitură din partea americanilor… rachetele vor fi doborâte și vor fi doborâte și platformele de pe care au fost lansate“, a declarat ambasadorul Alexander Zasypkin pentru televiziunea libaneză al-Manar, patronată de organizația proiraniană Hezbollah. Diplomatul rus a arătat că perspectiva unei confruntări „trebuie înlăturată și de aceea avem nevoie de negocieri.“ Ulterior, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse a adăugat: „În Siria se află un număr mare de ruși, iar Rusia va face totul pentru a-și proteja oamenii din Siria“.

USS Truman, în drum spre Siria

Cum varianta unui atac militar este foarte probabilă, Eurocontrol, agenția UE pentru controlul traficului aerian, a emis o notificare de 72 de ore privind potențiale perturbări ale comunicațiilor radio în estul Mediteranei, din cauza lansării unor rachete asupra Siriei. Situația din apropierea coastelor Siriei este deja extrem de tensionată. Rusia a acuzat că SUA au adus aici distrugătorul USS Donald Cook, echipat cu rachete Tomahawk, fără să notifice partea rusă. Mai mult, SUA au trimis spre estul Mediteranei grupul de luptă al portavionului USS Harry Truman. Analiștii arată că portavionul, aflat acum pe coasta estică a SUA, va avea nevoie de cel puțin zece zile pentru a ajunge la destinație, iar o lovitură puternica asupra Siriei nu va putea avea loc decât după 22 aprilie.

Paralizie la ONU

Declarația ambasadorului rus și reacția președintelui Trump au venit la scurt timp după ce Rusia s-a opus în Consiliul de Securitate ONU lansării unei anchete privind presupusul atac chimic din Siria ce a avut loc sâmbătă, 7 aprilie. China s-a abținut la votul din CS ONU. Organizația Mondială a Sănătății arată că 500 de oameni sunt internați în urma presupusului atac chimic de la periferia estică a Damascului. Moscova susține că Statele Unite vor să folosească acest presupus atac drept pretext pentru acțiuni împotriva regimului lui Bahar al-Assad. „Vrem să sperăm că toate părțile se vor feri să facă un asemenea pas, care în primul rând nu ar fi provocat de ceva real și, în al doilea rând, ar destabiliza și așa fragila situație din regiune“, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, cu referire la posibila intervenție militară a SUA și a aliaților.

Începutul războiului cu Iranul

Statele Unite se consultă cu aliații în vederea unui posibil răspuns militar împotriva regimului Assad, transmit agențiile internaționale de presă. „Căutăm un răspuns coordonat, oricare ar fi acesta“, a spus purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat. Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite vor anunţa în următoarele zile strategia de răspuns. Aflat la Paris, prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman a declarat că țara sa „este gata să coopereze cu aliații, dacă va fi necesar un răspuns militar în Siria.“ O poziție similară pare să aibă și Israelul; un înalt oficial guvernamental a declarat că premierul Benjamin Netanyahu consideră că SUA vor lovi Siria. Sunt reacții ce arată limpede că războiul început în 2011 în Siria nu are a face doar cu jihadismul din regiune, ci mai ales cu împiedicarea formării unei axe șiite Teheran-Bagdad-Damasc-Beirut, prin îndepărtarea regimului Assad, limitarea expansiunii ruse și crearea unui „NATO sunnit“ dominat de Arabia Saudita, în colaborare cu Israelul și coordonat cu Washingtonul.

Adevărata bătălie se duce la Washington

Răsturnările de plan de la Washington arată că în Statele Unite se duce un război mai crâncen decât cel din Siria, cu desfășurări de forțe mai spectaculoase decât cele ale portavioanelor din Mediterana.

Pe 29 martie, președintele Trump anunța: „Vreau să ne retragem. Vreau să aducem acasă trupele din Siria“. Și-a surprins atunci chiar și cei mai apropiați colaboratori, pentru a nu mai vorbi de cercurile radicale din Pentagon și Departamentul de Stat. Ulterior, pe 3 aprilie, Trump a lăsat să se întrevadă tactica sa: „Arabia Saudită este interesată de decizia asta, iar eu am spus: «Dacă vreți să stăm, poate ar trebui să plătiți»“. Pe 9 aprilie, John Bolton preia funcția de consilier pentru Securitate al președintelui, urmând ca în curând Mike Pompeo, fost șef CIA, să devină secretar de stat; este cea mai războinică echipă de la Washington din epoca modernă, scrie presa americană. Întâmplător sau nu, cu două zile înainte de sosirea lui Bolton la Casa Albă se produce presupusul atac cu arme chimice din Siria, într-o zonă în care rebelii anti-Assad ajunseseră deja la un acord de retragere cu Damascul. Ca și în cazul spionului rus otrăvit în Marea Britanie, probele sunt vagi. Brusc, președintele Trump renunță la retragere și avertizează că va urma chiar un conflict cu Rusia. Imediat ce adoptă acest discurs, Trump devine mult mai curajos cu Robert Mueller, procurorul FBI care paralizează administrația SUA prin anchetarea implicării Rusiei în alegerile din 2016. Odată ce a devenit agresiv cu Rusia și a considerat că nu mai poate fi constrâns de FBI, Trump declară, pe 10 aprilie, că are autoritatea de a-l demite pe Mueller.

Dați războiului o șansă

Presa americană de main stream exultă. SUA au trimis militari în Siria pentru a ajuta la înfrângerea grupării jihadiste Stat Islamic, nu pentru a îndepărta regimul Assad, însa presa americană insistă acum doar pe atrocitățile comise de regim, chiar și în lipsa probelor concludente, pentru a justifica o intervenție în virtutea „dreptului de a proteja“ civilii. La fel exultă și senatorii John McCain și Lindsey Graham, cei care au speculat imediat presupusul atac chimic pentru a spune că Trump l-a „încurajat“ pe Assad cu anunțul retragerii și că întreaga aviație siriană trebuie distrusă. Partida neoconservatoare Bolton-McCain-Graham este câștigătoare de etapă. Trump obține în schimb o relaxare a lațului strâns de FBI în jurul administrației sale. Președintele SUA a moștenit un război, iar noua sa echipă, impusă de circumstanțele create de procurori, l-a convins să dea moștenirii o șansă, să înceapă îngrădirea Iranului și a acțiunilor ruse în Orientul Mijlociu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13

42 de Comentarii

 1. Incredibil cum omenirea uita lectiile trecutului si se indreapta iar in pas voios spre dezastru, la fel ca in primul si al doilea razboi mondial. Nu tin cont nici de evolutia tehnologiei militare care garanteaza pierderi de vieti omenesti de 10 ori mai mari.

  • Ai mare dreptate! Totusi nu cred ca SUA se va si tine de vorbele spuse pe Twitter… Mai degraba e un joc politic…Acum SUA preseaza UK si Franta sa intervina DIRECT…doar SUA au sprijinit deschis UK in cazul Skripal …acum is pay back time…

 2. Pentru o actiune criminala (atacarea Siriei pe „presupuneri”, adica pe minciuni si înscenari) nici nu puteau sa aleaga mai potrivita decit o nava care poarta numele unui criminal, cel cu sînge de victime japoneze pe mîini !

  • Postac securist „Harry”, criminala si veche de ani de zile este actiunea Rusiei in Siria in sprijinul criminalului
   impotriva umanitatii Assad. Tot Rasputin finanteaza/consiliaza „adversarii” lui Assad!!! Iti recomand sa fii prezent
   cu familia la un atac chimic, pentru a afla daca vei mai spune ca e un presupus(minciuna/inscenare) atac!? Truman,
   jalnic securist, ti-a fost inaintas, ilegal stalinist care l-a succedat pe ilegalul Roosevelt. URSS a actionat din
   1979 in Afganistan folosindu-l in lupta secreta pe celebrul Bin Laden care s-a dat antisovietic, pana a fost demascat,
   trecand la actiuni pe fata, incomparabile in cruzime, contra SUA si a Lumii libere!!! Alti agenti bolsevici(rusi) din CIA i-au inscenat asasinarea si aruncarea in Oceanul indian, pentru a impiedica identificarea…sosiei! Dupa ura ta
   animalica fata de „americani”, te demasti ca un securist de „stanga” incarnat, dar de rang inferior.

  • Charlie va doresc viata lunga si fericita, tie si la tot neamul tau dupa adevarul cuprins in randurile postate de tine la acesta articol. Asa sa va juta Dumnezeu.

 3. Siria a ajuns un camp funebru unde populatia e macelarita fara crutare de armate si bande rivale de criminali…De o parte Sua ,Israel, Franta,Arabia saudita de cealalta Rusia, Iran si cea mai interesata de starea de lucruri-Turcia- in cautarea fantasmelor ei imperiale…Nimeni dintre cei raspunzatori nu doreste sa opreasca aceasta crima de proportii, nimeni nu pare induiosat de abatorizarea copiilor si a femeilor. Totul se desfasoara strategic, din punctele de comanda ale generalilor imbecilizati de varsarea de sange high tech si a birourilor ovale ori dreptunghiulare din palatele asa numitilor sefi de state, alesi nu sa reprezinte democratia si umanitatea, ci alesi parca sa le dezintegreze prin toate modalitatile militare si paramilitare.

  • Postac securist „Codrut”, folosesti tehnica bolsevica devenita clasica de a amesteca adevarul cu manipularea ordinara!
   Taberele de care vorbesti nu exista in forma descrisa sibilinic.Amestecul SUA nu se compara cu al Rusiei si nici nu se
   suprapune cronologic. Deasemenea,SUA a adoptat initial o pozitie prorusa sub bolsevicul de culoare, iar Turcia se afla
   prin prietenul lui Ponta sub conducerea despotica a unui alt bolsevic(puciul inscenat pentru epurarea adversarilor sai
   a fost pregatit si de celalalt bolsevic „cu piciorul in ghips” deja nominalizat!!! RAZBOIUL A FOST SI A RAMAS SINGURUL
   INSTRUMENT DECISIV AL BOLSEVIZARII MONDIALE! Carnagiile mondiale precedente s-au planificat pentru aparitia primului
   stat bolsevic, respectiv a LAGARULUI DE CONCENTRARE COMUNIST! Colhozul European joaca demult dupa cum canta Moscova…

 4. Nastratin si celelalte nick-uri pe care le foloseste au plecat deja pe front? Sa stiu sa-i dau ceva de pomana. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l primeasca in imparatia vesnica!

 5. Ca e Cook sau Truman, in cazul unui atac din partea acestora, rusii vor ataca in primul rand platformele si asta datorita micii-mari diferente de raspuns a sistemelor.
  Va fi activat sistemul A2/Ad
  Probabil, daca este nevoie vor fi aduse pe calea …. si unul sau 2 sisteme S500, ceva avioane pentru care rusia nu are nevoie de portavion (fiind o tara care se apara) si atunci vor fi indeplinite conditiile necesare infrangerii acestor aliati. Pacat.

 6. Putem vedea dovezile tale,Machiaveli, cu privire la complicitatea Rusiei in atacurile cu gaz toxic in Anglia si Siria?

  • Iti dau eu o dovada indirecta ! ONU a vrut sa initieze o comisie de experti care sa investigheze la fata locului ce s-a intamplat la Douma in Siria ! USA a votat pentru , CHINA s-a abtinut si ghici ce a facut RUSIA : a votat impotriva ! Pai de ce daca Putin si Assad nu au nimic de ascuns ?

 7. Trump e un presedinte prost cu rachete mai inteligente decat el.
  NATO a ajuns o organizatie terorista din care Romania trebuie sa iasa urgent.

 8. Nebunia licuriciului este evidentă..După ce acuză nefondat despre arme chimice, cândcolo se demonstrează că vinovații au fost tocmai aliații lor, adică ”opoziția” siriană, teroriști spălați, acum vrea urgent să șteargă urmele, nepermițând nici organizațiilor internaționale de a face cercetări și ajutoare…Jalnic,.. In altă cauză jurnaliști au vrut să-l viziteze pe spionul rus cică ortăvit,. Evident nu au dat de el,.. In spitalul menționat nu este, mai mult a fost chemată poliția inspre alungarea curioșilor,..Deci sluga, licheaua engleză, care a lansat fake news a intrat și ea in criză.

 9. Omenirea s-a săturat de minciunile grosolane ale americii și acoliților lor . Hai să începem de la Collin Powell și eprubeta lui agitată în Consiliul de Securitate ONU cu urmările dezastruoase din Irak , uciderea lui Gadafi după ce l-a burdușit cu bani pe Sarkozi , dezmembrarea Iugoslaviei pentru a crea statul artificial Kosovo , ș.a. Nu-s de-ajuns ?

  • TUDOR Imbecilescu, locul tau e in stepele calmace sovietizate! Gaddafi a fost omul sovieticilor responsabil cu atacuri
   teroriste in Occident si „l-a burdusit cu milioane” pe fiul de bolsevic ungur Sarkozy!!! Stat artificial, Imbecilescu,
   a fost Iugo-slavia, la fel ca Ceho-slovacia si ele s-au dezmembrat singure, la fel cum s-au rupt statele Baltice si
   Moldova sovietizata de URSS…

 10. Un decrepit care a ajuns mult prea repede marioneta generalilor

  • Ca esti o decrepita devenita marioneta generalilor de…Securitate inca din adolescenta, adica „mult prea devreme”, sunt cu totul de acord, „Ileana, Suceava” si te felicit pentru sinceritatea care in zilele noastre e tot mai rar intalnita!

 11. dragi postatori , nu v-ati saturat de atatea minciuni propagandistice ?

 12. Toti banditii internationali care fac propaganda pentru declansarea de razboiaie trebuiesc eliminati de la conducere si bagati in spitale de psihiatrie sub observatie permanenta!
  America se afla la propriu in fata falimentului si e disperata. Slugile europene nu au nici ele solutii.
  Asteptam ARMATA ROSIE la Berlin!
  Pentru un dement nu trebuie sa plateasca o natiune!

  • „STANGACZC”, te referi la spitalele de psihiatrie ale Securitatilor Bolsevice? De acolo de unde postezi? Armata Rosie
   e demult la Berlin sub comanda lui ENGIE! Dementii, printre care te numeri, au macelarit in doua razboaie mondiale
   aproape toate natiunile lumii pentru victoria „revolutiei mondiale”!!! Dementii marxisti v-au clonat pe voi securistii
   de „dreapta” si de „stanga”…

  • ARMATA ROSIE e galbena de foame ! Si la Berlin n-o sa mai ajungeti in veacul vecilor ! Nici data trecuta nu ajungeati daca nu debarcau americanii in Normandia ! Da’ asa e rusul, ticalos , acum scuipa pe cel care nu l-a lasat sa moara !

 13. Da, Calin Marchievici, ai dreptate ca „lupta se duce la Washington”, pe de-o parte, si-n Orientul Mijlociu strategic, pe de alta (Arabia Saudita sunnita, care vrea sa-i distruga pe shiiti – Iran, Siria). Din fericire, însa, Trump n-a „ales razboiul” (fiindca nici nu-si poate permite), ci flecareala, pusca de lemn. Umflatul în pene, fata de Putin, care tace si-si trimite armada-n zona, si el. N-a fost nici un „ataca chimic, nici în Marea Britanie, nici în Siria, astea-s pretextele (criminale) ale asa-zisilor „vulturi” belicosi (de factura nazista, nu uita ca nazistii s-au refugiat masiv în SUA si sunt revansarzi…). Nu se va ajunge, însa, la altceva decât stadiul zbieretelor pentru presa. Printul saudit a fost si la Paris (dupa 3 saptamâni, când a stat în SUA), unde, în afara altor batai ale apei în piua (vânzari de echipamente militare), n-a obtinut, nici acolo, nimic („Franta niciodata n-a fost pentru o interventie militara-n Siria”, Macron).

  • Madam Rollason, introducerea partial reala a comuntariului tau nu serveste decat la „legitimarea” diversiunii care a
   urmat, de absolvire a Rusiei de responsabilitatile crimelor de la Londra si din Siria!!! Ti-am mai spus, lasa-te de
   istorie ca esti TUFA DE VENETIA! In SUA s-au refugiat zeci de mii de bolsevici de la inceputul sec.XX si sute de mii
   dupa 1933, odata cu venirea la putere in Germania a ilegalului bolsevic Hitler. Criminalii nazisti/bolsevici nu s-au
   refugiat in SUA, ci in America latina(pregatind „revolutia” din 1959 din Cuba), in America de sud si partial in Mexic.
   Unii s-au ascuns la bolsevicul Franco si in Africa de Nord si cativa in Palestina engleza…

 14. Americanii sunt o natie de jefuitori de resurse cucerite prin crime pe baza unor pretexte de 2 lei

  • Daniel, judecatile tale rasiste sunt intradevar de doi lei, devalorizati de feldmaresalul de Securitate Isar-escu!
   Numai zevzecii confunda „natiile” cu conducatorii lor, in cazul acesta, unicul nebolsevic de peste 100 de ani si
   din acest motiv incoltit de Rusia (sovietica)si de CIA/FBI bolsevizate inca de la nasterea ca institutii…

  • Charlie va doresc viata lunga si fericita, tie si la tot neamul tau dupa adevarul cuprins in randurile postate de tine la acesta articol. Asa sa va juta Dumnezeu.

  • Completare. Madam Rollason, cei mai importanti nazisti, Hitler, Bormann, Himmler, Canaris, Goebbels, Göring au fost
   EXTRASI de echipe SMERS(NKVD) si repatriati in URSS!!!Toti au fost extrasi impreuna cu „cadavrele sosiilor lor”, numai
   in cazul lui Bormann nu a fost cazul, acesta disparand in conditii…necunoscute. Seful Gestapo, Müller, s-a repatriat
   in Albania devenind seful Securitatii comuniste albaneze.Austriacul Hans Sima a stat temporar in Spania si Portugalia,
   repatriindu-se in Austria ca Landeshauptmann( un fel de prim-secretar de „judet”!). In Romania fusese legendat drept
   Horia Sima. I.Ghe.Maurer s-a refugiat in Romania pentru cateva decenii,repatriindu-se in Austria unde a avut o functie
   identica cu a lui Hans Sima…

 15. Pacea nu convine SUA . Actualul trend al evolutiilor in lume nu le convine . De aceea iau masuri radicale : razboiul . La Washington sint citeva capete fierbinti . Singura speranta e sa-i racoreasca rusii cu oarece antirachete.

  • Postac securist de „stanga”, „nae girimea”, razboiul este esenta marxismului/bolsevismului carora le esti sclav de
   cand ai fost clonat. Fierbinte iti este tie dovlecelul, mai precis rascopt de prostie, metaforic se spune cu totul
   altfel decat spui tu ca sfertodoct: „capete infierbantate”! Rusii, clona securista de „stanga”, sunt deja in razboi
   cu poporul sirian…

  • „gelu”, sau mai bine-zis, „dirty harry”, am luat nota de amenintarea voalata cu moartea, care va face inconfundabili.

 16. Domnule Trump sunt sigur ca ai aflat ca SUA este guvernata de CIA, FBI si Rechinii Complexului Militar Industrial Monopolisto-Imperialist American. La fel a ajuns si Romaniqa. Astia nu au scrupule si menajamente, domnule Trump, pentru ca nu judeca omeneste, ci grosier si primitiv. Se cred „galactici”, pentru ei popoarele si natiunile Pamantului sunt semne de exclamatie dupa expresii gen, „cine mai sunt si viermii astia”. Ai grija, fii inteligent si foloseste zicala „Qi va piano va lontano”,adica, „cine merge incet merge departe”, aliaza-te cu Rusia si China si salveaza omenirea de la distrugere. Noroc, domnule Presedinte, pentru ca o sa ai nevoie.

  • Mare mistocar te crezi, Alcibiade din Braila securistului basist Tudose. De cand te-am demascat ca bolsevic de „stanga”
   nu mai postezi conspirativ, te arati in toata mizeria ta de postac cu multe pseudonime. Antiamerican, antigerman, anti-
   francez, anti-semit si pro-sovietic…

 17. „Rusia s-a opus în Consiliul de Securitate ONU lansării unei anchete privind presupusul atac chimic din Siria ce a avut loc sâmbătă, 7 aprilie”. Mai minte omul, dar cu atata nerusinare e rar intalnit. Nici macar trompetele media occidentale nu si-au permis sa scrie asa ceva. Rusia a cerut in CS al ONU exact anchetarea la fata locului a presupusului atac, ceea ce americanii au blocat prin veto. Mi-e teama ca manipularile rusofobe vor crea adevarati monstri, intr-o tara oricum ametita de o politica de comunicare de cel mai scazut nivel profesional si moral. A propos, lasati-o mai moale cu cenzura.

 18. „Cititor”-ule, tampeniile nu se cenzureaza intr-un stat securist si cu atat mai putin minciunile grobiene de esenta
  bolsevica pe care le proferezi fara jena. Tu vorbesti de moralitate, sluga a lui Rasputin?

 19. Charlie, du-te tata sa te racoresti si mai lasa si calculatorul sa respire.

 20. O sa va dea rusii ba Charlie de nici cenusa n-o sa ramana de voi. Linge-blide, va curg balele la cativa banuti pe care ii luati la comentariu. La munca ba putorilor si tu si Nastratin, huidumelor.

 21. Trump este Ieltinul Americii , urcat pe tron cu 20 de ani mai tirziu . Lui Ieltin ii trebuia dezalcolizarea , lui Trump , psihiatria .

 22. `Dați războiului o șansă

  omise de regim, chiar și în lipsa probelor concludente, pentru a justifica o intervenție în virtutea „dreptului de a proteja“ civilii. La fel exultă și senatorii John McCain și Lindsey Graham, cei care au speculat imediat presupusul atac chimic pentru a spune că Trump l-a „încurajat“ pe Assad cu anunțul retragerii și că întreaga aviație siriană trebuie distrusă. Partida neoconservatoare Bolton-McCain-Graham este câștigătoare de etapă. Trump obține în schimb o relaxare a lațului strâns de FBI în jurul administrației sale. Președintele SUA a moștenit un război, iar noua sa echipă, impusă de circumstanțele create de procurori, l-a convins să dea moștenirii o șansă, să înceapă îngrădirea Iranului și a acțiunilor ruse în Orientul Mijlociu.` – Mai cretinilor , voi in mintea voastra aburita de trecut , intelegeti ce inseamna lozinca asta ! ? Daca Tera a incaput pe mina voastra este destinata distrugerii totale . Voi veti dispare primii , cu toate bunkerile voastre . A-u fost doua ww-uri pe Tera , dar nici – unul trait pe pielea voastra , v-au aparat alele . Azi nu mai v-a fi asa . Marea suferinta , pe voi v-a fisi la prima explozie nucleara , ( nu zic de California si Yellowstone ) , veti intra in haos total . De Stalone , Swartzeneger sau Noris , veti uita atunci , cind realitatea nu este cea din filmele lor . Alea au fost propaganda . Realitatea v-a fi alta cu mortaciuni fara numar ( cum vedeti de 20 de ani in Primaverile Arabe , mult singe si multe distrugeri . Cumparati ( economie libera ) Muntii Stincosi si cautati pesteri , ca doar acolo veti avea scapare in prima faza . Razboi nuclear = desert atomic , fara scapare celor ascunsi in bunkere cu tot connfortul , daca slugile sint moarte . De ce mai , ca-i adevarat comentul. ?

 23. Ratacitul de Trump , alege ce-i mai rau . Vrea razboi ( ca si cacaunii de la Pentagon ) v-a avea razboi . Dupa ce se vor reduce ei , America si Ruisia ;la zero , v-a interveni China si v-a culege laurii . America-i inconstienta , incoltita din toate partile , nu vrea sa accepte REALITATEA . nU MAI POATE , CE PUTEA LA SFIRSITUL WW2 . Azi , ori face ww3 , ori moare definitiv . La ea nu exista alternanta ca la sluga ei Anglia .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.