Prinţul Harry solicită despăgubiri pentru piratarea telefonului

Prinţul Harry solicită despăgubiri de până la 320.000 de lire sterline (405.000 de dolari americani) de la compania britanică Mirror Group Newspapers (MGN), conform documentelor judecătoreşti făcute publice vineri, pe măsură ce procesul intentat pentru presupusa piratare a telefonului său se apropie de sfârşit, transmite Reuters.

Prinţul Harry şi aproximativ alte o sută de persoane au intentat proces, la Înalta Curte din Londra, împotriva MGN, editorul publicaţiilor Daily Mirror, Sunday Mirror şi Sunday People, pentru presupuse acţiuni piratare a telefoanelor şi colectarea ilegală de informaţii între anii 1991 şi 2011.

Ei susţin că editorii şefi şi directorii din cadrul MGN erau la curent cu aceste acţiuni ilegale pentru care şi-au dat acordul.

MGN, deţinută de Reach, a declarat că nu există dovezi pentru aceste acuzaţii.

Harry susţine că a fost ţinta MGN timp de 15 ani, începând din 1996, şi că peste 140 de articole publicate în ziarele companiei au fost rezultatul colectării ilegale de informaţii, deşi procesul – care se încheie vineri – vizează doar 33 dintre acestea.

Prinţul Harry solicită despăgubiri de până la 320.000 de lire sterline pentru cele 33 de articole, în cazul în care instanţa se pronunţă în favoarea lui în cazul tuturor, conform documentelor judecătoreşti făcute publice vineri.

Instanţa s-ar putea pronunţa şi asupra dreptului lui Harry de a primi şi compensaţii suplimentare pentru alte prejudicii cauzate de acţiunile inculpatului.

Potrivit MGN, niciunul dintre cele 33 de articole nu a rezultat din colectarea ilegală a informaţiilor. Compania susţine că nu există dovezi că telefonul lui Harry a fost spart, adăugând că unele dintre informaţiile personale despre Harry au venit de la consilieri de la Palatul Buckingham.

Editorul susţine că Harry nu ar trebui să primească mai mult de 37.000 de lire sterline, chiar dacă i se va da câştig de cauză în privinţa tuturor celor 33 de articole, potrivit documentelor făcute publice vineri.

La începutul procesului, în mai, MGN a recunoscut că s-a apelat o singură dată la un detectiv particular pentru a aduna în mod ilegal dovezi despre Harry, în 2004, cu toate că articolul publicat astfel nu face obiectul acestui proces. MGN a declarat că Harry ar trebui să primească despăgubiri de maximum 500 de lire sterline pentru acel unic incident.

Harry, Ducele de Sussex, a devenit primul membru de rang înalt al familiei regale britanice care a depus mărturie în instanţă în ultimii 130 de ani după ce a petrecut luna aceasta o zi şi jumătate în boxa martorilor.

Al cincilea în linia de succesiune la tron, prinţul Harry a declarat că, după părerea sa, acţiuni de piratare a telefoanelor au loc pe scară largă în cadrul publicaţiilor MGN. Avocatul MGN, Andrew Green, a declarat, potrivit documentelor instanţei, că „resentimentele fără îndoială îndreptăţite ale lui Harry faţă de tratamentul mass-media britanice şi internaţionale” i-au motivat acţiunea în justiţie, despre care a susţinut că face parte dintr-o „campanie” a sa „de reformare a presei britanice”.

Procesul urmează să se încheie vineri, o hotărâre fiind aşteptată abia peste câteva luni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

 1. Golanul e uscat de bani si nu mai stie de unde sa ia. De la tata a-ntarcat balaia, iar parasuta nu mai produce.

 2. Cind iti speli „rufele murdare” in plina strada impreuna cu nevasta cu nimic mai breaza, cind te imbeti in asa hal incit dansezi pe mese, cu prafuri in nas si zvastica pe brat, desi stii ca prin preajma misuna ca lupii paparazzi, nu mai e nevoie de nici o piratare de telefon ! Da’ probabil ca s-a cam ajuns la fundu’ sacului cu bani trimis de coana mare, iar viata in Beverly Hills e scumpa, nene !

 3. Trăiește din ciuguleli : un scandal mediatizat ,un interviu ,o carte ,un proces …un milog ..

 4. Acest individ se lăuda că a ucis 25 de afgani. Care trebuie răzbunați.

 5. O DOVADA in plus ca este BASTARD, este faptul ca este PROST.
  Afara de EVIDENTA vizuala ca NU seamana DELOC cu Charles si cu fratele su Wiliam, fiind frate pe JUMATE.

  Nici pe Ta’su Charles, nu il da mintea afara din casa, dar are macar cata trebuie unui Rege Constituional, care stie sa TACA potrivit.

  Daca nu era … pedepsit sa fie print, ar fi fost un bun Baiat de Gasca, simpatic si deloc rau …

  AIA, Muierea l-a gasit cu instinctul far’ de gres al UNOR Muieri ‘Oatze …
  Sa vedem daca o mai tine dragostea, ca se aud zvonuri de divort, ca se pare ca au secat banii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.