Cum i-a convins Prințul Paul pe magistrații francezi

Curtea de Apel din Paris a refuzat miercuri să-l predea Bucureştiului pe Paul Philippe al României, solicitarea de extrădare fiind făcută, potrivit acestuia, în scop „politic”, pentru a executa o condamnare într-un caz de restituire ilegală de bunuri, transmite France Presse.

Camera pentru extrădări a Curţii de Apel din Paris a refuzat predarea „din cauza unui risc real de încălcare a Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”.

Îmbrăcat într-un palton negru, costum albastru şi cămaşă mov, Paul Philipe Al Romaniei, cunoscut ca Paul din România, în vârstă de 75 de ani, a primit decizia cu un zâmbet, conform relatării AFP.

Această decizie poate fi atacată de către procurorul general.

Paul Philipe Al Romaniei a făcut obiectul unui mandat european de arestare emis la 18 decembrie 2020, la o zi după ce a fost condamnat definitiv în România la trei ani şi patru luni închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa. În acest caz, 18 persoane au fost condamnate, printre care oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Beny Steinmetz, iar prejudiciul adus statului a fost estimat de procurori la 145 de milioane de euro.

El a fost arestat provizoriu la data de 27 iunie 2022, în Franţa, în vederea executării mandatului european de arestare emis de către autorităţile judiciare române, în baza hotărârii judecătoreşti definitive de condamnare.

Potrivit Ministerului Justiţiei din România, instanţa din Republica Franceză este competentă să decidă asupra modalităţii de executare a acestui mandat european de arestare şi asupra predării persoanei solicitate.

Tatăl său, Carol Mircea Grigore, născut în 1920 în România, a fost considerat fiul nelegitim al lui Carol al II-lea, rege al României din 1930 până la abdicarea sa în 1940 în favoarea fiului său mai mic, Mihai I. În 1947, familia regală a fost expulzată din România de către comunişti, iar proprietăţile sale au fost confiscate.

Paul Philippe, cu cetăţenie franceză, britanică şi română, nu a fost niciodată recunoscut ca membru al familiei regale de către unchiul său Mihai, ultimul rege al României, care a murit în 2017.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

12 Comentarii

 1. Este o greseala foarte mare sa aibe o persoana mai multe cetatenii pt. ca ii permite in cazul unei infractiuni sa profite de asta.Dovada este cit se poate de clara la acest individ ,Paul Philippe al României,care la o zi după ce a fost condamnat definitiv în România la trei ani şi patru luni închisoare cu executare în 2020 ,sa refugiat in Franta.Acum sintem in 2023 si statul roman nu este capabil sa il aduca in Romania ,ca sa isi execute pedeapsa primita .

 2. Domnul Cherecheș dacă nu acea părinți români, stâlcea limba română, vorbea graseiat, avea o soție bizară care nu știa românește, afișa cu soția o eleganță comică permisă pe cele peste 100 milioane euro escrocate din România și mai ale avea naș la copilul de avansată bătrânețe pe capo di tutti i capi T. Băsescu nu ar fi avut probleme în UE.

 3. UNIUNEA EUROPEANA, FRANTA MUCLES DESPRE CORUPTIE, CATA VREME TARILE EUROPENE ADAPOSTESC INFRACTORII ROMANI. ORI POATE AU FURAT SI AU IMPARTIT CU CETATENI ORI POLITICIENI DIN FRANTA, ITALIA, GRECIA. DE CE NU FUG INFRACTORII NOSTRI IN UCRAINA SAU RUSIA? CA ACOLO NU SE POT CULCUSI! FRANTA, MUCLES CU CORUPTIA. PENTRU CAT SI PENTRU CINE II OFERA JUSTITIA FRANCEZA PROTECTIE PRINTULUI PEȘTE PRAJIT? PENTRU CAT, AMBASADA FRANTEI??

 4. Dacă Paul Philipe este Al Romaniei de ce nu-l nu trimit francezi la proprietar??? Nu că s-ar procopsi România ce el, s-a văzut de ce-i înstare, dar acel Al ar trebui să fie un solid argument juridic.

 5. Pai ce, va inchipuiati ca „justitia” din Franta e mai putin infecta decit cea din Romania ?

 6. Metropola nu-si va extrada niciodata proprii cetateni catre plantatie.

 7. Pe dunga descendenței dubioase în virtutea căreia se autonumeste” de România”, juma din România poate pretinde descendente regale iar cealaltă, imperiale, de-a dreptul, dar juzii franțuji sunt sensibilicoși foarte la auzul unei asemenea lezmajestăți a românilor acelora împuțiți la adresa unui om atât de distins și educat, un adevărat nobil care mai vorbește și franceza atît de bien, adică la adresa unui escroc penal, uzurpator de titluri și manglaci la drumul mare, care trebuia demult scuturat de parale și trimis să fabrice lăzi de lemn pentru legume.

 8. Centrala globalista europeana cu sediul la Paris – functioneaza!
  Colaboratorii nu sint niciodata abandonati!
  Vezi si cazurile anterioare … Popoviciu etc.
  De asta – VOTATI PARTIDE SUVERANISTE SI NATIONALISTE!

 9. Greu cu respectarea legii si a principiilor de drept la o nație incultă ca a noastră. Măi oameni buni, tovarășa procuror a fost adusă judecător la Curtea Suprema în mod nelegal- la investirea sa în funcție si un primare de la cea mai mediocra comună depune jurământul pe Constituție, altfel e îndepărtat din funcție. și ăla a fost ales de oameni prin vot, nu ca cei aduși pe scaun de binom. Ce a decis Curtea de la Paris este o palmă pe obrazul nostru ca țară, căcu ipochimenul Prinsul Pol cunoaște lume peste nivelul anturajelor noastre casnice, nu e amic cu vecinii de pe scara blocului. Vor vorbi prin cancelarii, prin ambasade, ce țară domle, aștia, românii, ce înapoiați, ce justiție feudală…

 10. Pacat ca panarama asta impreuna cu matracuca din dotare n-au fugit in Franta pe la 1789, toamna ! Adica tocmai atunci cind inventia doctorului Guillotin tocmai iesise din „probe” si functiona in plin regim, mai ales pe „oase domnesti” ! ..

 11. & Probabil vreo chextiune ”conexată” și cu pădurea ,,revendicată” de Paltin Sturdza , ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.