Prinsul Paul nu i-a convins pe maltezi

Paul-Philippe al României rămâne în arest, anunță Ministerul de Justiție. Reprezentanții instituției precizează și că o cerere de eliberare depusă de Prințul Paul de România a fost respinsă de Curtea Constituţională a Maltei.

„Astăzi (miercuri – n.r.), Curtea Constituţională a Maltei a respins o nouă solicitare a lui Paul-Philippe al României de a fi eliberat. Acesta rămâne în arest până la judecarea definitivă a cererii de predare, adică 17 iunie. Ministerul Justiţiei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Curtea de Apel Braşov (instanţă de executare) şi toate autorităţile implicate şi-au făcut treaba, ca de fiecare dată. Şi vom continua să depunem toate eforturile pentru ca fugarii să execute în penitenciarele din România pedepsele la care au fost condamnaţi”, a precizat Ministerul Justiţiei.

Pe 20 mai, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţa că o instanţă din Malta a respins predarea lui Paul-Philippe în România, precizând că, din punctul de vedere al MJ, legislaţia Uniunii Europene în materia mandatului european de arestare „nu este aplicată corespunzător”.

Prințul Paul nu e „al României” nici din Malta

„Instanţa de executare – Curtea de Apel Braşov – va face o adresă oficială către Parchetul din Malta, prin care le va solicita să exercite la timp calea de atac, să nu existe erori de procedură, ca în cazul Parchetului din Franţa. Statul român se foloseşte de toate pârghiile legale pentru a aduce toţi fugarii în ţară”, spunea Alina Gorghiu, într-un comunicat de presă.

Ministrul reamintea că judecătorii de la Curtea de Apel Braşov au sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pentru a se pronunţa cu privire la câteva întrebări preliminare şi anume să spună dacă în cazul predării lui Paul al României este respectată legislaţia UE în materia mandatului european de arestare (MEA).

Potrivit ministrului, primul termen în dosarul de la CJUE este la finalul lunii iunie.

În 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Remus Truică la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, iar Paul al României a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

11 Comentarii

 1. Bă, terminați dracului cu sintagma enervanta „al României”! Nu e al României, e al mă-sii și a lui tac’su, escrocul! Nu știu de ce nu i se anulează aceasta titulatura „al Romaniei” daca nu îndeplinește demnitatea și onoarea acestei țări?! S-a scărpinat in cur puțin multe țări și s-a agățat de Romania pentru că aici îi sufla-n cur politicienii și justiția.

 2. trebuie sa-i spui lui Basescu, Mircea Dogaru si functionarilor din Primaria Bucuresti sau politiei care i-au dat in acte titulatura de al Romaniei, ce nu exista in nici o tara civilzata, dar dornici sa aiba un vlastar nobil in preajma s-a acceptat devuminrea numele de al Romaniei. Este o discriminare la adresa poporului romanesc vechi de mii de ani nu ca Lambrino sosit din campiile Greciei/Europei dupa casatoriile transfrontaliere a genitorilor sai. E de toate numai cetatean roman cu adevarat NU orice strain sta cel putin 7 ani pana poate cere cetatenia, iar el nu are decat o bunica Zizi care a renuntat la cetatenie si cu toate aste Romania s-a grabit sa-l faca cetatean…

 3. Va rog publicati de ce se numeste „al României”, cu ce drept? Daca asta are dreptul sa fie numit „al României”, fără discriminare TOTI cetățenii născuți în România au dreptul sa fie „ai României”.

 4. Daca privim cu mai multa atentie fizionomiile celor doi sot si sotie ,sint foarte convins ca veti sesiza ca nu au nici-o asemanare cu un roman ,ei fiind doi evrei ,travestiti in cresti ortodoxi.Cine a trait timpurile mai vechi stiu foarte bine citi evrei si-au schimbat datele din acte devenind peste noapte romani crestini ortodoxi.A nu se interpreta ca as avea ceva cu poporul evreu,fiecare popor are dreptul la respect din partea noastra ,dar sarlataniile astea care s-au facut si inca se fac ,ma supara .

 5. „…vom continua să depunem toate eforturile pentru ca fugarii să execute în penitenciarele din România pedepsele la care au fost condamnaţi.”
  Și Cumnățelul CUostea ? Da’ Popovelul LondoneZ ? măR😜g …

 6. Care printz si care „al Romaniei”? Nu avem nevoie de asemenea exemplare, poate doar la puscarie sa fie incoronat!
  Este o grava jignire la adresa poporului roman! Nu va fi adus pt ca pentru ca globalistii sunt puternici si actioneaza in toate statele! Justitia nu este pentru ei decit o vorba goala aruncata in vint! De asta ROEXIT si o dictatura curata si nationalista este sistemul care ni se potriveste!
  Votez numai partide nationaliste!

 7. Prințul Paul cu radacini in Romania,
  măi!
  (se citeste cu ăăăă si 2 de i,
  icnit)

 8. Ha, ha! Să răsculară coloniștii împotriva stăpânirii globale! În altă ordine de idei cum ar fi să-i fie acordat Ursulei von der Leyen titlul “de Oltenia”?

 9. Da ce e asa obsesie ca fugarii sa-si indeplineasca sentinta in inchisorile din Romania? Cata vreme e in UE care e problema? Sau min justitiei stie ca la noi e super Guantanamo si asta e toata ideea sa fie torturati eventual sa moara ca judecatorul Mustata.

 10. @Cu drag din colonia muricana
  ursula GERTRUD phfoney prepay,
  jagardela functioneaza cu cartela!

 11. Ce tot ii dati cu „al Romaniei”? E un excroc ordinär care merita sa stea dupa gratii impreuna cu cel care i-a permis sa poarte numele asta si cu banditul securist base-petrov care-i dadea cu periutza.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.