Pro TV, amendată de CNA. Motivul e serios

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis amendarea posturilor Aleph News şi Pro TV pentru că nu au difuzat deloc din vară şi până acum mesajul „Actul sexual comis de un major cu un minor sub 16 ani constituie viol, dacă diferenţa de vârstă este mai mare de 5 ani, şi se pedepseşte cu închisoarea”.

Fiecare post a fost amendat cu 10.000 de lei (două mii de euro) pentru că au refuzat să difuzeze acest mesaj obligatoriu prin lege, în timp ce toate celelalte posturi de televiziune şi radio l-au avut, relatează paginademedia.ro.

Mesajul obligatoriu

Reprezentantul Pro TV le-a explicat membrilor CNA că au refuzat să difuzeze mesajul de informare întrucât s-a considerat că induce publicul în eroare.

Este o problemă mare aici, spun cei de la posturile TV. Legea în vigoare prevede o diferenţă de trei ani între persoanele în cauză, nu de cinci ani. Legea în varianta cu diferenţa de cinci ani (aşa cum spune mesajul de avertizare) intră în vigoare de la anul, nu se aplică acum.

Monica Gubernat, preşedintele CNA, cea care a şi propus sancţiunea, le-a spus reprezentanţilor televiziunilor:

„Eu nu pot dezavantaja ceilalţi radiodifuzori care au dat mesajul, chit că m-au sunat toţi cu aceleaşi argumente pe care mi le-au dat şi Pro-ul, dar totuşi au respectat.

Nu cred că dăm un semnal ok dacă privim cu lejeritate faptul că doi din marea masă a radiodifuzorilor nu au respectat legea. Atunci avem o lege cam degeaba”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

24 de Comentarii

 1. Eu propun sa-i mai amendeze de doua ori, si nu cu marutis, pentru ca refuza sa dea si salariul si virsta lu’ Esca !

 2. Cine a fost prostul care a debitat elucubratia asta ? Daca ai 18 ani si ai act sexual cu un minor de 15 ani inseamna ca nu se pune ?Ce pedofil a ” lucrat” si s-a ” scremut ” sa iasa o idiotenie de genul asta ? astia-s piscati rau pe creiere frate !

 3. Si daca diferenta de varsta este de 5 ani fara o zi, atunci nu mai este viol?

 4. Acest mesaj și această lege este culmea degradării morale la care s-a supus Parlamentul, Președinția, legislația și în final morala românească nu știm la a cui comandă externă probabil degringolate pe tema sexuală UE, sau SUA. Dar practic se legalizeze nunțile precoce din tradiția unor familii de țigani. Absolut regretabil. Legislație din “comunismul de tristă amintire” definea parcă actul sexual cu o minoră sub 13 ani “atac la pudoare”. Nu mai ezistă acestâ noțiune în legislație? Să înțelegem că un baiat de 16 ani dacâ are consimțământul unei fetițe de 12 ani, vârstă cam fără discernământ, mai ales pe fondul pornografiei infantile și parte trucate accesibilă pe telefoanele mobile, este OK?
  Cât despre argumentul de turmă al doamnei Monica Gubernat, ce nume predestinat, preşedintele CNA că dacă două televiziuni au sesizat o eroare și a amânat difuzare constatând că cei care au dat amboulea mesajul nu au citit legea, trebuie amendate este de noaptea democrației și vitrina a ce porcărie plătită de statul român populează CNA. Textul impus la difuzare de CNA este un ÎNDEMN LA VIOL DE MINORE SAU MINORI! Fiindcă asta transmite mesajul că se autorizează violul cu minori dacă violatorul cunoscând Cartea de Identitate sau Cerificatul de naștere al violatului sau violatei și costată că se încadrează în cei cinci ani diferență, difuzată, trâmbițată obligatoriu de CNA, poate dormi liniștit și viola în serie în ecartul de 5 ani.

 5. Protv trebuia închis!…este un post plătit de către Gyuri Soroș…antiromânesc !…un cuib de trădători de țară în frunte cu madam eram!…

 6. nu am stiut;
  -este merit al protv si al AlephieTV!

  legea in cauza ce contine o obligatie fara termen
  intra in vigoare DE LA 1 IANUARIE 20024,
  ACUM nu se pedepseste nimic dupa legea aia!

  pitecantropii de la nashutv -ceaushisti revizionisti-
  au facut pactul cu diavolul,
  au difuzat „mesajul de interes public”,MINCIONOSI!

 7. Nu se spune salariul angajatilor proteveului ! Este secret de serviciu ! Daca divulgi , incalci legea ! Si pe urma te arzi rau de tot !

 8. Daca divulgi secretul de serviciu . Atunci ajungi la puscarie ! Cinci ani de puscarie se ia !

 9. Art. III. –
  Legea audiovizualului nr. 504/2002, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 534 din 22 iulie 2002, cu modificările şi completările ulterioare, se completează după cum urmează:
  – La articolul 28, după alineatul (7) se introduce un nou alineat, alin. (8), cu următorul cuprins:
  „(8) La sfârşitul calupurilor publicitare, difuzate în intervalul orar 18.00-22.00, cu excepţia programelor dedicate copiilor, posturile de radio şi televiziune sunt obligate să difuzeze următorul mesaj de avertizare:
  Actul sexual comis de un major cu un minor sub 16 ani constituie viol, dacă diferenţa de vârstă este mai mare de 5 ani, şi se pedepseşte cu închisoarea.”

  Art. IV. –
  Prevederile art. I şi II intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2024.

  art. III privind „mesajul” l-au dat IN VIGOARE imediat,la 3 zile de la publicare
  numai ca NU SE PEDEPSESTE,mesajul ESTE MINCINOS,
  art. I si II NU SUNT IN VIGOARE!

  -tarasenia e de o bestialitate juridica incredibila!

 10. oricum „mesajul” este o aberatie. in primul rand actul sexual cu un MINOR SE NUMESTE PE-DO-FI-LIE – INFRACTIUNE GRAVA – castrarea chimica este o NECESITATE, PENTRU A SCAPA SOCIETATEA DE BOLNAVI INCURABILI SI PENTRU A DESCURAJA TURISMUL SEXUAL AL DEVIATILOR, CARE VIN IN ROMANIA PENTRU ASTA: VEZI CAZUL OLANDEZULUI CARE A SODOMIZAT SI UCIS O COPILA! am inteles ca s-a „sinucis”. oare? aceasta fapta este ascunsa in codul nostru penal. art. 220 este o abrambureala pentru a-i face scapati pe monstri care fac turism sexual pentru MINORI! PEDOFILIA NU ESTE VIOL. EA TREBUIE TRATAT INTR-O INFRACTIUNE SEPARATA SI SPECIALA! TREBUIE SA CONSTITUIE INFRACTIUNE CLARA CU ACEASTA DENUMIRE! SA FIE CLAR PENTRU ORICE MONSTRU CARE O PRACTICA!

 11. Referitor la acest mesaj. Cine este autorul? Este atat de prost facut, ca nu intelegi nimic din el. Ce conteaza diferenta de varsta? Minorul e minor si atat.

 12. mizeriile astea de doi lei…
  strabunicul s-a casatorit cu strabunica…cand el avea 21 si ea 13 ani…si au trait fericiti pana la peste 90 de ani..
  imi repugna idea ca cineva se considera atat de destept incat sa se bage intre relatiile consensuale…cu diferente de varsta…
  bine ca vor sa indoctrineze copii de la scoala primara si gradinita cu identitatea de gen cu homosexualitatea…sa i invete sa se masturbaeze de la 7 ani..sa se pipaie unii pe altii

 13. @livia
  -„mesajul” a aparut ca un amendament,
  Autor:Grup Parlamentar PSD,
  acelasi autor care a amendat clar,
  Art. IV
  –Prevederile Articolelor I și II intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2024.
  Autor:Grup Parlamentar PSD

  partidul antihristilor,
  mincinosii de la tatal lor Satan!

 14. trebuie mentionat special si Plavanul Dobitoc care a „promulgat”
  si pa Vaca Poporului care doarme pe ea:
  -MESAJUL E MINCINOS!

 15. Ar trebui ca membrii CNA să fie băgați la pârnaie pentru abuz în serviciu atunci când obligă radiodifuzorii să transmită un mesaj care nu este în acord cu legea aflată în vigoare astăzi.

 16. Corect, cum sa nu-i amendezi daca nu trasmit un mesaj fals, TREBUIE ! Lupta femeii cu roata dintata …

 17. in care am intrat erau fixate pe pro(s)tv, cea mai antiromâneasca hazna.

 18. Mesajul oricum este prost formulat si intelegi ca poti face sex cu minori dar sa nu fie mai mult de 5 ani diferenta.

 19. Buna ziua!
  „Actul sexual comis de un major cu un minor sub 16 ani constituie viol, dacă diferenţa de vârstă este mai mare de 5 ani, şi se pedepseşte cu închisoarea”.
  MESAJUL E O.PROSTIE ! VIOLUL E VIOL!
  ASTA E! RESTUL E PROSTIA PROSTILOR SI CORUPTILOR CARE DECID IN NUMELE NOSTRU.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.