Probă alterată în cazul Simonei Halep? Care e dovada

Jurnaliștii de la Evenimentului zilei susțin că au  informații importante și  că au intrat în posesia unor probe care ar putea schimba decizia în procesul pentru dopaj.

Evenimentul Zilei susține că a aflat în exclusivitate că proba de urină pe baza căreia s-a făcut testul ar putea fi declarată ca fiind alterată.

Potrivit informațiilor intrate în posesia EVZ, proba recoltată de la Simona Halep a stat peste 30 de ore în afara mediului de păstrare.  Acesta probă a stat la o temperatură ridicată, în afara celei recomandate, de patru grade. Este un element esențial care poate schimba soarta procesului.

Jucătoarea română a fost audiată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Vineri s-au încheiat audierile, Simona Halep a contestat suspendarea sa de patru ani pentru dopaj și a cerut ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea sa ”să fie redusă”.

„Nu pot să vă spun nimic de la audieri, dar vă pot spune că această audiere mi-a dat şansa să-mi prezint apărarea, încrederea mea e intactă, se va demonstra că nu am avut niciodată intenţia de a mă dopa”, a spus Simona Halep la  finalul audierilor.

„Decizia panelului TAS va fi una finală şi inatacabilă, cu excepţia dreptului părţilor de a face un apel la Tribunalul federal elveţian, în teren de 30 de zile”, a indicat în decembrie TAS.

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, a anunţat, pe 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

9 Comentarii

 1. S-A TERMINAT! TOTUL!
  Procesul a fost, urmează decizia! …iar decizia va însemna 6 sau 8 ani suspendare pentru trișoarea maki’ dă la Malu’ Marii.
  Punct.
  Nu ne mai obosiți cu așa-ziși „jurnaliști” de la evenimente mondene șî alte că’turi, care au descoperit ei fața nevăzută a Lunii……[Rumburak]

 2. Ungure ardelenesc (sau roman unguresc) te bucuri de orice inseamna casapirea valorilor romanesti adevarate. Chiar att de complexat ai ajuns?

 3. Tribunalul sportivilor (a nu se confunda cu clanul cu același nume) a considerat că inculpata a strâns prin șiretlic destule milioane și că ar fi cazul să mai lase și pe alți fomiști. Adjudecat!

 4. Din cauza Politrucilor parlamentari,România a pierdut cel puțin două Campioane mondiale ale tenisului ::Emma Răducanu și Bianca Andreescu pe care ‘le-eau furat” Canada și Anglia…
  Apoi ei se laudă cu ce au făcut???Pă i ei nu sunt în stare să o salveze pe Simona Halep…O mai și jignesc pentru că a ajuns milionară…Păi cum să îi intereseze Românii și Româncele care nu au avut Copilărie pentru că au muncit…Păi ei nu sunt Români adevărați,ci doar niște Corcituri:româno-unguri;țigani-români;și româno-alte națiuni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.