Probleme cu firma care renovează vila lui Iohannis?

Bog’Art, firma care renovează vila de lux în care ar urma să se mute Klaus Iohannis după terminarea mandatului de președinte, a lucrat la imobil, fără acte, înainte de a semna contractul cu RAAPPS și înainte de a obține aviz de la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), susține o sursă G4Media.

Dacă acest lucru se va confirma, inplicațiile ar fi inclusiv de ordin juridic, de exemplu prin încălcarea prevederilor din domeniul securității muncii sau al reglementărilor fiscale.

Bog’Art și RAAPPS au semnat contractul pe 26 octombrie 2023. Iar ORNISS i-a acordat firmei certificat de securitate industrială, adică permisiunea de a pune în aplicare contractul de lucrări, care fusese secretizat, abia pe 22 noiembrie 2023.

În mai 2023, RAAPPS a atribuit alte două contracte pentru lucrări la aceeași clădire, în valoare de circa 850.000 de lei, societății Conrad Consinstal SRL. Ambele firme au în comun faptul că au semnat, în trecut, contracte cu Serviciul de Protecție și Pază (STS), instituție care are printre principalele atribuții asigurarea securității președintelui României.

„Pentru aceste lucrări, Conrad a avut contract cu RAAPPS. Până s-a stabilit tema, proiectul, RAAPPS a făcut (comandat n.r.) lucrări acolo, dezafectări. A lucrat și Bog’Art, fără contract. Nu avea aviz de securitate”, a declarat o sursă, pentru G4Media, o persoană familiară cu detaliile proiectului de pe Aviatorilor.

Reprezentanții Bog’Art nu au răspuns întrebărilor G4Media, în vreme ce RAAPPS a transmis că „Firma ”Bog Art S.R.L.” nu a efectuat lucrări la imobilul situat în B-dul Aviatorilor nr. 86 înainte de data de 26.10.2023. R.A.-A.P.P.S. nu a efectuat nicio plată către firma ”Bog Art S.R.L”, înainte de data de 26.10.2023”.

Potrivit Recorder, renovarea vilei va costa 7 milioane de euro. Datele G4Media indică 9 milioane de euro.

RAAPPS nu a vrut să spună care este prețul contractului încheiat cu Bog’Art, deși e vorba de bani publici.

Administrația Prezidențială a negat faptul că Iohannis ar fi depus o cerere pentru a primi imobilul.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

11 Comentarii

 1. Stați liniștiți la locurile voastre! Ce nu fac bărbații îndrăgostiți! Macrou i-a promis lui Maia devocika că va baga Franța în răzbel nuclear cu rușii pentru R.Moldova!

 2. „…contracte cu Serviciul de Protecție și Pază (STS), instituție care are printre principalele atribuții asigurarea securității președintelui României.” – SPP (Serviciul de Protecție și Pază) nu este identic cu STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale); primul se ocupă cu paza, iar cel de-al doilea cu telecomunicațiile…

 3. Caldirea are ca destinatie o parte Muzeul Closetelor Liberale, groape spre fericirea Liberala, numita Hazna, iar cealalata parte are ca destinatie somnul mult dorit, va avea sali de somn liberal profund, fara griji

 4. Ați uitat cum Plavanul cu geaca roșie instiga la nerespectarea Constituției, la nerespectarea legislației în vigoare? De ce ar respecta acești salahori de lux legislația daca e comanda de la Plavanul infractor de lux?

 5. Wow!…. Abia am terminat de scris despre renovarea de 56 de MILIOANE de EURO.

  Pentru viitorul hotel de lux, al VIIIIIIIITORULUI COMISAR de Aparare impotriva Libelulelor de apa Sarata, din Delta Bucuresti, UNS azi de urSUULA!

  P.s. Suteti agili, Copii!😘

  Respect!

 6. De multe ori ma intreb pt. ce acesti politicieni mint poporul roman si nu spun adevarul ? Ar fi putut sa spuna de la inceput ca vila se renoveaza pt. Johannis ,la fel cit va costa renovarea ,ca doar banii sint din buzunarele noastre si cred ca avem dreptul sa stim si noi.Ce inseamna lozinca asta cind ni se tot spune despre aceasta secretizare ? Pt. ce sint secretizate ,poporul roman nu are dreptul sa stie ? Unde este transparenta despre care se tot latra ?

 7. @Rares Boambes
  „Caldirea are ca destinatie o parte Muzeul Closetelor Liberale, groape spre fericirea Liberala, numita Hazna,”

  -coshmare,
  mai vor si altii Muzeu!

  Gabriela Firea insistă să dea Palatul Dacia Institutului „Elie Wiesel”
  De ce vrea Gabriela Firea musai muzeu al holocaustului în locul ..

 8. Fără nici o îndoială, Guvernatorul adjunct Johannis nu a formulat vreo cerere! Stăpânii și sculele adevăraților stăpâni nu fac cereri câtre slugi, dau ordine fie scrâșnite printre dinți, fie, vorba poetului, dând discrete semne cu mâna sau cu ochiul! De, dacă s-a întâlnit hoțul trufaș cu 17 milioane de proști…

 9. In primul rand ORNISS si SRI (care face propunerea de acordare a certificatului de securitate industriala), ar avea obligatia legala de a se autosesiza fata de faptul ca contractul este secretizat ilegal, de domeniul evidentei, in dispret fata de lege si in conformitate numai cu interesele unul grup de oameni care vrea sa ascunda informatii publice tocmai de public. In consecinta, ORNISS si SRI ar trebui sa desecretizeze contractul. Dar in Romania functioneaza cumetriile amplificate la maxim si nu o sa vedeti asa ceva, institutii ale statului profesioniste si care sa isi vada legal de treaba, in interes public. Tot Fratiile fac ca firma care executa lucrarile sa nu pateasca nimic si nici RAPPS, desi s-au incalcat cele legale. Legea este pentru cei fara relatii, nu pentru pilosi. Acestia, sunt deasupra, sunt in Fratii, sunt cumetri. Traim in Romania, nu uitati. Tara servila la maximum aflata pe ultimul sau penultimul loc in UE la tot ce e de bine, si pe primele locuri la tot ce e de rau, mai ales obscurantismul, barbaria, lipsa de civilizatie si de mentalitate evoluata. Tara in care nimeni nu plateste marea infractionalitate si incompetenta pentru ca magistratura, in primul rand procurorii, sunt capii cumetriilor. Si astfel au si cel mai mare salariu si cea mai mare pensie din Romania.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.