Probleme la Rapid din cauza Ramadanului

A surprins la Craiova faptul că după o primă repriză bună inclusiv al tonusului fizic, în care a fost superioară echipei locale, Rapid a deschis scorul, după care s-a prăbușit literalmente. Așa a putut Universitatea întoarce o înfrângere care se contura tot mai clar, mai ales după ce rămăsese și în zece prin eliminarea lui Lyes Houri. Prăbușirea fizică a echipei bucureștene a permis acest come-back la care puțini dintre susținătorii echipei din Bănie și chiar dintre jucătorii acesteia mai sperau.

Dar, firește, se pune întrebarea de ce au acuzat jucătorii giuleșteni, sau mai corect spus o parte dintre ei, această cădere fizică, aparent inexplicabilă?  Nu tot ei avuseseră câteva etape jucate la intensitate maximă, culminând cu acea umilință adusă FCSB prin victoria cu 4-0?

Se pare că explicația este una de natură religioasă. În această perioadă, credincioșii musulmani se află în cea mai aspră perioadă pentru ei din tot anul, perioada de 30 de zile a Ramadanului. Conform preceptelor musulmane, în această perioadă, cei care țin Ramadanul nu au voie să mănânce și să bea până la apusul soarelui.

În această situație, Cristiano Bergodi are cinci jucători, trei fiind extrem de importanți. Este vorba de „motoarele“ atacului, kosovarii Rrahmani și Kransniqi, precum și de motoreta nigeriană Funsho plus alți doi jucători mai puțin utilizați, albanezul Hasani și tânărul jucător adus de la Csiksereda, Omar El Sawi.

Acești jucători au evidente dificultăți în a se antrena la parmetri normali, iar pe parcursul meciurilor, rămân complet fără energie, pentru că această abstinență de ore îndelungate nu are cum să nu aibă repercusiuni asupra organismelor lor și mai ales asupra rezervelor de energie. Anul acesta, perioada de Ramadan a început duminică 10 martie și se încheie duminică 7 aprilie.

Este posibil, deși s-a cerut din partea unor oficiali ai clubului și a suporterilor, ca și Dan Șucu, principalul acționar al Rapidului, să fi înțeles acest motiv și de aceea a pus capăt oricăror speculații privind demiterea lui Cristiano Bergodi.

„Am auzit că au ieșit zvonuri că i-am da ultimatum pentru următoarele două, trei partide. Nu se pune problema despre așa ceva. Speranța moare ultima și obiectivul minim rămâne. Ce va fi, ce vom face, nu putem să ne gândim și să vorbim de acum despre ce am decide în diferite situații. O să vedem atunci, în funcție de obiectiv”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Cam fara cap si fara coadă. Postul se tine pt a te îndepărta de cele lumești cum ar fi profesia si castigurile bănești. Fie credinciosii respectivi, fie indrumatorii lor spirituali, fie angajatorii nu gandesc….multicultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.