Procurorii conduşi de Kovesi au mai luat urma unei fraude în România

Parchetul European (EPPO), biroul din Cluj-Napoca, a efectuat joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Brăila, în cadrul unei anchete privind o fraudă de peste o jumătate de milion de euro cu fonduri pentru agricultură, produsă de un funcţionar şi familia sa.

Potrivit unui comunicat al EPPO, au avut loc descinderi în biroul funcţionarului implicat în acest caz, la trei firme şi patru locuinţe.

Ancheta vizează un funcţionar public din comuna Gropeni, judeţul Brăila, despre care se presupune că ar fi obţinut 561.000 de euro din fonduri agricole UE prin falsificarea documentelor pe numele unei întreprinderi individuale şi al unei societăţi comerciale.

Documentele falsificate au fost depuse la Agenţia Română de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) – Centrul Judeţean Brăila în vederea achiziţionării între 270 şi 427 de hectare de teren în perioada 2013 – 2020.

Se presupune că funcţionarul public a fost, în realitate, cel care administra întreprinderea individuală şi societatea comercială, în locul soţiei şi fiului său, care au fost numiţi ca administratori legali.

Toate cele trei persoane vor fi aduse la sediul unităţii de poliţie pentru audieri, urmând ca împotriva lor să fie dispuse măsuri legale.

La percheziţii participă zeci de poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Jandarmeria Română – Inspectoratul de Jandarmerie Judeţean Brăila.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. M-am speriat. Credeam ca ancheteaza prin Germania, Franta sau Olanda da’ am uitat ca alea e tari sfinte conduse de maici. Muahahaha, ce-mi plac glumele mele!

 2. Aceasta „kukuveamov” a „justitiei poporului” face anchete numai in Romania pentru ca in alta parte nu are voie.
  Fiind contestata in Romania si data afara din functie, i s-a oferit de catre stapanii ei un birou de politie politica in afara Romaniei…
  Asta inseamna „justitie” si stat de drepti…
  Siktir !

 3. Cand ia Kovesi urma rachetelor oferite „gratuit” guvernului de la Kiev? Cine plateste TVA-ul Kovesi? Dar dupa ce tragi rachete de 150 miliarde, cum ii anchetezi pe nemti si olandezi? Unde e tva-ul platit?

 4. Mai vrea sa nenoroceasca un roman.
  Mai vrea sa distruga o afacere romaneasca.

 5. Mai astia de ieri, aveti vreo lista cu actiunile EPPO-ului, sau vorbiti ca sa va aveti in treaba?

 6. Păi ce să facă tuta? Dacă n-are spor prin Franţa, Olanda, etc …. Germania sau Austria, se face că munceşte-n România!

 7. De asta nu are vreme Luluța să o ancheteze pe tușa Unssula15% în afacerea gangsterească a vaxxxinurilor, pentru că e corupția mare în țara numită România. Pe deasupra, durează secole întregi până recuperezi niște SMS-uri pierdute prin servere. Parcă a avut mai mult succes Luluța în țara sa de baștină. Până în prezent n-am auzit să fi dus măcar o singură anchetă până la capăt prin Europa, adică cu urmărirea spectaculoasă și pedepsirea vinovaților precum și cu recuperarea prejudiciilor. O fi în concediu la Bruxelless și nu știm noi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.