Profesorii, păcăliți la Cotroceni

Klaus Iohannis s-a ales cu o bilă albă. I-a primit pe reprezentanții profesorilor la Cotroceni. I-a ascultat și i-a împachetat cu o promisiune. Dar a făcut-o și i-a amăgit. Dacă ar fi plecat pe cine știe unde făcîndu-și o cîră ca să scape de o asemenea întîlnire, ar fi făcut o gafă uriașă. În tensiunea care geme în toate domeniile,  un refuz sau o ascundere îndărătul unei deplasări ar fi pus paie pe foc. Și așa președintele este acuzat de dispreț, de nepăsare, de un soi de autism politic. Populația a înțeles că fostul primar de Sibiu n-are organ pentru problemele populației și nici pentru cele ale României. Iar dacă le pricepe într-o oarecare măsură nu le ia de coarne, le ignoră, negăsind nici o cale spre îmbunătățirea situației.

Primirea unei delegații a profesorilor aflați în grevă poate fi socotită o mișcare inspirată și cu oarece efecte de ceai de tei asupra profesorilor enervați. Mai calmează puțin lucrurile. Măcar pînă mîine-poimîne, cînd aceștia vor înțelege ce amăgire conține formularea „acordul politic”.

„Președintele României le-a transmis liderilor sindicali că doar prin dialog, printr-o abordare constructivă și deschisă, vor putea fi identificate soluții rezonabile care să satisfacă atât doleanțele profesorilor, cât și nevoile și aspirațiile elevilor și ale părinților. Președintele Klaus Iohannis a subliniat că rezolvarea blocajului din educație și finalizarea grevei sunt cruciale pentru buna desfășurare a anului școlar și pentru menținerea unui climat de stabilitate în sistemul educațional. Pentru a asigura dreptul fundamental la educație al tuturor elevilor sunt prioritare încheierea mediilor și organizarea examenelor naționale.

Greva profesorilor – o prefață la un cutremur

În urma discuțiilor de astăzi, Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat întreaga disponibilitate de a garanta, în calitate de mediator între reprezentanții sindicatelor și Guvernul României, încheierea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale și a obținerii astfel a unui consens care să permită reluarea cât mai rapidă a procesului educațional.(……)

Președintele României îndeamnă toate părțile angajate în dialogul instituțional să dea dovadă de responsabilitate și flexibilitate în procesul de negociere și să înțeleagă că soluțiile viabile necesită un echilibru între resursele disponibile și solicitările profesorilor”. (site-ul Administrației prezidențiale)

Să reținem două formulări:

Prima: „încheierea unui acord politic

A doua: „ soluțiile viabile necesită un echilibru între resursele disponibile și solicitările profesorilor”.

Celelalte sunt vorbe de complezență. „Încheierea unui acord politic” este doar un praf în ochi. Delegația s-a putut lăuda la întîlnirea cu greviștii că a obținut ceva. Adică,  repetarea unei prevederi din Constituția României care prevede că președintele este un mediator. Pînă nu demult, președintele era doar un căprar politic pornit în atac la baionetă împotriva celor care nu-i conveneau. Cînd și-a dat seama că dă din pom în perete și din piatră în groapă, a schimbat foaia și s-a dat blajin și prietenos. S-a mai domolit și promite „acorduri politice” între sindicate și guvern. Care acorduri trebuie să conțină un echilibru între „resurse” și „solicitări”. Adică, exact ce li s-a promis profesorilor în zilele precedente. Puțin, că nu se poate. Ceva, acolo, cît să nu afecteze hardughia statului român, cea plină de incoerențe, cîrpeli, abuzuri și favoruri pentru cei care îl proptesc.

Ce urmează? Lucrurile devin mai complicate și pentru conducătorii grevei și pentru guvernul Ciucă.

Să nu mai zic de președintele Klaus Iohannis!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 36

90 de Comentarii

 1. Ursul pacalit de vulpe sau Romania Educata.
  Ciuca si Bode Doctori Honoris Cauza.
  Maine il suna stapanirea, scoate repede 10 miliarde de dolari pentru arme inutile care vor ajunge peste 10 ani.
  Aia care l-au votat sa-i mai dea un mandat.

 2. Bună!
  Profesori, cum să vă lasati prostiti de un individ care in 8 ani nu a facut nimic pt voi? El s-a ocupat si se ocupă de binele și interesele străinilor mai ales ale austriecilor. Si ale americanilor.
  Ce fac unele firme austrice in România? Taie pădurile,exploateaza petrol si gaze si…si exportă profitul. JAF! Mare Jaf! Lui Iohannis ii place așa.

 3. Sindicalistii si-au pus singuri la indoiala chiar existenta grevei .Au cerut initial cresterii de 60 de procente si in final se multumesc si cu 20 dar nici pe astea nu le vor primi .Acum nu mai au solutii .Au refuzat tot pina si oferta Presedintelui ce le oferea garantia obtinerii celor 20 de procente incepind cu anul viitor .Isteria colectiva a lasat in urma o mare dezamagire .Daca astia sunt profesorii Romaniei atunci mai bine lipsa .Cruci , matanii , zbierete fara rost , sefi de sindicat ce s-au ploconit in fata Presedintelui , pancarde pline de erori de scriere, toate la un loc ne arata ce fel de profesori avem .Nici macar un bucurestean nu a venit sa ii sustina .Nimeni .Nimic .

 4. Dragi dascăli, vă meritați soarta și nu ne mai deranjați cu văicăreli , dacă Ficusul a reușit să vă păcălească sunteți chiar proști

 5. Probabil că anul ăsta cadrele didactice se vor mulțumi cu submarine plus câteva cursuri de aliniere la propaganda lgbtqxyz. Îi vor ajuta liderii de sindicat să înțeleagă și pe cei mai reticenți dintre ei că orice creștere salarială în educație îi vine mănușă lui Putin.

 6. In afara ca poate sa scoata geaca rosie la aeristi tovarasul asta nu poate sa rezolve nici ecuatia de gradul doi, greva actuala il depaseste si pe el si pe gheneral ! Hai sictir si plecati acasa , incompetentilor !

 7. @pacala aka bo ul samariten,gica,esop,etc

  Prostea,e dreptul lor sa faca greva.pricepi??

  Cind tu te lauzi cu marele plan Marshall cu marele success a lui joianis ca aduce 80 de miliarde in romania dar la schimb da tot…suveranitate,zacaminte,drepturi etc…si esti campion la imprumutat:

  Pai bah lache soroshist ar trebui sa dea salarii decente profesorilor.si alocatii la copii egale cu ce le platim plozilor ucrainieni.

 8. Daca am analiza corect, este tot vina profesorilor pentru ce li se intampla (si noua tuturor). Cine oare i-a trecut clasa pe cei ca Ciolacu, Ciuca, Zgonea,Firea, Bode, Vanghele, Igas, Budai, alde Negoita brothers, Gabriel Oprea, Eba, etc, apoi pe beizadelele acestora. Daca dumneavoastra, stimati profesori, ii lasati repetenti, ii obligati sa invete, sa citeasca, etc, poate am fi avut si noi oameni educati in politica si institutii asa cum au polonezii, ungurii, cehii. Ce vreti de la acesti grobieni (ma refer si la parlamentari, etc)? Aveti pretentii de la ei? Apoi ati inventat fabricile de diplome unde ospatarii, mecanii auto, coafezele, vanzatoarele de alimentara , electricienii s-au facut cu ..studii.. doctorate si sunt acum in parlament, in institutii si agentii de stat. Aveti pretentii? Ha

  • Mimisor draga, nu apar pe nimeni, dar cind a facut Gabi Oprea scoala( militara) era ceva carte peste tot! Nu incurca lucrurile! Azi e dezastru..

 9. Profesorii păcăliți de vulpe! Ce-mi plac glumele mele! hăă-hăă-hăă!

 10. Felicitări! Nu dascălii l-au votat cu doua maini pe Johannis! Profii nu înțeleg că bani vin de la u.e. si u.e. nu ne mai da niciun ban fiindcă suntem pe deficit excesiv, adicatelea statul gras s-a urcat în carca privatului care oferă spații de închiriat! Economia românească nu funcționează,adică profitul se repatriază! De unde bani?

 11. Profesorul Ciolannis mai oț ca Băse. Mai mult decat le-a zis initial ca le dau Ciolannis-Ciuca, nu vor primi. Nu vad profesorii nimic mai mult, 1000€ in vise. 1000 lei jigăriți le ajunge atata valoreaza Romnaia Educata.

 12. bunul samaritean 30 mai 2023 at 21:08

  Your comment is awaiting moderation.

  Grevistii si-au taiat singuri craca de sub picioare .Nimeni nu mai stie ce vor acesti oameni .Nu au incredere in Guvern si nici in Presedinte chiar daca liderii de sindicat iesiti spasiti de la Cotroceni au incercat sa le explice ceea ce se stia inca de la inceput .Legea salarizarii ofera prin girul acordat de catre Presedinte salariul mult visat de catre protestatari .Cu toate acestea ,cuprinsi de frenezie, grevistii au refuzat totul fara sa inlocuiasca acest refuz cu vreo anume formula magica de rezolvare a doleantelor .Daca acestia sunt profesorii Romaniei ce au iesit la greva fara a poseda o minamala intelegere a subiectului si fara sa prezinte tarii o cit de mica valoare adaugata profesiei de invatator atunci mai bine lipsa .Nici un bucurestean nu a venit macar ca sa sutina protestul sa isi arate o minimala simpatie fata de niste cereri ce pot fi considerate partial necesare dar modul prin care acesti cetateni s-au exprimat este o imagine extrem de nagativa atasata breslei .

 13. Nu mi se pare ca au fost pacaliti . Greva continua , este a doua saptamina . Clica de la guvernare scirtiie din toate ulubele . Pare incapabila de orice actiune politica . Nimeni nu stie ce turnura pot lua evenimentele . UN lucru este cert , revolta poporului impotriva NOII BOIERIMI , pensii speciale , salarii de lux , nepotism dement , sinecuri de mii de euro , cumul de venituri , etc. etc , este maxima , gata de explozie !

 14. Deci, după ne certă pe toți Toma necredincioșii referitor la greva care este într-un editorial de mai ieri-alaltăieri, azi, dl Nistorescu ne scrie că profesorii au fost păcăliți la Cotroceni (ori a venit Johannis cu un păcălitor pe bază de aer ultra-performant, ori, vezi bine, greviștii fix asta voiau să audă, băshinărelile de doi lei ale dulapului).
  Nici o legătură cu rotativa, o, nuu… mai ales, dacă ne gândim că o grevă ca asta, ca să mențină guvernul ordonat de stăpâni, e o nimica toată în comparație cu un incendiu gen Colectiv, cum se cere necesarmente pentru dărâmarea unui alt guvern. Bun înțeles, la ordinul acelorași stăpâni și ete cetera, ete cetera…

 15. Pai cum altfel de la un alogen parazit care minte in fata ne sfideaza si ne batjocoreste cu orice ocazie!
  Numai un exemplu chiar din ziua de azi: ia aburit pe profesori ca „nu s-au colectat bani la buget”!
  Pai, cum are tupeul sa ne sfideze in asa hal si sa debiteze ca „nu s-au colectat bani la buget”, cand a intors legea prin care Petrom sa plateasca de trei ori mai putin !!!???
  Iata pentru ce nu sant bani! Pentru ca strainii, corporatiile multinationalele si bancile occidentului sant protejate si favorizate de alogenii paraziti care au ocupat toate institutiile statului ca lupii la oi prin munciuna viclenie si valori occidentale iar noi sa fim asupriti jefuiti si furati ca intr-o colonie de sclavi !
  Asta e adevarul !
  Iar solutia e ca toti alogenii paraziti din institutiile statului sa plece, sa ne lasw-n pace !!!
  Trezeste-te ! Ridica-te !

 16. Nu păcălitorul e vinovat ci păcălitul. Deci: GHINION!
  …… că doar prin dialog, printr-o abordare constructivă și deschisă, vor putea fi identificate soluții rezonabile care să satisfacă atât doleanțele profesorilor, cât și nevoile și aspirațiile elevilor și ale părinților – grijania ta Klaus Werner Iohannis!

 17. Indiferent de ce se v-a întâmpla, profesorii votează în marea lor majoritate cu pnl!

  • Fa-ma să înțeleg de ce, in orice situație profesorii votează cu PNL ! Care pnl ??

 18. Acord politic cu cine? Cu jivinele declasate întâmplate la putere fără nicio concepție despre mersul Educației? Cu catacombele securistoide ale liberalo-socialiștilor deținuți de servicii? Ciucă are vreo educație, sau Bode, ca să înțeleagă revendicările și tristețea profesorilor? Cu cine să dialogheze profesorii, cu viermii, sau șobolanii?

 19. Daca Johannis a reusit sa pacaleasca delegatia profesorilor,atunci greva a fost facuta doar de forma.Asa ceva nu este admisibil ca delegatia profesorilor ,sa accepte niste propuneri cu mult sub limita celor cerute de grevisti.Asta este caracterul nostru specific de mamaligi fara singe in instalatie, pt. care ne inmuiem repede si acceptam toate minciunile in loc sa fim hotariti si fermi pana la capat.Rusine pt. delegatia profesorilor !!

 20. E un final previzbil! Aceasta miscare grevista a fost o DIVERSIUNE SECURICEASCA ca sa se uite de cacialmaua salariilor si pensiilor speciale a lacheilor colonialismului. Inclusiv, pentru asa zisa rotatie romaneasca , care o sa se produca exclusiv cand o sa o ceara inalta poarta securicilor si politicienilor romani, copartasi la jefuirea si indatorarea tarii, din interese pur personale! Slava joianis educatu, alesul babuinilor si securicilor

 21. Nu s-a ales cu nicio bila albă! S-a strigat “Demisia!” la Cotroceni… Populația s-a saturat de politicieni care adâncesc țara in sărăcie, de Ciolaci, de Fifori, de Ciuci, de Ciutaci! De ce sunt obligați cetățenii sa asculte despre Dana Budeanu sau alti bogătani pe RTV sau alte posturi? In vacanța? Nu ai altceva mai bun de făcut in timpul liber? Profesorii muncesc din greu in vara ca sa poată supraviețui! De posturi TV care sunt împotriva profesorilor, medicilor!, cetățenilor! Iohannis tine țara in sărăcie! Și pe colegii profesori, inclusiv! A devenit impopular, face jocul rușilor, generând instabilitate!

 22. Jos partidele! Sa scapam de aceste lipitori ale neamului! De austrieci!

 23. Pacala, înainte de “dar”, virgula! Și in SUA se știe romana mai bine! Iar “Pacala”, cu litera mare! Învățați, tovarăși bolșevici! Așa v-a spus liderul vostru din URSS!

 24. Nu i-a păcălit. Le-a arătat dosarele?Toți liderii de sindicat din țară au făcut Golanii și baietii îi au la mină. Nu ajungi in functie dacă nu ai dosar?Capisci?!

 25. Întrebați-l de cei un miliard de dolari USD pe tru cele 46 tancuri Abrams de la americani.
  La ce ne trebuie, suntem în război cu Rusia?
  La ce ne trebuie, dorim să facem război cuiva?
  La ce ne trebuie, nu suntem apărați de NATO și de bază de rachete patriot de la deveselu?
  Un miliard USD… Numai buni pentru a mari salariile și pensiile tuturor românilor.

 26. Lumea s-a convins, daca mai era nevoie, că a votat o scîrbă de om ca presedinte…au sperat ca au ales un ” neamț” si de fapt au votat un mizerabil scîrbos, arogant, prost si incapabil, un puturos cum rar găsesti…pe scurt „un excroc”…

 27. Fara edicatie, fara paduri, fara delta, fara viitor

 28. Dacă se lasă cu acord politic m-am liniștit.
  Evident, va fi un acord politic corect, iar unii lideri de sindicat vor fi trecuți pe listele de candidați ale partidelor la viitoarele alegeri parlamentare. Pentru… corectitudine.
  Succesuri nenumărate pe cracă!

 29. ..despre iohaos???n am ce zice ;il cumosc pana inm n adancul creerului.Despre Turcia as vrea sa ;pomenesc.Pr fi invatat si romanii ceva din ce ai vazut ca s a petrecut in Tutcia in timpul si dupa alegeri.Politicienii avcestia da mahala..or fi inteles ca politica i grija fata de om si tara si nu pentru conturile si calatorii personale..dar mai ales or di inteles ca au dreptul la sutu n ciur pentru negoita ,manatuta iohanuta???

 30. Cati dintre participantii grevisti si care se simt trasi pe sfoara de Iohannis NU l-ai votat pe asta? Ca tot Iohannis a fost si inainte de 2020.

 31. Profesorii si personalul auxiliar vor primi… Da vor primi niste banuti ,dar trebuie sa prezinte decontul ca au fost folositi conform „ordenului”de la gowern. . Profii pe carti si achizitii IT ,iar personalul auxiliar pe „cursuri”pentru igiena si curatenie. Deci, concluzia,: Va dam dar ii cheltuiti cum vrem noi gowernul nu cum credeti voi de cuviinta…Asta da darnicie… Si @ pacala ,tu esti @ bunul samaritean aka @ esop? Ca prea sunt trase la indigo comentariile si „pupincurismul”la adresa lui JohAnnuSS.Nu te saturi niciodata ? Parca esti umbra lui Cartianu si al Andreei Pora , „pupincuristii”basescieni .

 32. Din însemnările unui navetist antinational: Ieri am primit, din mila, o delegație deprimata a sindicaliștilor din învățământ. M-am așezat la masa cu teama ca sâ nu fiu infectat de microbii care circula printre aceste asa zise ființe care se pretind intelectuale. Unii afirma ca și eu fac parte din acest corp bolnav de o boala care nu are tratament momentan, deși e evident ca nu am făcut parte decât cu trupul, iar acum ma dezic total de el. I-am privit, o clipa cu dispreț, apoi i-am asigurat ca voi media conflictul. Inițial m-am gândit sa-l meditez în contul unei sume enorme care sa-mi permită sa mai achiziționez o casa de vacanta în America unde Licuriciul meu drag și scump ne răsfață cu toate placerile corectitudinii politice lgbtiqiste. Privindu-i m-am gândit, o clipa, ca ar fi nimerit sa-mi fac o operație de schimbare de sex și sa-mi las parul sa creasca si sa-l împletesc în cozi la spate ca Biden și cei de la Bruxelles sa ma iubească și mai mult și sa ma accepte in continuare ca parte pasiva a relație cu ei. Discuția a fost tehnica și plictisitoare. Nu am înțeles nimic și nici nu intenționez sa înțeleg. Tot ce am fost învățat sa înțeleg e ca trebuie sa distrug total învățământul ca să trimit romanii la munci agricole în Occident iar la noi sa aduc milioane de asiatici. Cu acest gând în suflet i-am ascultat pe alta frecventa de unda și le-am promis ceva ce momentan nu-mi amintesc. Sper ca i-am cinvins sa meargă la munca ca să pot dormi liniștit și sa nu mai fiu obligat sa- mi revars toata ura asupra lor fiindcă mai trebuie sa mu-o revars și pe alte categorii sociale pe care le dorești, deși prostii m-au votat cu mare încredere neștiind ce javra antinationala a pregătit din timp Occidentul în mine.

 33. Nu puteti trata simptomele asteptind sa se vindece CAUZA.
  CAUZA este Ocupatia Militara a Romaniei de catre SUA care au instalat, sprijina si controloeaza un Guvern Marioneta care implrmrnteaza exclusiv masurile dorite de ocupant.
  Guvernul Marioneta de la Bucuresti tine masele largi populare intr-o satre de abjecta mizerie si ignoranta.
  Guvernul Marioneta de la Bucuresti a adoptat o politica de sistrugere sistematica a economiei Tarii cu scopul depopularii si diminuarii elementului Romanesc.
  Guvernul Marioneta de la Bucuresti a adoptat si continua sa adopte terorismul de Stat in domeniul legislatiei familiei: STATUL nu gaseste familii copiilor fara parinti dar lasa fara parinti copii care au parinti. Intentia vadita este aceea de a descuraja familiile sa aiba copii cu scopul depopularii vTarii.
  Guvernul Marioneta de la Bucuresti a adoptat si continua sa adopte legi care adopta Terorismul de Stat in domeniile libertatii de expresie, initiativei economice particulare si al suprprotectiei unor grupuri sociale favorizate de ocupant.
  Guvernul Marioneta de la Bucuresti a adoptat si continua sa adopte legi ce uzeza Terorismul de Stat pentru distrugerea Invatamintului si Culturii Nationale.
  Guvernul Marioneta de la Bucuresti a adoptat si continua sa adopte legi care submineaza Suveranitatea si Independenta Tarii prin supunerea Legii Romanesti „Legii Internatianonale” dind astfel putere de guvernare in Romania unor centre de decizie straine din afara Tarii.

 34. Profesori; Iohanis nu face nimic pentru voi, el face pe voi!

 35. Am văzut mitingul profesorilor din fata Palatului lui Johanniss și mi-a plăcut mult.Acum putem spune Palatul „meu”.Liderii de sindicat care au participat la negocieri cu Șifonierul s-au făcut de groaza!Oare ce s-a întâmplat cu ei în timpul negocierii?
  Când au ieșit nu știau cum îi cheamă dar nici ce au discutat la negocieri.
  Mulțimea a observat că cei ce au ieșit nu sunt cei ce au intrat de parcă în Palat l-au văzut pe dracu și au început să-i huiduie apoi să-i i-a la întrebări.Au început să buiguie ceva din care eu am înțeles că însuși dracu o sa fie garantul înțelegerii dintre protestatari și guvern.
  Panaramezii au ieșit la atac pe centurile de socializare,primul a fost Rareș Bogdan,el e întotdeauna primul,el da tonul e dirijorul panaramezilor.Panaramezii sunt pupincuriștii cu vechime și Rareș chiar are vechime .Toți au arătat cu limba spre PSD,Așa e corect politic sa nu areti cu degetul sa areti cu limba.

 36. 13 in traditia romaneasca inseamna GHINION in Tarot cartea se numeste Moartea, ba se mai filozofeaza ca in viata anterioara a adus m…, oare asta si-au dorit creatorii lui Iohannis sa… speranta romanilor, sa… invatamantul romanesc si sa pustiasca tara? Cum in fizica fiecare forta are si o reactiune de sems contrar sa speram ca vor culege ceea ce au semanat. V

 37. Werner Vasilica trăiește în altă lume inca de când le spunea profesorilor că ghinion că nu au elsi ei 6 case

 38. De ce minti ? Presedintele, pe care l-ai ales de 2x, desi a furat de la statul roman doua case care i-au fost confiscate, n-a pacalit pe cineva, s-a oferit sa garanteze un, eventual, acord intre guvern si grevisti.

 39. E greva si azi pana nu se da Ordonanta de urgenta cu grila de salarizare majorata. Doi Johanis nu mai are increderea romanilor, guvernul cu partidele de infractori nici ele. Solutia este ALEGERI .
  Altfel Romania intra in haos economic. Niciun roman nu mai are incredere in conducerea tariii…Ghinion…Langsam aber sicher…

 40. Pe mine mă interesează unde își face pistol deceniul de miere fiindcă mai are 3 ani de „relație”, nu ce zice Johannis!

 41. Nu pot sa cred!!! Adica a reusit cineva sa ii pacaleasca pe acesti vechi Pacalici sindicalisti bugetari ai partiei,pe Gura Mare Nistor,pe Hader si pe alti tovarasi ai lor de smecherii sindicacale,care ne trag ei,alaturi de alte capetenii sindicoase bugetare,preshu fondurilor pentru toti romani,o aceasi panarama veche de 30 de ani incoace cu presiuni asupra guvernelor pentru interesul lor de sindicacati bugetari mai lacomi ca toata lumea ca sa li se mareasca mereu,intai lor si cel mai mult,salariile lor deja cele mai mari cu mult peste tot restul tzarii de parca ei bugetarii sunt cei care produc banul si productia de bunuri ale tzarii. Si tocmai ei,campioni in salarii nerusinate si bolnavi de ipocrizie,se vaita non-stop ca viata lor este cea mai amarata fatza de cea a restului de traitori pe praful asta economic din tzara asta de parca nu sunt si atatia altii cu mai multa scoala,dar care produc ei si cate ceve si care se multumesc cu ce au,fara sa fie ei bugetari intretinuti.Cum afla ei bugetarii cei lacomi ca ar fi vreun gologan ratacit prin bugetul tarii,programat sa se mai repare ceva,sau sa se construiasca ceva, imediat se reped ei cu greve ca sa preseze si sa apuce ei,la salariul lor,bucata mare din ciorba si lasa mereu tzarii si celorlalti romani doar zeama lunga a inapoierii si saraciei nesfarsite de atata amar de vreme.Plus ca tot bugetarii sunt cei in plina explozie si turbare atunci cand le lipsesc tichetele de vacanta si banii cu care sa isi petreaca concediile lor din primavara pana in toamna.

 42. Iohannis și-a dorit o ‘bilă albă’ prin ‘mărinimosul’ gest de a-și rupe timp pentru un dialog cu ‘confrații’ numai că după rezultatul acesteia (ZERO, adică bla,bla,bla) s-a ales cu una neagră. Cele 2 formulări sunt de tot râsul : 1 – PSD și PNL au semnat ‘un acord guvernare’ pe care niciuna dintre părți nu dorește să-l respecte / aplice ad litteram, prin urmare, nu există nicio garanție că un acord cu sindicatele va fi respectat; 2 – resurse disponibile nu vor fi niciodată, a se vedea deficitul bugetar, împrumuturile și termenele de rammbursare ale acestora, costurile deplasărilor externe (fără niciun folos) ale tuturor demnitarilor, susținerea Ucrainei, înzestrarea cu tehnică militară în ciuda faptului că Rusia este ‘putin’ ocupată cu ‘un război local’ iar noi ne aflăm ‘sub umbrela NATO’.

 43. Puteti sa ma injurati ca la usa cortului, dar nu pot sa nu afirm ca cele mai echilibrate si echitabile( pentru acea perioada) salarii pentru cei cu facultate, orinde ar fi lucrat, erau in mult hulitul socialism!! Azi cind vezi un martafoi de la o primarie, cu studii pe la „particulare” cu leafa mai mare ca un profesor de elementara/liceu, iti vine sa urli! Nu mai vorbesc de discrepantele uriase intre magistrati si restul! Sigur, importanta sociala a muncii fiecaruia are greutate, dar nici sa faci difrente uriase intre oameni cu multa scoala. Asta nu inseamna ca eu sustin toate cererile personalului didactic, avind in vedere ca stau pe acasa mai mult de patru luni pe ani! Chestia ca merg pe la scoala sa o creada prostii! Acum vad ca s-a micsorat din nou norma de predare la 14 ore saptamanal, adica 3 ore pe zi! Scuze daca am retinut gresit! Nu mai vorbesc de calitatea invatamantului, care e exerabila la peste 70% din profesori! Doar la invataori poti vedea imediat daca face treaba, copilul trebuie sa invete sa scrie si citeasca si daca o face bine, este meritul invataorului( poate si al parintilor)! In rest, Dumnezeu cu mila! Spunea dl Hadar o aberatie in legatura cu” egalitatea” intre un judecator de Curte de apel si un profesor universitar, care trebuie sa iasa la pensie, cu vechime si grad maxim, la acelasi venit! Sa crezi mneata..

 44. IOAN – Comentariu convingator . Cloaca politica a intrat in panica . Dovada este si schimbarea rapida a multor sefi de institutii importante . PRACTICA , PINA ACUM , era ca un om pus pe functie acolo ramine indiferent cit este de prost 1

 45. ce vreti voi d-lor profesori?!salarii marite?vouchere de vacanta?ce?!La Dragnea dragilor mai vedeati voi asa ceva…Ati votat Iohannis ca-i de-al vostru si v-ati trezit cu un mare sut in dos,este?Se numeste Karma!Cat a stat Dragnea in puscarie?3 ani?Pai cam atat am stat si noi,poporul,inchisi din cauza pandemiei!Am facut cu totii puscarie la domiciliu?Am facut!Caile Domnului sunt incurcate rau…L-a razbunar D-zeu?L-a razbunaaaat!

 46. Ciolanis nu -si merita statutul nici de presedinte , nici de profesor !!! Nici ca OM !! Hai sictir !!

 47. Cerința esențială a acestei greve/protest consta in emiterea unei OUG prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant va fi egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie, prevedere care a fost eliminată din Legea Învăţământului Preuniversitar. Faptul că Guvernul României refuză să emită un astfel de act normativ, care să garanteze ceea ce a fost eliminat din Legea Învăţământului Preuniversitar și ceea ce s-a convenit în decembrie 2022 cu prim-ministrul Nicolae Ciucă (o grilă de salarizare potrivit căreia salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, iar salarizarea să țină cont de grade și de vechime) îi face pe angajați să creadă că, de fapt, Executivul nu dorește nici măcar prin noua lege a salarizării să acorde salarii decente în învățământ”, mai arată sindicaliștii.
  avind in vedere ca au trecut cele 2 legi dictate de catre Iohannis si copiate de Leca,legi ce urmeaza a fi promulgate de „educatorul”de la Cotroceni ,
  Nu aveau ce sa caute la Cotroceni autorul si autoarea,parlamentul sunt cauza eliminarii prev.ce contineau garantia salariului minim pe esconomie pt.debutanti si salarizarea pe grade și de vechime,
  deci da,au fost inselati ,li s-a tras presul de sub picioare!
  Conventia facut cu guv.Ciuca in dec.2022,cit si cele 2 legi ale educatiei,i-au lasat in aer,pt.ca acestea ar fi fost niste asa zise garantii.
  Aceasta greva trebuia facuta la momentul votarii celor 2 legi ale educatiei in parlament.Leca si parlamanetul-Gorghiu trupa PNL,cit si PSD-UDMR , si Iohannis i-a inselat!
  Lupul este la Cotroceni isi bate joc de ei si de toata Romania!

 48. Situatia reala e alta. Tarile din Africa sunt slabe si subdezvoltate din lipsa de oameni pregatiti in medicina stiinte tehnica . Acum se demoleaza invatamantul voit sa ne aduca la stadiul de tara bananiera..e in plan. Negoita globalistu deja a plantat palmieri bananieri in centru Bucurestiului. Despre asta e vorba.
  Distrugerea Romaniei.
  Ciuca e omu evvreilor americani satanisti. Pentru bani si pensii speciale potaile din armata servicii care trebuiau sa pazeasca Romania tradeaza.

 49. Pacaliti sunt copiii, parintii si contribuabilii din sistemul privat, toti atatia absolventi vor lua bacalaureatul, ca in anii trecuti, fiindca rezultatele depind de eforturile copiilor(care de fapt invata pt ca exista o competitie intre ei), si de ale parintilor daca ii ajuta la lectii sau ii dau la meditatii. Apoi, intervine politizarea , unele discipline sau nr. de ore sunt alese de politicieni si programa este incarcata( de ex, religia este predata pe tot parcursul anilor de scoala, desi era suficient un singur an de predare, ca nu toti copiii au de gand sa urmeze teologia, in rest sa fie inlocuita de literatura universala – insa e vorba de conformism: acceptarea a ceva pt a primi niste note de zece, de voturi etc). Marirea salariilor nu duce neaparat la imbunatatirea calitatii educatiei, exista exemplul justitiei unde rezultatele sunt sub asteptari in privinta preventiei si combaterii infractiunilor.Apoi, pacaleala este si cresterea in procente a salariilor , fiindca ii favorizeaza cel mai mult pe cei cu salarii mari, dar decalajul intre cei cu salarii mari si cei cu salarii mici creste de fiecare data cand sunt mariri. Consecintele sunt cresterea preturilor si impozitelor, mai multa munca pt angajatii la privat, inflatie , care, iarasi, ii afecteaza cel mai mult pe cei cu castiguri mici.

 50. Romania are nevoie de reforma administrativa.
  In tara noastra s-au infiintat comune si cu 2000 de locuitori (teoretic au acest numar pentru ca tinerii recenzati sa iasa numarul sunt de mult prin Occident).
  M-am uitat pe lista angajatilor primariei acestei comune si am constatat ca are 17 angajati, fara primar.
  Nu stiu salariul primarului, dar viceprimarul are salariu peste 8.000 lei, iar cel mai mic salariu al unui muncitor necalificat este de 3.900 lei.
  Pai nu e revoltator ca profesorii si invatatorii sa aibe un salariu mai mic ca un muncitor necalificat dintr-o primarie cu 18 angajati?

  Numeroase primarii nu isi pot asigura cheltuielile de subzistenta si traiesc din ce le da guvernul.
  Oare nu ar trebui sa desfiintam macar primariile care nu se pot intretine singure din venituri proprii?

  Reforma administrativa este URGENTA numarul unu a Romaniei.
  Reduceti numarul de comune si comasati judete. Nu vrem sa avem regiuni? E OK. Pastram denumirea de judete, dar le comasam si din 41 de judete facem 20.
  De exemplu Timisul se poate comasa cu Aradul, iar Caras Severinul cu Mehedinti. Zona asta o cunosc mai bine.
  Domnilor guvernanti, daca nu aveti specialisti in strategii de dezvoltare locala vin eu pe masa si casa si in 3 luni de analiza, cu toate datele din intreaga tara – economice, sociale si geografice, va dau o SOLUTIE!!!

  Acum, cand aveti o asemnea majoritate in parlament, puteti salva Romania printr-o reforma administrativa radicala.
  Prin reforma, legea va da dreptul la concedieri masiv de functionari. Puteti reduce cu 40 % numarul functionarilor.

  PS daca intr-o primarie a unei comune cu 2000 de locuitori sunt astfel de salarii, oare cat o fi nivelul salriilor prin ministere si agentii?

 51. „NO!DA UNDE-S TĂMÂIETORII AVRIGO-WERNER-ULUI? CÂT DESPRE GREVE–CINE A SCRIS SCENARIUL PENTRU LIDER-OII DE SINDICAT-URI,CĂ NU SE POATE CREDE CĂ E „PRODUCȚIA MINȚII LOR”?CÂT DESPRE ÎNGRIJORĂRILE „GREVIȘTILOR” FAȚĂ DE SOARTA ȚĂRII ȘI A LOCUITORILOR EI -UNDE AU FOST CÂND NE-AU INVADAT UCRAINENII PE BANII NOȘTRI,CÂND „ISTORIA ROMÂNIEI” AU SCOS-O ORI AU CIOPÂRȚIT-O ?,CÂND GUVERNUL LIBERALO-USERIST A LUAT DINTR-UN FOC 60 MILIARDE EURO ÎMPRUMUT PENTRU A FACE FAȚĂ PANDEMIEIEI ,DE CE NU AU FĂCUT GREVĂ ÎN PANDEMIE DOMNII LIDERI ! ȘI CE VĂ VEȚI FACE DACĂ PROTECTORUL VA ORDONA: CLASE DE 25 ELEVI -RESTUL COMASĂRI;25 ORE PE SĂPTĂMÂNĂ etc/profesor!

 52. Nu contest calitatea invatamantului in timpul lui Ceausescu si inaintea lui. Se facea carte. Dar unul ca Gabriel Oprea nu ar fi ajuns sa coordoneze „doctorate” in vecii vecilor. Poate ar fi fost un tablagiu prin armata. Comunistii nu puneau in functii importante mediocri sau submediocri. Si OPREA nu ar fi ajuns profesor sau ce dracu se crede ca e!! . Daca nu vedeam la Antena 3 cativa generali, ce or fi ei, nu as fi stiut ca in armata AU FOST oameni cu carte, care stiu sa vorbeasca corect limba romana, care sunt bine pregatiti profesional.

 53. asta e! Dizident anticomunist privat si pe deasupra si politruc… politruc e o combinatie morbida intre politic si trucaj… Romania bine educata de politruc… trandafiri daca votati, trandafiri o sa mancati… mai clar nici ca se poate: echilibru intre resurse si solicitari din gura politrucului meditator… votati, votati, votati…

 54. Negocierea este cea mai buna solutie . Acum vedem cit de eronat au tratat subiectul grevei profesorii si cei aflati in partea auxiliara a lucrurilor .Ne asteptam ca tema legii salarizarii sa fie bine cunoscuta de catre sefii de sindicat din invatamint si de catre profesorii participanti la greva .Nu s-a intimplat asa .Au tabarit cu totii ,cu mic cu mare, sa acuze si Guvernul si Presedentia de rele practici fara sa aiba o minima intelegere a subiectului .Cu toate acestea Presedintele Iohannis isi va continua demersurile, chiar daca neincrederea profesorilor este vizibila dar evident prostesc exprimata in strada , ce tin de competentele sale constitutinale convocind deja o intilnire cu alianta PSD,PNL,UDMR. aflata la guvernare .Sindicatele si sefii de sindicat din invatamint ar fi trebuit sa stie care sunt pasi obligatorii spre a putea fi marite salariile .Doar o lege votata in Parlament poate asigura dorintele grevistilor . O asa zisa hotarire de Guvern nu poate rezolva nimic mai ales acum cind Rotativa trebuie facuta . Ne este foarte greude inteles cum acesti sefi de sindicat nu ar fi stiut realitatea juridica cu atit mai mult cu cit ei au parte de asistenta juridica la nivel inalt .Profesorii au dezamagit profund .O greva de protest ce numai a profesorilor nu arata. Ceea ce am vazut in strada depaseste orisice inchipuire educativ exprimata .Nivelul intelegerii era extrem de scazut in strada .Cruci peste cruci , vuvuzele si alte tobe . Strigăte mai ceva ca la revolutie , atitudini dusmanoase toate culminind cu inexplicabila neincredere afisata de grevisti . Breasla profesorala are numai de pierdut .

 55. Zero ordonanta si interes real pentru invatamant si educatie in Romania plavanului cu luxul si nesimtirea pe langa minciunile crase la purtator. De la invatamant porneste spre anihilare totul in Romania, ceea ce se demonstreaza ca asta e drumul! Daca nu inveti, nu ai realizari si reusite pe termen lung, nu ai sanse sa lucrezi decat ca sclav oriunde pe glob! Nu ai nicio perspectiva si viziune de viata personala! E doar sclavie sau carne de tun pentru orice tara de pe glob.

 56. decalog pt dl ghinION NEGATIV:
  1. CATI STUDEMNTI ȘI PRIOF DE FIZĂ A DAT PRIN MEDITATII??
  2.CE TAXE SI IMPOITE A PLATIT PT MEDITATII??
  3. CE TAXE SI IMPOZITE A PLĂTIT PT CELE 5-6 CASE INCHIRIATE LA BANCI?
  4. DE CE A ARUNCAT STATUIA LUI GHEORGHE LAZAR DIN PIATA CENTALĂ A SB???
  5. STATUIA LUI BRUCKENTAL , A TAIAT PANGLIC???
  6. DIN CEI 14 ANI LA PRIMĂRIE DE CE NU A FOST NICIODATĂ LA IUA NATIONALĂ:??
  7. CE SPUNE DESPRE EXPORTUL DE COPII SI ACUZATIILE BUNICII??
  8.IN MINISTRU AL EDUCATIEI ACOPERIT, DEVENIT APOI RECTOR SI MEMBRU AL ACADEMIEI, ALTUL PLAGIATOR ȘI ACUM UN ING NAVALIST FARA O ORÎ LA CATEDRĂ , NUMIRI DE DL GHINION??
  9. CE PROCENT DE PIB S-A ACORDAT INVATAMANTULUI PRIN LEGEA BUGETULUI PT ANUL IN CURS???
  10.RAZBOIUL ROMÂNO-ROMÂN, PAS CU PAS, ROMÂNIA SA EDUCATĂ SEXUAL,SEDUSĂ ȘI ANANDONATĂ???
  DEMISIA, DEMITEREA, SUSPENDAREA SI REFERENDUM, ALEGERI GENERALE ANTICIPATE!!!

 57. Auzi la Gavrileasca.Mitinguștii să se gândească la copii.Dar ei gunoaiele din politică nu sa se gândească la noi plătitorii de taxe,dar oare până unde va m ai merge cu aceasta prosteală,din partea politicienilor.Nu vreau sa părtinesc ,dascălii.:Nu.Dar politicienii nu. m ai baga învățământul din Romanica.Știți de ce Ei Politicienii au situație materială de a-și educa progeniturile peste hotare.Punct.Bravo dascălilor,să nu cedeze Acuma o venit rândul lor.Nu în toată țara E miting.Nu.Asta că să știți stimați,,Români.Dar asta e.Dragi profesori.,Nu cedați.?Acești bezmetici de la conducerea,acestei colonii,să ia aminte.NU NU MA PENTRU PENSII SPECIALE SĂ SE GĂSEASCĂ SOLUȚII,NU S AU PENTRU CLICA POLITICĂ.PUNCT.,,,RUSINE SĂ VĂ FIE LA TOȚI DIN GUVERNE LE PERINDATE ,DA,CARE NE AȚI IRONIZAT CU NESIMȚIREA VOASTRĂ.SĂ VĂ BATĂ BUNU DUMNEZEU ,CA AȚI FĂCUT ELEVII CARE OR TERMINAT SĂ ÎȘI DEA EX.DE BAC S AU ADMITERE.POLITICIENILOR .,PRAFU SĂ SE ALEAGĂ DE VOI.BATĂVĂ BUNU DUMNEZEU DE BAGABONȚII DRACU.

 58. Profesorii sunt vinovati pana la urma
  Pentru ca a trecut-o pe Alinuta ,pe Raluka
  Pe Blaga ,pe Sika pe plavan ,toata turma
  PE Nicu balbaitu si pe Bode naluca!

  Pe Stroe ,pe Catzu maimutza nebuna
  Toti niste prosti cu diplome-n mana
  Toti esuatii si vanzatorii de tara
  Cu diplome false platite pe afara

 59. Profesorii sunt vinovati pana la urma
  Ca au trecut prosti si loaze fara triere
  Toti analfabetii ,toata pleava caduca
  Care acum s-au catarat la butoiul cu miere

  Alinutza paturi rupte e analfabeta
  Desi are trecute zeci de cursuri si clase
  Tanti Raluca a studiat la don Putin ,prostia
  Si acum bajbae si cauta ,vrea oase!

  Dar piticania Boku ,dar Blaga buldogul
  Ce stiu ei sa faca cu clasele lor
  Dar Catzu maimutza zbarcita si rea
  Ce a stiut sa faca decat a fura

  Doctorii lu’peste Ciuca si Bode
  Abia mai indruga trei fraze aiurea
  Sika fugaritul ce zdranganea ode
  Toti neau distrus si au adus esuarea

 60. astia daca ar fi ramas repetenti azi ar fi ajuns in functii ca victime ale comunismului nu din cauza pasivitatii…nimeni nu are nevoie de sclavi care sa gandeasca, iar Apusul pana nu va apune tot va eroda multimile care sa creada ca-s inteligente pt ca au citit un mesaj pe care l-au raspandit fericiti, decat sa invete sa gandeasca si sa inteleaga ce-i bine, ce-i adevarat din tot ce pare adever suprem precum incalzirea desi nimeni nu ne explica despre clima care a generat dinozaurii si vegetatia enorma care a hranit acei uriasi…era ger? era caldut?

 61. @justinianus. Anii 70 la Sibiu. Cei care nu intrau la facultate mai ales fii de militari care doreau sa calce pe urmele tatalui se orientau spre Scoala militara. Bineinteles ca pilele intrau in functiune si se gasea un loc pentru fiecare. La liceul „Octavian Goga” am avut un coleg de clasa cu un anume handicap intelectual, altfel baiat bun. Era fiul unui ofitar CI (contra informatii). Nu vreau sa dau numele deoarece nu am nimic cu persoana respectiva si s-ar putea sa fie in viata (67-68 de ani). A facut scoala militara specialitatea intendenta. Ne-am intalnit dupa mai multi ani, dupa 1989, el capitan de intendenta, eu inginer. Era ofiter de intendenta la aceeasi scoala militara responsabil cu furniturile militare si povestea cum primea el cadouri de la directorii de intreprinderi care depindeau de el. Mi-a promis ca da el o bere la Casa Armatei la urmatoarea noastra intalnire. Nu am mai apucat sa o beau.

 62. Domnule Nistorescu, mesajul Intaiului ghinion al tarii catre dascali e urmatorul:
  1. ghinion ca aveti copii, invatamantul romanesc gratuit este foarte scump;
  2. ghinion ca nu ati fost in stare sa va trageti macar 2-3 case;
  3. ghinion ca ma aveti….

 63. Profesorii ar trebui sa si aleaga alti lideri de sindicat. EI ii trimit la negocieri pe bogatanul de Hadar?Greseala mare. HAdar e mai bogat decat Iohanis.

 64. Să nu uiți Darie, să nu uiți! Virgil Sahlean de la Tepro Iași, murea ucis în chinurile Iadului la Ordinul lui Frantisek Priplata și Bubosul tot din Iași râdea in restaurant de lux! Pensie de 6000 de Euro lunar, salar de decan de 10 000 de Euro lunar, șef de Barou de 5000 de Euro Lunar, Comitete și Comiții de 7 000 de Euro Lunar! Cabinet de Notar Public de 17 000 de Euro Lunar! Numai Pablo Escobar cu droguri castiga sumele astea! Și profii cu 200 de Euro Lunar creștere de salar? Virgil Sahlean putrezit de tânăr pt un țel, Bubosul în luxul Planetei? Să mori în România pt „ceva” ? Pt ce? Alina Gorghiu multimilionara în Euro cu cortex de preșcolar? Manole de la BNR râde și râde și râde! Corabia Nebunilor… Eu știu, alții știu, cu toții știm! România canibalizata de Securiști, Curve, Idioții! Punct.

  • Tica, esti aci, te descoperii! Te referi la Tudorel Toader? L-ai vazut tu cind murea inginerul Sahlean? Esti extraterestru, vezi tot?

 65. Jos IOHANNIS – acest (editat) care a bagat tara in marasm economic, social si politic trebuie revocat din functie si bagat direct in tribunale si la final in puscarie…care e prejudiciul adus Romaniei de acest(editat) sas?… confiscarea averii (editat)asta e un nimic pe linga ce daune a provocat tarii..

 66. Știam asta de mult timp! Din 800 de E-uri, 100 sunt vectori purtători de cancer! Și ce? Cui ii mai pasă! 44 000 de bolnavi oncologic se duc anual la 2 metri! Votanții PSD-PNL cu parizer din gheare de pui, spirt trecut prin pâine, băut cu poftă, se duc repede în loc cu verdeață. Dl Hadar lider Învățământ, trol pzd, putred de bogat, mănâncă sănătos! La TV mănâncă maro, diamine, Cadaverina, Putresceina! O țară total eșuată pentru Talpa Țării! Pt Burghezia Securista Bugetară e raiul pe pământ!

 67. Timpul fuge și nu se mai întoarce. Leneșul Națiunii are o lene vecină cu moartea clinică. Nici ca să respire nu are chef. În loc de ski, Sud a
  America, Bruxelles, Viena, Florida, să stea de vb cu niște nespălați? Plictiseală mare, mare de tot! Ăsta mașină germană W Germany? Un Trabant amărât cu 3 pistoane! Un escroc , un profitor pe spinarea amărâților!

 68. Cu toții vor bani, bani, bani. Parere sinceră, 75% dintre Dascăli trebuie în Privat la săpat șanțuri! Dl Pieleanu e profesor universitar la SNSPA? Dl Aurescivici Goldberg profesor universitar la SNSPA? Andrei Muraru, Alexandru Muraru profesori Universitari la SNSPA? DL Șerban Nicolae, strungarul cu doi bază de la Mecanică Fina, profesor universitar de Drept la Titulescu?

 69. Nu pricep, să mă pici cu ceară dacă pricep. La ce bună cartea dacă Ciucă nu știe în Română și este general cu 4 stele? La ce bună cartea dacă Hellvig nu știe Română și este boss-ul României la Inteligence? La ce bună cartea?

 70. Retardul Alma „catereter”, din bâlbâ in bâlbâ, rămâne cu gura strâmbă.
  Păcat că nu ne spune ce studii și diplomă de analfabet are pusă în răma.
  Apropo, Gelu Vișan a fost înlocuit cu altă gură mare, unul Cristescu.

 71. Un balamuc in toata regula in intreaga Romanie!Niste martafoi numiti lideri sindicali(Hadar,Hancescu,Nistor Hossu,Costin…:uitati-va la Hossu ca ii cit o balena ,circula cu Range-Rover)cu venituri exorbitante au consfiintit sa-si manipuleze sustinatorii(populimea sindicala/sarintoaca)ei fiind ce au fost adica cureaua de transmisie.Greva pt.salarii doar,nu are nici o legatura cu sistemul de educatie.Aici,in acest sistem si nu numai,sint probleme insurmontabile:unde-i 6% din PIB pt.educatie?Romanilor,ati votat de doua ori un neamt guduridu-va pe linga Germania.Voi credeti ca nemtii au uitat ca ati plecat la razboi cu ei si v-ati intors cu sovieticii(nu cu rusii).Un sir intreg de tradari de la Burebista la N.Ceausescu,iar de la Ceausescu si pina astazi crime impotriva acestui popor.Nu va da de gindit!?Stimati concetateni de ce nu intelegeti ca existenta unui stat are trei piloni de sustinere:invatamintul,sanatatea si justitia.Aici sint cele mai mari probleme.Vreti sa le rezolvati cu Maciukaka si cu Cioroilacu?Nici o sansa!Acum era momentul ca printr-o greva generala sa trimite-ti la lada de gunoi toata sleahta politica. Dar ce sa vezi,ati stat in casa,dupa perdea si la televizor.Bucurestenilor treziti-va si iesiti la protest ca in curind raminem fara tara;voi bucurestenii sinteti cheia succesului ,cei din tara nu au cum sa vina in capitala si sa marsaluiasca zile la rind.Nici regimul trecut nu putea fi rasturnat fara populatia capitalei.Ridica -te Gheorghe,ridica-te Ioane!

 72. Mai votati-l odată pe suplinitorii de fizica de la Agnita. A uitat de unde a plecat. Noroc cu profesoara de engleza ca îl tine pe linia de plutire.

 73. Hossu stiam ca este leader de sindicat de mult timp, dar ca el conduce Range Rover nu eram informat. De ce nu conduce Duster ca sa sprijine economia romaneasca?

 74. Persoana din spatele pseudonimului Alma Cater, dar de Profesorul Troncota ce spuneți stimate domn? Aud? Îmi vine „ca” să arunc televizorul pe geam când îl văz pe impostorul ăsta! Auzi ce zice! Zice că bine(?) că a murit un tânăr român din Cernăuți la razboi contra Rusiei, tânăr luat cu arcanul la oaste de Zelenski! Românii sunt carne de tun pentru ucrainieni? E normala moartea unui tânăr român? De pace a auzit Troncota? Pace, PA-CE! Când îl văz, dau cu fierul de călcat în televizor! Asta profesor la sri? Nu mai zic nimic, parcă saliva moșul, saliva la moartea unui om. Are și un tic infect, își suge buza superioară. Eu iubesc viața, detest moartea, războiul, alții pe dos…

 75. Ati votat un sasalau
  Nalt, frumos si mutalau
  Il vedeati al III-lea Carol
  Ce e drept mai mototol

  Dar din nou v-ati pacalit
  Neamtul vostru-i parazit
  Mai tot timpul e-n plimbari
  Cand nu tace, doar mascari

  Spune el la conferinte
  Frecventate doar de zdrente
  Ce se dau drept progresiste
  Dar in fapt sunt sodomiste

  Ei ne vor deschisi la minte
  Sa sorbim a lor cuvinte
  Si sa luam drept nobilime
  Tot ce e stricat in lume

 76. Corpul didactic daca ia marire salariala de 25 procente, cu 25 de procente va creste promovabilitatea la Bacalaureat? Sau tot asa cu unele licee zero absolventi de Bacalaureat?

 77. Salariul unui învățător/profesor ar trebui sa fie egal cu media aritmetica a salariilor tuturor foștilor săi elevi, incluzând aici și șomerii și cei care iau ajutor social. Cred ca ar fi echitabil.

 78. Curios cum singura revendicare a profesorilor, făcută prin liderii lor de sindicat este creșterea salariului .
  Nimic despre mulțimea de manuale alternative, despre uniformele școlare, ca să nu se mai simtă , mai ales profesoarele , umilite de ținutele elevelor, sau vreun refuz de a promova în școli agenda lgbtistă ?!
  Și apoi se cere majorarea și pentru liderii de sindicat ? Că atunci chiar că sunt probleme, că ăștia au între 8.000 și 11.000 …de euro pe lună, aici pe Pământ…. 😉
  Iar când peste 60 % din produsul lor , chiar brut, al acestor cadre didactice sunt analfabeți funcționali, nu știu zău dacă ar merita să încaseze și salariile pe care le contestă.
  Dar dacă ține vrăjeala, bravo lor !

 79. „La ce bună cartea?”

  Cartea e buna cand iti intra cea de care ai nevoie in momentul acela !

 80. S-a anuntat ca pleaca doua saptamani in Africa, asa pt ca s-a ”strofocat” mult cu cititul si intalnirea cu sindicatul..

 81. Guvernarea Iohannis este cea mai catastrofală guvernare din ultimii 30 de ani. Romanii sufera de sindromul neamtului. Asa am sperat si la 1866 cand l-am adus in tara pe Carol I,care dupa 48 de ani de guvernare a adus țara in sapa de lemn. Asa am sperat si in ultimii 9 ani cand am adus din nou un neamt in fruntea tarii. Rezultatul: datoria Romaniei a crescut la 145 miliarde euro. S-au cumparat 120 milioane doze de vaccinuri. S-a predat suveranitatea țarii in mainile UE. S-a pierdut de facto bratul Chilia.Am ratat aderarea la Shengen. Taxele si preturile au crescut. Institutiile statului sunt pline de incompetenti. Romania educata este in gard.
  Si pentru toate aceste ”realizari”, presedintele nostru va beneficia de anul viitor de locuintă speciala si de pensie speciala pana la sfarsitul vietii. Halal democratie.

 82. anticipateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee , cu actuala clasă politică irespinsabilă, incompetentă, tradatoarea interesului national…..
  un popor constient si responsabil avand ANTEMERGATORI profesorii in grevă ar provoca legal-constitutional ALEGERI ANTICIPATE în condițiile in care un protocol nu poate avea consecințe juridice, iar ordonanta este un mod dolosiv de stopa greva, de a dribla situatia catastrofală în care se află ROMÂNIA ÎN PRAG DE COLAPS SI INCAPACITATE DE PLATĂ, DE NOI IMPRUMUTURI, REVENDICARI din învățământ, transporturi, sănătate, administratie, etc. FARA ALEGERI ANTICIPATE, NE PRĂBUSM financiar, moral, profesional!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.