Profeția lui Rareș Bogdan pentru prezidențiale

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat că viitorul prezidențiabil PNL va câștiga alegerile, chiar și în cazul în care liberalii nu merg cu candidatura comună cu PSD.

„Candidatul PNL va câştiga alegerile prezidenţiale. Se va pune în spatele lui întreaga dreaptă românească, în cazul în care nu mergem cu candidatura comună cu PSD. În momentul în care nu vom reuşi să mergem pe o soluţie de tandem cu cei din PSD, în cazul în care ei nu îl acceptă pe Nicolae Ciucă ca şi candidat, vom începe discuţii cu toate forţele care se revendică de dreapta pentru a obţine susţinerea lor pentru generalul Nicolae Ciucă. E firesc să facem asta, nu e nimic anormal, comportamentul nostru este deschis şi transparent”, a declarat Rareş Bogdan, la Digi 24.

PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale, a subliniat, miercuri, și preşedintele partidului, Nicolae Ciucă, care a menţionat că această abordare nu se va schimba.

„PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale şi toate aceste scenarii, cum este normal în viaţa politică şi în dezbaterea publică, fac deliciul analizelor, dar acum, când noi discutăm, nu se va schimba această abordare – PNL va avea propriul candidat”, a afirmat Ciucă, la sediul PNL.

Întrebat despre faptul că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că îşi doreşte o alianţă politică a social-democraţilor cu PNL şi dacă ar fi posibil scenariul ca PSD să-l susţină pe el la alegerile prezidenţiale, Ciucă a răspuns că fiecare partid trebuie să-şi mobilizeze electoratul şi să aibă propriile opţiuni pentru a intra în alegerile următoare.

„Vă spun încă o dată pe cifre – dacă ne uităm la cifrele obţinute de către fiecare partid, suma lor este considerabil mai mare decât votul obţinut pe lista comună. Ca atare, electoratul fiecăruia dintre noi trage şi se motivează, se mobilizează pentru tot ceea ce înseamnă valorile şi identitatea fiecărui partid. Ca atare, în momentul de faţă, susţin cu tărie ca fiecare dintre noi să ne mobilizăm electoratul şi să avem propriile opţiuni şi argumente pentru a intra în alegerile prezidenţiale şi în cele generale”, a transmis liderul PNL.

Legat de posibilitatea unui tandem Nicolae Ciucă preşedinte – Marcel Ciolacu premier în următorii ani, el a menţionat că, după alegeri, se va vedea opţiunea cetăţenilor şi trebuie să existe o majoritate considerabilă în Parlament.

„După ce avem alegerile şi vedem care sunt din nou rezultatele şi opţiunea cetăţenilor români la vot, trebuie să existe o majoritate considerabilă în Parlament şi, de asemenea, o majoritate care să formeze o coaliţie pentru a putea să guvernăm pe principiul stabilităţii în continuare. Aceşti aproape trei ani de zile au demonstrat că, atunci când o coaliţie are această majoritate, cum spuneam, consistentă, poate să asigure deciziile necesare ca ţara să treacă prin situaţii deosebite, prin situaţii de criză şi, aşa cum vedem perspectiva, cel puţin pe termen scurt, va fi nevoie în continuare de aceea stabilitate politică să putem să guvernăm”, a explicat Ciucă.

În opinia sa, coaliţia PSD – PNL poate funcţiona, chiar dacă va fi adversar cu Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale.

„Este vorba de o confruntare politică, sigur nu ne aşteptăm să fie un fel de tango, este o chestiune foarte serioasă în ceea ce priveşte guvernarea, iar, de partea cealaltă, aşa cum am făcut şi în campania la locale, vom merge pe aceeaşi linie a proiectelor, a obiectivelor, astfel încât să rămânem în decenţa pe care încercăm şi despre care vorbim şi trebuie să o generăm către fiecare dintre cetăţenii României”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că varianta de candidat cu care va merge PSD la alegerile prezidenţiale va fi decisă împreună cu liderii partidului.

Ciolacu a fost întrebat, la sediul central al PSD, cu ce variantă va merge PSD la alegerile prezidenţiale şi dacă el personal îşi doreşte să candideze la cea mai înaltă funcţie în stat.

„Varianta cu care va merge PSD o să o anunţ după ce vorbesc cu colegii mei. (…) Noi cu toţii ne dorim în viaţă foarte multe. Această decizie (dacă va candida sau nu – n.r.) o iau cu colegii mei, fiindcă nu este o dorinţă proprie, nu spunem o rugăciune şi ne punem o dorinţă. Lucrurile în politică sunt mai complicate”, a spus premierul, care a reiterat că PSD va avea candidat la prezidenţiale.

Marcel Ciolacu a spus că în această săptămână va avea întâlniri cu toţi liderii partidului, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, şi va fi luată o decizie cu privire la candidat. El a spus că nu s-a pus problema în coaliţie ca alegerile prezidenţiale să nu fie în luna septembrie, aşa cum s-a decis deja.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

21 de Comentarii

 1. Sa ne fereasca de guvernarea PNL, astia nu au dat nimic la oameni, niciodata, doar pentru ei si bogatii lor.

 2. Dar dacă americanii îl aleg pe Gioana? Ce face PD Băsescu deghizat azi în PNL, dle Singur?

 3. ”…a declarat că viitorul prezidențiabil PNL va câștiga alegerile, ……….”
  Bla,bla ! Sa ne amintim ce afirma despre Cristoiu, apoi de Burduja.

 4. Idiotul asta nu intelege ca daca nu erau in trena psd-ului nu luau nici macar 2% din voturi.

 5. Că așa era TIPARUL in Coloniile Bananiere, măăăR🤮g…
  }■ Halena- PoMpa 9 -Halena ■{

 6. Unul spune o prostie si alte sute-mii stau s-o comenteze ? Era o expresie elocventa: „mahalaua inepta” !

 7. Dacă optimizează Predoiu alegerile cum a optimizat și „justiția”, da… o să câștige sigur catindatul PNL cu 200% din voturile liber exprimate și sub nicio formă fraudate.

  Știm! Nu mai e nevoie să ne explicați! Nevoia de stabilitate! Interesul Național! Războiul din Ucraina! Pericolul extremist! Un ostaș în slujba țării! Revoluția Turcoaz! România educată! Hakuna-Matata!

 8. Marțafoiul ăsta este sigla PNL alături de Țurcan mascota … vă dați seama cum sunt restul de trebuie să se ridice in picioare când trece „Rolex” ….

 9. De pensiile speciale ,nu ne mai zici nimic fripturistule,,că au trecut cele câteva luni despre care ziceai până să le anulezi ,cine naiba se mai uită in gura acestui demagog ,înafara de câțiva slugarnici de la irealitatea tv

 10. Bogdan inca nu a aflat ca dreapta romaneasca=stanga romaneasca=membrul securitatii. Sau face pe niznaiul?

 11. Niste panglicari. Iar va incepe cu „PNL are datoria ca in primele 3 luni sa desfinteze pensile speciale”. Ii prostii cred ce spune fara pic de rusine. Adevarata martafoi, dar votat de romani in loc sa fie luat la suturi.

 12. Priviti cu atentie fotografia. Indivizi (nu oameni) mai fatarnici, falsi , cu zambet fals de tradator si dornici de putere rar se poate vedea, si-ar infinge unul altuia cutitul in spate oricand ar avea ocazia. Cum dracu sa ai incredere in asemenea conducatori? Cum se gudura Rares Bogdan pe langa sefi mai rar sa o faca cineva, pentru fanii lui arata-le limba poate au vreo sansa.

 13. bai papagalule, „dreapta” o sa aleag si un cimpanzeu, numai unul de la alde fsn adica psd+pnl nu o sa aleaga, bai cucuvea.

 14. Nu exista alternativa la Ciuca .Ciuca cistiga cu usurinta mai ales acum cind USR s-a prabusit si este in pragul desfintarii .fugarii se vor reintorce la partidul mama evident fara sefii lor actuali ce pot sa se lase de politica .Iohannis i-a caftit de fiecare data .Daca in alegeri apar fraude pe segmentul PSD Ciolacu si PSD se vor prabusi electoral .ciuca a pregatit tot felul de variante si loviturile atasate .

 15. Dar de unde este atât de sigur rujatul (editat) că vor câştiga PeNaLe, nişte gloabe politice, cea mai înaltă funcție în stat?! A văzut el personal ce e în 18 milioane de minți?! Sau se bazează pe colaborarea cu instituțiile represive ale unui stat mafiot cleptocrat şi discreționar?

  Dacă te uiți cu atenție la rânjetele scârboase de securişti din fotografie, parcă îl regăseşti pe Ion Iliescu.

  Ce siguri sunt ei că vor câştiga alegerile fraudate tot de ei!

 16. Bună tuturor!
  „Aceşti aproape trei ani de zile au demonstrat că, atunci când o coaliţie are această majoritate, cum spuneam, consistentă, poate să asigure deciziile necesare ca ţara să treacă prin situaţii deosebite, prin situaţii de criză şi, aşa cum vedem perspectiva, cel puţin pe termen scurt, va fi nevoie în continuare de aceea stabilitate politică să putem să guvernăm”, a explicat Ciucă.
  Majoritate ati avut,dar tot sub talpa grea a serviciilor si justitiei ati stat,la fel si presedintele,tot captiv, serviciilor,justitiei si…
  și străinilor. ELIMINAREA PENSIILOR ABERANTE ȘI A PRIVILEGIILOR MAGISTRAȚILOR SE PUTEA FACE
  DACA AVEATI VOITA SA O FACETI. DAR PE VOI VA DOARE IN …pix de români și ROMÂNIA. CCR E STAT IN STAT,IMORALI SI CORUPȚI. DE CE NU II REVOCATI PRIN VOTUL CAMERELOR REUNITE ALE PARLAMENTULUI? Nu vreti nici voi,nici turistul!
  PLECATI ACASA! ATI NENOROCIT O ȚARĂ!
  SUNTETI DAUNATORI ROMÂNIEI!
  SLUGI UMILE ALE STRAINILOR!
  PS.
  CIUCA președinte? E copia lui Iohannis in multe privințe si omul SUA! Va fi tot guvernator de colonie.
  CIOLACU-exclus,nu are calificarea necesara si tot sluga-guvernator.
  GEOANĂ-calificare are,dar e supus americanilor.
  Trebuie un OM CU PERSONALITATE CARE SA APERE SI SA PROMOVEZE INTERESELE ROMANIEI
  Florin Călinescu ar fi bun. Se mai găsesc si altii care stiu sa spuna NU cand trebuie spus NU.

 17. Frumoasa scena vedem in dagherotipia din cap de gazeta, mult imi place!
  O voiu inscena cu colegul mieu Farfuride.

 18. Unde se invita reciporc cei doi Titani ai politicii globale?
  Pe poarta Schengen sau pe usa Visa Waiver?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.