Programul nuclear al lui Ceaușescu. „Vom dezvălui cele mai păzite secrete”

Televiziunea Română va prezenta de la sfârșitul lunii noiembrie o serie de reportaje despre comunism. Noua producţie de la TVR este intitulată „Miturile comunismului”. iar reportajele prezentate vor fi însoţite de dezbateri în platou.

„TVR este unica deținătoare a istoriei ultimilor 50 de ani, în imagini! Astfel, putem dezvălui întâmplări pe care partidul le-a îngropat în dulapul cu cadavre și despre care TVR a păstrat imagini fabuloase, foarte multe difuzate în premieră. Pornim pe firul întâmplărilor, ne întoarcem în timp, căutăm supraviețuitorii și răspunsurile. Vom dezvălui cele mai păzite secrete ale Epocii de Aur: cursa înarmărilor, cum s-a făcut plata datoriei externe, problema petrolului, legea ilicitului, programul nuclear al lui Ceaușescu etc.”, a declarat Raluca Rogojină, unul dintre producătorii emisiunii, citată într-un comunicat al postului.

Cele 104 subiecte dezvăluie, în premieră, istoria reală a unor întâmplări și personaje, ajutându-ne să înțelegem fapte recente ale istoriei şi ce a însemnat viața noastră în comunism, potrivit comunicatului.

Intervievații, documentele, informațiile și imaginile de arhivă scoase la iveală după zeci de ani vor dezvălui culisele unor fapte și întâmplări pe care mulți le-au crezut uitate sau despre care cei mai mulți n-au nici cea mai mică idee. Discuția din platou se axează pe aducerea subiectelor în actualitate și pe compararea realităților trecute cu cele prezente, conform TVR.

Emisiunea „Miturile comunismului” va avea premiera duminică, 26 noiembrie, de la ora 18.00. Se difuzează săptămânal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

26 de Comentarii

 1. cand sw spine; Despre morti numai de bine …sunt inclusi toti cei care au decedat nu se specifica ,,in ce conditii sa I pomenim ,,,cu bine…Lasand la o parte ..rolul avut de Presedintele Ceausescu in devenirea acestui popor….Pe presedintele Ceausescu l au condamnat la Malta si l au la Bucuresti ..ordinarii …avem exemple de iresponsabilitate si agresivitate chiar in zilele noastre…Ukraina primeste miliarde care apoi dispar in…vant..Israel si acoloi tot razboiul americanilor..evrei.

 2. -revizionism ceaushist,
  apologia bolshevismului!
  (probabil ca Klaunus le-a dat ideea:
  doar de nepomenitu stim ca batea Africa in lung si lat)

 3. Ce e aia MITURILE COMUNISMULUI? Propaganda pentru politruci? Sau, chiar aduceti mituri comuniste, de acolo, din UNICELE COMUNITATI DE PE TERRA UNDE S-A TRAIT COMUNISM, SI SE TRAIESTE SI ACUM, anume din KIBUTZURILE DIN ISRAEL?

 4. Daca-si vor da cu parerea toti pulifricii nascuti dupa’90, care vor comenta amintirile unor fosti comunisti, azi mari capitalisti, atunci nu merita sa vezi propaganda impusa de mafiotii numiti aliati!

 5. …mie nu-mi plac miturile, eu compar realitatile, ajung prin analiza critica la asemanari si diferente…cateva exemple de diferente: in 89 nu numai ca nu aveam datorie externa, aveam un excedent de 9 miliarde dolari, 4,4 lichiditate si diferenta creante; aveam o populatie de 23 mil locuitori, acum mai sunt in tara maxim 12…aveam excedent la fondul de pensii 5 miliarde, acum nu avem nici macar suficient sa platim obligatiile; aveam industrie, produceam de la ace la avioane; in ultima parte aveam bani dar nu aveam ce cumpara, acum sunt magazinele pline dare 80% populatie se uita lung si inghite in sec…asemanari: frig in case, cenzura, dictatura, propaganda,securitate, avertizori de integritate-da mai bine la scarita si ciocanel, nu mai suna asa naspa ca turnator-alegeri libere samd samd…

 6. In ce scop a fost filmata toata arhiva ? Iar va pacalesc astia, copiii celorlalti.

 7. ceausescu era lacom si prost, dar cu smecheria tipica olteneasca. securitatea il controla ca pe o paiatza ce era. doua paiatze cu ifose de conducatori „iubiti”. cultul personaitatii, megalomanie si narcisim. si razbunatori. niste nemernici care ne tineau in frig si saracie, oricat incearca unii acum sa-i linga oasele si-l vad „erou”. noi am trait atunci si stim cum a fost. daca nu erai latrau de partid, securist, militian. doftor sau pfofesor, care, by the way, TOTI DADEAU MEDITATII LA NEGRU SI SCOTEAU O CACIULA DE BANI, deci, om al „sistemului, ceea ce se incearca a se ridica si acum, prin angajatii pe ne-ve „la stat” degeaba, erai lovit din toate partile. doar oamenii lor prosperau si, ca si acum, ochii se inchideau la furaciunile si matrapazlacurile lor.

 8. …pt marin: esti sigur de faptul ca ai trait in cocioc inainte de 89?…sau ti-a dat vreun securist neste ‘meditatii’meseriase de ti-a dereglat rotitele?…las ca-i bine cu retardatul…sau esti asistat social?…

 9. Marine ai fost un trantor în comunism după cum scrii în rest nimic de spus

 10. Spalarea creierelor continua in ciclul „uitati tot ce stiti despre epoca de aur”. Vin globalistii la tv sa ne invete cat de rau am trait inainte de lovitura de stat si cat de bine e azi sub papucul nato si ue. Cei care au trait in perioada aia suportau si unele greutati cu gandul la ce lasa urmasilor. Tradatorii actionau si atunci, ca doar nu venea Ceausescu sa ia curentul, apa calda si mancarea din magazine. Romania de azi, cu alogeni infiltrati in toate structurile, e un stat esuat, bazat pe tradare si prostie.

 11. La emisiunea asta ar trebui să se uite tinerii, dar mai ales bătrânii idioți care regretă comunismul.

 12. @Vanatorul de troli

  -ceausescu era lacom si prost,o vita incaltzata dar cu smecheria tipica olteneasca,un criminal; securitatea il controla ca pe o paiatza ce era. 2 ca-ca-tzii cu ifose de conducatori „iubiti”. cultul personaitatii, megalomanie si narcisim. si razbunatori. niste nemernici care ne tineau in frig si saracie, oricat incearca unii acum sa-i linga oasele si-l vad „erou”. noi am trait atunci si stim cum a fost. daca nu erai latrau de partid, securist, militian. doftor sau pfofesor, care, by the way, TOTI DADEAU MEDITATII LA NEGRU SI SCOTEAU O CACIULA DE BANI, deci, om al „sistemului, ceea ce se incearca a se ridica si acum, prin angajatii pe ne-ve „la stat” degeaba, erai lovit din toate partile. doar oamenii lor prosperau si, ca si acum, ochii se inchideau la furaciunile si matrapazlacurile lor!

 13. …le poti spune oricum celor care regreta acele timpuri dar numai idioti, nu…ultimul prost din acele vremuri este lumina pe langa 99.99% din analfabetii functionali de astazi!…copii, nu uitati, tara va vrea prosti!…si voi nu dezamagiti, va conformati exemplar!…

 14. By am de gand sa mai uit la aceste emisiuni propagandistice menite sa falsifice istoria intru :gloria” realitatilor de azi…
  Da, Romania a fabricat racheta cu raza medie de actiune. Intrebati-i, daca ii mai gasiti pe angasiti din laboratorul V$ ISIM despre probele nedistructive asupra materialului racheteo’Ce s-a ales cu documentele secrete ale constructiei rachetei ar trebui sa discuta pentru ca cine spune ca aceasta rachetata a fost un MIT este un mare MINCINOS>..ca de tradatori de tara dupa 1989 nu a dus Romania lipsa.

 15. Madame popa te regăsești între idioți, tembeli o tara asta a host tara făcută de oameni nu de ceașcă asa ca hai sictir!

 16. Ceausescu a avut marele merit ca a facut primele reactoare la Cernavoda, cu toata epoca aia a lui de trista amintire. De trista amintire ptr hotii si leprele care au acaparat puterea dupa 1989 si care n-au putut sa fure atunci.
  Nici dupa 30 de ani de ,,democratie” si ,,libertate”, urmasii lui nu reusec sa-i egaleze performantele la ceea ce a facut Ceausecu ptr Romania. Azi au ajuns sa inaugureze cu mare tam-tam cate 1 km de autostrada. Ce a construit ,,prostul” si incultul acela, nu va fi egalat de toti urmasii lui la guvernarea acestei tari fara speranta……[Rumburak]

 17. numai lingaii fosti tortionari si odraslele lor isi vor „iepoca de aur” parandarat. va mai mirati de ce pleaca romanii din Romania. l-ati ucis pe ceausila, v-ati bagat labele pana la coate in conturile lui. acum ati devenit „ielite” si vreti dictatura prin care beizadele voastre sa mosteneasca o Tara frumoasa si bogata. hai siktir parazitilor ca va stiu de atunci. va stiu si de 33 de ani si va vad si acum! o mizerie sunteti.

 18. Multe lucruri din vremea aceea raman obscure: cum a fost ales(selectat) in ’65 sa fie secretar gen. al PCR, de unde pasiunea pt vanatoare la cineva provenit din mediul rural, de ce nu s-a intrebat niciodata cum de il intampina mii de copii de-a lungul strazilor, in timpul vizitelor, sau la aeroport, in loc sa fie in clase, la lectii?

 19. „…istoria reală a unor întâmplări și personaje, ajutându-ne să înțelegem fapte recente ale istoriei şi ce a însemnat viața noastră în comunism.” Cine a trăit vremurile alea știe istoria reală și nu cred să aibă nevoie de „ajutor” să-și înțeleagă singur istoria trăită. Viața noastră în SOCIALISM nu a fost mult mai rea decât cea de azi. Au fost și greșeli, pentru că nici o orânduire nu-i perfectă, dar realizările poporului român din acele vremuri nu vor mai fi atinse vreodată.

 20. In 1977 Ceausescu pleca intr-un turneu prelungit in Africa de unde s-a intors cand a fost anuntat despre cutremurul devastator DIN MARTIE. e O COINCIDENTA CA SI JOHANNIS a plecat acum la fel intr-un turneu prelungit in Africa? Oare vine iar un cutremur cum a fost atunci? Deja dupa plecarea lui Johannis au avut loc o gramada de eruptii vulcanice si cutremure prin alte parti, vine si la noi? Cotroceniul a fost consolidat dupa 1977, va rezista la un nou cutremur? Este un mare mister si acum de unde a stiut Ceausescu de cutremur sau a fost doar o coincidenta turneul din Africa.

 21. Pentru cei ce-l regreta pe Ceausescu, ar trebui difuzate cat mai multe din „cuvantarile” lui cu fel de fel de prilejuri. Si atunci ar putea sa-si dea seama si unii (numai unii) dintre nostalgici daca un asemenea om ar putea fi cheia a ceea ce s-a construit in acea epoca (pentru ca e adevarat ca s-a construit). In ce priveste lipsa de performanta a economiei romanesti postrevolutionare asta nu este straina modul in care s-a facut „selectia naturala” a elitei de dupa ’89, pentru ca doar ce s-a facut inainte nu a fost opera prostilor sau a celui ce era catalogat de lingaii vremii „geniul Carpatilor”.

 22. Domnii producătorii emisiunii și doamna Raluca Rogojină, sperăm că veți prezenta frumos și cu mândrie ce a fost România în lume în anul 1980 din punct de vedere demografic, industrial, diplomatic, cultural, sportiv și militar. Toate popoarele se mândresc cu istoria lor și conducătorii care le-au ridicat statutul. Este inadmisibil să se dea apă la moara coaliției internaționale vecini și marile puteri care au subminat după 1980 normalitatea, culminând lovitura de stat din decembrie 1989, lovitură de stat orchestrată din străinătate. A rezultat distrugere fără precedent în lume și istorie a unei țari și a destinului României și al românilor. De unde răutatea și lauda că “Vom dezvălui cele mai păzite secrete ale Epocii de Aur: cursa înarmărilor, cum s-a făcut plata datoriei externe, problema petrolului, legea ilicitului, programul nuclear al lui Ceaușescu etc. Aceste dezvăluiri nu folosesc tot dușmanilor României??? Televiziune de stat a devenit o denigratoare oficială a Istoriei României, o unealtă a străinilor, a dușmanilor care ne vor terminați. CNA, conducerea SRI nu are nimic de zis față asemene anunțuri de vindere a țarii, a ce a mai rămas nepredat de trădătorii din Serviciile secrete românești, la USA la începutul anilor 90, pe postul național de televiziune? În asemene hal de decădere a ajuns România prin cei care o conduc?

 23. Cum ne invata Profesoara de romana: – Hai copii sa vedem ce a vrut sa spuna autorul in propozitia: – Noua producţie de la TVR este intitulată ‘Miturile comunismului’. Raspund eu la intrebarea asta, autorul a vrut sa spuna ca ne va prezenta: „Partea goala a paharului pe vremea dictatorului, sa va bagati mintile in cap si sa nu-l mai laudati”.
  pe Facebook si alte retele de socializare gasim si „cuvantarile” tovarasului in care ne-a spus din vreme cum va fi capitalismul in caz ca se va reintoarce. Si a descris foarte bine ce se intampla astazi, dar nu la crezut nimeni atunci. Asa ca el si-a luat de atunci dreptul la replica. Ca sa nu fim partizani, as vrea sa vad niste emisiuni cu lucrurile bune si rele de atunci si acum, ca altfel politicienii de azi, mereu o sa fie comparati cu Ceausescu si nu-i vad bine de loc. Doar asa putem deveni in sfarsit normali si sa ne intoarcem in sfarsit cu fata spre viitor cum trebuie. Profesoara de romana o sa intrebe: – Bun, si ce titltu ai da tu? Eu: – „Bune si rele in trecut si prezent. Cum sa evadam din capcanele trecutului”.

 24. Lumea de cand este ea „civilizata”, a fost codusa de prosti si nebuni, dar pe langa ei mereu au prosperat doar smecherii, cei cu limba lunga si umeda!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.