Programul Papei Francisc în România

Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai – 2 iunie și va fi prezent la București, Iași, Blaj și Șumuleu Ciuc.
Potrivit programului, Sfântul Părinte pleacă de la Roma vineri, 31 mai a.c., la ora 8.10 de pe aeroportul Roma – Fiumicino cu direcția București – Otopeni, unde urmează să ajungă la ora 11.30, fiind întâmpinat de președintele Klaus Iohannis. După primirea oficială de la aeroport, Papa Francisc merge la Palatul Prezidențial Cotroceni pentru ceremonia de bun venit, vizita de curtoazie la președintele României și întâlnirea cu prim-ministrul. La ora 13.00, la Palatul Cotroceni, Pontiful prezintă primul discurs al vizitei în cadrul întâlnirii cu autoritățile, reprezentanții societății civile și membrii Corpului Diplomatic.

La 15.45, Papa Francisc merge la Palatul Patriarhiei Bisericii ortodoxe române pentru o întâlnire privată cu Patriarhul ortodox, după care urmează întâlnirea cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, în fața căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei. Întrevederea cu reprezentanții Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita Papei și a Patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea ”Tatăl Nostru” și cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru. Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala ”Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de București.
Sâmbătă, 1 iunie, la ora 9.30, Pontiful pleacă de la București cu avionul spre Bacău, după care merge cu elicopterul la Miercurea-Ciuc, în arhidieceza romano-catolică de Alba-Iulia. Succesiv, Papa Francisc merge cu automobilul la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unde celebrează Sf. Liturghie cu pelerinii prezenți și ține omilia celebrării euharistice. În jurul orei 17.00, Papa ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iași. La 17.30 face o vizită la Catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le adresează cel de-al șaselea discurs al vizitei. În cursul serii, Papa Francisc se întoarce cu avionul la București.
Duminică, 2 iunie, Sfântul Părinte pleacă de la București cu avionul duminică, la ora 9.00, cu direcția Sibiu, de unde merge cu elicopterul la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. Aici, Pontiful celebrează Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj. Papa prezintă omilia celebrării euharistice și recită antifonul marian pascal ”Regina Coeli” (”Bucură-te, Regina Cerului”). În jurul orei 17.00, Papa sosește cu elicopterul la aeroportul din Sibiu pentru ceremonia de rămas bun. Papa Francisc pleacă din România cu avionul duminică, 2 iunie a.c., la 17.30, urmând să ajungă pe aeroportul Roma – Ciampino în jurul orei locale 18.30.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

 1. Am fost ieri la iasi,nu va vine sa credeti ce desfasurare imensa(politie,scena,securitate,spalat toata zona de-a fir’a par desi ploua)in zona palatului Unirii! Upsss,ca la razboi incat se da de inteles ca cetatenii romani sunt cei mai agresivi si violenti de pe planeta! Putinii agresivi si violenti pot fi linistiti de politie daca se vrea si nu are voie nimeni sa strice imaginea tarii sau traitorului din Romania cu asemenea desfasurare „de neam prost”! Ne-am stricat rau la cap de cand cu manipularea prostie de catre prostii si incultii in functiile cele mai inalte care au pus jugulara cetateanului roman sub cizma saracirii si disperarii! Ba nenicule,e tot un om ca oricare altul,nu are nimic in plus,nu e sfantul sfintilor,daca era sfant,enoriasul se inchina la icoana lui,dar e inca biped mergator! Toti i se inchina(milog saracit si fricos in genunchi) fara motiv real! Acest popa si toti din orice religie,trebuie obligatoriu sa-l ajute pe enorias sa isi recapete increderea si puterea in sine!

 2. „Sa mergem impreuna”, spun papistasii, care vin ca lupii in blana de oaie, sa decimeze turma…
  Unde ? In iad?
  Sa mergem pe drumul ratacirii pe care au mers papistasii din 1054 :
  – sa mergem pe drumul ereziilor?
  – sa mergem pe drumul care a dus la jefuirea de catre papistasi a Orasului Constantinopol in 1204 ?
  – sa mergem pe drumul care a dus la invadarea popoarelor din America, Africa, Asia si convertirea lor cu sabia si tunul inselandu-le cu margele colorate pentru a le fura aurul ?
  – sa mergem pe drumul care a permis „uniatia”, perfida numita greco-catolicism  pentru a dezbina popoarele ortodoxe?
  – sa mergem pe drumul care a permis aparitia in occidentul „civilizat”   a ideologiilor ateiste, antihristice, a iudeomasoneriei, a capitalismului,  comunismului, nazismului, globalismului?
  – sa mergem pe drumul occidentului „civilizat” si plin de „valori” unde „bisericile” lor sant demolate transformate in baruri, depozite  moschei, sau li se dau foc?
  – sa mergem pe drumul pe care a ajuns occidentul „civilizat” invadat de mahomedani fanatici si sodomisti homosexuali?
  – sa mergem pe drumul imperialismul papistas pentru a domina lumea, rezultatul zilelor noastre fiind imperialismul ue usa nato fmi?
  – sa mergem pe drumul ratacirii care a  interpretat eronat Cuvantul Mantuitorului : „tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea”, fara a vedea de fapt ca e vorba de marturisirea  Adevarului:”Tu esti HRISTOSUL Fiul lui Dumnezeu”, a  sf ap. Petru ?
  – sa mergem pe drumul care a mers din ratacire in ratacire occidentul papistas „civilizat” din „renastere” erezia protestanta, iluminism iudeomasonic, „revolutii” antihristice : franceza, bolsevica… in lacomia  capitalista, dictatura comunista, globalism babilonic multiculturalist neomarxism european  anticrestin si antinational?
  Iata drumul pe care au mers papistasii pana acum !
  Ortodocsii nu vor merge pe acest drum !

 3. Romanii nu au nevoie de „apostolatul” papistas, ca sunt crestini de 2000 de ani, inca dinaintea italienilor. Papa e in turneu electoral, ca vrea sa fie capul tuturor crestinilor, precum si al tuturor religiilor. Aia care se prosterneaza in fata lui habar nu au ca el este Profetul Mincinos despre care vorbeste Apocalipsa, inainte-mergatorul Antihristului, care ii va persecuta pe crestinii care nu vor fi de acord cu nebuniile lui.

 4. Ti se face scarba cand vezi atata milogeala in fata papei-cia. Au terminat cu eurovizionul, continua cu papavizionul. Ce merit are prapaditul asta de papa, decat faptul ca a fost pus ca sa dea aurul vaticanului in grija ricanilor. In rest, vrea sa-i „introduca” pe sodomisti in biserica lui, accepta toate atacurile din exterior impotriva propriei biserici, etc… De fapt, tot ce face cia este de maniera holywood-iana. Papa-si duce geanta, papa se barbiereste singur, nu stiu daca-si spala singur ciorapii. Voma totala.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.