Progresismul fanatic

Periodic apar pe Facebook fotografii nostalgice subtitrate „Așa arătau bunicile noastre„, arătând fete tinere, îmbrăcate modern, decent, cu gust.
Și, în general, tineretul acelor vremuri parcă face parte din altă rasă.

Paradoxal, dar nostalgia pentru alte timpuri este exprimată de mulți tineri care privesc, parcă cu jind, spre ceva dintr-un trecut pe care nu l-au cunoscut decât prin prisma unor albume de amintiri.
Sigur, nostalgia este pentru un stil de viață doar bănuit și greu de atins în societatea de astăzi, nostalgia pentru o atmosferă curată care proiectează destinul de mâine și pe care doar tinerețea o poate imprima.

Dar ce deosebire între atmosfera curată și inocentă în care a trăit tineretul de altădată și încrâncenarea progresismului care dorește eradicarea culturii și a moștenirii tradiționale, eliberarea totală a simțurilor și pasiunilor, a obligațiilor sociale și pervertirea individului.
Însăși, „erase culture„, termenul general folosit, pare să însemne că regresul omenirii a început, că omul a ajuns la un anume stadiu de civilizație de la care începe să coboare pe scara dezvoltării pentru a se reîntoarce la viața și instinctele primare.

Bărbații de astăzi nu mai sunt bărbați dacă se bărbieresc zilnic, dacă nu-și strâng parul în cosițe, într-o coadă sau un coc la spate, dacă nu au cercei în urechi sau chiar în nas și buze, dacă nu sunt tatuați de la călcâie până în creștetul capului.
Iar fetele se consideră cochete dacă au buzele umflate, dacă sunt și ele tatuate și dacă umblă cu pantalonii rupți de la genunchi în sus ca și când abia au scăpat de vreun „abuz”.
Cât despre limbaj, ei bine, acesta este de o vulgaritate afișată în public care le-ar face pe bunicile date ca exemplu, să se răsucească de două ori în mormintele uitate.

Și acest tineret dorește ca mentalitatea decadenței afișate să fie respectată.
Dar cum poate câștiga înțelegere și respect generația „woke” care dorește să șteargă din memoria colectivă moștenirea culturală, tradiția și principiile morale construite în secole de dezvoltare ale omenirii?

Deja „woke” a devenit sinonim cu „poliția cuvintelor” și interzicerea simbolurilor, adică, TOTALITARISM.
Și atunci, cum poate să fie libertate de gândire și exprimare dacă dialogul social este prizonierul impunerilor legiferate de diverse guverne cu puteri globale care dictează guvernărilor locale pentru stricta respectare a liniei ideologice permisă de progresism?

Cum s-a ajuns oare ca omenirea să-și întoarcă fața spre totalitarism?

Poate că răspunsul constă în grăuntele sădit în terenul fertil constituit din triada Societate, Școală, Familie, din care se dezvoltă buruiana totalitarismului, respectiv educația progresistă care promovează fenomenele „woke” și „cultural erase”.

SOCIETATEA este astăzi alterată de principiul care promovează o ieșire în afara cadrului de dezvoltare naturală a omenirii.
De aceea se promovează eradicarea culturii, moralei, a obiceiurilor și tradițiilor istorice pe care este construită societatea omenească.

Ca instrument de aplicare eficientă a modelării tinerelor vlăstare, se folosește ȘCOALA subordonată progresismului, începând din clasele primare și terminând cu „graduarea” din universități.
Din asemenea școli ies cadrele îndoctrinate pentru a sluji necondiționat noua ordine socială de tip autoritar.

Tineretul astfel educat este înregimentat în falangele de luptă, în detașamentele pentru reducerea la tăcere și reprimarea „extremiștilor”, a celor care amintesc de trecut, de obiceiuri și tradiții, de identitate și națiune.

Seamănă a fascism, sau nazism, sau comunism?

ȘCOALA liberal-progresistă este creuzetul în care se modelează tineretul atras de dulcea momeală a „culturii dependenței” pentru a fi transformat într-un servitor obedient al noii societăți și vârf de lance în lupta ideologică.
Într-o asemenea școală, tineretului i se injectează sentimentul că are doar drepturi, cum ar fi acela de a decide dacă-i este util ce învață sau dacă profesorul comite abuzuri cerându-i să învețe prea mult.
Și, treptat se induce ideea că doar societatea are obligația satisfacerii solicitărilor celor care nu oferă nimic comunității, deoarece acești „oropsiți” nu au nicio obligație față de societate.

Iar FAMILIA, crescută după aceleași norme, în loc să fie elementul educațional moderator, contribuie și ea la formarea atitudinii lipsite de responsabilitate socială a noilor generații.

Astăzi, curentele „woke” și „erase culture” bazate pe ideologia „noului început” constând în anihilarea trecutului, se combină pentru a crea PROGRESISMUL FANATIC ca forță demolatoare a ordinii naturale a societății umane, forță care ajunge să controleze toate resorturile societății.

Procesul de teroare asupra gândirii libere pe care omenirea l-a trăit în epocile negre ale comunismului, nazismului hitlerist și fascismului este astăzi completat de PROGRESISM.

Mircea Popescu

mipopescu.wordpress.com/progresismul-fanatic

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Author

23 de Comentarii

 1. A nu se amesteca comunismul în troaca asta. A fost ceva total diferit, mult în bine. O fi fascism, o fi nazism, o combinată fatală ???

 2. Da, este fenomenul cel mai important in sens negativ al prezentului. Autorul acestui curent este Partidul Democrat din SUA, care a inventat grotesca political correctness ce cuprinde si woke si erase culture. Este motivul pentru care un dement narcisist ca Trump a castigat primul mandat si are sanse mari si acum. Nenorocirea reala este insa ca progresismul american a fost preluat in toate statele client ale Washingtonului dar si de alte tari datorita globalismului. Din pacate acest articol este singular cand ar trebui sa existe o miscare de eliberare de sub progresism.

 3. Dacă ma simplu, cine credeți că va învinge acum la Eurovision:o Concita sau Vicoveanca?

 4. Asta e mersul firesc al capitalismului imbuibat cu lozinci pentru cretinei.

 5. Cei mai vinovati sunt cei care au azilat si azileaza prin ongurile finantate de cei ca Soros.Au facut un rau ireparabil Romaniei daca o viitoare putere patriota nu va pune stop acestor activisti, multi dintre ei infiltrati la varf in toate institutiile statului roman, atat politice cat si administrative. Un Mircea Toma scolit temeinic la u.m. UBB care a beneficiat de banii (a recunoscut personal) si invatatura lui Soros este un etalon perfect pentru alte mii si mii de asemenea activisti progresisti. Nu este de mirare ca toti sprijina furibund partide ca USR si PLUS.De fapt aceasta relatie toxica este biunivoca.

 6. La un festival de muzica electronica, unde tinerilor din public li se servea amestecul obisnuit de „ritmuri albe”, un DJ pe nume Ethan a avut ideea sa le puna, din senin, o capodopera muzicala. Datele de identificare ale „clipului” sunt urmatoarele :
  LITTLE SISTER ELVIS PRESLEY CLUBBING MIX DJ ETHAN
  Melodia oferita a fost varianta originala inregistrata de Elvis in 1960, DJ-ul in cauza multumindu-se doar sa adauge, dansatoare, efecte vizuale etc.
  Va rog sa urmariti reactia publicului.
  Deci,in opinia mea, salvarea este inca posibila.

 7. Autorul baga la ordin fitile securiste. Progresismul este profund antinationalist iar comunismul REAL din toate tarile asa zise comuniste a fost profund nationalist. Progresismul are mari asemanari cu securismul de acum dar autorul se preface ca nu stie.

 8. COMUNISMUL NU ARE NIMIC IN COMUN CU TROACA DE LATURI A IDEILOR PROGRESISTE DIN ZIUA DE AZI. A FOST CEVA BUN IN COMPARATIE CU TEMBELISMUL ZILELOR DE AZI, CEVA SFANT IN COMPARATIE CU SATANISMUL DEMOCRATIC DE AZI. A FOST O BINECUVANTARE. RUSINE AUTORULUI ACESTUI ARTICOL PENTRU BALACARIREA COMUNISMULUI IN TROACA DE PORCI A DEMOCRATIEI SPURCATE!!!!! IN REST TOTUL ESTE CORECT SCRIS.

 9. Tineti-va bine, ca vin cu o stire de ultima ora : in Franta, Germania si alte tari „civilizate” (pai ce, te joci ?) s-a „descoperit” ca (pardon, virgula !) cartile vechi au arsenic pe coperti ! Asa ca probabil ca urmeaza golirea bibliotecilor de niste „obiecte” deja de ceva timp devenite inutile si „focuri de tabara” organizate de maestrii de ceremonii, un fel de „Goebbels” actuali, in urletele de satisfactie ale multimii in delir !

 10. Mie imi plac timpurile in care traim, atat timp cat respecti legile poti face ce doresti! Eu nu vreau sa ma mai imbrac ca acum 40 ani cand femeile erau pur di simplu obligate la fusta si pantofi! Ce terorizate eram ca ni se duce firul la dresuri, mereu aveam de schimb in poseta! Ma bucur ca am ajuns totusi sa gust si aceste timpuri de libertate!

 11. Macstor il copie cu ravna pe paduretul Banciu din invatura caruia citeaza cu mandrie mereu.

 12. Un articol preluat sau inspirat de la publicatii din vest. Mai putin bunastarea sau ce se intelege mai la vest prin bunastare. In contextul numit planeta romanica ce sa puna in stanga steagul curcubeu LGBT si in dreapta steagul UE sa fluture comasate pe WC-ul din fundul curtii? Se aplica Erase culture, stersul la c_r cu comasarea
  Toate tevatura cu extremisti din gura lui Ciolacu suna ca dracu cand ei de deceii patroneaza aceiasi buda infecta F$N, P$D, PNL, comasati sau cum re regrupeaza aceleasi retele de crima organizata din statul mafiot patronat de Iohannis.

 13. @adi/ale:
  Sa afirmi despre comunism, cel care a lasat in urma 100.000.000 de morti(ca sa nu mai adaug alte „binefaceri”) ca este o binecuvantare, ceva sfant(in comparatie cu ceea ce se promoveaza in ziua de azi), este o demonstratie de tembelism absolut.
  Voi, latraii pro-comunisti cu ce va ocupati pe-atunci?
  Sau nu va nascuserati inca si dati din clanta la ordin sau contra-cost?

 14. Articol foarte bun. Progresismul nu e generat de tineri ci de oligarhii care conduc din umbra Partidul Democrat din US. Ei pun samanta peste tot de la institutiile statului, companii, scoli, ONG-uri, tineret in general. Este constructia unei armate asa cum fac toate dictaturile. Tinerii sunt un teren fertil pentru ca ei au intodeauna tendinta de a fi rebeli de a nega de a se razvrati in familie. Si atunci sunt directionati sa nege istoria, familia, cultura adevarata, sa devina niste idioti utili usor de manipulat. Planul oligarhilor vestici e diabolic ei sperand sa-si mentina etern puterea in spatele unei fake democracy. De exemplu in timp ce noi ne agitam sa ne alegem primarii crezand ca suntem in democratie baietii intervin pe cai paralele. De la presa aservita la procurori care noaptea deschid usa la camera cu sacii de voturi de la sectorul 1. Si oamenii uita si cred ca au ajuns in democratie!!

 15. Articolul merita atentie. Cine beneficieaza de progresism, populatia sau cei care trag sforile? Cand nu ai valori morale dupa care sa te ghidezi, totul este permis, la limita legilor in vigoare. Legile actuale restrang dreptul la libera exprimare, ai spus ceva, poti fi considerat antisemit, homofob, rasist si lista e lunga. Oamenii debusolati, pot fi manipulati, invrajbiti, indrumati in directii aiurea, dupa cum vor politicienii, guvernantii si cei din spatele lor. Daca sunt politicieni so guvernanti, pentru care primeaza, tara, natiunea, nu vor face rabat la principii. Daca ai politicieni, precum salciile, care se apleaca la un mandat, la un servilism, sa nu spun lingai, tara merge in directia gresita.

 16. La noi in Romania, cea mai nociva institutie care aplica si in litrra si in spirit aceasta boala numita „Progresism”, este S.N.S.P. A. Pana cand aceasta pseudo-universitate mu va fi desfiintata, Romania se va scufunda in bezna „progresismului”” si a „corectitudinii politice”.

 17. ba tata…daca in romania n-ar fi 44 la suta de analfabeti functionali si restul pupatori de moaste n-am avea aceasta discutie despre progresaism….progresismul este promovat de jidani spre a crea antagonism si haos…oligarhii americani jidani finanteaza curente de idei sa creeze antagonism si rica intre oameni…idee ca multi …de idei stimuleaza concurenta constructiva e doar o …poveste.se urmareste stimularea urii intre grupuri in spatele promovarii discursului impotriva instigarii la ura .principiul e …divide et impera …jidanii sint putini dar foarte perfizi…speculeaza slabiciunile si prostia omeneasca …

 18. Paaai…puneti mana si cititi „Protocoalele Sionului” ! Veti vedea ca treaba este gandita de mult. Cultura de tip european, crestina, trebuie distrusa. Elitele evreiesti o cer. Le impiedica impunerea „totalitarismului” de care vorbeste si autorul…

 19. sunt mai multe judete in Romania,care au fost incalecate dupa 1990 de liderii clasei muncitoare,unii scoliti profesional,altii scoliti in idei marxiste/feseniste ca strainii vor sa le distruga locul de munca si asa incalecate,acestia taie si spanzura economia de suprafata,capusind-o frateste cu tot felul de smecherasi politici,chiar bastani ingrasati la umbra si acum cu incuscrirea dintre stanga si dreapta,chiar ca lumea nu mai stie ce sa voteze!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.