Proiectile neexplodate, descoperite pe un câmp

Pirotehniştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău au descoperit pe un câmp din comuna Ţinteşti, 35 de proiectile, calibrul 76 mm provenite cel mai probabil din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit ISU, pompierii au fost anunţaţi miercuri despre prezenţa unor proiectile pe un câmp, la faţa locului fiind trimisă o echipă de specialişti.

„Ieri în jurul orelor 12.00 am fost anunţaţi de prezenţa unor muniţii rămase neexplodate îngropate pe un teren din localitatea Maxenu, comuna Ţinteşti. Echipajul pirotehnic al ISU Buzău s-a deplasat la faţa locului identificând o suprafaţă de aproximativ 16 mp în care se aflau proiectile care provin cel mai probabil din Cel de-al Doilea Război Mondial”, a transmis Vlăduţ Pârvu, din cadrul Biroului de Presă al ISU.

Căutările se desfăşoară şi pe parcursul zilei de astăzi după ce la primele ore ale dimineţii în aceeaşi zonă au mai fost descoperite încă cinci proiectile.

„După aproximativ 6 ore au fost descoperite 30 de proiectile de calibru 76 mm ce au fost transportate la depozitul special destinat în vederea distrugerii. Ulterior misiunea a fost sistată până în această dimineaţă când pompierii au continuat căutările fiind identificate încă cinci obiecte de muniţie. Misiunea este în dinamică”, informează sursa citată.

Pirotehniştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău au descoperit la începutul acestui an 3.487 de proiectile şi dispozitive explozive pe un teren din municipiul Râmnicu Sărat, fiind vorba despre cel mai mare depozit de muniţie subteran identificat în ultimii ani pe raza judeţului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Nici un rand in Cotidianul despre asta, rusine.”Cea mai mare tragedie din istoria Bucureștiului
    Marți, 4 Aprilie 1944, orele 13:45. În câteva minute, aviația americană a săvârșit un adevărat masacru asupra civililor români: aproximativ 3.000 de morți, 2.500 de răniți și alte mii de vieți distruse, fără nici o justificare militară. Foarte mulți dintre cei care-au murit au sfârșit într-o groapă comună, iar azi nu au nici cruce și nici lumânare la căpătâi. Anii au trecut, iar uitarea s-a așternut atât peste ei, cât și peste această nenorocire ce s-a abătut asupra Neamului nostru. Ca urmași ai celor trecuți la cele veșnice avem datoria creștinească să-i readucem în memoria noastră și să le spunem că nu i-am uitat!

    Dumnezeu să-i odihnească în pace!”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.