Promisiunea lui Țiriac: „Stadionul de tenis se face”

Omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat, duminică, după finala de la Ţiriac Open, că va construi o arenă de tenis la Otopeni pentru turneul găzduit acum de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală, însă ridicarea acesteia va fi îngreunată de birocraţie.

De asemenea, fostul tenisman a menţionat că în baza sportivă de la Otopeni din apropierea patinoarului vor mai fi construite o academie de tenis, un bazin olimpic, o sală de gimnastică, dar şi o academie de fotbal dacă va dori Mircea Lucescu.

„Eu sunt foarte mulţumit de turneu, e impresionant că oamenii şi-au adus aminte şi că încă din prima zi nu am mai avut niciun bilet. Te face să te gândeşti… dar aici, în această bază, e greu să măreşti cu încă 1.000 de locuri. Foarte greu cred că o să iau aprobările ca să fac stadionul de tenis de data asta, pentru că legea fundaţiilor care trebuia să iasă nu a mai ieşit. Şi atunci ne-am luat la revedere de la acea sală de 13-15.000 de locuri. Însă stadionul de tenis se face, academia de tenis se face, însă durează până luăm aprobările. Arena de tenis va fi la Otopeni, împreună cu academia alături de cele 20 de terenuri de tenis. Deci tot ce s-a promis se face, la fel şi piscina olimpică şi sala pentru Nadia. Iar dacă Lucescu vrea o şcoală de fotbal, n-am glumit, îi fac şi teren de fotbal tot acolo. Avem loc, avem ce să facem, am şi fonduri, pentru că mi le-a dat fundaţia. Deci tot acest complex se face, dar durează birocraţia”, a precizat Ţiriac.

Întrebat dacă intenţionează să investească la clubul de fotbal Dinamo Bucureşti, Ion Ţiriac a răspuns: „La Dinamo? Eu nu mă pricep la fotbal. Şi dacă spun că aş face ceva cu Lucescu, aş face-o pentru copii, pentru nimic altceva. Eu nu am putut avut succes la mine, la Braşov, unde am vrut să fac patinoarul de hochei… şi cei de acolo au votat să nu-l fac. E ceva de neconceput să nu vrei când vine cineva şi îl face gratis şi îţi dă cheile”.

Tenismanul maghiar Marton Fucsovics a câştigat titlul în proba de simplu a turneului Ţiriac Open (ATP 250), găzduit de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală şi dotat cu premii totale de 579.320 de euro, după ce l-a învins în finala desfăşurată duminică pe argentinianul Mariano Navone, cu 6-4, 7-5.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

 1. Pai daca nu a vrut Allen „Delemn” Coliban, normal ca nu s-a facut patinoarul la Brasov.
  Suntem intr-o perioada in care, „progresitii” nu vor nici un progres pe plan local.
  Tot progresul trebuie sa vina „din afara”.

 2. @ 8:01
  Malaxoare, esti dovada umblatore (alive and kicking) a ignorantei progresite, stimulata zilnic sa scuipe pe valorile nationale.

 3. Teparul batran Tiri ar fi facut patinoarul cu fondurile de la stat dupa care il trecea in proprietatea sa.
  Batranul tzepar nu a investit nimic din banii lui doar a tras tepe.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.