
Moda ambasadorilor brandurilor din industria jocurilor de noroc este un trend care a început să ia amploare în ultimii ani, atunci când vedete din sport, precum Cristiano Ronaldo, Neymar, Michael Jordan sau Floyd Mayweather figurau printre personalitățile care promovează acest tip de divertisment. Acestora li s-au alăturat și alte celebrități, Jamie Foxx, Matt Damon, Tiger Woods, Conor McGregor, Zlatan Ibrahimovic, Mike Tyson și mulți alții, care promovează într-un fel sau altul această industrie.
De asemenea, acest trend se remarcă și în cazul cazinourilor despre care poți afla mai multe citind pe Cazinoro.com, care sunt promovate de celebrități pe plan local. În anul 2024, pe fondul unei acțiuni pronunțate împotriva publicității la jocurile de noroc, în special în cazul reclamelor exterioare, precum și al promovării acestui tip de divertisment doar în anumite intervale orare, asocierea cu jocurilor de noroc a celebrităților nu mai pare o idee atât de bună pentru acestea. Să fie această asociere o sabie cu două tăișuri pentru aceste vedete?
De ce preferă celebritățile să-și asocieze imaginea cu cazinourile online?
Operatorii de jocuri de noroc optează pentru promovarea brandurilor prin intermediul vedetelor din dorința de a obține creșterea recunoașterii brandului și a măririi încrederii utilizatorilor serviciilor acestor cazinouri. Pe lângă accesul la fanii celebrității, faima de care se bucură vedetele înseamnă și extinderea categoriilor de potențiali clienți, prin asocierea cu respectiva personalitate.
În ceea ce privește celebritățile, acestea sunt interesate de contractele generoase oferite de operatorii de jocuri de noroc. Mai mult decât atât, așa cum este cazul unor staruri precum Matt Damon sau Ben Affleck, care sunt pasionate de jocurile de cazinou, aceștia beneficiază de acces la turnee exclusiviste, unde se pot distra și își pot exersa abilitățile.
De asemenea, printre avantajele oferite de contractele de imagine dintre operatorii de cazinouri și vedete, acestea din urmă beneficiază de diferite bonusuri, precum excursii de promovare, dineuri, vacanțe și altele. Prin urmare, beneficiile sunt reciproce, ambele părți având de câștigat din această asociere.
Sunt contractele de promovare a cazinourilor o sabie cu două tăișuri pentru vedete?
Jocurile de noroc sunt legale în multiple jurisdicții, printre acestea numărându-și și România (primele demersuri au fost realizate în 2009 în baza Ordonanței de Urgență nr. 77 și au fost continuate cu Ordonanța de Urgență nr. 298 din 2013, prin care se înființa Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, dar și de altel legi care au clarificat complet situația acestui mod de distracție la nivel local).
Astfel, începând cu 2016 și pe parcursul anilor următori, o serie de vedete locale, atât din sport, cât și din muzică, stand-up și cinematografie au devenit ambasadori ai brandurilor de cazinou și pariuri sportive din România. Antonia, Ilie Dumitrescu, Alex Velea, Florin Piersic Jr, Florin Răducioiu, Mihai Leu, Marius Lăcătuș, Cosmin Natanticu și mulți alții apar în diferite clipuri de promovare a brandurilor care activează în industria jocurilor de noroc din România.
Numai că, pe piața de profil se manifestă diferite trenduri, în care anumiți operatori de cazinou nu au imagine foarte bună printre jucători, iar acest lucru le poate dauna vedetelor care își asociază imaginea cu un operator care are o reputație negativă sau care nu este reglementat în mod legal. În ceea ce privește aceste categorii de operatori, promovarea prin intermediul unor celebrități îi poate ajută să-și redreseze imaginea.
În virtutea creșterii numărului de jucători cu adicție față de jocurile de noroc, titutlarura de ambasador al unui cazinou online poate influența numărul de fani al vedetelor care promovează aceste jocuri. Însă, pe piața locală, lucrurile sunt reglementate, iar operatorii de cazinou online își desfășoară activitatea într-un mediu verificat și monitorizat de ONJN, ceea ce înseamnă că vedetele care promovează astfel de activități nu trebuie să-și facă griji în ceea ce privește imaginea lor din acest punct de vedere.
Să facă publicitate cazinourilor și să intre sa joace cetățenii, când o veni tata sa ii medalieze pe acești escroci care …of doamne! Nicăieri, în nicio țară civilizată nu exista publicitate pe tv in forță pentru a atrage cetățenii la jocuri de noroc! Se dau pliante mici gen carte de vizita in cutiile poștale și punct! De ce atragerea cetățenilor prin publicitate in forță în clinciul jocurilor de noroc prin intermediul televiziunilor și chiar a site-urilor de știri și informații? E incredibil ce haos și bătaie de joc exista în Romania!