Propuneri pentru sterilizarea extremismului

Înghețarea conturilor, interdicția de a părăsi țara sau de a reveni în țară, pierderea locului de muncă în sectorul public sunt câteva dintre măsurile pe care ministrul de Interne din Germania le propune pentru combaterea extremismului de dreapta.

Ministrul Nancy Faeser spune că a primit ”încurajare și mandat” pentru a acționa politic împotriva extremei drepte din partea miilor de oameni care au ieșit în stradă timp de săptămâni, pentru a demonstra împotriva extremei drepte. Protestele au fost o reacție la informațiile publicate de un ONG de stânga despre o întâlnire a unor lideri ai aripii radicale a AfD (Alternativa pentru Germania) și afaceriști germani, unde s-a discutat despre un plan de deportare în masă a imigranților.

Legea propusă de ministrul social-democrat extinde cercul celor suspectați de extremism de dreapta. Faeser este nemulțumită că legile actuale nu permit investigații financiare decât în cazul indivizilor și organizațiilor care „incită la violență”. ”Mandatată” de protestele împotriva extremei dreapta, Faeser sugerează că investigațiile financiare, înghețarea conturilor, concedierile, interdicțiile trebuie să se aplice și în cazul în care există ”potențial de amenințare”, iar acțiunile guvernului ar trebui să fie mai rapide și mai puțin birocratice.

”Toți cei care donează bani organizațiilor de extremă dreapta trebuie să se aștepte că vor fi descoperiți”, spune Faeser. ”Extremiștii de dreapta din Germania și autocrații străini au un lucru în comun. Acționează pentru a genera ură și scindare, în primul rând prin dezinformare”, a spus Faeser, atrăgând atenția la știrile false create de inteligența artificială și la conturile false de pe rețelele sociale.

Ministrul de Interne din Germania sugerează că dorește să eternizeze în țara sa ceea ce în Canada, spre exemplu, este posibil doar în timpul stării de urgență – speriat de protestele camionagiilor canadieni din 2022, premierul Justin Trudeau a declarat stare de urgenta, pentru a permite înghețarea conturilor protestatarilor, pentru a bloca donațiile, pentru a interzice adunările și a-i areta pe participanții la protestele neautorizate. Dar, la finalul lunii trecute, Curtea Federală din Canada a decis că premierul Trudeau a declarat starea de urgenta nemotivat, neinteligibil, fără justificare, transparență  și în mod neconstituțional. Astfel, propunerea legislativă din Germania ar putea fi considerată neconstituțională în Canada, mai cu seama că extinderea treptată a definiției extremismului de dreapta poate duce la situația în care acesta devine sinonim cu ”cei care nu sunt de acord cu noi”.

Măsurile propuse de ministrul de Interne german vin imediat după ce, în cadrul unor alegeri repetate de la Berlin, Alternativa pentru Germania aproape că și-a dublat scorul electoral din 2021. Iar sondajele efectuate la nivel național arată că acest partid depășește 21%, clasându-se pe locul al doilea, după Uniunea Creștin Democrată.

Important este și un raport realizat pentru Conferința de Securitate de la Munchen, care va avea loc în acest weekend. Raportul arată că Rusia este abia a șaptea în topul preocupărilor se securitate ale germanilor. Cea mai mare îngrijorare a germanilor este migrația în masă, cu cel mai mare scor dintre toate țările avute în vedere de studiul respectiv. Se pare că cetățenii germani au aceeași mare îngrijorare ca și ”extremiștii de dreapta”.

Un mesaj asemănător cu cel ministrului de Interne din Germania vine din partea unui profesor german de a Universitatea Princeton. Jan-Werner Mueller susține că ”democrațiile nu ar trebui să ezite să se apere prin mijloace aparent nedemocratice”, să devină ”democrații militante”. Mueller sugerează că partidele extremiste ar trebui interzise în țările democratice occidentale imediat ce apar, ulterior existând riscul ca ele să devină suficient de populare încât scoaterea în afara legii să duca la proteste masive și destabilizarea statului.

Mueller este pentru interzicerea participării la alegeri a politicienilor extremiști și laudă decizia luata de puterea executivă sau judecătorească din satele americane care au interzis participarea lui Donald Trump la alegerile primare republicane (dar audierile de la Curtea Supremă a SUA sugerează că Donald Trump nu va fi eliminat din cursa electorală). ”Dacă politicianul are un comportament antidemocratic, interdicția nu este doar justificată, ci și necesară”, scrie Mueller.

Rezultatul ar fi partide naționaliste „dezinfectate”, care nu ar mai fi rivali politici periculoși pentru partidele tradiționale. ”În SUA și Germania, interdicțiile aplicate individual ar menține posibilitatea ca alegătorii să voteze pentru partide naționaliste, care vor mai puțini imigranți, care apără conceptul familiei tradiționale. Dacă alegătorii doresc, pot să aibă încă această opțiune”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10

29 de Comentarii

 1. Cine nu e cu noi e împotriva noastra-deviza lui Hitler…..nu e de mirare…ce iese din pisica tot șoareci manînca

 2. Un rahat rezolva cu asta, citez: „Înghețarea conturilor, interdicția de a părăsi țara sau de a reveni în țară, pierderea locului de muncă în sectorul public sunt câteva dintre măsurile pe care ministrul de Interne din Germania le propune pentru combaterea extremismului de dreapta.” Asta nu e altceva decât restrângerea și limitarea drepturilor cetățeanului și nu combatere extremism sau ce mă-sa mai inventează, leagă totul după chipul și asemănarea căpcăunului care dă ordin.

 3. Extrema dreapta a ajuns o forma de autoaparare si se stie ca guvernele cu veleitati socialiste nu suporta autoapararea fiindca le stirbeste din monopolul pe justitie, justitia fiind deja un mijloc de santaj politic. Asta e. Sa speram ca socialistii se vor duce dupa verii lor mai mari, recte bolsevicii si comunistii. Adica la gunoi cu tot cu politicile lor migrationiste si LGBT-iste.

 4. Și asta pute a schwabete, că tembelul Canadei.Mult, mult prea rar ajung cotarlele astea acolo unde vor ele să-i trimită pe alții și de asta se umflă rânza-n ei.Ian să bage dreapta vre-un exemplu, să le mai taie din tupeu…

 5. Acum 2 ani , cineva , la Davos a spus : ” cu democrația o să o lăsăm mai moale” …Se trece la fapte. Nimic nou = nici un sistem nu a supraviețuit prezentei LOR.

 6. „Democratii” de fatada, doar se autointituleaza asa, iar pe oponenti ii baga la extremism, ppusul de etichete „bune” sau „rele” e noul sport al progreseilor cu afinitati peste garla.

 7. La noi, Iliescu a instaurat democratia ” originala „.

 8. De ce ți frică nu scapi. Partidul Comunist Român condus de un cominternist ungur a declarat că România a ocupat Transilvania și Basarabia și a fost scos în afara legii ca fiind antistatal. Și așa au devenit membrii PCR ilegaliști. Și au ajuns după 1946 comuniștii la putere și a apărut “pensia de ilegalist”. Enormă pentru cât erau salariile în anii 50. Și numărul pensionarilor ilegaliști a fost ca și al revoluționarilor, după 1989. PCR. Așa că dacă măsurile dorite de ministrul de Interne german Nancy Faeser de scoaterea în afara legii a partidului Alternativa pentru Germania îi va face pe membrii “ilegaliști”. Cândva când aceștia vor fi la putere se vor declara desidenți, iar cei care au votat scoaterea Paridului în afara legii și copii lor le vor plătii pensii de ilegaliști.

 9. Democratia germana curat murdara in actiune: „Înghețarea conturilor, interdicția de a părăsi țara sau de a reveni în țară, pierderea locului de muncă în sectorul public”.

  Dar nimeni nu-si pune intrebare DE CE a reaparut extremismul de dreapta (care sa fim seriosi, numai extremism nu e… fata de extremistii de stanga astia de dreapta sunt parfum)? Nu cumva tocmai din cauza deciziilor catastrofale ale guvernelor neomarxiste din ultimii 20-25 de ani?

 10. Am invatat cam mult despre democratie dar n-am invatat si cum se aplica. Cei multi si prosti trebuie sa-i voteze pe cei bogati si fara scrupule. Incet, incet ne intoarcem in epoca de piatra…chiar nici nu mai e cazul sa ne gandim la era atomica. Dar la nevoie nu este de exclus…. natura se va razbuna cu siguranta!!

 11. Sint locuri unde democratie inseamna gandire unica si unde o anumita elita doteaza sistemul cu mecanisme de eliminare a acelora care le pune suprematia in pericol. De fiecare data cand pericolul devine evident se pune in miscare masinaria sofisticata care elimina amenintarea. Esti liber atata timp cat accepti gandirea dominanta. Altfel ori esti eliminat ori devii in „reactionar” in propriul dormitor. Elita germana de stanga mai ales nu mai sta in puterea votului ci in solutia forte.

 12. Ha Ha Ha! Asa democratie! Cine nu e cu noi, sa fie pus la colt!
  Bha, comunisti mici ce sunteti!

 13. s-a demonstrat acum vreo 80 de ani, de nazisti scapi doar cu mintraliera si cu bombardeaua. Vezi Dresda, vezi Leipzig, vezi Hirosima, vezi Nagasaki.

 14. Au „mandatat-o” protestele? Parca mandatul era cu voturi si majoritate…

 15. Acest ministru propune dictatură în cel mai limpede stil național socialist. Nemții oare chiar pun botul la propaganda acestor comuniști? Sper că nu.

 16. e tot mai clar ca democratia este mijlocul in care jidanii si agentii lor progresistii si toate ong finantate de jidani vor pune mina pe putere speculind prostia ,naivitatea si ….diversivitatea…divide et impera…e tot mai cvlar ca metodele progresistilor germani sint practic totalitae comuniste…cel putin comunistioi erau nationalisti ..nemtii sint vinduti israelului ca americanii…germania sprijina israelul criminal imputit…

 17. prostilor, asa se instaureaza dictatura, putin cate putin… deja au votat ca pot sa incalce secretul comunicatiilor sub pretextul „protectiei copiilor”, deja au inceput sa bage cenzura sub pretextul combaterii „limbajului de ura”, dreptul la autonomie asupra corpului tau a fost atacat cu santajarea sa te vaccinezi sau sa-ti pierzi locul de munca si accesul in magazine, in curand o sa va ia si copiii din casa ca in SUA, Canada, Germania daca nu lasi copilul sa fie trans… iar in Anglia deja au arestat cativa care predicau public din Biblie ca e ofensa adusa altor religii…

 18. Germania nu e-n America de Nord, AfD nu duce Germania in Eurasia, se duce singura.

  Germania e-n Eurasia si sufla multe vanturi sa spulbere progresismul, din multe directii.

  Cu URSS a cazut comunismul.
  Progresismul se duce de rapa. Ps cat s-ar impotrivi progresistii din Germania si toata Europa, pe atat se duce mai repede in rapa.

 19. Nemtii astia sunt un pic redusi, ei inghit orice de la politicienii lor ! Stanga e mai insidioasa !

 20. maoismul a inceput cand ti-au spus ca trebuie sa-i protejezi pe altii. ca e „boala”. a fost boala de a se imbogati a unora pe uciderea in masa a celor care aveau pensii (obisnuite) si a asistatilor sociali, a bolnavilor, tinandu-i in numele bolii lu’ calache in afara spitalelor. si ati acceptat, imbotnitati, sa saraciti si sa stai „acasa” si v-ati si otravit. tot in numele binelui comun. apoi au inceput cu indoctrinarea p000litik lu’ korektu’ – aka mucles – si ati accepta si asta; apoi in numele „schimbarilor climei” si a taxei ca sunteti vii, va saracesc prin biruri aberante si voi acceptati; ultima faza o reprezinta „extremismul” adica anularea oricarei forme de LIBERTATE. oricarei forme de a lupta impotriva acestor s a ta n e. vointa omului TREBUIE SUPRIMATA. ni se traseaza culoarul pe care TREBUIE SA MERGEM, LA TAIERE. PRECUM VITELE. si VOI ACCEPTATI. si in final, alinierea omenirii: nu vor mai exista rase, ci doar metisi, apoi deja prin tratare genetica se lucreaza la micsorarea corpului uman – „supravietuitorii” cu cip in creier se vor forma artificial in capsule embrionare, in forma dorita de demoni. asemenea unor plante, usor de manipulat si de mutilat…aceasta este noua oranduire demonica toashi…nu inteleg de ce ati fi de acord cu asa ceva…ne vizeaza pe toti acest „program”. credeti ca scapati? aveti copii?

 21. Cauza cresterii AfD, sau AUR dupa caz, nu este la AfD ca au facut ei ceva. Cauza este lunga cat progresismul in sine. Politica lui Merkel este una din nemultumirile electorarului orice forme nedemocratice vor valida si motiva si mai puternic nevoia de AfD la putere.
  Fara politicile pagubose de Greedeal, distrugerea conductei de gaze Nordstream din Marea Baltica, restrictionarea ajutoarelor pentru fermieri, bagatul pe gat a tot felul de delicatese „fabicate” in laboratoare si fabrici globaliste au determinat motivarea pentru sustinerea neasteptata a unor partide „outsidere” cum ar fi al fermierilor. Pana acum cativa ani de ce nu le-au trecut prin cap sa-si faca. Si abia acum.

 22. Lasati-lin pace pe Hitler ca nu doar ca nu stiti nimic dar si il plasati intr-un context care nu a existat in istorie.
  Nici macar nu intelegeti ce inseamna National Socialism, … daca ati putea vreodata sa admiteti macar ca a fost main inatai Socialismul si apoi marxistii si-au botezat doctrina de tembewlizare a ne-talmudistilor [babilonieni] drept… Socialism, adeptii fiind etichetati pentru intelegerea pericolului de catre oamenii simpli drept „Sozi”.

 23. Musai să te tiganizezi, altfel esti extremist! Incredibil unde s-a ajuns!

 24. urSSula babuska se pregateste cu amicul ei boURLA sa anunte aprobarea vaccinarii recomandate obligatorie a primului vaccin antiradicalism de prima generatie: ANTIRAD doza unica pe viata rambursat de casele de asigurari europene

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.