Protest al galeriei echipei Rapid, la meciul cu Farul

Galeria echipei Rapid Bucureşti protestează la meciul cu Farul Constanţa, din prima etapă a play-off-lui Superligii, care are loc vineri seara, pe stadionul Giuleşti, faţă de decizia arestării liderului său, Liviu Ungureanu, zis „Bocciu”, într-un dosar privind folosirea ilegală de materiale pirotehnice pe stadioane în timpul desfăşurării meciurilor de fotbal.

Galeria giuleşteană a refuzat să cânte ca de obicei, scandând doar „Libertate pentru suporteri” şi numele lui „Bocciu”.

Fanii rapidişti de la peluză au afişat la începutul meciului bannere cu mesajele „Bocciu liber!” şi „Libertate pentru suporteri”.

De asemenea, galeria giuleşteană nu a cântat nici imnul Rapidului aşa cum obişnuia. Totodată, galeria rapidistă nu s-a prezentat la meciul cu Farul nici cu steaguri sau bannere.

La începutul partidei, jucătorii echipei antrenate de Cristiano Bergodi au intrat pe teren cu un banner inscripţionat cu mesajul „Bocciu liber!”

Suporterii de la tribuna a doua şi tribuna I au preluat rolul galeriei şi au scandat în locul galeriei.

Aproximativ 10.000 de spectatori asistă la partida Rapid – Farul Constanţa, din prima etapă a play-off-ului Superligii, dintre care aproximativ 400 de fani ai oaspeţilor.

Galeria echipei Farul Constanţa s-a solidarizat la un moment dat cu cea rapidistă şi au scandat împreună „Libertate pentru suporteri”.

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, este cercetat în libertate într-un dosar privind folosirea ilegală de materiale pirotehnice pe stadioane în timpul desfăşurării meciurilor de fotbal.

În acest dosar, liderul galeriei Rapid, Liviu Ungurean, zis „Bocciu”, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, alături de alţi doi ultraşi. Decizia a fost luată vineri de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor de la Parchetul Capitalei, după ce în locuinţa membrilor galeriei Rapid implicaţi în acest caz au fost găsite arme letale.

Alţi 12 ultraşi, reţinuţi joi, au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi distrugere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. Ce mizerie. Cum sa arestezi ba suporterii pt.ca-si sustin echipa?! Cine a mai pomenit asa ceva?! Uitati-va in jur la sarbi, la greci, la croati, pe la polonezi, ca nu mai vorbim de italieni…Ce mare pericol social o fi sa scandezi, ori sa aprinzi torte si sa faci atmosfera pe stadion? Lume inapoiata, ca in orice alt domeniu…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.