Protest AUR în fața AEP

Aproximativ 200 de susţinători ai AUR, în frunte cu preşedintele partidului, George Simion, au participat la un miting de protest în faţa sediului Autorităţii Electorale Permanente (AEP). Protestatarii acuză „subminarea” votului românilor din diaspora.

„Protestăm în faţa sediului AEP împotriva deciziei total neconstituţionale şi nedemocratice PSD-PNL de a închide numeroase secţii de vot din diaspora şi de a-i împiedica pe românii aflaţi peste hotare să voteze organizând alegerile într-o singură zi. (…) Facem apel la românii din diaspora să vină în ţară să-şi exercite dreptul la vot”, a transmis Simion.

El a criticat AEP pentru modul în care este organizată campania electorală pentru alegerile din 9 iunie, afirmând că românilor din diaspora nu li se dă dreptul la vot.

„Asta nu e o campanie electorală atât timp cât avem jumătate din populaţia activă a României plecată peste hotare, iar aceştia nu sunt informaţi, nu li se dă dreptul la vot. (…) Ei se laudă cu un mare record, niciodată nu au fost mai multe secţii. Fals, sunt mai multe secţii decât la alegerile parlamentare din 2019, dar trebuiau făcute mai multe secţii şi trebuiau făcute acolo unde ele au existat”, a afirmat liderul AUR.

Simion a susţinut că nu mai are ce discuta cu preşedintele AEP, Toni Greblă, care a garantat anterior că diaspora va vota.

„Am fost invitat la discuţii cu domnul Toni Greblă. Nu ştiu ce ar fi de discutat, domnule preşedinte al AEP, atât timp cât pe o înregistrare video, în biroul dumneavoastră, la ultima discuţie, aţi garantat că diaspora va vota. E o singură zi de vot, nu avem vot prin corespondenţă, iar secţii importante din Italia şi alte state au fost anulate. Românii din acele comunităţi nu pot vota, iar ministrul de Externe, doamna ministră Luminiţa Odobescu, se laudă cu un număr record de secţii. Este o minciună, este o manipulare”, a menţionat preşedintele AUR.

Participanţii la miting au purtat pancarte cu texte precum: „Un cetăţean. Un vot”, „Vot egal în Diaspora”. Ei au scandat „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”, „AEP, sluga PSD”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

 1. Pe români nu-i interesează aur și că să atragă atenția fac scandaluri.

 2. O chestie interesantă..Acești ”protestatari” sunt plătiți, transportați hrăniți, ca să facă ”demonstrația”..De unde din puii mei are bani purdanu de le face chiar des ?? Că mai ai o galerie de footbal,, plătite să susțină echipa, care face bani, e oarecum funcțională. Dar păduchii ăștia de unde fac bani ??

 3. II
  21- vom renunta la intreg arsenalul militar în favoarea Ucrainei.
  22- vom pupa orice dos sau falus Occidental sau apartinand poporului ales.
  23- vom interzice cultul eroilor si al mortilor.
  24- vom face din securitate, armată, justitie, sanatate si invatamant bratele devotate ale politicii UE.
  – dacă o să ne cereti, vom renunta la numele tarii si il vom înlocui cu ce nume doriti dumneavoastră
  – vom vaccina obligatoriu orice fiinta din această tară: oamneni, animale, pasări, pesti, etc.
  Asa sa ne ajute Satana.

 4. asa sunt aur-olacii,mai protestoși ca altii;papagali si vrabii

 5. AUR protesteaza impotriva AEP datorita alegerilor „comasate” – nu e bine.
  USR cere demisia presedintelui AEP (Toni Grebla) din cauza OUG pentru comasarea alegerilor – este bine. (Liderii USR și PMP solicită demisia președintelui Autorității Electorale Permanente 24 Mar 2024)
  Pe bune?
  Haideti papagalilor, urlati cum AUR este rau si USR este bun!

 6. Va rog sa publicați și prima parte a comentariului. Ați făcut un talmes balmes, nepubliandu-l. Ba mai mult. Ați pus în cârcă AUR ce era adresat altor partide. Urata manipulare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.