Protest ”mut” la Maternitatea Botoșani. Medicii, agresați verbal de pacienți

Medicii de la Maternitatea din Botoşani susţin că sunt agresaţi verbal şi ameninţaţi după cazul Alexandrei Ivanov, tânăra de 25 de ani care a murit în spital din cauza neglijenţei cadrelor medicale.

Mai mulţi medici de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani s-au întâlnit, luni, cu prefectul judeţului, Sorin Cornilă, pentru a analiza activitatea acestei secţii, afectată de scandalul survenit ca urmare a decesului Alexandrei Ivanov.

Medicii au adus în discuţie faptul că, în ultima perioadă, a crescut numărul cazurilor de agresiune verbală din partea pacientelor şi a aparţinătorilor la adresa personalului medical.

„Am purtat o discuţie cu o parte dintre domnii şi doamnele doctor de la Maternitatea Botoşani şi cu doamna manager a Spitalului Judeţean despre situaţia care s-a creat acolo ca urmare a decesului Alexandrei Ivanov. Am încercat să vedem cum putem regla o parte dintre problemele care au apărut între timp. Sunt situaţii în care pacienţii sau aparţinătorii devin violenţi, iar personalul medical primeşte ameninţări, în timpul programului de gardă. Mi-au solicitat să-i sprijin pentru că se simt ameninţaţi, sunt stigmatizaţi. Eu i-am asigurat de sprijinul meu şi i-am asigurat că am încredere în personalul medical din Botoşani. Sunt convins că avem medici profesionişti, dedicaţi, cu empatie şi care-şi onorează profesia. Cred că, dacă în cazul Alexandrei a fost o culpă medicală sau altfel de probleme, adevărul va ieşi la suprafaţă şi justiţia funcţionează”, a declarat prefectul Sorin Cornilă.

Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, a murit pe 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital pe 17 august, în jurul orei 23,30, după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea. A doua zi dimineaţă, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit considerabil, decedând în Secţia de anestezie – terapie intensivă.

Tânăra de 25 de ani a murit după ce, timp de aproape şapte ore, nu a fost băgată în seamă și repetând că nu are aer.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

13 Comentarii

 1. Dar ce ar vrea acesti doftori, sa fie imbratisati, pupati si adulati? Ii cadorisesc si cetatenii conform comportamentului lor! Fiecare cu ce poate, doftorii cu neglijenta si comoditatea platita cu mita si salarii grase pentru a lasa omul sa moata si cetatenii cu ce cred ca se poate, adica, le da aer verbal de la fiinta lasata sa moara cu zile.

 2. Medicii ar trebui sa-si analizeze propriile comportamente care nu au nimic comun cu deontologia și omenia.Respectul pacienților vine din respectul pe care tu, ca medic, îl dai celor din jurul tău.

 3. Doar verbal? Cand vom ajunge la guvernare ii vom muta in alte unitati si vor trebui sa faca o noua aplicatie pt postul pe care il vor ocupa. Vor da examene si vor fi renumerati periodic. Stati ca vine!

 4. @Liliana Vornicu : nu mai scrie ” din cauza neglijentei cadrelor medicale”, fiindca NU-I ADEVARAT. Respectivei Alexandra i s-au facut analizele (despre rezultatul carora nici dracu’ nu spune ceva), si i s-a dat un sedativ si-un pat. A fost gasita moarta, si-n mod sigur, NU DIN CAUZA MEDICILOR si restului cadrelor medicale, ci din a EI: ÎNCERCASE o-ntrerupere primitiva de sarcina, acasa. Familia tipei instigând împotriva personalului medical, desi maica-sa pretinde c-ar fi asistenta medicala, si ea (dar la psihiatrie. Individa si având nevoie de-un tratament psihiatric, daca nu cumva animata de îmbogatire, prin santajul pe care-l exercita ori de cercetat pentru tentativa de întrerupere salbatica a sarcinii fie-sii, la domiciliu, soldata cu septicemie). Întrebare: de ce nu se intereseaza procuratura si de familia Alexandrei, mai ales ca ultima si minte, si santajeaza?

 5. Acum 2,3 ani nu protestau că omorau și băgau in saci oameni conform ,, protocolului” . Complici la genocid ! Și acum au dat-o pe sensibilitate . Niște jigodii !

 6. Doctorii,in mare parte,niste jigodii ordinare. Dati afara sau si mai bine bagati in puscarii cei care plimba bolnavii de la un spital la altul ori refuza sa se puna in ajutorarea pacientior,ca de aia s au facut medici si de aia muncim noi otr ca ei sa aiba salarii babane. Nu sunt Dumnezei. Au invatat,o parte dintre ei,f.mult dar asta nu le da dreptul sa urle la bolnavi,sa i agreseze verbal etc.
  Sa scapam de jegurile astea si sa vina cei tineri,caci astia mai vechi sunt nesimtiti in mare parte. Degeaba au experienta daca nu o pun in slujba pacientilor.

 7. Reclamatii cu lacrimi de crocodil… Nu mai curge cum curgea… Nu au nici o urma de onoare…

 8. Ileana, Ileana!!! Nu ti-ar strica o vizita la sectia la care lucreaza mama Alexandrei! In Romania orice femeie are dreptul la intreruperea unei sarcini in primele trei luni. De ce crezi ca o femeie si-ar declansa avortul cu mijloace empirice ca mai apoi sa se prezinte la urgente, la spital? De ce sustii ca a fost corect sa fie lasata sa moara? De ce ai facut o pasiune pentru subiectul acesta si jignesti niste oameni despre care nu stii nimic si care au ramas sa creasca trei copii intre doi si sapte ani?

 9. @Costica plugarul: Cred, într-adevar, ca tipa a-ncercat s-avorteze empiric. Si ca soacra-sa a mai si ajutat-o. Tipa nu s-a prezentat la Urgente decât foarte târziu, la câteva zile de la tentativa de întrerupere a sarcinii, când infectia sângelui era, deja, avansata. Sunt, de altfel, sigura ca rezultatele analizelor (facute chiar la spitalul din Botosani) constata asta. N-am sustinut c-a fost corect sa moara, si de „lasat sa moara”-i si mai neadevarat. Stii ce-i aia septicemia? Si-mi închipui ca tipa tocmai fiidca i se pareau, deja, prea multi copii, si-a facut o-ntrerupere (nereusita) de sarcina. Ai observat, de altfel, ca procuratura n-a intrat pe fir. Si ca familia tipei încearca s-o exploateze pâna la capat : s-aiba, macar bani din moartea individei. Ori, un asemenea cinism pervers e scandalos.

 10. Da’ a trecut ATATA Timp, si NICI macar o Adiere de Chemare la Procuratura, ca Parchet miroase a … PETROSIN …:)

  CE se mai asteapta ?

  UCIDERE cu INTENTIE pe Baza de Lipsa de OMENIE si Imparteala a Shpagii la Nashtere …

  Pana CAND astptam sa vedEM cum se darama Romania pe NOI ?
  Spre Bucuria Baloasa si PUTUROASA a Liftelor SI Slucilor LOR localii …

 11. Ileana are dreptate ,Costică Plugarul .. dacă nu știi realitatea ,ia o pauza !!! Da ,aceasta familie vrea îmbogățire peste noapte !! Avea prima fata adoptată pentru care au cerut doar 50000 de euro ,daune .. ha ,ha !!!Iată cum se dau adopțiile in Botoșani Avea 19 ani când a adoptat o !!Serviciu nu ,studii .. NU !!! Au o pila puternica la nivel de BT și au transformat-o in martir !! Pana la 25 de ani ,3 copii ,in avort anterior .. edem pulmonar !! Minutele de concepere a unui copil i o fi plăcând ei și soțului dar trebuia sa se gândească după … ce va urma ?!!!

 12. Vedeți ce înseamnă să vă disprețuiți reciproc . Rodul educației din decembrie încoace , își arată fata . Înainte toți eram români și aveam că țel binele general , „șpagă”, în vremea acea , însemna un pachet de cafea sau de țigări , astăzi te condiționează pe bani grei doctorii . Încet sărăcim cu toții , doctori sărăcesc în empatie și iubirea de aproape , iar pacienții în încrederea în sistem și material deopotrivă. Exact aici au vrut și au putut , dușmanii României să aducă țară și au aduși .
  Daca sistemul nu se curata , neîncrederea va fi tot mai mare , iar prăpastia săpată între români va fi exploatată de forțele antiromânești ! Dar pentru asta la putere trebuie sa fie aleși români , să terminăm a alege slugoi străini cu vorba dulce și ademenitoare .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.