Proteste la spitale

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” continuă protestele, în intervalul 12,00 – 12,30, și va picheta unităţile sanitare, „fără întreruperea activităţii”.

Potrivit unui comunicat de presă, protestul de joi reprezintă „un alt semnal de avertizare” a guvernanţilor, care indică apropierea momentului declanşării grevei generale.

„Toţi angajaţii din unităţile sanitare publice care participă la aceste forme de protest susţin revendicările Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”, care au drept referinţă de bază respectarea dreptului la indexarea veniturilor salariale cu inflaţia, continuă cu solicitarea unei creşteri a veniturilor salariale reale (a puterii de cumpărare a acestora) şi cu necesitatea unei distribuţii echitabile a creşterilor salariale, care să includă creşterea proporţională a recompensei salariale pentru asumarea unor riscuri prin lucrul în condiţii de muncă deosebit de periculoase, vătămătoare, grele, deosebite etc., pentru sacrificiul personal şi al vieţii de familie pe care îl fac angajaţii lucrând în ture şi în zilele libere/de sărbători legale”, se arată în comunicat.

Conform comunicatului, acţiunile de protest organizate de Federaţia „Solidaritatea Sanitară” în ultima lună au fost determinate de oferta „insuficientă” a Guvernului, făcută la întâlnirea comună cu cele două federaţii reprezentative din Sănătate din 25 ianuarie 2024, respectiv o creştere a anvelopei salariilor de bază cu 20% pentru anul 2024, ce are drept „corespondent” o creştere a veniturilor salariale cu circa 13,5%.

sursa foto https://www.facebook.com 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Personalul medical din Noua Zeelandă este vizat în timp ce oamenii se înfurie împotriva genocidului comis împotriva lor în timpul pandemiei. Numele și detaliile a peste 12.000 de ‘vaccinatori’ din Noua Zeelandă au fost divulgate.

    O asistentă, vorbind sub condiția anonimatului, a spus că a fost șocată de informațiile că numele ei se află pe această listă tristă. Ea a fost anunțată prin e-mail.

    „Sunt doar îngrijorată că cineva va veni la mine acasă și va amenința pe mine și pe copiii mei”, a spus ea.

    În mod neobișnuit, numele personalului medical care a administrat vaccinurile au fost găsite într-un document de pe un site web din SUA.

  2. Dupa 70 de ani de traire in UAT numita RROMAMANICA , apartinand de continentul EUROPA si fiind incadrata (fara referendum DEMOCREATIC ) in UE ,as fi vrut sa EMIGREZ in NOUA ZEELANDA !!! Una din tarile cotate ca fiind sigere , din orice punct de vedere !!! Ti-e scarba , unde a ajuns aceasta gloata , numita OMENIREA !!! CE spune ORGANIZATIA NATIUNILOR UNITE unde predomina GIBONEZII ???

  3. Parcă era vorba de medicina în stare de război la urgenta! Cum de fac mitinguri, nu merg la specializarea Arafat?! Băsescu spunea, citez „nu va convine, plecați, sunt granițele deschise”! Și au plecat cei mai buni specialiști români din toate domeniile!

  4. SINGURA MĂSURĂ „CU ADEVĂRAT DEMO ȘI CRATICĂ ” AR FI:CUM FACE UN SINDICAT GREVĂ -CUM- PREMIERUL ȘI PREȘEDINTELE SĂ-I NUMEASCĂPREȘEDINTELE -ȘEFUL RESPECTIVULUI SINDICAT-MINISTRU PE RAMURĂ! NU ACESTA ESTE CUNOSCĂTORUL SUPREM AL DOMENIULUI?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.