Protestele din Vama Siret. Peste 1.100 de camioane așteptau să intre din Ucraina!

Protestele fermierilor și transportatorilor dau bătăi de cap TIR-urilor ucrainene. Peste 1.100 de camioane aşteptau să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Porubne – Siret, au declarat, miercuri pentru Agerpres, reprezentanţii autorităţilor vamale ucrainene.

Potrivit surselor citate, pe teritoriul ucrainean coloana de maşini de mare tonaj care urmează să facă formalităţile de ieşire din Ucraina şi intrare în România se întinde pe câţiva zeci de kilometri.

Cu acordul fermierilor protestatari, s-a permis tranzitul spre Punctul de Trecere a Frontierei a unei coloane de câte 10 tiruri ucrainene pe oră, însoţite de o maşină a poliţiei, relatează Monitorul de Suceava.

Nici un camion nu a tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, între Ucraina şi România, începând de luni după-amiază, ca urmare a protestului agricultorilor şi transportatorilor, potrivit datelor transmise, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava (STPF), Alina Petraru.

„Începând din data de 15 ianuarie 2024, ora 16.15, traficul prin PTF Siret pentru automarfare, pe sensul de intrare în ţară, este întrerupt, din cauza protestelor fermierilor şi transportatorilor”, a afirmat oficialul STPF.

În schimb, în această perioadă, tranzitul prin PTF Siret al autoturismelor, microbuzelor şi autocarelor s-a desfăşurat atât pe intrarea, cât şi pe ieşirea din România.

Autorităţile din Suceava au decis să permită camioanelor care sunt blocate în Punctul de Trecere a Frontierei Siret să se deplaseze spre frontieră, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, Roxana Iuliana Botezatu, camioanele de se vor deplasa în coloane de câte zece de la Siret până în Punctul de Trecere a Frontierei.

„Începând cu ora 09:30, în vederea fluidizării traficului, s-a dispus începerea activităţii de procesare a tirurilor din oraşul Siret către Ucraina. În acest sens, în coloană de câte zece, tirurile se deplasează către Punctul de Trecere a Frontierei Siret”, a afirmat oficialul IJJ.

Jandarmeria informează că, miercuri dimineaţă, la protestul agricultorilor mai participau 52 de tractoare, şase camioane, 15 autoturisme şi aproximativ 100 de persoane.

(VIDEO) Ce nu s-a văzut la TV de la proteste

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Author

15 Comentarii

 1. Agricultorii si transportatorii romani sunt niste tradatori si Domnul Premier Ciolacu ii va inlocui cu forta de munca din Indonezia, Africa si alte continente arabe dornice de munca si pace.

 2. Oare de ce nu au fost tratati la fel ucranii care demonstrau ILEGAL in fata primariei Siret de parca erau in ograzile lor din Republica Fascista Ucraina….Dupa varste erau numai buni de front si nu sa care cerealele amerloce in portul Schenghen Constanta.Eu propun,daca mai demonstreaza sa fie expulzati la primul punct de frontiera convenabil,adica pe podul de la Portile de Fier.Sau direct pe Insul Serpilor,sa ajunga ocolo cu barci cu vasle.Se spune ca mai sunt vreo 4-5000 de ucrani soferi,cam efectivul a 3 divizii de pe front ce asteapta sa intre in Romania.Normal,in baza parteneriatului STRATEGIC semnat de Covrigar Voda vor fi inlocuiti pe front cu mercenari romani.A mai facut un -erou national-asa,unul Antonescu,pupator de cur fascist,nu zelescian ci hitlerian,actiune soldata cu aproape un milion de tineri roamni ucisi plus instalarea comunismului ruso-ucrainian.Nu fac parte din categoria imbecililor care cred ca un ucran nu este rus.

 3. BRAVO, ROMANI …
  Au reInceput sa aibă COA… ste, le-au crescut a Loc de Nevoie …:)
  BRAVO si Parții INCA BUNE din …:)
  Ca far’ de DANSA, NIMIC NU se făcea!
  OARE, sa mai APUC si IO – la 79 de Ani ACUM- ZIUA ReFacerii României ?
  In seamănă ca NU degeaba am POSTAT IO din 2004 in același Stil VIOLENT, Frenetic, Facond-Feroce, CUM ma califica Regretatul George PRUTEANU, ARHEUU’ pe SITul lui, SPER ca mai este in Funcție … …
  DACA mă asculta vis a vis de PAINE …
  NICI Vadim NU a vrut sa mă asculte, avea DIABET.

  Am discutat ODATA in Lift, la Parlament despre HRANA cu ARHEuu’ si in special despre Pericolul IMENS al Consumului de PAINE, de OriCE Fel de Pâine…
  NU a putut sa spuna decat „CE BUNA este PROASPATA!”

  Mereu am fost „FASCINAT” de HIATUSurile in Mintile unor Indivizi DESTEPTI, pe anume FELII fde Cunoastere mai destpeti decat mine si care NU pricepeau si NU voiau sa AFLE Cestii SIMPLE …
  CAT era el de Arheu, NU m-a crezut …
  SAU Cazul Regretatului Stefan MANEA, Hofigal …

  A CREAT Medicamente FORMIDABILE din Plante si a decedat PreMATUR din Cauza de Obezitate, sigur SI Diabet, ca merg pereche, SIGUE si Infarct sau AVC …
  Misterele Creierului si Firii Umane …

 4. Scria Cronicaruu’:
  „Mai Nasc SI la Moldova OAMENI”.
  MAI sunt si PRIN … 🙂 Oameni, ca far’de Danshii NIMC NU se intampla …
  Sa CRAPE LIFTELE DREACuu’ de Ciuda!
  ZIC IO ACUM< da; NU uit sa intreb:

  UNDE au fost acestia, AiaBUNII cand AIA Raii m-au "MUSCAT" in Haita in Doua Randuri, de ma mir ca LE AM scapat …

 5. Câți români stiu ca graul ala nu e ucrainean, ci american? Și câți ca ei?

 6. O sa ne certe Zelinski si o sa ne faca cu ou si cu otet, pe la bosorogii aia bolnavi psihic de la Davos !

 7. Deci ARMAMENTU’ merge în continuare, în grupe di cîte 10, catri mascariciu’ criminal jîd di la Kiev……[Rumburak]

 8. Sa vedeti jale le Latrina 3! Porumbelu` a ramas aproape fara pene, iar R.T. are icter. Nu trebuie lasat sa treaca niciun camion cu marfa licuriciului!

 9. Toti romanii trebuie sa stie ca nici un BOB de cereală NU apartine Ucrainei…TOTUL este al Companiilor Americane care detin 85% din terenurile agricole de cereale ale Ucrainei…TOTUL este o MINCIUNA cu exportul ucrainean de cereale,interesul este numai al AMERICANILOR care exporta totul in UE !!.

 10. mințeau ca el e destinat Africii, dar numai 2% a ajuns in Africa, restul in UE ca furaje.

 11. Bravo. Asa trebuie si Ciolacu, Johanis si ceilalti tradatori trimisi la plimbate la Jilava.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.