PSD: La prezidențiale poate candida oricine și nu prea

 Cel mai probabil congresul PSD va avea loc la sfârşitul lunii august şi va avea două componente – alegerea conducerii partidului şi stabilirea candidatului la Preşedinţia Românie, a declarat vineri Paul Stănescu, secretarul general al formațiunii politice. 

‘Lucrurile stau aşa: probabil că în weekendul ăsta sau la începutul săptămânii viitoare vom stabili un Consiliu Politic Naţional şi vom hotărî o dată a congresului. La congres, are voie să participe toată lumea. Congresul va avea două componente, o componentă de alegerea conducerii partidului şi o componentă de stabilire a candidatului la Preşedinţia României. Astea vor fi două subiecte. (…) Sunt două lucruri concrete, CPN în care se va hotărî un congres, probabil la sfârşitul lunii august, şi acolo se va decide tot”, a spus Paul Stănescu la sediul central al PSD.

Politicianul a adăugat că la congres poate să candideze oricine – atât la conducerea partidului şi să fie candidat la alegerile prezidenţiale, dacă are susţinere în partid.

„Ce îmi doresc eu de la PSD – candidatul pentru Preşedinţia României să fie un membru PSD. Dar nu ceea ce îmi doresc eu va spune şi congresul. Eu, ca simplu membru de partid, dacă vreţi, nu aş accepta un candidat independent”, a afirmat Stănescu.

Stănescu a explicat că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este cel care va decide dacă va fi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.

„Partidul validează o candidatură, că e membru de partid, că este din afara partidului, dar preşedintele partidului are şi el o opţiune personală. El, dacă vrea să candideze, totuşi trebuie să fie validat de partid şi Marcel Ciolacu trebuie să fie validat de partid. El, ca preşedinte, ca membru de partid şi ca om, are opţiunea lui, candidez sau nu candidez. Probabil că îşi va anunţa candidatura mai târziu sau nu, dar asta depinde şi de el, pentru că nu poate să meargă cineva care nu îşi doreşte să candideze. Asta ştie numai domnul Ciolacu, nu ştim noi, nici eu, nici domnul Tudose, nici Grindeanu. E opinia personală a preşedintelui nostru”, a spus Stănescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. La alegerile pentru presedintele Romaniei poate participa oricine n-are interzis de la Justitie, de la Ambasada Israel si de la Departamentul de Stat SUA.

 2. Cum, are voie sa participe sau nu toată lumea? Cum adică are voie sau nu, nu e libertate la drepturi în partide politice?

 3. 1. TITUS CORLATEAN
  2. NICLA SERBAN
  3. LIVIU PLESIANU
  daca coldistii si cozile de topor nu repeta lectia cu viorica dancilă. pariez a marcel ciolacu nu vrea sa piardă partidul si….alegerile.
  treziti-vă pesedisti după 20 deani.

 4. ATAT SCARBA SI IMORALITAE S-A INSTALAT DUPA 1989 IN VIATA PUBLICA CA UNUI OM NORMAL II E SILA SAU OROARE SA MAI ACCEADA LA O FUNCTIE PUBLICA…………………..

 5. Tzoparlanii sekuku ne decid soarta…Vedem acum „ratiunea” prezidentialelor in noiembrie-decembrie, nu era timp de „congres” si mai ales
  de stabilirea cotelor raportate la functii promise…Prezidentialele in septembrie erau o incalcare a Constitutiei luata in calcul fara
  scrupule atunci cand parea convenabil la pachet cu comasarea la fel de anticonstitutionala!!! Tzoparlanii au redevenit „legisti”!?

 6. Știm că fiecare dintre noi va muri cândva și nu putem face absolut nimic pentru a împiedica asta. Știm cine va câștiga alegerile indiferent cum se va numi viitorul președinte și nu putem face nimic pentru a schimba sau împiedica asta, deși, teoretic s-ar putea. Românie, numele tău e fatalitate?

 7. Da,dar astia,adica Corlateanu, Plesoianu si cu Serban au scoala, nu ca tractoristul de Stanescu. De aia au fost dati afara din partid si nu au voie sa candideze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.