PSD: USR „a pierdut dreptul de a mai contesta rezultatul alegerilor”

Reprezentanţii PSD transmit că USR „a pierdut dreptul de a mai contesta rezultatul alegerilor” atunci când reprezentanţii lor au confirmat prin semnătură corectitudinea datelor consemnate în procesele verbale.

„USR a pierdut dreptul de a mai contesta rezultatul alegerilor când reprezentanţii lor au confirmat prin semnătură corectitudinea datelor consemnate în procesele verbale. Referitor la presiunile disperate făcute de USR pentru renumărarea voturilor de la Sectoarele 1 şi 2 ale Capitalei, PSD face precizarea că în momentul numărării voturilor în secţiile de votare reprezentanţii USR nu au avut nimic de obiectat în privinţa voturilor valabile exprimate pentru candidaţii la primăriile de sector. Reprezentanţii USR din secţiile de votare nu au depus nicio întâmpinare şi nu au semnalat nicio fraudă atunci când au semnat procesele verbale. În secţiile de votare nu a existat nicio dispută cu privire la voturile atribuite fiecărui candidat, nici din partea reprezentanţilor USR, nici din partea reprezentanţilor altor partide politice”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de PSD.

Potrivit sursei citate, „ca atare, cei de la USR au renunţat la dreptul de a mai contesta” atunci când reprezentanţii lor şi-au exprimat acordul, prin semnătură olografă, asupra corectitudinii rezultatelor atribuite fiecărui candidat la primăriile de sector.

„A existat o singură corecţie în privinţa voturilor atribuite candidaţilor la Primăria Sectorului 1, unde în urma verificărilor s-a constatat că pentru Clotilde Armand pe procesul verbal se consemnaseră 20 de voturi în plus faţă de numărul real de buletine de vot ce îi fuseseră atribuite. În rest toate procesele verbale care aveau erori de formă – nu în privinţa voturilor atribuite candidaţilor! – au fost soluţionate la birourile electorale de sector. Unele dintre ele au conţinut erori la voturile exprimate pentru primarul general sau pentru Parlamentul European, ori rezultatele de la un scrutin au fost consemnate în procesul verbal de la alt scrutin. Însă nu au fost erori de fond în privinţa voturilor pentru primarul de sector”, mai spune PSD.

Social-democraţii subliniază că această retorică a „fraudării alegerilor” a apărut în discursul USR doar după ce au constatat că au pierdut alegerile faţă de candidaţii Alianţei PSD-PNL.

„Doar acum, după ce au constatat că au pierdut alegerile, cei de la USR încearcă să facă presiuni asupra autorităţilor, pe care le ameninţă cu plângeri penale, cu scopul vădit de a determina o renumărare a voturilor în cursul căreia să invoce tot felul de tertipuri pentru a întoarce rezultatul votului exprimat de cetăţeni. Această atitudine lipsită de fairplay arată că USR este incapabil să accepte cu demnitate înfrângerea în alegeri, trecând fără scrupule peste voinţa cetăţenilor pe care pretind că-i reprezintă. Rezultatele catastrofale obţinute de USR la nivel naţional arată o binemeritată sancţiune populară împotriva stilului violent şi agresiv practicat de această formaţiune politică. Ruşine USR”, se arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

8 Comentarii

 1. PSD il doare in ruc de democratie. Trebuie sa dea libertatea ca sa se repete numaratoarea voturilor si sa fie clar unde s-au furat voturi si unde nu. A pune pumnul in gura arata de ce sunt in stare. Exact ca la 10 august cand batut in forta pasnici manifestanti. KWI a spus ca suntem un stat esuat, eu spun ca suntem un stat pierdut ot democratie. Nu degeaba au emigrat 4,5 milioane de romani.

 2. Evidentă ne e Evidența !
  Oameni buni, eu vă tot spun da’ voi nu vreți să mă credeți:
  uSE🌈icii AU MUTAT DECISIV, la tomberonul politic !
  UrmeaZă PeDeNeLacii in frunte cu Românul Absolut măCiucă … ăăă
  De-abia apoi va MUTA DECISIV si PeZeDeaua.
  Jocul e incheiat, măăăR🤣g …

 3. Colonia care inca se mai numeste Romania a ajuns sa fie locuita de triburi politice, nu de un popor. Fraudarea alegerilor se vede din satelit. Clanurile unite au avut impreuna un scor de 48% la europarlamentare si 88% la locale separat, chiar trebuie sa fii prost sa crezi ca diferenta exprima „Vointa poporului”. Daca la final „cuplul putinist” (cum numesc imbecilii de la RomaniaTV doi candidati ai SOS) va fi scos din schema pe motiv ca are sub 5%, inseamna ca mafia a invins definitiv la orase si sate.

  PSD merge pe principiul ca nu mai poti reclama furtul daca nu l-ai prins in flagrant. Asta e mentalitate de hot politic cu mafia justitiei la degetul mic.

 4. @un cetatean: lui Patraulea nu-i convine votul si cere renumarare. Dupa renumarare lui Gogu Steriade nu-i convine votul si cere si el renumarare. Dupa vine Trandafir. Cetatene, vrei sa facem alegeri pana castigati voi? Sunteti 3 la leu, au avut unii nevoie de voi candva dar vremea aceea a trecut. Si apropo de 10 august. Ai vazut cum bat aia in Franta si Belgia? Ori faci pe prostu ori esti prost. Schimba partidul ca nu vei castiga niciodata. Ati disparut in spuma marii!!!

 5. Contestarea USR si a casalotului Shosho nu intereseaza decat pe ei.

 6. Multi idioti utili nu inteleg regulile democratiei. Orice candidat are dreptul sa se convinga ca pierdut corect. Asa cum orice elev sau student poate sa conteste o nota la o teza sau examen. In Franta, vestele galbene au distrus zeci de magazine, au dat foc la masini, au distrus mobilier urban si jandarmii au folosit forta. La 10 august in Ro au batut crunt manifestanti pasnici iar ultrasii instigatori au fost felicitati. Am fost in piata si an incasat degeaba bastoane ca sa nu mai avem curajul sa facem manifestatie. In Serbia a iesit lumea in strada si a cerut repetarea alegerilor. General Paton este unul de paie care scrie doar fake news.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.