PSG ia bani din transferul lui Mbappe, dar nu de la Real

Este oficial de acum faptul că vedeta lui PSG, Kylian Mbappe va pleca la finalul sezonului la Real Madrid. Va primi acolo o primă de instalare record, în valoare de 125 milioane euro, el sosind în capitala Spaniei în calitate de jucător liber. Asta ar fi însemnat, la prima vedere, o pierdere de 180 de milioane euro, banii plătiți de șeicii din Qatar în 2017 pentru a-l transfera de la AS Monaco și multă lume s-a gândit la uriașa pierdere suferită astfel de campioana Franței. Dar presa din Hexagon vine cu o informație bombă. PSG nu numai că nu ar pierde, dar ar urma să primească o sumă variind între 100 și 150 de milioane de euro din transferul lui Mbappe, dar nici un cent nu ar proveni de la Real Madrid!

Cum este posibil așa ceva? Potrivit cotidianului L’Equipe, ar exista un acord în baza căruia jucătorul urmează să cedeze celor de la PSG între 100 și 150 de milioane de euro, procent din bonusul de instalare pe care îl vor oferi spaniolii.

De altfel, încă din august 2023, Kylian Mbappe a renunțat la bonusurile de fidelitate pe care le încasa la PSG și care însumau 80 de milioane de euro.

Suporterii formației de pe „Parc des Princes” așteaptă cu nerăbdare plecarea lui Mbappe. Gruparea Le Block Parisii a și afișat un banner cu trimitere la vârf, potrivit Footmercato.

„Abia așteptăm 30/06”, au scris aceștia, alături de inițialele lui Kylian Mbappe. Fanii au făcut trimitere la data de 30 iunie 2024, ziua în care acordul dintre Mbappe și PSG va lua sfârșit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Lumea e dementă dacă plătește sute de milioane de euro unui individ care joacă fotbal, baschet, tenis etc. Sunt miliarde de oameni care trăiesc la limita sărăciei, iar ăștia aruncă tone de bani pentru a întreține niște iluzii. Clar, omenirea și-a epuizat rezervele de decență. Mulți vor aminti de banii obținuți din vânzarea tricourilor (câte să cumperi, chiar dacă ești fan?), de banii produși de publicitate, drepturi de televiziune. Dar asta nu scuză derapajul omenirii, în speță capacitatea acesteia de a fetișiza anumite aspecte ale realității.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.