Putin a vizitat o fabrică de tancuri

Președintele Vladimir Putin a inspectat fabrica de tancuri de la Uralvagonzavod. El și-a exprimat încrederea că tancul intern T-90 Proryv produs aici este astăzi cel mai bun din lume.

În hala de producție, toate tipurile de prelucrare mecanică sunt aranjate după criterii tehnologice pentru întregul ciclu de fabricație a pieselor pentru orice transmisie. Tipurile principale și prioritare sunt prelucrarea pe strunguri, frezat și mașini programate de prelucrare a angrenajului.

Pe lângă piese pentru echipamente speciale, noua hală oferă opțiuni pentru fabricarea produselor civile.

În plus, Vladimir Putin a primit informații despre instalarea diferitelor sisteme de vehicule de luptă şi i s-au arătat produse gata de a fi trimise trupelor.

Președintele a fost însoțit de viceprim-ministrul – ministrul industriei și comerțului Denis Manturov , reprezentantul plenipotențiar prezidențial în Districtul Federal Ural Vladimir Yakushev și consilierul prezidențial Maxim Oreșkin , explicațiile au fost date de directorul general al uzinei Alexander Potapov.

JSC Research and Production Corporation Uralvagonzavod este unul dintre cei mai mari producători ruși de echipamente militare, mașini de construcție a drumurilor și vagoane de cale ferată. Fabrica a fost fondată în 1936. Astăzi produce peste 200 de tipuri de produse.

UVZ produce tancul T-14 pe platforma Armata, tancul T-90M Proryv, tancul modernizat T-72B3M, precum și vehicule de luptă de sprijin pentru tancuri și vehicule blindate de inginerie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

23 de Comentarii

 1. Actualele tancuri nu mai au nevoie de țevi și de turelă.. Au foc automat retur la agresor din oricare poziție, imediată.. In plus nu poți distruge noile variante de blindaje,.. Evoluează inrmarea..

 2. Nu se poate !
  E un atelier de fabricat cartoane de ouă. Că ăsta e blindajul tancurilor Rusesti, știe foarte bine ChimiZdul ăla cu 2 perfecționări la CEPEcaCA. CĂ doar a fost în Statul Major al Gărzilor Patriotice Tulcene, măRog…😜
  {● RăuPîrtZKaK-UrKaK BuimaK-RăuPîrtZKaK ●}

 3. Inapoiati, barbari ce se pricep astia la tehnica? Ii bat ucrainenii de-i rup. Ucrainenii au tehnica sunt avansati pentru ca ei e iuropeni adevarati!

 4. Ditamai noua farica de productie a tancurilor T-90 Proryv este in fapt un mic atelier de reparat ace, brice si carice pentru a-i premia pe cei care distorsioneaza realitatea cu ale lor posevtioare pentru adormi #rezisteni incurabili.

 5. Misto relatarea. Cam lemnoasă ( pare primita de la rusi si cum la noi nimic nu trece fara viza nemernicana, ceva scartaie) dar mi era dor de ordinea si încrederea degajate. Pe cand o vizita a vreunui inalt oficial nemernican cu informatii concrete , normal cenzurate si generale, dar reale, facute publice? In Accidentul colectiv sunt fracturi intre producatorii de armament, conducatorii politici, armata , popor…

 6. Sincer, are ce vizita in tara lui, are ce sa dea publicității, e mândru că are cu ce se lauda! E de felicitat in comparație cu Romania care nu mai are nimic din industrie, Plavanul sta numai în vacante departe de tara, nu are cu ce se lauda in afara de minciuni! Puțin așa cum este, inca mai are control că președinte al țării, în România controlul e strict pentru turnătorii și nicio legătură cu Plavanul care controlează puțin securitatea țării dar controlează și coordonează justiția să nu se agațe de infractori! Și în Rusia și în România, toate sunt pe dos, fiecare cum dorește să interpreteze și să acționeze, oricum ar fi, Rusia inca e la înălțime față de România.

 7. Daca asa tancuri se fac intru n atelier,atunci ce fel se fac itr o uzina adevarata?

 8. Si bineinteles ca Putina le-a dat constructorilor indicatii pretioase incat tancului sa nu-i mai zboare turela la 50 m distantza. Acum o sa-i zboare doar la 10 m. Avantaj: poate fi culeasa mai repede, nu mai trebuie sa te deplasezi la 50m.
  Dar cu supertancul acela Armata, ce se mai aude? Tot tras cu lantul se deplaseaza? Inventatori mari rusii lui Putina, doroghie tovarisci!

 9. In intreprinderea in care am inceput ca stagiar am primit chiar in 89 doua CNC-uri rusesti, in 4 axe. Echipamentul era din RDG. Erau putin cam incete, dar foarte precise si solide. Surpriza a fost acum 3 ani cand am trecut pe la fabrica respectiva, privatizata intre timp, normal, echipata cu utilaje second hand din Germania (si adusa la 50 de muncitori de la 900), surpriza a fost deci ca respectivele masini inca mai functionau.

 10. Apropooo,… cu imbecilitatea vizănd arma nucleară in spațiul cosmic.. Nici o ființă cu rațiune nu se prinde la o astfel de măgărie,..Pe de altă parte america are in spațiu arme cu care poate provoca distrugeri imense pe terra ,. și nu sunt atomice.. America a și folosit o astfel de armă impotriva turciei, provocînd cutremurul catasrofal cu mii de morți și distrugeri.. A fost descoperit și locul unde ”stîlpul” de oțel lanasat din cosmos a pătruns in sol pînă la adăncimea de 4 km,. provocînd cutremurul.. Deocamdată se tace, dar situația e in coacere și va deversa la un moment dat , mai ales și cu genocidul isrelului in Gaza..Puțintică răbdare..

 11. Iată ținta numărul unu a viitoarelor bombardamente ucrane! Și a unor sabotarea bine puse la punct!
  Dar bietele tancoave rusmane au tot marea problemă a blindajului. E tot din oțel, și nu rezistă la pastile de tipul Javelin!

 12. Doamna Magda aveti probleme cu google translate ? Pai nici un tractor nu se face intr-un atelier , dar mi-te citamai tancul de citeva zeci de tone.Poate un atelier unde se faceau senile de tancuri. Incepe cu prelucrarea la cald( forjarea) , tratamentul termic ( detensionarea) , frezare , gaurire , strunjire bolturi , tratament termic ( imbunatatire) , asamblare si apoi in montajul general unde se pune senila pe tacheti. Dar celelalte componente se fac oare prin printare 3D ? Amu nu ca as sti tot procesul de fabricare , dar poate ca a vizitat doar atelierul de montaj general, nu ? Iar la bestiile astea de zeci de tone ” atelierul ” e cam cit o fabrica , nu ?Sau ati primit” ukaz” sa minimalizati ?

 13. @Intreb si eu
  De unde sa stie doamna ce este o fabrica. In Romania ar trebui sa fie declarate monument al naturii.

 14. Mai bine ar vizita un atelier de cruci și să-și aleagă una. Să scrie pe ea ” aici zace cel mai KGB ist prost din URSS.

 15. Nu cat la Dacia Renault, productia de tancuri(sau avioane de vanatoare) mai mult asemanatoare cu cea a masinilor de lux supercaruri Ferrari sau Rolls-Royce, se fac pe comenzi ferme de mii, zeci de mii de bucati, nu productie de masa de milioane.

 16. Rusia mai are in magazii cca 4000 de tancuri din perioada sovietica,niste rugine,mare parte nefunctionale
  mai au 100 de tancuri invincibile T-90M Proryv’din care Ucraina a distrus cel puțin 15. Forțele de ocupație rusești au ales să păstreze restul de 85 T-90M – cele mai avansate din punct de vedere tehnologic pe care le dețin – în afara acțiunilor de luptă.Sunt foarte bune pentru parazi in piata Rosie
  O inspecție a tancului incapabil a arătat că T-90M este „limita superioară a ceea ce complexul militar-industrial rusesc a reușit să stoarcă din dezvoltările sovietice”.
  Rusia nu numai că nu produce electronice pentru acest tip de tank, dar încearcă să ascundă informații despre originea unor componente.

 17. Elena Popa spune:
  16 feb. 2024 la 12:57
  I-ati timp si fa-ti un consult la un psihiatru,lasa pt. altii opiniile !

 18. Titlul corect: PUTIN A VIZITAT O NOUĂ FABRICĂ DE SICRIE MOTORIZATE!
  Slava Putina!

 19. @ crocodilul… Corect . Pregatesc placheta de marmura . Am una cu Ordinul muncii clasa a 3-a . Se pune ? Pacat ca a ramas doar gravura din marmura …..Medalia aia din metal au confiscat-o altii. Era un bronz emailat de mai mare dragul .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.