Putin, filmat la manșa unui supersonic (video)

La 71 de ani și câteva luni, președintele rus Vladimir Putin a zburat nu mai puțin de 30 de minute cu un avion supersonic Tu-160M, scrie presa rusă.  
 Kremlinul a publicat pe canalul său Telegram un videoclip cu zborul președintelui rus Vladimir Putin cu bombardierul-rachetă strategic Tu-160M.
Videoclipul, care durează aproximativ un minut, arată avionul care se deplasează de-a lungul pistei, Putin și pilotul în cabina de pilotaj, precum și câteva secunde de zbor deasupra unui peisaj acoperit de zăpadă.
Potrivit agenției RIA Novosti, un bombardier supersonic pe nume Ilya Muromets a aterizat pe pista Uzinei de Aviație Kazan, numită după S.P. Gorbunov. Șeful statului a stat în aer timp de 30 de minute. Pregătirea înainte de zbor a durat încă aproximativ 45 de minute.
Putin a spus că zborul i-a lăsat impresii bune. Potrivit liderului de la Kremlin, Tu-160M (care are și tehnologie nucleară) ​​​​este o tehnologie excelentă, de încredere și poate fi acceptată în Forțele Armate ale Federației Ruse.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12

41 de Comentarii

 1. Ruşii sunt cu mult înaintea americanilor în domeniul aeronautic, contrar credinței unora ca Radu Tudor. Puteți verifica pe net caracteristicile avioanelor produse de ruşi şi veți vedea diferența.

 2. Și Robinetul a ZBURAT !
  Pe scările lu’ AirForce One, măRog…😜

 3. Domnu’Radu/Gâdea/Goșu/SRS/Prelipceanu/bese-n-cizme ce mai zice, draga propaganda de partid și de statele unite jidovești? Ce boli mai are Putin?

 4. Biden a zburat cu un avion şi mai mare decât acest TU-160M, ba chiar s-a şi împiedicat puțin pe scară de mare ce era acel avion.

 5. Da, da și eu am zburat cu covorul și l-am văzut pe Putin. Nu era în avion era chiar pe aripă, Făcea și tumbe.

 6. Da, da și eu am zburat cu covorul și l-am văzut pe Putin. Nu era în avion era chiar pe aripă, Făcea tumbe.

 7. Asta nu ati mai spus-o! Putin a zburat ca pilot. Ceeace Bideneu cu aia catelei in gura nici nu viseaza! „Russian President Vladimir Putin took a flight on a modernized Tu-160M supersonic strategic bomber as part of the crew. The Tu-160M plane ‘Ilya Muromets’ took off from the runway of the Kazan Aviation Plant.”

 8. Mos ION BIDON a mai zburat pe bicicleta si VORBESTE ZILNIC CU UN OFICIAL DECEDAT cu ani inainte.

  CE MAI, President ELECT cu cele mai multe voturi din ISTORIA USA 84 Milioane .

  Charle Gave dixit – IMPERIUL MINCIUNILOR SE SCUFUNDA ! Planeta traieste momente STRANII fff stranii.

  SA vedem sfirsitul ( caci fiecare EPOCA ARE UN INCEPUT SI UN SFIRSIT)

 9. @Să plesnească propaganda: tocmai de aia se dă cu supersonicul, ca terapie contra cancerului în fază terminală, a Alzheimerului, Parkinsonului şi tuturor celorlalte boli pe care le mai are. Conform teoriei relativității, dacă te deplasezi repede timpul se contractă, deci ar fi bine pentru el fiindcă aşa trăieşte mai mult, deşi e în pragul morții. În plus, la altitudine aerul e mai rarefiat, este mai mult ozon etc iar asta îl ajută fiind aşa de bolnav. Cam aşa făceau şi bolnavii înstăriți prin sec XIX, când se duceau în Elveția la terapie.

 10. @ lenu popou GENIALU’ 16:16
  Ai vrea tu să Zbori CU coada de mătură.
  Băgată în 🌈, măRog…🤣
  Te-aș invita pe la Marmita, să te edukk PERNICIOS cu VENA de Bou, da’ s-a înmuiat de mult, mâRog…😪

 11. @gelu, hai să nu exagerăm; la 70j de ani poți fi maxim copilot (te uiți la indicatoare ca să vezi viteza)…

 12. Zombilică zboară zilnic pe un covoraș fermecat deasupra Moskovei , dar nu se decide să aterizeze !! Îi așteaptă pe urcaci să-i facă o pistă netedă in fata Kremlinului !!!

 13. Stii formula vitezei? Macar ai auzit despre ea? Stii care e rolul vitezei (supersonicului) asupra sistemului circulator?

  Se vede ca n-ai zburat in viata ta, fiindca ai fi stiut ca orice avion are carlinga presurizata deci, n-are aer rarefiat si nici ozon, ci are compozitia normala a aerului inspirat (21% oxigen, 78% azot si 1% diverse gaze si particule).

  „Terapia” pe care o faceau aia in Elvetia n-are nicio legatura cu vindecarile de boli. Are legatura cu Davosul si cu Freiburgul. Nici ozonul n-are legatura cu cancerul.

  Se vede ca nu stii nici teoria relativitatii, ci doar ai auzit de ea sau ai citit o interpretare a unui decerebrat care a fortat-o in fizica cuantica, domeniu ramas la nivel de elucubratii psihopate. Teoria relativitatii si formula relativitatii generale n-are nicio legatura cu aberatiile privind contractarea timpului.

  In afara de elucubratii psihopate despre relativitate si „tratamente” cu ozon, ce boli zici ca mai are Putin? Incearca, daca poti, cu explicatii sustenabile fizic/chimic/matematic/medical si nu cu lozinci paranoice gen „ozonul din carlinga”.

 14. Cu iIlushyn tupolev zboară aproape permanent, nu e nicio noutate! Au rămas singurele care mai garantează zborul, nu a plecat decât însoțit de protecție aeriana, fiți siguri.

 15. Rusia are avioane atat de bune,incat parcul comercial AEROFLOTcare era pana in 2022 compus din cca 200 avioane din care 119 Airbus si 59 Boeing:)))
  Mai are AEROFLOT vreo 3 subsidiare Aurora,Pobeda si Rossiya Airlines cu cca 120 avioane in total,din care majoritatea tot Airbus si Boeing
  Iar la avione militate au pierdut cu sutele ,cca 340 numai in doi ani de razboi in Ucraina

 16. ORICE avion prezidențial are protecție aeriană.

  Bă, tată, bă! Unde viețuiți voi, mă, de nu știți nimic despre nimic? Ați făcut și voi vreo școală (întreb de școală, nu de diplome de proști)? Că prea sunteți analfabeți in orice domeniu și prea sunteți fracturați logic ca să cred că tu, Lenuța, Rumburak, piticul intelectual ați trecut de grădiniță.

 17. Purtătorul de rachete strategic Tu-160M ​​rămâne unul dintre cele mai puternice avioane de luptă din lume, iar reluarea producției sale a fost finalizată cu succes. Directorul general al corporației de stat, Serghei Chemezov, a spus reporterilor despre acest lucru.

  „Reluarea producției de port-rachete strategice Tu-160 a devenit o adevărată provocare pentru întreaga cooperare a întreprinderilor Rostec – în scurt timp, documentația de proiectare a fost complet digitalizată, tehnologia sudării în vid a produselor din titan a fost restaurată și producția. a unităților de aeronavă a fost reluată. Astăzi putem spune cu încredere că am depășit cu succes această provocare.”

  Putin a vizitat uzina de aviație Kazan numită după S.P. Gorbunov din Tatarstan, unde a inspectat patru port-rachete strategice profund modernizate.

  Tu-160 este cea mai mare și mai puternică aeronavă supersonică cu geometrie variabilă a aripilor din istoria aviației militare.

 18. Putin este capabil sa stea doar la mansa Kabalinovei si sa comande lichidarea opozantilor. Rusii au avioane atat de bune incat le tremura ckilotzii de frica F16 jurasice.

 19. Mdea, ce ne-am mai râs.
  Auzi cică, piticul crăcănat la manșă.
  La care nu ajunge nici dacă-i pui o scară pe scaun.
  Mai bine ziceți-ne-o p-aia cu Biden când a scăpat o beshină și s-a aruncat pe brânci strigând ‘get cover, we’re under bio-sonic attack’.

 20. Tu-160 este un avion cu primul zbor in 1981, depasit tehnic,astazi Rusia daca mai are 17 din care 8-10 modernizate,are si Ucraina cca 8 bucati ….Putin piticul criminal a mai zburat in 2005 cu acest avion ,e familiarizat chiar daca arata ca un prost in costumul de zbor

 21. @Cuteanul Contestatar:
  Mai ca ti-as da dreptate, dar nici tu nu esti mai breaz.

 22. Acrobații PR. Cum comandã asasinate printre cei care nu vor tineretul căsăpit pentru ambițiile lui, nu e filmat?

 23. @@parere… : Chiar crezi că nu știam😂😂😂?!
  La moara sacii lu’ Gogu, chiar nu vezi ironia din comentariu pentru un laș care isi face imagine pe munca și performanța altora, un turist de lux poreclit dictator etern în funcția prezidențială😯😯😯?! Păcat, mare păcat.

 24. Nu gust ironia tembelă.

  Putin are meritul de a fi organizat producția și infrastructura, de a fi stopat jaful jidănesc și de a fi naționalizat resursele țării, ceea ce a permis dezvoltarea industriei grele (arme, nave, aviație civilă, spărgătoare de gheață, unelte, mașini grele etc etc etc).

  Înainte de Putin, in anii ’90, Rusia arăta ca România azi. N-avea nimic, decât speculă și bișniță (business-ul e altceva).

  Munca de concepție și de creare a unui sistem fiabil este a lui Putin. Fără muncă intelectuală nu există sistem de producție.

  Fără muncă intelectuală, există doar propaganda proastă a analfabeților care hodorogesc lozinci ca tine.

 25. Imaginea ne prezintă cu totul altceva . Există chiar și clipul video cu Putin în cabina pilotului și declarațiile sale după efectuarea zborului .

 26. Greșit , nu în ”cizme ( cum făceau ”CIZMELE pe vremea tratatului de la VARȘOVIA ) ci în adidași compatibili NATO – cu capabilitățile lor : guta , obezitatea etc. Vezi că unul latră deja la lună , e ”Einstein în mizerie la ora 16:31 apoi e ” Napoleon pitic la ora 18:33.

 27. „Am spus că vom lucra cu orice președinte, dar cred că pentru noi, pentru Rusia, Biden este de preferat.

  Și, judecând după ce tocmai a spus, am perfectă dreptate, pentru că aceasta este o reacție adecvată la ceea ce s-a spus despre mine”, a subliniat Putin.

 28. Cu ocazia asta le-a dat apa la moara occidentalilor sa isi mareasca productia de armament si sa transforme chiar atelierele de facut conserve si scaune de WC , in hale unde sa se fabrice armament.

 29. Cata pasiune, cate schimburi de opinie, sunteti minunati. Ar fi bine sa va folositi energia in gasirea unor solutii pamantesti pt a mentine tara macar „pe loc”, daca nu vom putea avea crestere. UMAN daca un zbor cu avionul la 900 km/h poate produce probleme, dar cand acela atinge de doua ori viteza sunetului adica 340m/s X 2 X 3600s/1000m/km=2.448 km/h. Nu vreau sa aud desi am avut eroii nostri si am avut sansa, cand eram copil, sa-l intalnesc pe un pilot din WW II Gh. Scordila ranit/cazut cu avonul in Cehoslovacia cu avionul de vanatoare. Oare n-ar fi mai bine sa nu stim de astfel de pasari? Sa stim cand se planteaza pomii, arbustii cand vin privighetorile…

 30. I-am vazut p-aia doi. Nu si-au luat prafurile. Nu pot sa-i ajut.

 31. Tipic pentru cineva care vrea sa ascundă ceva mic.

 32. Eeee! Noi avem un presedinte care se …plimba cu avioane de lux!
  Alea militare sunt la mana doua si este riscant sa piarda oculta un asa presedinte „activ”… excursionist.
  Am spus o prostie, le-am aratat realitatea!? 😀
  Din pacate, nu mai este timp sa cada dulapul cu avionul de lux!
  Vin alegerile falsificate…scuze, am vrut sa scriu comasate )

 33. ……..”un bombardier supersonic pe nume Ilya Muromets”…!!!!

  Cine isi putea imagina ca, Ilie Moromete va deveni celebru?????

 34. Acel avion este o minune a tehnicii aviatice. Zboara supersonic si poate sta in aer mult mai mult decat orice bombardier greu din Lume. Anul trecut au facut un zbor cu acest model de la Murmansk (langa cercul Polar) pana la Cape Town (Africa de Sud). Aterizarea la Cape Town a fost un spectacol-perfecta; nici cea mai mica inclinare/balansare. Asta e adevarul.

 35. Sluga Varanului batran, Toderica a lansat zicerea aia care a prins grozav la gogomanii lui: supersonicele rusesti sunt doborate de batranicile lui Jelinschi care le altoiesc cu borcanul cu muraturi. Mare strateg, mare analist ?

 36. Si Joe Bidon alerga in jurul Casei Albe ,rotind in maini un colac de wc si tragand vanturi ,crezand ca manevreaza un B 52 !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.