Putin ameninţă cu doborârea avioanelor F-16

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat miercuri seara preşedintele rus Vladimir Putin, transmite Reuters.

La o întâlnire cu piloţi ai forţelor aeriene ruse, Putin a spus că alianţa militară occidentală condusă de SUA s-a extins spre est, către Rusia, după destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991, dar că Moscova nu are în plan să atace un stat al NATO.

„Nu avem intenţii agresive faţă de aceste state”, a asigurat Putin, potrivit unei transcrieri făcute publice joi de Kremlin.

„Ideea că vom ataca vreo altă ţară – Polonia, statele baltice, şi cehii sunt speriaţi – este un nonsens complet. E doar o prostie”, a insistat preşedintele rus.

Întrebat despre avioanele F-16 pe care Occidentul a promis să le trimită Ucrainei, Putin a afirmat că astfel de aeronave nu vor schimba situaţia din Ucraina.

„Dacă (occidentalii) livrează F-16, şi se discută despre asta şi se pare că antrenează piloţi, acest lucru nu va schimba situaţia pe câmpul de luptă”, a spus el.

„Iar noi vom distruge aeronavele la fel cum distrugem astăzi tancuri, vehicule blindate şi alte echipamente, inclusiv lansatoare de rachete multiple”, a adăugat Putin.

Preşedintele rus a menţionat că avioanele F-16 pot transporta şi arme nucleare.

„Desigur, dacă ele vor fi utilizate de pe aerodromuri din ţări terţe, vor deveni pentru noi ţinte legitime, indiferent unde ar fi poziţionate”, a spus el.

Remarcile lui Vladimir Putin au venit după ce mai devreme miercuri ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a declarat că respectivele aeronave ar urma să ajungă în Ucraina în lunile care vin.

Ucraina încearcă de câteva luni să obţină avioane F-16, iar ţări precum Belgia, Danemarca, Norvegia şi Olanda s-au angajat să-i doneze aceste aeronave de luptă, în timp ce o coaliţie de ţări a promis să contribuie la instruirea piloţilor ucraineni pentru a le putea folosi, aminteşte Reuters.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

94 de Comentarii

 1. Deci ,occidentul livreaza avioane F16 si Putin ameninta.
  Cum vine asta ?

 2. „TRADUCERE GREȘITĂ: RUSIA PENTRU FIECARE F-16 PREGĂTEȘTE PLASA DE CIRC CA ĂSTEA DE OR FI SĂ PICE SĂ PICE PE GRILLĂ? -CA SĂ LE RETURNEZE PRETENILOR ”.

 3. Pe bune, trebuie sa recunoastem ca niciodată darloaga Putin n-a avut tartacuta prea solida. Nu putem sa fim naivi si sa nu recunoasyem faptul acest criminakl indezirabil, dupa fiecare masacru, manipuleaza opinia publica cu o obraznicie monstruos de cinica. In fine, in trupul degeneratului dictator nu a mai rămas un atom care sa nu fie plin de răutate, minciuna si sete de atac.

 4. Dupe cum mărg trebile p-ici duar Vaticanu’ mai tră’ să trimeață „avioane” -că si-aieia au distule-n căpățână- și-apă’ li-am văzut pi tuate!…

 5. Daca ai cu ce , rușii.Ma topesc de râs vizavii de amenințările sterpe și imbecile ale acestui stat terorist.Mai sunt oameni citovi care-l mai cred pe criminalul Putin?Asta e ca și cu nucleara,la trei zile mai amenință,vorbe goale,adresate gloatei rusnacilor trepanați.Dar avem și noi trepanații noștri.Sisocii noștri Suveranisti lu pește prăjit.Destui și pe acest forum.Am numărat vre-o 7,8.

 6. Unul dintre obiectivele securitatii ceausiste este mentinerea,controlul si impunerea obedientiei tradatorilor fata de occidentul imprevizibil si mincinos ai carui cetateni sunt dar si fata de regimul nazist ucrainean.Pe fondul acestei situatii tenebroase in care vointa poporului roman nu exista si nu conteaza si tinind cont vizita lui Kuleba la Bucuresti,Romania va fi implicata direct in acest razboi impotriva Rusiei.Ion Cristoiu a fost primul care a observat impunerea pozitiei belice a Romaniei fata de Rusia asa,fara nici un motiv,ca un nebun care te provoaca la bataie.Deci Romania va fi locul blestemat de pe care avioanele F-16 vor zbura ca sa apere Ucraina.Asta cred.

 7. NU !
  Vaticanul le va trimite cu camipoane la Kiew
  STEAGURI ALBE !

  PS: stiai ca ISIS-K … inseamna de fapt … ISIS-Kiew (asa s-au prins rusii ca terroristii erau finantati de urkani!) ä
  Si
  era atat de simplu 🙁 ! IQ=?
  ______________________
  ISIS-K -> ISIS-K.iew ! 😐

 8. V-am spus intr-alt comentariu că Putler este obsedat de soartă lui Gadaffi,care a murit fericit,datorită terminațiilor nervoase din rect,care provoacă plăcere la început.Dar , Putin nu știe că după plăcere,urmează o agonie cumplită.De asta să aibe parte.Nu de plăcere

 9. Braveaza
  In realitate gandul ca ucrainenii vor dispune in curand de cateva escadrile de F-16 ii provoaca cosmaruri .
  Una e sa vrei ,alta e sa poti distruge ceva .

 10. Credibilitatea Rusiei este zero barat.

  Rusii nu mai sunt credibili pentr uurmatorii 100 de ani.

  Rusii vor face ce vor dori oricand.

  Ar trebui lumea sa faca un TRATAT DE ZERO-PARTENIERIAT-50 ani.

  50 de ani zero parteneriat cu Rusia, Rusia sa fie Coreea de Nord.

  Si Romania ar trebui sa faca tratatul asta, pentru ca este una din tarile cele mai lezate de Rusia.

 11. Logica in buna masura comuna cu a rebelilor Houthi este ca daca in Ucraina vor ajunge avioane F16 atunci Rusia va ataca toate locurile din lume unde sunt avioane F16, ca n-are de unde sa fie sigura ca nu sunt ucrainiene. Ca si pentru Houthi orice nava poate avea doar doua directii, catre Israel sau dinspre Israel. In fine, declaratii au tot „facut praf” de la declansarea conflictului incoace – numai ametitii de la Meteo pretind c-ar fi praf saharian. Punerea in aplicare a unor astfel de masuri s-ar putea sa fie mai dificila decat aruncarea de vorbe-n vant.

 12. In Latin, the term fornix means arch or vault. In ancient Rome, prostitutes waited for their customers out of the rain under vaulted ceilings,[11] and fornix became a euphemism for brothels, and the Latin verb fornicare referred to a man visiting a brothel.[12][13][14] The first recorded use in English is in the Cursor Mundi, c. 1300; the Oxford English Dictionary (OED) records a figurative use as well: „The forsaking of God for idols”.[15] Fornicated as an adjective is still used in botany, meaning „arched” or „bending over” (as in a leaf). John Milton plays on the double meaning of the word in The Reason of Church-Government Urged against Prelaty (1642): „[She] gives up her body to a mercenary whordome under those fornicated [ar]ches which she cals Gods house.

 13. Mai sa fie … Au aparut postacii pe grivne in frunte cu @ Leantza Popii .” Mama prostilor” nu mai ia pauza ?Transferati-o in orkaruina. Are nevoie Jalensky de carne de tun.

 14. „niciodată darloaga Putin n-a avut tartacuta prea solida. Nu putem sa fim naivi si sa nu recunoasyem faptul acest criminakl indezirabil, dupa fiecare masacru, manipuleaza opinia publica cu o obraznicie monstruos de cinica. In fine, in trupul degeneratului dictator nu a mai rămas un atom care sa nu fie plin de răutate, minciuna si sete de atac.”DECI UN PROST,DÂRLOAGĂ.CRIMINAL,OBRAZNIC,MINCINOS ,CINIC-REUȘEȘTE SĂ MANIPULEZE ….. MANIPULAȚII CUM SUNT? ?-?

 15. Putin va ajunge la inchisoare daca nu-l ucid al lui. Acest cracanat frustrat.Scuip pe mama Rusie putinista si pe propagandistii de aici.

 16. corditor de nouaspe Prostovane,fa diferenta intre Corea de Nord si Corea de Sud. Intre Germania de est si cea de vest si iti dai raspunsul cine este Rusia.

 17. cata imaginatie de gen ai si cat de tare te satisface de comentezi niste atrocitati. Nu credeam ca in Romania unii au ajuns la periferie, dar se pare ca m-am inselat

 18. Războiul din Ucraina are alte scopuri știute și dirijate de globaliști ,care încet dețin tot mai mult control prin alogenii trădători ,care îi are la cârma tot mai multor state ,trebuie să fi naiv să mergi după fentă , totul este o regie ,că și în plandemie ,dar observ mulți viteji de tastatură ,care probabil sunt sub efectul puternic a unor halucinante , că sunt pregătiți să rupă pe genunchi câțiva ruși ,la ordinul lui senior Gyur

 19. Aceste TRACTOARE de acu’ juma’ de secol vor efectua SPECTACULOz !
  Arăturile de toamnă, pe terenurile mănoase ale lu’ BlacRock, Monsanto,
  Cargill (aka Rat’sChild), măR🤣g…

 20. „Elena Popa spune:
  28 MART. 2024 LA 10:28”

  CORRECT @Elena Popa ❤️
  faptul ca TZARUL PUTIN fost ales pe 😮 INCA 6 ANI 🙁 🙁
  cu doar 87% si
  nu cu 50.3% precum Biden (SLEEPY JOE) in controversata alegere americana
  arata ca Putin e urat de majoritatea populatiei RUSSIEI
  cine la ales electoral recent pe Putin in Russia e fascist
  si cum spunea SOLEMN si OFICIAL BIDEN :
  – cine l-a ales pe TRUMP in 2020 (49.7%) e fascist (USA e plina de zeci de milioane de fascisti anti-semiti ! 🙁 BIDEN stie! )

  MAGA !
  TRUMP = POTUS 😀 😀 😀
  IQ=?

 21. In Romania sunt 15 partide cica politice…Degeaba, toate sunt la fel…Toate sunt slugi Occidentale…Toate se declara rusofobe….Toate Medua din Romania se declara rusofoba…Toate vocile publice din Romania se declara rusofobe….Asta este Democratia din Romania de azi. In realitate, o Dictatura cum in Romania nu a mai existat din anii 1940….E firesc, Romania de azi este o imensa Baza militara americana…in 1940 Romania era o Baza militara hitlerista…Urmarile, consecintele vor fi la fel…

 22. @ 10:50
  DEOSEBIT DE DESTEPTULE eduKKat PERNICIOS , Coreea de Nord n-a fost Colonie a Rusiei, da’ Africa TOATĂ a fost Colonie a Occidentului … măR🤮g

 23. esti prea batut in cap si plin de ifose, habarnistule inchipuit.

 24. @axoane,tu ești o rara avis(reptilă rara).Numai tu mai ești rusofil.Formolul salvează raritățile.Bravo acon

 25. Anglo-saxonii au s-o facă și pe asta.
  După vre-o două trei avioane doborâte spectaculos, cum a fost și cu laudatele abramsuri, regimul de la Kiev va face ordine pe acoperișul de la Bancovaia..
  Vad că mioriticii încântați au luat prea mult aer în piept.. Lasati măi bravada. Lanțetele rușilor zboară mai mult de 100 km și taie hirurgical ne mai vorbind de S400..

 26. Este evident că america, NATO, occidentul islamizat, escaladează.. de fapt ei sunt agresorii, autorii morali ai războiului european,.. Nici azi nimeni nu vorbește despre pace sau negocieri de teama că poate părțile acceptă.. Este știut că Rusia deține armament cam similar cu technica și technologia occidentală. E curios cum Putin nu termină războiul rapid și nu se descoperă cu ultimele noutăți de care dispune,..și asta ingrijorează căci clar se așteaptă la mai rău, la o escaladare care duce la război generalizat, chiar de nu nuclear..inițial..

 27. Daca omenirea ar privi atenta la Partidul Rusia Unita, ar fi destul de usor sa inteleaga ca trecutul se repeta sub ochii nostri. Putin este noul Hitler, este Tarul Petru la puterea 1000. Democratia va dispare, intai in Rusia. Rusii au inteles demult ce pericol imens reprezinta acest dictator, profesionist al raului, dar restul Lumii libere da iar dovada de lasitate si indiferenta. Daca va fi asa, oare cine le va intampina aici tancurile „eliberatoare” cu flori, in timp ce vor executa pe ceilalti in piata publica ? Netezii la creieraș nu înțeleg asemenea subtilități.

 28. Scuze,rara avis=pasare rară,in greacă.Nu reptilă.Imi recunosc greșeala.

 29. Ca să zbori , trebuie să decolezi de pe aeroporturi ca sticla ( F- 16 sunt f.f. pretențioase la gropile urkace ) ! Mare strateg trebuie să fii ca să faci de îndată ” gropite” cu Kinjzal și alte „jucării” unduitoare ( sau cu borcane cu murături !! ) pe orice …aeroport !! ( Inclusiv la Kogălniceanu ) ! PĂI , dacă-i bal , BAL SA FIE !!! Prea multă gălăgie !!! Ba sperau că înving Rusia cu 60 de Abrams- urî , acu’ gura bate kooru’ cu câteva aeroplane care tot vin , da’ nu mai ajung !! Hai, Bocăncel – privire- fixă & Răspopitul cu gheneralii de platou !!!

 30. In sfarsit cineva care gandeste si vede lucrurile asa cum sunt nu cum se vor prezentate. Vad ca sunt multi infierbintati care asa cum ai spus in fata unei tastaturi sunt foarte curajosi si cred ca le stiu pe toate. Apropo,aceeasi curajosi ce parere au avut oare cand a fost dat de pamant Irakul,tarile arabe,Yugoslavia,etc. Cati civili si copii au murit in acele aventuri dar nu conteaza nu-i asa ca toate s-au intamplat in numele „democratiei”. Daca nu-mi vine sa plang as rade de asa zisa lor democratie in numele careia comit atrocitati greu de conceput.In numele acestei asa zise himere s-au intins unii cu baze militare in toata lumea in intentia de a subjuga economic tot globul dar asa cum s-a vazut in instorie au mai facut si altii asa ceva si au terminat lamentabil. Pacat doar ca datorita acestei ideologii se pierd multe vieti.

 31. Urmariti interviul dat de vice-presedintele Dumei de Stat ruse (Piotr Tolstoi, stranepot al marelui scriitor Lev Tolstoi) unui reporter francez ! Intrebat cum va reactiona Rusia in cazul trimiterii de trupe combatante ale NATO in Ucraina (la sol dar bineinteles ca se referea si la spatiul aerian) Tolstoi a raspuns clar si sec : „Ii vom ucide pe toti !” … Nu cred ca rusii vor ataca aeroporturi militare pe care se afla avioane NATO sau de pe care pleaca aceste avioane pentru a participa la lupte in Ucraina, dar sigur o vor face cu orice avion care a facut chiar si 10 „pasi” in spatiul aerian ucrainean. Si au absolut orice drept legitim sa o faca.

 32. Hai ba axon, cand publici cartea aia “Istoria 100% adevarata a Romaniei”? Poti sa il iei pe Marele Urs coautor.

 33. Cata lipsa de cultura elementara in cuvintele rusofobilor. E adevarat ca cere timp sa te informezi, sa citesti, sa studiezi, ca sa intelgi cultura unei natiuni si dupa, sa-ti dai cu presupusul. Cineva a mentionat, ca Ucraina „fit the purpose” vorba englezilor, daca nu exista, o inventau. Borrell, diplomatul de top al UE, a declarat, fara nici o retinere, ca UE, nu ajuta Ucraina, ca o iubeste, ci foloseste scopului impus de USA. Cartile de dau pe fata una cate una. Daca pana in noembrie, cand au alegerile in USA, Ucraina, piede, partidul democrat e intr-o mare hazna. In cazul in care americanii se trezesc la realitate si Biden, paraseste Casa Alba, UE va intra in dusuri reci, cand noua administratie se va instala peste ocean. Rusii, parerea mea, vor sa impinga la limita de supravietuire UE si de ce nu USA, ce farmec ar avea sa se termine razboiul acum, ar fi usor de recuperat pierderile economice, dar cu car dureaza mai mult, pierderile sunt, nai mari, nemultimitii mai numerosi, protestarii mai multi si mai violenti.

 34. cand erau nemtii sa trimit tancuri leopart, rusii ziceau ca e linia rosie. cand erau sa trimita rachete cu raza lunga de actiune (200km storm shadow), rusii ziceau ca e linie rosie. la fel ziceau despre avioane f-16. ca e linie rosie. acum o da la intors ca nu e mare lucru. cred ca are morcovul pana in gat (din fund in sus binenteles)

 35. Bag seama ca si Putin asta e tot politruc, iar astora le sunt specifice VORBELE, nu faptele.

 36. Eu zic sa aiba grija, ca e mai grav ca o racheta nucleara. Am auzit ca o racheta lansata din F-16 in fundul unui orc „poate cauza sterilitate pe 3 generatii”.

 37. F16?Se vor schimba multe si chiar totul, dar nu pentru Putin. De acolo din buncăr, pentru el nu se schimba nimic. Orcăria însă va simți ciupitura acelor avioane, in cel mai neplăcut mod posibil. Si faptul ca le este frica de zburătoare, se vede din declarația deliranta a prea iubitului: daca nu-ți pasa de ele, le poți ignora.

 38. După 2 ani în care rușii nu au reușit să obțină supremație aeriană asupra Ucrainei, o țară cu o mână de avioane care probabil nici nu mai prea există, trolii de la Kremlin încă mai încearcă să ne convingă ce ”avansate” sunt suhoaiele și cum bate ele la fund avioanele americane… Acum s-a cam dus vălul misterului și e clar că și cele mai înapoiate F-16 din anii 80 vor mătura pe jos cu ”tehnica” militară rusă.

 39. @ CV (sau WC)
  […] Nu vom ataca Ucraina. […]
  „NATO nu se va extinde.”

  @ paul (anagrama de…)
  Niciun rus nu ți-a cerut să-l crezi pe cuvânt. Continuă-ți viata mediocră și vezi-ți de treabă, Rusii își rezolvă problemele de apărare națională și fără tine.

 40. Breaking News: Rusia a doborat toate cele 2000 de avioane F16 detinute de Ucraina, chiar de dinainte sa fie livrate. Haideti postacilor, strigati cu mine: Glorie Rusiei! Ah da, uitasem, au mai distrus si vreo 1000 de statii Patriot, 5000 de HIMARS si 20000 de baze militare ucrainene. Nici nu mai mentionez cei 900 de milioane de soldati ucraineni ucisi de „bravii eroi patrioti” binecuvantati prin stropire cu vodka de catre Kyril. Pe cat punem pariu ca asta va fi declaratia slugilor putiniste dupa ce F-16 vor fi livrate? Asa a fost mereu. Cum s-a livrat ceva, cum au fost „distruse” mai multe bucati decat au fost construite chiar de catre fabricant.

 41. Daca pregatirile incepeau din August 2022, ce bune ar fi fost acum avioanele, deja pe „teren”… dar, tot e un plus, chiar si asa. Hai cu livrarea. „Oficiali ai SUA au afirmat, în privat, că avioanele F-16 nu ar fi fost de prea mare ajutor Ucrainei în actuala contraofensivă şi nu vor reprezenta un element revoluţionar când vor ajunge, date fiind sistemele de apărare antiaeriană ruseşti şi spaţiului aerian disputat deasupra Ucrainei.” . Da, asa se zicea si de supersonica hipersonica cu motor de OZN a rusnacilor. La fel si de mareata Moskva. Si la fel si de podul intangibil „Terci”.

 42. Cât de mult vor schimba situația? Greu de spus. Pentru că liderii ruși ar sacrifica oricât de mulți cetățeni. Și Rusia încă mai are resurse. Doar să ajungă să fie nevoiți să recruteze masiv de la Moscova și Sankt Petersburg și atunci să aibă loc proteste și greve masive, care să determine Rusia să facă un oarece armistițiu. Fără un nou 1917 Rusia nu va părăsi teritoriile din Ucraina pe care le-a ocupat. Și, până în prezent, Ucraina nu a primit tot ce trebuie pentru a-i elimina pe rușii din teritoriile ocupate. Spun pentru a-i elimina pe orcii imputiti, pentru că nu seamănă că se vor retrage in pozițiile fortificate.

 43. Ucraina are nevoie de un numar apreciabil de avioane de lupta fie ele F-16. De unde decoleaza asts este o alta discutid, aerodromuri cu piste perfecte.
  Zelinki a cerut repetat obuze mai multe si rachete Patriot. Cu F-16 este complicat, obuze multe tari pot produce. India sau Pakistan au destule, dar obuzele in Ucraina intarzie incq.

 44. Sunt curios după ce va trece și euforia cu F16 ca și cu celelalte arme trimise din occident ,care armă fantastică îi ia locul. Realitatea bate propaganda Ucraina e o țară terminată fizic, economic și social, datoare vândută , cu orașele și industria distrusă, populația injumătățită, tineretul distrus etc, toate în beneficiul altora. Poate asta ar trebui să urmărească susținătorii vizibili și din umbră al acestui conflict până nu e prea târziu

 45. Cam tarziu F 16,dar la cat de repede invata ucrainenii, parca ii vad de Craciun la vanatoare de orci.O mie de orci pacificati la un singur raid.100 raiduri,faceți socoteala

 46. Colo Nelu, cam cati oameni au murit in Romania cand a venit NATO peste noi? Stiu ca ne am batut tare cu ei cand au vrut sa ne ocupe tara.

 47. Exista 4,604 de F-16 Falcon si numai amurica are aproape mia de F-16. Daca ar dona cu totii cateva exemplare, ar strange si Ucraina vreo 200 de astfel de aparate cu care ar face terci toata Federatia Terorista rusa, de la un capat la altul!Plus,deja pironul își va fi îndeplinit misiunea nobilă.

 48. 12:35, acel comentariu nu este al subsemnatului.Este a unui obraz aplatizat de cizma rusească.Fara chip.

 49. Putineiu a spus ca va distruge F16 si pe aeroporturile de unde pleaca. Adica daca pleaca din Polonia vor lovi aeroportul de la Kogalniceanu NUCLEAR …asa ca pazea…Nu va bagati in rahhat…ca o luati. Putin vrea demult sa faca asta si acum are motiv.

 50. Daca mishteaux (acest aparent troll omniscient 🙁 )
  nu e un REAL PROPHET in sens metafizic
  atunci sigur e :

  STAPANUL PAIANJENILOR DIN RETEA (3301)
  altfel nu-mi explica atatea ghiceli PUNCTUALE … mda -> e clar poti nimeri odata, de 2-oua ori, de 3 ori
  insa nu poti nimeri informativ DIN TIMP
  de cate ori premeditativ vrei … nimerii informatic viitorl FARA SA FI
  altfel decat MEDIOCRII populationali majoritari !
  (nu vorbesc de misticism aici ci de un SALT GENETIC calitatic in evoultia omului ddin maimutza inspre ceva superior SUPRA-UMAN , biologic !)

  ORICE s-ar spune … NIMENI nu poate spune ca …straniu-punctualele hinturi predictori misterioase ale anost-necunoscutului mishteaux : NU SUNT UIMITOARE !

  SHALOM ! Tuturor atheistilor care nu cred ca MECHANISCIMUL RATIONAL pot explica lumea in predestinatul ei
  LANTA CAUZAL ! 🙂
  IQ=?
  😉

 51. Atatea informatii negative pentru Ucraina in ultima vreme…SUA nu mai au bani, nu sunt munitii, nu sunt soldati, F-16 nu sunt gata etc. Sunt informatii sensibile care in timp de razboi nici o parte nu ar fi interesata sa le divulge. Incepe sa sune a campanie de dezinformare.Orcul nu știe decât de ciomag.

 52. Asa ca mishteaux e un … 😛 … terchea-berchea cu prea mult timp liber si palavre fara nimic
  predictiv verificabil in spatele lor ?

  🙁 🙁 🙁

  [curand experimentaul „mishteaux” 😐 de pe COTIDINUL i-a sfarsit !]

 53. inca ceva … cred ca „unora” le e in sfarsit clar ca MISHTEAUX
  doar 1/1000 aici
  (ce-ar putea fi insa 1000/1000 ?)

  RUSII au deja INTERCEPTARILE ! 😐 🙁 😛

 54. Romania cu mana-ntinsa la vest sa-i aduca si nu se stie cand vor ajunge multe contractate si cu miliardele date de ani de zile, stare cunoscuta dinainte de 2022 cand inca nu exista presiunea razboiului.
  Sepcutze rosii pe cap la Dragnea si Iohannis da, bombe mai au de asteptat, ajung ale rusilor la granite intre timp

 55. Bomba bombelor nucleare. Capitanul vasului care a distrus podul 2, 6km din Baltimor este urcacan! „La acest sfârșit de săptămână, lumea a fost zguduită de masacrul de la Moscova, pentru care Vladimir Putin a acuzat destul de puțin voalat Ucraina și aliații ei occidentali.

  După nici patru zile de la baia de sânge de la Crocus, o catastrofă spectaculoasă și neverosimilă lovește Statele Unite, liderul de facto al alianței pro-Ucraina.

  Dar lucrurile nu se opresc aici.

  Potrivit companiei de angajări Baltic Shipping, căpitanul navei cargo Dali, care a distrus podul din Baltimore, este… cetățean ucrainean.”

 56. Propaganda vestica sorosista o tinea langa ca rusii raman fara tancuri, fara recruti rusii au fugit, fara tancuri mai au ramase de la 1950, Putin a murit si a inviat si iar a murit ciclic ca ziua si noaptea, se termina rachetele etc pana in 2023 cand Zelinki cere si nu i se da, ca de fapt la vest gura bate …

  Bulgaria era in topul furnizorilor

 57. Lispeste un comentar 😀
  de facto ce-l mai important üentru ca arata ce stiau din pre-timp si nu le venea sa creada rusii !
  la fel ca Xi atunci …demult uitat 😀
  si Putin crede acum in
  REAL PROPHETI ! 🙂

  TRUMP castiga dupa acel ANTE-prezis blestemat august (Mar-a-Lago/ judge CANNON) si el in mishteaux de aceea castiga !
  PLUS … IOHANNIS stie ca doar ajutat de „forte diafane” poate ajunge sef la NATO !

  Mishteaux chiar e special ! 🙁 🙁 🙁 Bonne_Homme 🙂 ! SHALOM !
  (Si o sa chiar credeti PE DOVEZI, candva in rarissimul lui IQ suplinat c-o GENA paragamtic-PROPHETICA!)

  MAGA ! ❤️

 58. Veti vedea F 16 in Ucraina cum ati vazut si contraofensiva vara trecuta. Propaganda naste monstri. Postaci.

 59. PILOTUL navei in port … era american ! Nu comandanutul navei !
  E clar ca nava a put fi sabotata dinainta accidentului foarte usor , „pregatita” cum s-ar zice: insa de ce ?
  Cu ce-ar ajuta URKANIA in principiu aliata prin guvernul etnic special al ei cu USA ?

  AUD ? 😉
  [PS: Nu te baga unde nu te pricepi decat daca ai experienta munci la o „FABRICA DE MURATURI” 😉 😛 ]
  SHALOM !
  ___________
  Are mishteaux desi sub atenta supraveghiere informatica 🙁 (aiurea !)
  IQ-ul cu care se lauda ?
  Au rusii INTERCEPTARIILE referitoare la … masacrul sangeros si imoral de la Moscow ? 😐

 60. ‘Ti mai amintesti atat de straniul PRE-propheti („li se vede in carti”)
  LEAK-ul PENTAGON-ului misterios mishteaux-icesc prezis ?

  Asa ca doar un narcisit nu un nREAL GENIU poate ante-ghici asa ceva ! Desi sub atenta supraveghiere pentru a nu trisa … MISTICA „treaba” ! Misteaux nu e din aceasta lumea …

  @gelu

 61. „unii-s misteriosi doar expertilor (!) spune:
  08 MART. 2024 LA 4:46
  „CONCLUZIA 😎🤙 spune:
  01 FEB. 2024 LA 14:49
  „„de ce-a fost baba NULAND ieri la Kiew ” si cine mai incaseaza banii daca Zelensky cade prada 😀 unui minutuos pre-pregatit ATENTAT ?”

  Toate miliardele astea stau intr-o viata … ca un fir de par … viata lui ZELINSKY !

  Multi uita asta …cum au uitat …avertismentul gratuit insa nu mai putin adevarat:

  „PUTIN pierde LOCAL pentru a castiga GLOBAL!”

  (va mai repet ceva: banii astia necesari COLATERAL FED-ului SI BCE-auei … !!!! … la mare ananghie dupa secretizatele TESTE DE STRESS BANCARE 🙁 … NU vor salva Ukraina de la pierderea ODESSEI … nu e necesar sa ma credeti — luati la cunostinta si verificati „cu mintea de pe urma” 🙂 RETRO-activ ! )

  SHALOM !”

  … straniu ! … in 2-oua saptamani … BIDEN … politic ! 😐”

  In ce „cheie” a fost ante-scris acest straniu comentar ? ! RUSSIA e totusi un stat care o mana RAZBUNATOARE lunga … 🙁

 62. Liderii NATO, si ma refer aici la bravii generali romani, ca ei sunt crema(Dom Geoana, se aude?), trebuie sa faca o lista cu avioane agreate, pe care rusii nu au dreptul sa le distruga. Lista se va distribui in dublu exemplar, cu confirmare de primire, ambasadelor Rusiei din intreaga lume si problema este rezolvata.

 63. „I❤️MISHTEAUX spune:
  08 MART. 2024 LA 4:57
  „lumea profunda chiar nu-i cum pare ! spune:
  03 DEC. 2023 LA 16:03
  „LOGICA” razboiului e riscanta ! pentru ca ca … un PUMNAL nu ca un cutit-de-paine are 2-oua taisuri …

  Cine pierde un RAZBOI pierde mai mult, muuuult mai mult, decat cineva care incheie, chiar batjocoritoare, COMPROMISURI !

  EXEMPLU : UKRAINA prostita de BRITANICI via: BORIS(!) Johnson !
  Daca facea un COMPROMIS cu rusii …se puteau INTREGI-CA-STAT, inarma in continuare (cu o zecime din banii cadou de la BANCHERII VESTULUI pentru razboiul deja piedut ! Nu-s in USA crizata banii deja dati Ukrei 😉 ?) Ukraina putea lupta mai tarziu, CU SANSE MAI MARI cu rusii (pe care spunea si MERKEL si MACRON i-au doar pacalit prin tratatele MINSK 1-2) ❤️❤️❤️
  DE CE GRABA asta acum ?
  (La fel la EVREI …de ce-au facut CIRCUL asta GENOCIDAR taman acum ?)😎🤣🤣
  PENTRU ca …. subteran se stie/stia(!) ca BANCHERII NULANDIERI au deja pierdut totul … altfel nu riscau in contra-timp predant !

  RAZBOIUL ca RAZBOIUL 😀 =VESEL !… insa, nu e UKRAINA PERDANTA azi, mai mica, mai saraca si mai cu multe jertfe deageaba ? 😀
  PROSTI trebuie sa fie rusii daca facand PACE ii mai lasa odata pe ukrani si pe cei semnand „a la MINSK”
  sa faca ARMISTITIU !

  RUSII trebuie OBLIGATORIU sa ia ODESSA si litoralul acum cat Ukraina e slaba si USA massiv-perdant ocupata cu ISRAELUL !

  Faza ante-stiuta de MOSSAD …cu „Zidul Ierihonului” + atacul !LASAT SA CURGA! 😛
  e o fereastra de oportunitate rusilor care … pot lovi rau acum: NATO(USA) slabite intern 🙂 !

  PS: Daca eu vad asta 🙂 … eu sunt un parat de pensionar de la RAND CORPO. oare nu vad si rusnacii asta ? 😐
  DUPA BIDEN ROBINETTE …totul se schimba = rusii mai bine termina BALCIUL !
  Pana n-aveam REVOLUTIE post-electorala 😛 in TAIWAN (= planul CIA ! deocamdata demi-secret anti-CHINA !)”

  🤣🤣🤣
  ❤️❤️❤️”

 64. Acest razboi nu se poate sfarsi decat cu invingerea unui jucator si disparita celuilalt. Asa ca ori dispar Nato si UE, tarile componete iesind rau tercite. Ori Rusia. Alta solutie nu exista.

 65. Nu tie straniu cum complicii terroristilor ISIS-K(iew) erau atat de sigur ca
  terroristii scapa SAU VOR FI UCISI inainte ca sa CIRIPEASCA incat
  nu si-au luat masuri de protectie 😀
  (puteau mina RENALUT-ul co mini-bomba cu gaze cihime ce-i ortravea la un anumit moment dat premeditat !)

  Crezi ca nu puteau foarte ieftin face ca OMORUL IN MASSA imporal la rusnaci sa se termine altfel ?
  sau „o urpriza obraznica” la rusi prezisa de NULAND TREBUIA sa poarte o semnatura „speciala” 😉 😀 !

  PS: Crezi ca si straniul mishteaux (REAL PROPHET deja dovedit cu arhiva COTIDIAN-ului) ca russnacii ä
  au … INTERCEPTARILE fara ca CIA sa fi stiut ca rusii nu-s asa de primitivi informatic 😀 !

  Straniu cat de raz a decazut „FABRICA DE MURATURI” yankeie dupa 911 …mergand absurd pe principiul
  BRUTTE-FORCE ! 😛
  🙁 -> IQ=?
  (epigoni decadent-talambi !)

  MAGA ! Trump a mai facut 4 miliarde cu listarea pe BURSA ( CASH!) ❤️❤️❤️ are fonduri sa re-devina POTUS !
  Totusi de unde ante stia mishteuax fara a fi prophet ca BIDENISTII vor fi prinsi in CLENCI-ul
  iudeo-ukran … eletoral catastrofal AZI ? 😛
  AUD ?

 66. „Cu pironul in rect spune:
  28 MART. 2024 LA 14:22
  @gelu.Rusia,dispare.”

  CORRECT ! Eu ca rabinul din CRACKoWIA dau dreptate la toti care insista !
  Lumea si destinul oricum nu depinde de vorbe 🙂 ci de FAPTE !
  NULAND stia ce spoune cand a zis „surpriza obraznica pentru poporul rus” si apoai a fost demisa
  pentru ca cica … „nu-si poate tine gura”

  Doar BIDEN poate spune …NORDSTREAM-ul v-a dispare -> si spre disperarea UE in criza economica azi 😀
  NORDSTREAM-ul a chiar disparut !

  NATO -> „Amerca in, Germany down and Russia out” -> „in-down-ot”=NATO !
  (cine crede in articolul 5 😛 sa fie sanatos pana la proba contrarie __________ si Putin a crezut in solemnele semnaturi de pe MINSK 1+2 😀 )

  Mi-e mila doar de prosstii non-fuduli ! 😐 [vi le prezic RAR , dar si cand vi le zic , PUNCTUAL , nu fac glume ! 😐 ]

 67. @gelu/Pentru ca sa creeze haos si premisele ca-n USA Tramp sa nu ajunga la putere. Se poate ajunge pana la suspendarea alegerilor, Bidenul Pampers ramand Presedinte. Cine are interes? Khazarii din Deepe State. Si khazarii ce conduc Urcacania. Trump a declarat ca-n secunda 2 odata ajuns la Casa Alba va opri razboiul din Ucracania.

 68. Postarea mea 28 Mare LA14:40 este adresata lui @gelu spune:28 MART. 2024 LA 13:28

 69. @gelu,care Gelu ca ne-ai aburit de tot.Esti atat de Prost ca îți dai tu însuți ție replici?Mai rar am văzut așa gogomănie.Maică Precista!!!!

 70. Declaratia lui Putin este cit se poate de corecta ,sau poate unii din cei spalati pe creier au impresia ca rusii ii vor invita pe pilotii acestor avioane F-16 in fiecare dimineata la o cafeluta .Era si normal ca Rusia sa aibe in vizor distrugerea imediata al acestor avioane si la fel masuri cu tarile care perimit acestor avioane sa poata decola ,ateriza si alimenta cu combustibil si bombe sau rachete, din teritoriul lor.Pt. ce trebuie ca alte tari europene sa se inplice in asa ceva si sa puna in pericol securitatea si linistea populatiei .

 71. Mass-media emblematică a democraților, NY Times, a dezvăluit astăzi că agențiile de informații americane nu au transmis omologilor lor ruși informațiile pe care le aveau despre atacul terorist asupra primăriei Crocus din Moscova, deoarece se temeau că sursele lor vor fi expuse și Moscova va învăța cum să extragă informații.

 72. #rezsitentilor razboinici la bibilica care vreti sa-i bateti pe rusi pe paine, maine 29 Martie Polonia introduce serviciu militar obligatoriu. Oare ce ce? Si ceeace fac polonezii se va face si la noi. Asa ca faceti-va valiza, puneti cati multi mai multi pampersi in ea si plicuri cu prafuri albe si pregati-va sa deveniti ingrasamant agricol natural pe ogoarele Urcacaniei. Slava Z.

 73. 🙂
  are multiple depersonalizari nu ca straniul mishteaux
  care are doar un si aceea MEGA-stranie ?

  Ce zici Leano de : NULANS -> 2-oua saptamani
  si informatia coda ca pentru prosti „sub ochii lor” „n-am cu cine” de misterios straniul MISHTEAUX ! 😉 ?

  Asa @Ileana Rollanson ca mishteuaux e un clown 😀 narsisit cu IQ-ul mic si nicidecum …celebrul Qanon …acum intr-un alt experiment SPECIAL-special ! (el ca-n straniul caz aiurea pazit de MOOSSAD -> „solutia finala” le doar MISTIC ghiceste)

  Sau cumva Leano …acum esti impresionata de ce colateral mascat … ante stie ?
  PS: daca ra fi un natarau ar face aluziile astea destul de periculoase novicilor ! Doar un prost crede ca-i perfect ANONIM
  un istetz stie ca „anonimii” sunt indivizi despre care nu.i VOIE 🙁 sa palavragesti … fiiind prea mari pentru a falimenta !

  Aud ? Prea-umila ta parere ? Are mishteaux IQ-ul cu care talamb si plicticos se lauda ? 😮

  SHALOM ! 😐

 74. Esti REGELE 3301 mondial al TROLLILOR ! 😮

  E mistic cat de arhaic-bine … trollezi ! 😮

  SHALOM a lor tai !
  Toate cele bune „specialu-LE-le” 🙂
  🦨😅🤐

 75. Despre morti si despre F16 doar de bine !

  (cei interesati pota vedea dupa ante-prezis FASAITA OFFENSIVA ce-a zis proorokul MISHTEAUX si despre F16=0 ! 🙁 )
  asa ca OMU’ n-are cu cine” ?

  IQ=?
  😉

 76. De ce să crezi că nu există altă soluție decît dispariția, capitularea uneia dintre părți,. Adică declarat NATO nu e in conflict cu rusia.. Declarat știe că escaladează doar cu pipeta și de fapt termină ukranul, crezînd că slăbește și rusia.. Rusia in schimb se intărește, are parteneri de invidiat, iar america , construită pe conflicte, are toate șansele să se facă praf singură..O soluție negociabilă mereu există și evident ukranul la lesă incă gîfăie amețit, dar trage de lesă inspre speranța de scăpare,.

 77. „ar strange si Ucraina vreo 200 de astfel de aparate”

  Ce sa faca-cu ele, primul lucru facut de rusi a fost sa le faca praf toate aeroporturile, iar astea au nevoie de piste bune. Cum v-am mai spus, dati orice Ukrainei, toate vor exploda in tara lor fara ca rusii sa faca-ceva ! Ruinele de pana acum sunt in fata ochilor vostri inchisi. Ukraina va fi dezmembrata de Putin, dupa cum a fost „asamblata” de URSS. Americanii sunt disperati ca n-au baza navala la Marea Neagra si nu-i lasa turcii sa intre pe la stramtoare. Astia au pe glob 800 de baze militare, ca sa intelegeti cine-s criminalii teroristi, produsul lor finit la export este razboiul !

 78. Patriot si F16 s-au invechit moral si trebuie valorificate cat mai e razboi.O decolare a F16 cu tinta de atac, de pe aeroporturi NATO,catre campul de lupta nu poate insemna decat razboi in Europa. Cine ar sta sa le admire pe cer mai ales cand exista Kinjal.Cineva s-a angajat in numele Romaniei[nu personal]sa conduca NATO.A estimat acel cineva ce se poate intampla daca F16 zboara din Romania,in numele Romaniei,catre teritoriul ocupat de rusi?Cam care ar fi raspunsul rusilor?ISIS s-ar ingrozi.

 79. A fost o prostie sa atace Ucraina. A aratat cat de mica si amarata e Rusia. Americanii au exagerat cu denumirea de „putere regionala”, astia sunt cel mult o mini-putere regionala. Daca la cat de amarata e Ucraina si a reusit sa-i blocheze pe astia 2 ani de zile cu arme la mana a doua din Occident, distrusii astia nu vor putea nici macar sa-si apere teritorul actual peste cateva zeci de ani. Cum de nu fuge pământul de sub voi, postaci de doi bani(găuriți),care mai dați șanse rusiei.Rusia ,kaput nemernicilor.Alo spitalul nr 9 ?…au fugit câțiva ,care sunt pericol public:gelu,tomlin,Paulian,facocer,crocodil și alți împielițați.

 80. Ce-i drept, e drept: avioanele care ajuta Ucraina sînt ținte legitime pentru armata rusă. Rușii nu se tem atît de mult de avioanele care ar ataca în Ucraina, cît de cele care ar putea ataca în Rusia! Efectiv, rușilor li se rupe de ce se întîmplă pe front, și ce pierderi sînt acolo, cîtă vreme ei stau la căldurică și beau votcă și ronțăie peștișori prăjiți. Dar bombardarea Moscovei schimbă paradigma: războiul adus la ei acasă le strică fengshuiu’!
  Și furnizarea de avioane și sisteme antirachetă îi face pe ucrani să reziste și să poată recuceri sudul, căci rușii nu au încă avioane care să rivalizeze cu cele americane! De aceea sînt alde Peskov, Tolstoi, Medvedev sau Lavrov atit de iritați: o retragere a Rusiei din Ucraina echivalează cu terminarea visului panslavic rusesc!
  Și vine acuși și prăbușirea rublei! Va fi veselie, în Federație! 😂

 81. stati linistiti ca va protejeaza SUA si Deveselu… hopa, ce arde la Fetesti? artificii la Kogalniceanu? ceata la Campia Turzii?

 82. @ Dan Doran – sa mori tu ? As vrea macar pe ” games” sa vad o infruntare intre F 16 si un Mig 34 , nu vorbesc de Suhoi. Te prinzi ? dau 1 milion de grivne invingatorului …..

 83. Cucuruzule, în curînd vom vedea astfel de dueluri! Dar totul depinde de piloți! Un pilot excepțional poate dobori un avion mult mai bun ca al său! Totul se va vedea la fața locului!

 84. Duce-ti-va bai vitejii lui Zdrelycoco pe forum si luptati cu arma-n mana ca sa deveniti ingrasamant agricol pe campiile urcacane si nu mai frecati menta pe aici. Ce o sa ma mai bucur cand veti fi chemati la arme. De abia astept sa sune gorna mobilizarii ca sa vedeti ce inseamna cu adevarat un razboi contra rusilor.

 85. Azi, F-16 este învăluita în aura unei legende. Sa vedem cum le scad vânzarile după ce rușii le doboară ca pe muște.

 86. Esti IQ 0,100 daca asa intelegi tu situatia din Ucraina. Rusilor nu le convine sa distruga si apoi sa administreze ei toata Ucraina, sub ocupatie militara. Scopul lor in Ucraina, declarat, a fost si a ramas altul, de la bun inceput. Este, in principal, un scop politic ce urmareste modificarea politicii SUA in regiune si caruia i se subordoneaza complet actiunile lor militare. Acolo unde au vrut sa ocupe (vezi Mariupol), au culcat totul la pamant si au ocupat. Apoi au reconstruit, in semn ca nu intentioneaza sa plece, spre deosebire de ce vor in privinta restului Ucrainei.

 87. Depinde de rachete si bombe și distanta de la care le lansezi, ca nu sunt fluturi 🦋 🦋 🦋 sa – i prinzi cu plasa..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.