Putin către Kim Jong Un, cadou ca la majorat

 

Vladimir Putin i-a dăruit liderului nord-coreean Kim Jong Un o mașină de fabricație rusă pentru uzul său personal, într-o demonstrație a „relațiilor lor personale speciale”.

Un raport care confirma cadoul în urmă cu ceva vreme nu preciza ce fel de vehicul i-a dat Putin dictatorului nord-coreean sau cum a fost expediat.

Totuși, observatorii occidentali sunt de părere că darul ar putea încălca o rezoluție a ONU care interzice furnizarea de articole de lux Coreei de Nord în încercarea de a presă țara să renunțe la armele nucleare.

Sora lui Kim, Kim Yo Jong, și un alt oficial nord-coreean au acceptat duminică cadoul și i-au transmis lui Putin mulțumirile fratelui ei, a declarat Agenția Centrală de Știri din Coreea.

 

Kim Yo Jong a spus că darul a arătat relația personală specială dintre lideri, se arată în raport.

Coreea de Nord și Rusia și-au sporit semnificativ cooperarea de când Kim a călătorit în Rusia în septembrie anul trecut pentru un summit cu Putin.

În timpul vizitei lui Kim în principalul port spațial al Rusiei, Putin i-a arătat liderului nord-coreean limuzina lui personală Anrus Senat, iar Kim stătea pe bancheta din spate.

Potrivit agenției de presă Tass, administrată de Rusia, Aurus a fost prima marcă rusească de mașini de lux și a fost folosită în paradele oficialilor de rang înalt, inclusiv Putin.

 Explicația lui Peskov

Liderului RPDC, Kim Jong-un, i-a plăcut mașina Aurus în timpul vizitei sale la Cosmodromul Vostochny, a declarat secretarul de presă prezidențial rus, Dmitri Peskov. 

„Când liderul RPDC a fost la cosmodromul Vostochny, s-a uitat la această mașină, Putin a arătat-o ​​el însuși și, desigur, ca multora, i-a plăcut această mașină”, citează secretarul de presă al RIA Novosti.

 

Se știe că Kim, în vârstă de 40 de ani, deține multe mașini de lux fabricate în străinătate despre care se crede că au fost introduse ilegal în țara sa, încălcând rezoluția ONU.

În timpul vizitei sale în Rusia, el a călătorit între locurile de întâlnire într-o limuzină Maybach care a fost adusă cu el într-unul dintre vagoanele sale speciale.

În timpul unei călătorii anterioare în Rusia în 2019, pe Kim îl așteptau în stația din Vladivostok două limuzine – un Mercedes Maybach S600 Pullman Guard și un Mercedes Maybach S62.

Se pare că a folosit, de asemenea, S600 Pullman Guard și pentru cele două summituri cu președintele de atunci Donald Trump în Singapore în 2018 și Vietnam în 2019.

În 2018, Kim a folosit o limuzină Mercedes neagră pentru a se întoarce acasă după o întâlnire cu președintele de atunci al Coreei de Sud, Moon Jae-in, într-un sat comun de la granița coreeană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. Sora lui Kim, Kim Yo Jong:
  -in cei 2 ani grei la un moment dat
  Tovarashul a avut febră mare, nu a putut dormi bine
  dar totusi a luat zeci de mii de decizii pentru Popor!

  -Coreea de Nord nu a avut nici un singur caz de „guvid”!!!!!!!!!!!

 2. Putin a daruit celuilalt pitic o limuzina ‘Aurus Senat Limousine’in care incap lejer cei 7 pitici dictatori plus Alba ca Zapada cu zestre cu tot
  Aurus vine din denumire latina pentru AUR plus RUS de la mongolii care o produc :)))se vand in Rusia cam 100 bucati pe an, o masina blindata de aprope 3 tone si 6 m lungime

 3. Ultima stire,care confirma asasinarea lui Navalnai din ordinul lui Putin :”Si-a primit rasplata: comandantul adjunct al Serviciului Penitenciar Federal din Rusia, acuzat ca ar fi fost „tortionarul lui Navalnii”, ridicat la rangul de general de catre Vladimir Putin’ Slugoiul pe numele sau de secatura ruseasca ,Valerii Boiarinev.

 4. N-au încălcat coreenii nici o rezoluție ONU. Volga nu-i mașină de lux.

 5. Dacă rumânii s-or alies cu ceva di triabă dupe Loviluție aiasta-i invidia, bro! Voi nu videț, cum-âș’ ja vicinu o “tigaie” hop și marțafoiu’ cu una mai fumegătoarii…

 6. Ce de griji mai au niște unii, auzi si ce tupeu la alții să merge cu limu!inele ! Alea sînt pt premianți!

 7. Cine-i ONU ? O gluma sinistra. Cum este a fi liber si sa vina copiii lui Onan sa inceapa sa-ti interzica ce vor ei ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.