Putin dă vina pe ucraineni: „Este evident că au făcut-o”

Preşedintele rus Vladimir Putin a asigurat vineri că avionul militar de transport rusesc Iliuşin Il-76 prăbuşit miercuri în regiunea rusă de graniţă Belgorod a fost doborât de antiaeriana ucraineană şi că autorităţile de la Kiev ştiau că la bordul aeronavei se aflau prizonieri de război ucraineni, consemnează agenţiile Reuters şi EFE.

„Nu ştiu dacă au făcut-o deliberat sau dintr-o eroare pentru că nu au gândit bine lucrurile. Dar este evident că au făcut-o”, a spus Putin la o întâlnire la Sankt Petersburg cu studenţi ruşi care participă la campania militară rusă contra Ucrainei.

„Direcţia principală de informaţii a armatei ucrainene ştia că (avionul) transporta militari, 65 din cei 190 stabiliţi” pentru un schimb de prizonieri, a continuat Putin.

El a mai menţionat că înaintea prăbuşirii avionului armata rusă a „detectat lansarea a două rachete din teritoriul controlat de regimul de la Kiev” şi urmează că anchetatorii ruşi să stabilească în zilele următoare cu ce tip de rachetă antiaeriană a fost doborât avionul.

Putin a exclus posibilitatea ca avionul să fi fost doborât din greşeală de antiaeriana rusă. „Sistemele noastre de apărare antiaeriană prin definiţie nu pot doborî un avion de-al nostru. Sunt prevăzute cu un sistem „amic-inamic” şi indiferent de câte ori operatorul apasă butonul, sistemele noastre de rachete antiaeriene nu funcţionează”, a explicat preşedintele rus.

La bordul avionului se aflau 74 de persoane, dintre care 65 de prizonieri de război ucraineni care urmau să fie predaţi Ucrainei în cadrul unui nou schimb de prizonieri, şase membri ai echipajului şi trei însoţitori.

Moscova susţine că a atenţionat Kievul înainte ca avionul să intre în zona unde a fost doborât. Potrivit preşedintelui Comisiei de Apărare din Duma de Stat a Rusiei, serviciul militar de informaţii ucrainean a confirmat primirea atenţionării. Kievul neagă acest lucru şi cere o investigaţie internaţională şi acces la locul prăbuşirii avionului pe teritoriul rus, susţinând în plus că avionul ar fi transportat arme şi nu prizonieri ucraineni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

30 de Comentarii

 1. Noooo nu se poate. Rusii si-au doborat singuri avionul Ilusin cu sase membrii ai echipajului si inca trei militari rusi. Pentru ca asta fac rusii de cand a inceput razboiul isi omoara singuri oamenii isi dau singuri jos avioanele si fura masini de spalat!

 2. intr-o fimare oficiala rusa a resturilor avionului,nu se mai vede nimic dintr-un avion ceea ce arata ca la atingerea solului(cand inca era intreg-vezi filmarea cu telefonul,de 16 secunde,arhicunoscuta )a explodat munitia din avion,pulverizand avionul.
  Deci nici vorba ca transporta prizonieri-nu se vad corpuri ,doar foarte putine ramasite umane de la piloti-avionul transporta munitie…atfel ar fi ramas macar un motor,bucati de fuselaj,etc
  Rusii Mint cu M mare

 3. Expansiunea NATO la Est, tari ca Romania care a adus de buna voie Armata Americana in tara, care sprijina Ucraina sa intre in NATO, dupa care Americanii vor avea Baze militare la Sevastopol si Harkov au adus lucrurile in prag de Razboi mondial…Situatia e mult mai grava decat in 1940 pentruca Ucraina este integrata in Tabara care vrea sa distruga Rusia asa cum a vrut si la 1940…Al doilea Razboi mondial a fost programat sa distruga URSS pentru resursele sale si pentru a demola Comunismul care incurca planurile Globalismului neoliberal Colonialist.. In Istorie Colonialismul a fost opera Europei de Vest…Europa de Vest a trecut la Colonialismul colectiv pentru ca cel clasic, individual fusese demolat de Comunism….Atentie, China comunista globalizeaza si ea, dar NU are Baze Militare nicaieri in afara Chinei….globalizarea Ch8nei este democratica pentruca marfurile sunt accesibile paturilor sarace, Globalizarea chinezeasca reduce drastic inegalitatea sociala, de aceea este singura democratica.

 4. Cititorii Cotidianul trebuie sa cunoasca ca Ucraina lui Zelensky,NU mai are de 2 ani sistem de Supraveghere Militar Radar Aerian,tot teritoriul Ucrainei este supravegheat militar aerian RADAR si SATELIT de Centrul de Supraveghere si Siguranta NATO din localitatea….! Germania-Bavaria,care inregistreaza si transmite toate datele direct la Centrul Militar de la Kiev,numai ca generalii ucraineni nu au luat in considerare CONSEMNUL avionului militar rus Il-76 si au decis doborarea lui.
  Cu o asa BELEA pe cap,Zelensky nu mai stie cum sa scape in fata poporului ucrainean si a rudelor celor ucisi,ca sa nu mai zicem de mass-media mondiala.

 5. Moscovo , rău ai ajuns dacă ceri voie ucronaziștilor să zbori deasupra Belgorodului . Acum ceva timp , când te bombardau cu borcanele de murături , te bronzai fără jenă pe malul Niprului . Acuma șefu zice ceva de un teritoriu controlat de ucrainieni, atunci ăștia nu se mai controlau nici la WC , se scăpau pe ei . O să zici că ai pe cap tot Eurovizionu și Oscaru și Hollywood-ul , dar și tu prea lungești pelteaua .

 6. Opriti nebunii de la Antena 3 CNN ! …Fara Bloc militar NU este posibil Razboiul mondial.. Nicio tara din Lume NU a pornit singura un razboi mondial… Primul razboi mondial a fost pornit de blocul militar Tripla Alianta…Al doilea Razboi mondial a pornit prin blocul militar Pactul Anticomintern, Germania nazista, Italia, Japonia fasciste, cu care simpatizau Romania fascista, Ungaria fascista, Europa de Vest prietena cu Hitler, Monarhia britanica admiratoars a lui Hitler…Pactul Anticomintern avea adepti in majoritatea tarilor Europei…Faptul ca desfasurarea Razboiului NU s – a potrivit cu Planul Anticomintern a fost dificultatea tehnica de punere in practica. Practica decide intotdeauna…Practica a unit adversari initiali, cum au fost cazul cu SUA si URSS.

 7. Numai p.r.o.s.t.i.i debitează trolacii Urcaci…
  Oare ei le cred ?
  măRog…🤮

 8. @ Prostul îngropat 21:57
  Dacă avionul era încărcat cu rachete și era lovit în zbor, exploda în aer, buey GENIULE.
  Ești praf…🤮

 9. Oricum ar fi, important că “morcovul” a pătruns adânc in rectul Drogangiului. E nevoie urgentă de profesori cu ștaif in ale comunicării pentru a reusi extragerea… Nu doresc nici celui mai mare dușman sa fie in locul libidinosului slugoi khazar. Aici și acum s-a rupt inevitabil legătura acestuia cu poporul ucrainean

 10. „directiva Hannibal”,
  au procedat exact ca in Gaza cu proprii …etnici.

 11. Mare presedinte Putin asta! NU degeaba i-au decernat gazetele vestice premiul „omul politic al anului”.

 12. Pana acum Putin nu a mintit niciodata in legatura cu ceea ce se intampla pe front. Este omul cel mai bine informat, actiunea in teren se desfasoara asa cum vrea el si in consecinta nu vrea sa-si pericliteze imaginea pe care o are in peste o suta din tarile globului. Multi lideri fac coada la usa sa pentru a-i cere protectia asa cum s-a intamplat recent cu cel din Niger care i-a inlocuit pe fracezi cu rusii.Intotdeauna Putin a prezentat public dovezile clare care i-au confirmat afirmatiile.

 13. Prostia ingroapă România si nu Rusia, prin idioti cu nivelul tău intelectual.

 14. INCHEIERE IN CHEIE MORALA CHIAR SI IN POLITICA
  Am scris pe AICI de Modul SPASIT, Depresiv cu care MOLOTOV ii zicea lu’ Gafencu’ Amasador la Moscova, la Vizita ProTcolara de Ramas Bun, dupa 21 Iunie 1941.
  De UNDE in Comunicatul UTIMATUM din 28 Iunie 1940, redactat personala de Molotov se scria IN ESENTA:
  “Plecati in Troullele NOASTRE de P’Atchilea (BASARABIA TOATA) inTrei Zile si LASATI TOATE … 😊 Locomotivele Pe_LOC, etc. etc.),
  In Timpul Discutiei cu Gafencu:
  “Pai, sa vedem, ca NU TREBUIA sa veniti PaPiste NOI, CU Hitler, ca trebuia sa MAI FI discutat, ca ne puteam intelege … 😊 😊 😊”
  De la “PLECATI in TROULLELE Noastre Speedy Gonzalez in Trei ZILE… …) 😊 in IUNIE 1940,
  la “NE puteam inteleeeege, mai puteam discuta …” in IUNIE 1941 …
  ASHA fac TOTI Criminalii PRINSI.!
  De UNDE erau ZMEI fiind TARI si IN Haita, se fac Chicken BOYS …, 😊
  NU cred ca este o Politica BUNA si daca TE mentin pe AICI, slobozindu-te MEREU intru a voma Cestii NeComestbile desre ROMANI, inseamna ca INCA NU s-AU curatat in Creierasi de Arierate POLITICE Vechi si GRELE de Consecinte VIITOARE!
  Mai sunt si ALTII cu IDEI VECHI in Creiere SI UITE CE Iese in Lume!

 15. Avion doborit de ukrainieni cu aprobarea tacita a rusilor. Cine a beneficiat de incident? Rusii. Ei aveau nevoie de un astfel de incident. Cind se apropiau rachetele, pilotii puteau incerca o aterizare fortata pe burta pe camp, dar nu au fost avertizati de radarele rusesti intentionat sa fie loviti.

 16. Ce bine-mi pare, ce bine-mi pare, că sunt fată mare… he-he-he-heeehe!

 17. Zelenschyi încă n-a spus nimic..
  Orișice n-ar spune el,ucrainenii deja au înțeles bine ce sa întâmplat…
  Cum în șah. Indiferent ce mutare faci tot una pierzi..
  Rușii spun că ucrainenii au fost preîntâmpinați ce e posibil sa fie așa 100% altfel ei nu aduceau soldații cu avionul..Posibil că ucrainenii acum vor hotăra sa faca ceva cu Zalujnîi care îi încurcă lui Zelenschyi..

 18. @ Elena Popa-” Meseria KGBistului e minciuna ” -si a ta Leano e prostia ! Cica esti ” parfesoara ” . De talia Plavanoficusului ?” Duamna parfesoara” se scrie ” KGB-ist”. Dar probabil la fabrica aia de diplome pe unde ai invatat , ai avut-o ” parfesoara” pe @Veorica Baltareata ot Mocirleni. ” Ma-ta” se scrie cu cratima . Nu mai confunda cratita cu kalasnikovul , ” mai draghe” !

 19. Bineee… Ucrainenii nu recunosc nimic, niciodată!
  Nu au recunoscut nici cele mai oribile crime din istoria omenirii comise de către ucraineni în lagărul de la Babi Iar, unde au omorât barbar peste 800 000 de prizonieri. Cum sa recunoască acum ca au omorât 72 de oameni.

 20. Teroristii urkani si gunoaiele de homalai drogati NA to vor primi raspuns pentru acest act terorist comis de acest limbric drogat si fatalau Jeglensky

 21. Băăăăăăăă, voi ăştia care susţineţi că ruşii au doborât acest avion, voi sunteţi nesimţiţi sau nesimţiţi?
  Spune cineva:
  „intr-o fimare oficiala rusa a resturilor avionului,nu se mai vede nimic dintr-un avion ceea ce arata ca la atingerea solului(cand inca era intreg-vezi filmarea cu telefonul,de 16 secunde,arhicunoscuta )a explodat munitia din avion,pulverizand avionul.
  Deci nici vorba ca transporta prizonieri-nu se vad corpuri ,doar foarte putine ramasite umane de la piloti-avionul transporta munitie…atfel ar fi ramas macar un motor,bucati de fuselaj,etc
  Rusii Mint cu M mare”
  Cum poţi să postezi un asemenea comentariu? Băăăăăăăăăă, tu nu eşti sănătos la cap? Ţi-ai dreac’ să fiţi cu Ucraina şi cu Zelenski al vostru!

 22. ANTI-AXON, CA SI ANTIDUEHRING AL LUI ENGELS … 😊
  BAAAAaa Narodule CaCARE esti, AXOANE Uscat de Lipsa de Vitamine B,
  ROMANIA NU a fost „FASCISTA”
  nici macar ATUNCI Cand LEGIUNEA era la Putere…

  AIA aveau Alte PLEZNELI in CAPETE, Amestecuri GRELE si NePotrivite ale POLITICII cu RELIGIA, MAAAARE Geseala POLITICA, rapid sesizata de ADVERSARI si FOLOSITA prompt intru Distrugerea LOR FIZICA, in Grupe MARI, sub Carol al Doilea …

  In PLUS, o MULTIME de “Comunisti” … 😊 DIN ROMANIA au primit ORDIN de la NKVD sa INTRE in Legiune si au facut-o SI MAI REA intru GRESELI Politice GRAVE …
  Ca SI la Lovilutia din 1989 … 😊
  Zmeckers PROVOCATORI s-au RETRAS dupa PLANuu’ de Dinainte STABILIT – ca la Universitate … 😊
  ASHTIA a fugit,prompt si oportun, o DestulDeMare Parte in Stepele Rusesti” dupa CUM scria intr-o Brosura aparuta la indicatia lui Ion Antonescu, IMEDIAT dupa Rebeliunea LEGIONARA – provocata NU se stie de catre CINE … 😊Brosura pastrata la Serviciul “S” (Secret) la Biblioteca Centrala de Stat (BCS) devenita Ulterior BNaR si la care am avut ACCES ”Conspirativ”_ “ILEGAL”
  (Charlie va saliva de Placere ca ma recunosc drept ILEGAL …)
  inainte de 1989 … 😊

 23. INCHEIERE IN CHEIE MORALA CHIAR SI IN POLITICA
  Am mai scris pe AICI de Modul SPASIT, Depresiv cu care MOLOTOV ii zicea lu’ Gafencu’ Amasador la Moscova, la Vizita Protocolara de Ramas Bun, dupa 21 Iunie 1941.
  De UNDE in Comunicatul UTIMATUM din 28 Iunie 1940, redactat personal de catre Molotov se scria IN ESENTA:
  “Plecati in Troullele NOASTRE de P’Atchilea (BASARABIA TOATA) inTrei Zile si LASATI TOATE … 😊 Locomotivele Pe_LOC, etc. etc.),
  In Timpul Discutiei cu Gafencu:
  “Pai, sa vedem, pen’ca NU TREBUIA sa veniti PaPiste NOI, CU Hitler, ca trebuia sa MAI FI discutat, ca ne puteam intelege … 😊 😊 😊”
  De la “PLECATI in TROULLELE Noastre Speedy Gonzalez in Trei ZILE… …) 😊 in IUNIE 1940,
  la “NE puteam inteleeeege, mai puteam discuta …” in IUNIE 1941 …
  ASHA fac TOTI Criminalii PRINSI!
  De UNDE erau ZMEI fiind TARI si IN Haita, se fac Chicken BOYS …, 😊
  NU cred ca este o Politica BUNA si daca TE mentin pe AICI, slobozindu-te MEREU intru a voma Cestii NeComestbile desre ROMANI, inseamna ca INCA NU s-AU curatat in Creierasi de Arierate POLITICE Vechi si GRELE de Consecinte VIITOARE!
  Mai sunt si ALTII cu IDEI VECHI in Creiere SI UITE CE Iese in Lume!

 24. Păi inițial ukrani naziști au declart-o ca ”victorie”.. Doborîrea avionului este extrem de ușor de demonstrat.. Radarele inregistrează tot. La fel nu știu de ce exista dubii in urma la propaganda tembelă in legătură cu avionul malaesian.. Unde rușii au demonstrat clar, cel puțin olandezilor, majoritari de pe avion, cum s-au desfășurt evenimentele ..Nu prea poți minți și nu ai șanse de diversiune in astfel de cazuri,.. Ai dovezi clare, irefutabile,.radare, sateliți, care văd tot. Deci,.

 25. Incă un fapt deosebit de important,..Avionul era civil, traseul declarat,..Deci ukranii erau in cunoștință de cauză și se pare că au folosit armament occidental,. Deci act terorist clar al unora cu complicitate occidentală.. Nu e clar destul de pe cine sprijină o ”lume civilizată europeană” ?? Sau după explozia NS2 astfel de nimicuri se bagatelizează..

 26. Incă un fapt deosebit de important,..Avionul era civil, traseul declarat,..Deci ukranii erau in cunoștință de cauză și se pare că au folosit armament occidental,. Deci act terorist clar al unora cu complicitate occidentală.. Nu e clar destul de pe cine sprijină o ”lume civilizată europeană” ?? Sau după explozia NS2 astfel de nimicuri se bagatelizează..

 27. EXPLCATII DE BAZA, SIMPLE, DA’ GREU DE ASIMILAT DE CATRE UNII
  Numarul de TINERI Romani care au aderat la LEGIUNE din Revolta fata de Boierii de ATUNCI, care au distrus Romania MARE din 1918 si pana in 1940 si care NU au facut CRIME, si care au fost UCISI! UCISI! UCISI!
  este Bine ASCUNS si ACUM.
  TINERI care au fost UCISI de catre Prim Ministrul Armand Calinescu, la Instigatia CRIMINALA a lui Carol al Doilea, este BINE Ascuns si in “Prezentuu’ Actual”!
  CRIME facute cu un SADISM Greu de inteles si STRAIN Obiceiurilor ROMANilor (Fete VIOLATE si cu SANII Taiati … … … )
  Puscaria, LA FEL ca SI la “Comunistii” DIN Romania … 😊 era mai potrivita pentru InDREPTarea lor UMANA, NU UCIDEREA Salbatica, in Valuri de TEROARE in Toata Romania!
  Legiunea era o Forma de Miscare POLITICA Mistic-Religioasa, dar NU FASCISM!
  Iar Generalul Ion Antonescu i-a TERMINAT ca Miscare POLITCA, in Ianuarie 1941.
  Dictatura PERSONALA a lui Ion Antonscu a fost M I L I T A R A, iti scriu cu Pauze sa pricepi, SI TU SI AiaCARE iti dau Anafura si Lumina SI in NICIUN CAZ Fascism!
  Schimba BAaa Macazuu’ RUGINIT Timp de 80 de Ani de la Terminarea Razboiului, Macazuu’ care va duce la DeRAEIREA in Viitor a RUSIEI, DACA ramane contonata in FIXuri Vechi si False!
  OriCE Greseala, MINCIUNA SE POATE folosi si VA FI FOLOSITA de OriCARE Adversar!
  RUSIA va scapa de CANCERUL Ucrainian.
  ACUM!
  Dar, in VIITOR?
  Mereu antagonizand ROMANIA?
  Va avea Nevoie de Prieteni, NU de Vesnici DUSMANI creati de Politica RUSIEI insesi.

 28. Apa, radio pe baterii si lanterna pe baterii aveti nevoie pentru o zi si jumatate. Dupa acest timp sunteti ocupati nelegitim si neprovocat si aveti nevoie de lumanari si rugaciuni. Generalii militari pensionari au inceput sa fie rationali, le-a trebuit 2 ani.

 29. axon Dar cat de mult iti place sa inventezi si sa minti. Macar sa fii platit corespunzator.Sa nu pici de prost pe gratis. Cat despre NATO se extinde cat vrea si unde vrea atata timp cat este solicitat. Rusii nu sunt chemati nicaieri. Vin ei cu tancurile. Atat stie sa faca Rusia,sa atace state care doresc sa iasa din sfera de influienta ruseasca. Tu fiind un idiot util ai dreptul sa guiti baliverne.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.