Putin, declarație halucinantă: Ucraina nu a existat

Liderul rus Vladimir Putin susține că Ucraina nu a existat în istoria omenirii până la Uniunea Sovietică. Declarația a fost făcută în timpul întrevederii cu președintele Curții Constituționale a Federației Ruse, Valeri Zorkin, când se uitau la copia unei hărţi a Imperiului Rus, care ar fi fost realizată în Franţa în secolul al XVII-lea.

„La Curtea Constituțională am găsit o copie a hărții secolului al XVII-lea, de pe timpul lui Ludovic al XIV-lea, adică acesta este mijlocul, chiar începutul celui de-al doilea mijloc al secolului al XVII-lea, întocmită chiar de francezi. De ce am adus-o? Vladimir Vladimirovici, nu există Ucraina acolo”, a spus Zorkin.

În replică, Putin a confirmat cele spuse de Zorkin.

„Nu este Ucraina. Există mai multe locuri, regiuni, dar nu şi Ucraina ca entitate independentă. Și există marele regat al Rusiei. De ce mi-am asumat riscul să vă arăt harta? Pentru că au existat multe speculații despre unde sunt originile, unde, cum și ce s-a format”, a adăugat Zorkin.

„(…) Acest lucru este bine cunoscut de toată lumea. Înainte de asta, nu exista nicio Ucraina în istoria omenirii. Adică, Ucraina nu a existat în istoria omenirii până la Uniunea Sovietică”, a insistat Putin.

Zorkin susține că harta originală se află la Muzeul Luvru din Franța, iar el i-a adus lui Putin copia acesteia. Discuția dintre cei doi a fost publicată și pe pagina oficială a Președinției ruse.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8

46 de Comentarii

 1. Ce a spus Putin e Corect.

  Ucraina nu a existat pana cand, Lenin, i-a cerut lui Stalin sa infiinteze RSS Ucraina ca parte a URSS.
  Pe de alta parte, intre 882 si 1240 d.Hr., Rusia a avut capitala la Kiev. Deci, propriu zis, teritoriul de azi al Ucrainei a apartinut Rusiei.

  Citat din Wikipedia:
  „Rusia Kieveană sau Rutenia Kieveană a fost cel mai timpuriu stat al slavilor estici[1] dominat de orașul Kiev, aproximativ din anul 880 până la mijlocul secolului al XII-lea. Din punct de vedere istoriografic [1], Rusia Kieveană poate fi considerată ca unul și primul dintre statele predecesoare a celor trei națiuni slave răsăritene din zilele noastre: Bielorușii, Ucrainenii și Rușii…”.

  Referitor la Crimeea, aceasta a apartinut Rusiei din 1783 si pana in prezent.
  Faptul ca Hrusciov a dat-o in ADMINISTRAREA RSS Ucraina, parte a URSS, nu a despartit Crimeea de Rusia.

 2. A existat Rusia Kieveana, restul de teritoriu a apartinut Romaniei, Poloniei, Ungariei si Slovaciei.

 3. Imperiul Agresiv al Orciei în toată splendoarea lui fascistoidă ,în frunte cu un criminal de război feroce, numitul Putler!

 4. Asta-i societatea pentru care lupta toți cretinii care se duc la ambasada Rusiei sa-si primească banii murdari și misiunile și o fac la adăpostul incompetentei și prostiei autorităților romane. La fel ar arata și România lui Simion.Sosoaca,Sebastian Ghiță, Cosmin Gușă et.Co.

 5. Danela daradov,
  Ce e halucinant? Știi altă istorie? Dă-ne sursele!
  Știe și un retardat de ucrainean că Ucraina nu a existat până la 1917. Cu acea ocazie (căderea țarismului), suprapus cu primul război mondial, s-au format două entități care militau pentru o Ucraina independentă…
  Dar ce rost are, când tu ești zero

 6. Ucraina nu a existat … Nu a existat decit o sumă de teritorii furate de la statele din jur sau facute cadou rudelor de diferiti conducatori vremelnici ai URSS, actualmente terorizate de o gasca de banditi si avind in fruntea „statului” (ha ha ! gluma anului !) o mînă de khazari, slugi si fantose ale Occidentului … Si pentru ca toate acestea trebuiau sa poarte un nume li s-a spus, simplu, Ucraina. (ps : pentru dvs, Daniela Davidov a transmis din Kiev)

 7. Si ce e halucinant, istoric vorbind, in afirmatie?
  Nu e adaugata nicio explicatie: de ce e halucinant? Pur si simplu, titlul AFIRMA ceva, fara nicio proba. Dimpotriva, probele inclina spre a dovedi contrariul titlului.
  Cum se numeste cineva care nu spune adevarul…?

 8. Rusii au tot dreptul istoric social cultural la Ucraina, la Kiev…Rusia Kieveana de cca 1000 de ani spune totul…Ucraina inseamna „margine”! Marginea cui? A cnezatului Rus de 1000 de ani! Nu marginea americanilor!
  Ce drept au occidentalii? Ce drept au americanii? Nici unul!numai agresiune imperialista de acaparare de teritorii si resurse, incepand cu dezbinarea rusilor cu uniatia parsiva a catolicilor de la Brest, din 1595, pana la agresiunea nato in est dupa anii 90 si 2014, cand au finantat cu 5 miliarde de dolari lovitura de stat de a Kiev ! Pentru ca iudeomasonii globalisti satanisti sa puna gheara pe resursele Ucrainei si sa provoace astfel pe rusi la al 3 lea razboi mondial pentru a instaura cea mai crunta dictatura din istorie : dictatura antihristica – lagarul digital mondial care ni se pregateste prin „crizele” lor provocate!
  Asta e adevarul!
  Nu e nici o halucinatie…poate doar pentru unii „civilizati” din lumea „libera”, cu „democracy” si „valori” occidentale care trag prafuri…pentru a compensa spiritualitatea pierduta prin apoatazia de la crestinism de sute de ani, inselatii fiind de iudeomasonii globalisti satanisti!
  Trezeste-te!Ridica-te!

 9. Asa nu a existat nici SUA pana la 1776 , a fost o colonie engleza populata de imigranti englezi !Pana la urma,in urma unui razboi impotriva puterii coloniale,si-a castigat Independenta acum cca 250 de ani Asta face si Ucraina,de aceea trebuie ajutata
  Chiar cu aceiasi limba,cu aceiasi traditie,cu o cultura comuna cu puterea coloniala ,o natiune are dreptul istoric sa se „trezeasca”
  Nu statul creaza natiunea, natiunea creeaza statul, faceti o comparatie intre Franta de azi si Germania de azi,intre Austro-Ungaria si Romania,intre Spania si Italia, intre UK si Irlanda

 10. …pentru a compensa spiritualitatea pierduta prin APOSTAZIA de la crestinism de sute de ani, inselatii fiind de iudeomasonii globalisti satanisti!

 11. Viorico, de ce nu ti-ai mai luat pastilele azi? Negi evidentele, doar pentru ca asa ti-a spus cineva de la televizor ca ar fi inteligent sa te comporti.Nu te lua dupa toti prostii,chiar daca ti se par a fi mai destepti decat tine. Nu sunt.

 12. Rusia a fost capushata de evvrei comunisti acum America e capushata de evvrei comunisti cu Sorosh in frunte.
  Tot comunisti. Da astia americani si satanisti poponari.

 13. Rusia este printre putinele state care mai exista ca stat suveran, independent si national. Si toti sunt albi. Asta e deranjul mare la cei din Occident. Statele din Occident din anii 60 renuntasera la suveranitatea lor.

 14. „Putin, declarație halucinantă: Ucraina nu a existat”
  Iaca inca un caz in care realitatea e calificata ca „halucinanta „

 15. … halucinant este transferul de la cotidianul.md al Danielei Davidov. Chiar am ajuns să importăm „formatori” din Moldova? Încercați varianta de rescriere a istoriei peste vreo 50 de ani, acum mai sunt în viață din ăia care au învățat și înțeles istoria. Peste 50 de ani veți putea spune orice în granițele „lumii civilizate”, la ce generații spălate pe creier creați acum. Succesuri …

 16. Ma rog, dacă tragi pe nas praf de licurici totul ți se pare halucinant, inclusiv realitățile istorice.

 17. Ești mirobolanta!… Unde ai aprofundat acest vocabular “elevat” la ce “școală”? Ai fost cumva colegă cu Băselu?…

 18. Izreal nu a existat inainte de 14 mai 1948
  halucinant e ca nimeni nu stie:
  -toti au fost preocupati cu altceva pe 14 mai a.c.

 19. Bebe, ești neatent când scrii. Sau nu ai proprietatea termenilor… Dacă e vorba de propagandism atunci spui rusofobi!

 20. ” când se uitau la COPIA unei hărţi a Imperiului Rus ”
  -proppagandista spurcata-n limba d.d. NE GARANTEAZA?

 21. un titlu mai echilibrat:

  Putin nu l-a iertat pe Lenin. Liderul de la Kremlin: „Ucraina nu a existat în istoria omenirii până la Uniunea Sovietică”

  -reamintim ca Putin l-a expediat pe lenin din mausoleu!

 22. Ucrainienii stiu ca tara lor este istoric a Rusiei. De aceea s – au pus capra americanilor, crezand ca Occidentul prin forta NATO va face Rusia sa renunte la Rusia Kieveana. In plus, nazistii ucrainieni au venit si cu ideea ca ei sunt adevarata Rusie, ca limba ucraina este limba rusa adevarata….Occidentul s – a lipit de Ucraina nazista cu scopul de a o folosi ca mercenara in vederea supunerii Rusiei, scopul pentru care s – a creat NATO….Nazistii ucraini stiu din Istorie ca incercarile lor de a iesi din Rusia s – au lovit de pretentia Poloniei care ii voia anexati. De aceea nazistii ucraini vor sa fie si ei o Colonie amerloca….cum e si Polonia.
  Dar Rusia nu poate admite prezenta militara Americana in Ucraina. Prin urmare Rusia a fost obligata sa intervina militar in Ucraina asa cum a fost obligata sa intervina in Georgia in 2008. Interventii provocate de expansiunea NATO…Rusia vrea sa ramana Suverana, nu vrea sa fie Colonie ca Romania. Pentru asta Rusia duce un razboi drept. Razboiul este motivat, justificat de dorinta Rusiei de a ramane tara Suverana.

 23. fiecare tara are ceva de revendicat, punem de al treilea razboi? Asta vrea PUTIN CEL MARE? El mai are putin si da coltul dar copiii, nepotii??? Terminati cu incurajarea militarilor, ca astia stiu doar de bombe, nu de arat si semanat!

 24. …”halucinant” e „dăcît” păntru voi, regățenii, că n-aveți habar dă Istorie!
  Păntru prima dată, numele Ukraina apare pă harta dîn 1918 a anexiunilor Imperiului German, dupe Tratatu’ dă la Brest-Litovsk p’în care Lenin a vrut să asigure liniștea externă la frontiere, a Sovietelor, ca să se poată ocupa dă războiul civil intern!
  Kaiserul, în mărinimia sa, v-a dat șî vouă cadou (dă fapt, vărului său Hohenzollern – impotentu’ urecheat Ferdi’) Baassarrabiya, ca să vă mai îndulcească soarta la Pacea dă la Buftex dîn martie 1918 ce a consfințit CAPITULAREA voastră rușinoasă (v-a spurcat Antanta de nu v-ați mai văzut spălați vre-odată, trădătorilor!) din noiembrie 1917 (voi o numiți „Armistițiu”, că nu vă puteți privi în oglindă…). Cu ocazia aia ați pierdut p’în Tratat șî versanții dă Sud șî Est ai Carpaților. Așa cum era șî normal, că erau locuiți dă români ardeleni! „Ungureni”, zîși……[Rumburak]

 25. Slavii sa se unească cum și românii..ar fi foarte bine și frumos..Moldova cu România iar Rușii cu Ucraina..Putin nu va fi împotriva reîntoarcerii Bucovinei și Bugetului..nu ne vreau unirea anglo saxonii..
  Divide et impera..

 26. @margica: nici republica Moldova nu a existat, fost stat romanesc. Aceeasi limba, aceeasi cultura… Nu ai nimic in cap decat propaganda mai esoape, doina ulii, tulipan, jardel…

 27. Rusofil,știu eu ce spun.Ma refer la propagandistii criminali ai statului terorist:Rusia.Acum e clar pentru cei grei la minte?

 28. Doar daca marile puteri ale WW2 se inteleg intre ele.adica anglia franta rusia si amrrica . Acum se joaca bambilici. Se bat pe ascuns pe teritoroul rusilor. Rusii o sa schimbe in alaska terenu de joaca…apoi canada si mexic.
  Si incepe marea migratoe spre africa.

 29. Total ERONAT !
  Pe orice hartă te-ai uita, vezi limpede că domnitorii Moldovei, de la Dragoș, Bogdan, Alexandru cel Bun, Ștefan cel Mare,…Dimitrie Cantemir, Fanarioții, Cuza, ba chiar și Carol I-ul au avut frontieră cu Urcaca !?

 30. Și nici nu va mai exista după finalul războiului,undeva în toamnă după ce amerclocii vor reduce cheltuielie pentru Zelea nebunul.Putin întotdeauna vorbește pentru cei care înțeleg.

 31. axon,ai creierul neted.Realizezi elucubrațiile debitate?

 32. (editat) Paulian Ionescu pare a fi insusi [Rumburak] in criza diabetica! Scoteti-i in cap ca Noua Ordine Mondiala poate modifica trecutul. Ignoranta este o binecuvantare pentru [Rumburak], fapt este ca Noul Soviet European este unul si acelasi cu New World Order ,asa cum scrie si pe biletul de unu’ dollar din 1935 onward.

 33. @ Mărgeluțe 08:49
  Ai perfectă dreptate !
  Urcaca își câștigă independența, Bahmutul e deja independent…?
  Sigur, independența față de BlackRock, Cargill, Monsanto…
  IN PREMIERĂ ABSOLUTĂ, Rats’Child PIERDE BANII INVESTIȚI !?

 34. Normal ar fi sa se actioneze in conformitate cu harta si sa se lase deoparte halucinatiile.Motive sunt berechet.

 35. Popoarele slave de pe teritoriul actual al Ucrainei s-au numit rusini, ruteni, zaporojeni sau cazaci( bărbații războinici). In timpul WW1 , Puterile Centrale (Germania , Austro-Ungaria -care stăpânea Galiția și Volinia în urma împarțirii Poloniei) – au creat Legiunea Ucrainiană care să lupte împotriva zaporojenilor și celorlalți rusini din regiunea Niprului aflați în imperiul țarist. Atunci a apărut prima dată numele de *ucrainian în cancelariile europene. Limba ucrainiană este o limbă vernaculară în care s-au păstrat cu grijă toate elementele nonformale care să o deosebească de limba literară -rusa-limba milenară a Rusiei Kievene ( N. Iorga , cronicarul Nestor etc.) .Inchiderea Centrului Ortodoxiei Pravoslavnice milenare – Lavra Pecerska din Kiev , ca și a miilor de biserici și mănăstiri ortodoxe , de către fasciștii puși și sustinuți de globaliștii occidentali atei , reprezintă cel mai grav atentat din istorie la credința ortodoxă .Nu uitati ! DOMNUL DUMNEZEUL nostru nu se lasă niciodată batjocorit .

 36. @Margelatu. Dupa logica dumneavoastra este justificata secesiunea Crimeii, Donbasului si celelante regiuni care vor sa se desparta de Ucraina precum s-a intamplat cu desprinderea coloniilor americane de Anglia si a regiunii Kosovo de Serbia. Deci aceste regiuni secesioniste trebuie ajutate.

 37. Sa vedem si hartile alea chinezesti si japoneze din perioada aceea.
  In rest, prosteala ruseasca.

 38. VOI ASTIA CARE BATETI CAMPII PE AICI, SUNTETI RUDE ? ATENTIE LA CONSANGVINITATE !!

 39. Pentru unii, adevarul poate fi halucinant daca contrazice minciunile uno7r forte diversioniste preocupate sa distorsionez adevaru in interesul lor. Am stiut mereu ca Ucraina este leaganul primului stat rus, deci ucraina este Fusia. Denumirea Ucraina este mai degraba o porecla a finuturilor de apus ale Rusiei. U raina este o regiune secesionista a Rusiei.

 40. @Daniela Davidov: Putin nu „halucineaza”: are dreptate. @Zagovor 24 MAI 2023 LA 8:29: au existat si exista 2 RUSII : KIEVEANA, de care vorbesti, agresiva, distructiva, si Rusia MOSCOVITA. Prima (Rusia Kieveana) dezmembrându-se la împartirea (de 3 ori a) POLONIEI PROMETEISTE (Republicii celor DOUA NATIUNI, POLONIA + LITUANIA), care a cotropit inclusiv Moldova de dupa Stefan cel Mare, pe care-o prada si-ale carei câmpuri cultivate si sate le ardea, pe barbati omorându-i si pe fete si femei violându-le, obligând Moldova ocupata – care, la vreme, era o mare provincie a Europei, cuprinzând si R. Moldova de azi, si parti din Ucraina de azi -, la plata unui tribut, si pe tronul ei înscaunând familii de tradatori: Tomsha, Movila …care sa-i plateasca tribut Republicii celor Doua Natiuni. Devenita, într-adevar, de-a lungul vremilor, tarile baltice, Polonia si Ucraina (de Nord). PROMETEISMUL POLONEZ = ROMÂNIA N-AR FI AXISTAT: ar fi fost o provincie a POLONIEI, care-ar fi trebuit s-ajunga pâna la Marea Caspica. @Margelatu : ai dreptate privind SUA. N-ai dreptate, în schimb, nici privind Franta si Germania, nici Ucraina. Franta e-o tara multietnica, da fapt. Popoare, limbi proprii si instante legislative (parlamente) la fel, si astazi, cf. Normandia, Bretania, Acvitania, Alsacia, Corsica … informeaza-te. Ucraina = „creatia” lui Hrusciov, care i-a si fost prim-secretar si care a avut grija deosebita sa-si înlature (prin mascarade) rivalii. Faptul ca SUA i l-au preferat lui Stalin a fost strategic : Stalin industrializase si modernizase URSS si câstigase WW2, iar SUA n-aveau nevoie de-un „Om de Fier” (Stalin), ci de-un mascarici sangvinar, predecesor, în coruptie, de-al lui Ieltzân, care sa le-ajute sa-i jefuiasca, Rusiei (URSS), bogatiile. Bibliografie: România: independenta si suverana pâna la caderea lui Ceausescu, si de-aia, sanctionata la sânge de SUA, si protectorat american, actualmente.

 41. Si daca nu ne place Putin, sa zicem ca ce a spus el in privinta Ukrainei din pct de vedere istoric, nu e adevarat? BA E PERFECT ADEVARAT si nu trebuie sa fi putinist pt asta, ci, doar, sa ai toate tiglelele pe acoperis ( aduca putintica _carte!) Trolii proerata, aflati in plata ( ii stiti care sunt!) , desigur zice ca nu e asa!Si e de inteles! Ca e sarcina de …serviciu!

 42. Un imbecil sau o imbecila imi foloseste numele ca sa posteze idiotenii naziste. Este a doua oara cand o face.
  Adevarul deranjeaza.

  Postarea mea este cea de la orele 08,25.

  Postarea nazistului sau nazistei este aceasta:

  „Valter COJMAN spune:
  24 MAI 2023 LA 9:14
  Halucinant este mesajul propagandistilor rusofili.”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.