Putin, decret special pentru România

Prin decretul președintelui Federației Ruse V. B. Putin, a fost numit noul ambasador extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în România. Acesta este Vladimir Georgievici Lipaev, anunță Ministerul rus de Externe.
B. G. Lipaev s-a născut în 1959, vorbește germană, engleză și franceză. A lucrat în diverse funcții în biroul central al Ministerului și în străinătate. În perioada 2021-2023, a ocupat funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Estonia.
Decizia a fost dată ieri, 16 aprilie.

Fostul ambasador al Federaţiei Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a părăsit România săptămâna trecută la scurt timp de la decesul soției sale.

Kuzmin se afla la post în România din anul 2016.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9

23 de Comentarii

 1. Sa vedem cand ii moare si nevasta astuia.
  Urmatorul!

 2. Aceasta numire rapida, arata ca Romania prezinta interes pentru Federeatia Rusa. Nu acelasi lucru s-a intamplat cu „aliatul startegic” USA, cand postul de ambasador ramanea neocupat perioade lungi, fiind considerati o tara neimportanta.

 3. Ca limba rusa este o limba evoluata, DA.
  Ca limba rusa este o limba grea,NU.
  O limba grea si caraghioasa mi se pare germana. In asta povestesti o ora intreaga despre un caine si abia la sfarsit se pune verbul si afli ca a latrat, a muscat sau a stropit un pom.
  15-20% din lexicul lb romane este format din cuvinte de origine slava. Pana si ,,nevasta” sau ,,pomana”.
  In niciun caz lb engleza nu este mai grea decat porcariile alea de limbi precum chineza, japoneza sau araba, care suna ca dracu……[Rumburak]

 4. Sunteti siguri ca aratarea asta nu-i dementul ala care a omorat cele doua fete la Caracal? De unde-i scoate „diplomatia” CCCP pe toti strambii astia?

 5. V. Cuzmin nu a Parasit Romania saptamana trecuta .
  El va pleca la Moscova Vineri . De unde scoateti minciunile astea ?.

 6. Are cravata violet…sper ca n-ati uitat povestea cu flacara violet si Petrov al nostru! Petrov care a purtat cravata violet la intalnirea cu Geoana.

 7. Convocarea putinosilor
  Putinofilii sunt invitati cu flori si lalele-n branza sa-l intampine pe trimisul Putinantropului Antropoid in Romania. Vine cu sacul plin de ruble ca si Ded Moroz. Nu uitati vuvuzelele.

 8. ,,Nu-i asa ca limba rusa evolueaza bine pe fundul romanilor? BA DA, inclusiv vorbitorii nativi de rusa! Inclusiv toate sosoacele simoamenii si sosocii! Asteptam cu interes lunga limba rusa….

 9. @Rumburak: Germana ca germana, dar să vezi franceza. Știai că are 96 de conjugări?
  Na, poftim, de-i învață gramatica! Dar bine, nu de mântuială…

 10. Sa sperăm ca acest ambasador este mai dezghețat decât Kuzmin.Macar sa nu mai invite sacul cu rahat,Sosoaca,la ambasada.Poti salva aparentele chiar dacă reprezinți un stat terorist și un președinte nazisto-comunist precum Putin.Ma înșel cumva?

 11. Eduard KktkumotZ ot CzernovitZ spune:
  17 apr. 2024 la 11:14
  Cine sapa groapa altuia cade el in ea ! Mergi la un doctor ca esti bolnav cu capul ,lasa opiniile pt. alti oameni sanatosi !

 12. @ In niciun caz lb engleza nu este mai grea decat porcariile alea de limbi precum chineza, japoneza sau araba, care suna ca dracu……[Rumburak]
  prin asemenea aprecieri ignorante cu valoare de insulta rasista se pregateste razboiul ati imbatranit trist

 13. Ce se poate remarca de fiecare sint fizionomiile celor doi ambasadori ,cel al Americii si noul ambasador al Rusiei.

 14. Paulian Ionescu Nene,trezeste-te naibii in prezent si lasa gargara comunista.SUA da ora exacta in orice domeniu ,fraiere.

 15. Bai Piticule cracanat si la cap .
  Stai sa vezi ce ora exacta iti va da Amerlocul tau – cand lucrurile se vor complica cu rusii – la fel ca in Vietnam , Irak , Syria , Afganistan ………..
  Amerlocul tau nu va sacrifica nici un ” Cowboy ” ptr. plaiurile mioritice .
  Multi , multi dar Prosti sunt cei care gandesc ca tine ……

 16. Lasand la o parte conentariile fara creier, din articol se vede ca ambasadorul este virbitor curent de germana, franceza si engleza. Cati dintre ambasadorii Romaniei sunt fluenti in 2-3 limbi de circulatie internationala?

 17. Comparati voi, ma specialistilor, ciripeala aia cu sunete ca de castroane metalice trantite din limba chineza: ,,tzing-ling-ciong-pong”, sau haraiala din limba araba: ,,mhhar-barr-gharr-ahtah-alah-barah” cu sunetele melodioase ale limbilor italiana, spaniola, franceza si chiar romana.
  Spuneti sincer daca exista vreo comparatie intre frumusetea limbilor latine, cu ciudeteniile alea asiatice……[Rumburak]

 18. Lucan, cam toti. Daca sunt ambasadori care nu vorbesc o limba straina te rog sa le publici numele.

 19. avem un exemplu de exprimare tipica in lb. engleza,
  „Previously Called Recall Effort Transphobic”
  -ce intelegi?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.