Putin, mesaj clar pentru liderul palestinian

Condiția cheie pentru rezolvarea conflictului palestino-israelian este crearea unui stat palestinian în cadrul granițelor din 1967, spune președintele rus Vladimir Putin.
Putin și-a exprimat poziția într-un mesaj adresat liderului palestinian Mahmoud Abbas cu ocazia Zilei Solidarității cu Poporul Palestinian, relatează RIA Novosti .
„Tocmai aceasta (crearea unui stat palestinian suveran – n.red.) este văzută ca o condiție cheie pentru realizarea unei reglementări palestino-israeliene cuprinzătoare, pe termen lung și echitabilă”, a citit adjunctul ministrului rus de externe Mihail Bogdanov  la un eveniment la Ambasada Palestinei în Rusia.
O cale de ieșire din criza din Orientul Mijlociu poate fi găsită doar dacă eforturile comunității mondiale sunt consolidate, este sigur vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosachev. La postul de radio Sputnik, el a vorbit despre impactul dezacordurilor dintre Federația Rusă și Statele Unite asupra acestui proces.
Pe 7 octombrie, Israelul a fost supus unui atac cu rachete la scară fără precedent din Fâșia Gaza, ca parte a Operațiunii Al-Aqsa Flood, anunțată de aripa militară a mișcării palestiniene Hamas . După aceasta, luptătorii organizației au intrat în zonele de frontieră din sudul Israelului, unde au deschis focul atât asupra militarilor, cât și asupra civililor și au luat, de asemenea, peste 200 de ostatici. În Israel, conform ultimelor date ale autorităților, aproximativ 1,2 mii de persoane au fost ucise, acest număr include civili, soldați, cetățeni străini și muncitori și, de asemenea, s-a raportat că peste 5 mii au fost răniți.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

4 Comentarii

  1. Putina isi da cu parerea in probleme de pace, cand el este in totalitate adeptul razboiului!
    Ceea ce a facut HAMAS pe 7 Oct a fost o copie la indigou dupa ceea ce au facut muscalii putinantropului antropoid la inceputul razboiului din Ucraina: masacre asupra civililor, violuri, jafuri, rapiri de femei si copii, cele mai multe blestematii in vigoare si in prezent.
    Nesimtit cum este, Putinantropul nu realizeaza ca i-ar fi mai cu folos sa taca. S-ar putea ca adeptii lui imbecili sa-l evalueze ca filosof……[Rumburak]

  2. Afirmatia presedintelui Putin este corecta. Palestinienii au dreptul la tara lor, indiferent ce spun bidenantropii la rumburak-rahat cu mac.

  3. O, tempora! o, mores! Cand moscalii – teroristi pur-sange – ofera pipa pacii, așteaptă-te la un satar in spate, la un tanc, sau o racheta in moalele capului. Pesemne, ca un reflex al etapei tataro-mongole a istoriei lor, care a determinat o lipsa de respect fata de vecini, confratii lor intru ordodoxie. Or, ei, mujicii, de-a lungul celor 300 de ani de existență pe harta, au practicat tirania si perfidia cu o competenta inegalabila. Deci, mai cu bagare de seamă la declaratiile lor si in raport cu ei, ucigași, invadatori, violatori care vor sa nimiceasca Ucraina, Moldova, Tarile Baltice. Orduri umane, ce mai!!! Ar fi cazul ca mai-marii lumii sa sufle si in iaurt, dupa ce s-au fript de-atatea ori cu ciorba taramului plin de putoare, loc al ticalosiilor, minciunilor. Stim foarte bine ca Rusia a inventat terotismul politic, de care teroristul Putin s-a folosit mai intai in intinsoarea-inchisoare rusă si apoi in afară. Hamas – avortonul Preaucrvioasei Rusia!

  4. numai putinantropii mai cred ca Rusia ( 1 dolar=100 ruble)mai are vreun rol,afara de cel de stat agresor

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.