Putin l-a luat în primire pe Orban

Vladimir Putin l-a luat în primire pe Viktor Orban încă de la aterizarea acestuia la Moscova.

„După ce am înțeles, ați ajuns și la Moscova în calitate de președinte rotativ al Consiliului UE și nu doar ca partener al Federației Ruse“. Sunt vorbele cu care l-a intampinat liderul rus pe premierul maghiar.  Politicianul de la Budapesta, la rândul său, a definit întâlnirea de la Moscova cu Vladimir Putin drept „specială” și a spus că se așteaptă la un schimb de opinii și pe această temă.

În delegația maghiară se mai află ministrul Afacerilor Externe, Peter Szijja’rto’. Potrivit presei ruse, la discuțiile care au loc la Kremlin mai participă  Serghei Lavrov și asistenții prezidențiali Vladimir Medinsky și Iuri Ușakov.

Premierul ungar Viktor Orban plănuiește să discute cu președintele rus Vladimir Putin modalități de rezolvare a conflictului din Ucraina, a anunțat secretarul de presă al șefului guvernului, Bertalan Havashi.

Ultima întâlnire dintre cei doi politicieni a fost în China în octombrie 2023, în marja Forumului „One Belt, One Road”.

Vorbind vineri la emisiunea de dimineață a postului de radio Kossuth, Orban a spus că dorește să convingă părțile în conflict – Ucraina și Rusia – de necesitatea de a lucra împreună „pentru a merge un drum lung, care s-ar putea încheia cu o încetare a focului și negocieri de pace”.

Pe 2 iulie, premierul ungar a vizitat Kievul, unde i-a sugerat președintelui ucrainean Vladimir Zelenski să ia în considerare posibilitatea unei încetări temporare a focului pentru a pregăti negocierile de pace cu Rusia. Această inițiativă a fost respinsă de partea ucraineană. 

Ungaria deține președinția Consiliului UE pentru următoarele șase luni. Pe 2 iulie, în calitate de șef al unei astfel de țări, premierul ungar a vizitat Kievul, unde s-a întâlnit cu președintele Ucrainei Vladimir Zelensky. Pe 5 iulie, șeful guvernului ungar este programat să participe la summitul Organizației Statelor Turce de la Baku, care îi permite să rămână la Moscova.

Orban i-a oferit lui Zelensky termeni pentru o încetare a focului în Ucraina, dar le-a respins, a spus biroul său. Însuși premierul ungar a explicat că a reprezentat continentul european, ale cărui interese sunt pacea, iar acest lucru se poate realiza doar prin negocieri cu Rusia. Kievul le-a interzis anterior prin lege – prin decizia lui Zelensky.

Guvernul maghiar a afirmat în repetate rânduri necesitatea menținerii deschise a canalelor de comunicare cu Rusia, inclusiv pentru a căuta modalități de rezolvare a crizei ucrainene. Mai mult, în contextul negocierilor de astăzi, Orban a remarcat că a sosit cu titlu personal, nereprezentând Uniunea Europeană.

În UE, Budapesta este criticată pentru independență excesivă și chiar, după cum a amintit secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov, pentru presiune. În același timp, reprezentantul Kremlinului l-a caracterizat pe Orban drept un politician care știe să apere foarte ferm interesele țării sale.

sursa foto FB Orban Viktor

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

31 de Comentarii

 1. Io cred ca dupa vizita asta iar o sa fie Ungaria scoasa din UE! Mai tineti minte pe noi era sa ne scoata ca votam PeeeSeeeeDeee pe Crin si Ponta si Dragnea! Noroc cu Petrov si Iogannis ca ne-au salvat dar cunosc amici care mai tremura si acum : ” ne scot din UE”!

 2. Hungurul si-a luat in serios functia, de unde si celebra vorba: „unguru’ nu bate joc de lucrare” ! Gyuri, pasarea padurii, este disperat, si-a scos sorosargatii la treaba, deja

 3. Premierul ungar Viktor Orban plănuiește să discute cu președintele rus Vladimir Putin modalități de rezolvare a conflictului din Ucraina.

  Odata, demult, si romania si-a asumat rolul de intermediar intre China si SUA. Azi romania nu mai conteaza decat in calitatea sa de cumparator de arme si locatie ptr baze militare straine.
  Are cineva idee de ce in occident viata umana nu mai are nicio valoare?

 4. Europenii sunt jmecheri. În cazul în care barca stăpânului de peste ocean începe să ia apă nu vor să se scufunde împreună cu acesta și lasă loc de bună ziua vecinului cu resurse. Și cum lui Orban îi place să i se toarne lături în cap a acceptat rolul de portavoce. Bineînțeles, în schimbul unor sinecuri pentru el și etnia lui.

 5. @x: „Are cineva idee de ce in occident viata umana nu mai are nicio valoare?”

  Răspuns: pentru că occidentul a devenit proprietatea unor psihopați care-l conduc potrivit minților lor.

 6. altul decat voi N-a facut nimic in Ucraina. Rezultate zero. Dar pentru lingaii kazarului cu buze vinete este o victorie, nu ?

 7. Premierul Ungariei nu este un politician de carton, cum sunt slugarnicii nostri pupincuristi europeni care au distrus Romania definitiv ! Este premier de 13-14 ani, iar in Romania s-au schimbat premierii in fiecare an ! Rusine !!!! Traiasca nationalismul, moarte globalismului !!! Toata stima pentru Orban !!!

 8. Chiar nu observați că individul e trimis să scoată castanele din focul aprins cu flacără intens explozivă de europa și Occident😯?

 9. Din pacate cu aceasta conducere rusa nu se poate discuta. Toti sunt bolnavi de putere, fanatizati in mituri false, desantate, de marire, improasca cu noroi pe unde mai pot merge istoria adevarata. Daca acum 1200 de ani, cand Moscova era simpla padure Kievul se crestinase si luase pentru muta timp inainte numele de Rusia, partea barbara a imperiului de ieri si azi vrea sa-si ia prin forta legitimitetea de atunci a kievenilor. Oricat li s-ar explica acestor imbecili adevarata istorie o vor respunde contondent, aglomerand de-a valma tot ce au uzurpat de-a lungul vremii. Doar forta contrara ferma a tehnologiei si ratiunii o pot aduce cu picioarele pa pamant. Domnul Orban este, cum spunea odata domnul Kelemen Hunor, cu luntrea in doua cururi. Pentru dumnealui este bine si daca Ucraina castiga razboiul dar mai ales daca-l castiga Putin. Are si dansul ceva de revendicat. Desi a aparut in politica de sub pulpana domnului Soros s-a complacut mai apoi in umbra fanatismului iredentist zgomotos si hilar in aceasta parte a Europei. Prin urmare, cama asta urmareste dumnealui umbland cu cadelnita faravapa sfintita cand la Zelenski, cand la Mendebil.

 10. Rog pe inculpatul orban sa nu se mai amesteca in negocierile noastre de razboi.
  Numai si numai razboiul aduce pace, ce pfizerul meu e asa greu de inteles???

 11. Orban cunoaste diplomatie si are o echipa de profesionisti in jurul sau.Diferenta intre Orban/echipa lui si Johannis cu echipa lui este imensa.Noi nu suntem in stare nici macar sa invatam de la vecini.Suntem ROzero.

 12. Cu diferenta ca Orban a ajuns la Moscova (dupa ce-a fost la Kiev) în calitate de Presedinte al Ungariei: nu reprezinta UE, care, din proprie initiativa se umple de pagube.

 13. Președintele Rusiei și Premierul Ungariei sunt printre putinii politicieni/conducători care în toate împrejurările vorbesc despre PACE!
  Toată prețuirea pentru acești doi conducatori:V.V.PUTIN și V.ORBAN.
  Nu ar trebui sa alătur în comentariul meu, dar totuși; SICTIR LINGAILOR PUPINC/URISTI:iohannis & șleahta de derbedei politruci din SUBcolonia romanica. Trist, dar adevărat.

 14. Oare e o simplă întâmplare faptul că după întâlnirea cu Zelenski,Orban s-a dus glonţ la Moscova?

 15. Orban vrea pace,nu razboi.
  Orban oricum nu are nici o reprezenattivitate

  chiar astăzi au dar un comunicat Michel, Verhovstadt și ceilalți de la comisia europeană că orban este în nume propriu acolo și că nu este autorizat să negocieze nimic, să promită nimic

  salutări de la Tambov, unde fabrica de pulberi arde și acum

 16. Qrban asta, daca-l vezi, zici ca-impunge. Sau visezi
  Ca ceva el are-n sine: trasaturi de ou si caine.
  Dar stim ca e om si el; nu e fiara, dar nici miel.
  E tot timpul incruntat si lui Putin devotat.
  El se crede aliat, dar stim toti ca e argati
  Si cine bandit slujeste, ca bandit si el plateste.
  Orban e orb. Si nu vede, ca e pe dos cum el crede.
  Orban, in rusi, prea se-increde si ne vinde. Cum se vede.
  Tradand UE, crud si las, ne da la rusi, pe faras.

 17. Orban este ordonanta lui Putin si cancerul Uniunii Europene si al NATO. In ultimul timp, am atras atentia prin multe postari, ca UE si NATO fac o greseala catastrofala, daca permite Ungariei sa preia presedintia semestriala a UE, sugerand sa fie amanata pana la formarea in Ungaria a unui guvern democrat si de totala incredere. Liderii UE, parca orbi, surzi si necunoscatori ai lui VO, l-au facut stapanul de jure al UE pe timp de sase luni, pe cel mai inrait dujman periculos al Romaniei, al UE si NATO, al SUA si al tuturor tarilor democrate. Dovada o dovedeste, ca-n oglinda, multimea faptelor sale. Toate. Toate faptele lui VO, din toate zilele sale de premier, dovedesc ca este servitorul cel mai de nadejde al Rusiei, al Chinei si al aliatilor acestora si este dujmanul de moarte al intregului Occident. VO nu s-a dus la Putin acuma sa-i ceara ceva. S-a dus sa-i pupe mana si sa-i raporteze: Cu ce il poate ajuta in plus, acuma, cat va fi in functia de sef legitim al UE. Fiindca Putin poate

 18. Și delegația OSCE a fost interzisă, de pe Otopeni?

  Cine a semnat? Va plati?

  Istoricii pot întreba marile NUME consemnate de sute de ani.

 19. Vi sa zis, de un PROPHET REAL 😐 , sa nu muscati „momeala” de un MILIARD pregatita ca „PLAN B” inca din 2023 🙁 !
  (macar de-ati fi asteptat 🙁 pana dupa debatere- de-circ intre TRUMP si BRANDON !)
  😀
  MAGA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.