Putin, la summitul G20 din Brazilia. ”Dacă întâlnire poate fi utilă, trebuie făcută”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat joi că o invitaţie a şefului de stat rus Vladimir Putin la summitul G20 din Brazilia în noiembrie ar trebui să facă obiectul unui consens în cadrul clubului celor mai industrializate ţări, relatează AFP.

„Semnificaţia acestui club este că trebuie să fie un acord cu ceilalţi 19, aceasta va fi opera diplomaţiei braziliene”, a spus preşedintele francez în cursul unei conferinţe de presă comune cu omologul său Luiz Inacio Lula da Silva la Brasilia.

Dacă o astfel de întâlnire poate fi „utilă, trebuie făcută”, „dacă provoacă diviziune, probabil că nu”, a menţionat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

19 Comentarii

 1. Macro e singurul lider inteligent al Occidentului,la ora actuala.
  Viitorul puterii Rusiei și capacitatea ei de a amenința civilizatia ,ordinea mondiala depind de războiul din Ucraina. Intențiile Kremlinului de a submina Statele Unite și NATO nu numai că persistă, dar cresc în intensitate.,lucrand prin interpusi gen Lula
  Dacă Rusia va câștiga în Ucraina, asta va însemna că Kremlinul a reușit să submineze voința și capacitatea Occidentului. În cele din urmă, o victorie a Rusiei în Ucraina ar constitui de asemenea un argument convingător pentru eficiența șantajului nuclear și ar duce la proliferarea nucleară.

  Victoria Ucrainei ar spori securitatea NATO. Ucraina ar fi un aliat de neprețuit pentru Statele Unite și un garant al valorilor care stau la baza societăților occidentale,civilizate si democrate.

 2. Rusia este acum prima economie a Europei. Chiar statisticile europene atesta acest adevar. Ce sa caute Putin alaturi de niste ‘luzeri’? BRICS devine treptat cea mai mare uniune economica (militara deja este) a lumii.

 3. „In Lumea anului 2100,va fi un singur stat, Statele Unite, cu capitala la Moscova si va fi condus de doi chinezi!…ITIC si SHTRUL”.

 4. Aceasta MAROTA ?!?(idee fixa) propagata in mass-media europeana de catre CIA-SUA, precum Rusia va „invada”!?? toata Europa,a fost INVALIDATA total de presedintele Putin in comunicatul din 27.martie dat pe site-ul guvernamental rus.
  SPERIETOAREA cu „invazia rusa” este singura sansa a lui Zelenski de a mai fi la putere in Ucraina si a mai capata ceva miliarde de DOLARI si Euro.

 5. 🤕Prostia ingroapă Rusia, cred ca pana una alta te îngroapă pe tine..

 6. @yes, mersi ca ai explicat ce inseamna marotà si ca faci si educatie literara norodului nostru despre maretii tai lideri ruși. este bine ca trolii ruși mai au unde sa facă reclamă presedintelui genocidal

 7. Rusofobilor,crapă fierea la voi? Pupați licuriciul khazar la popou. Troli mâncători de parizer otan,sunteți pe invers raportat la mersul lumii.

 8. Pentru toți trolii fara minte Stii tu cum se traieste in Brazilia si cat de mare este rata infractionalitatii? Exact ca in Rusia.Dar na, si prost si fudul esti.

 9. Un stat care a ucis, violat ,distrus în Ucraina nu merita respect.Nici susținătorii lui.Dumpotriva,merită condamnați,vânați, prinși, pedepsiți exemplar.Putin,ucis precum Gadaffi,Kiril,la fel.Pironul înroșit,provoacă durere,nu plăcere!Rusia izolata 50 de ani.Deja au probleme ,criminalii,țițeiul nu mai e cumpărat că înainte.Pretul coboară în jos,orcii trebuie loviți,loviți constant.Aud de o nouă mobilizare la orcii naziști!Putin se joacă cu focul!

 10. liderii nu spun adevarul si in consecinta ne mint. toti vor sa stea cu fundul pe secrete pt ca de acolo le vine puterea. in acelasi timp atita vreme cit secretele ramin secrete si nu sint aduse la cunostinta publicului din intreaga lume se intimpla ca omenirea ramine prizoniera pe un drum al minciunii, al unei realitati paralele construita de minciunca.

  veti deveni credibili cind va veti depasi coonditia si veti gasi puterea interioara de a face ceea ce trebuie: dezvaluiri complete!

 11. Gargara Occidentului Colectiv….Trebuie ascultate ambele tabere….Razboiul din Ucraina NU este din vina Rusiei…Este din vina Occidentului Colectiv care dupa 1990, fiindca a putut, a incalcat Tratatele postbelice si a pornit Expansiunea militara si economica ocupand toate Statele Europei pana la granita Rusiei…Ocupatie, cu voia sau fara voia tarilor respective, nu are importanta….Expansiunea Occidentala a stricat Echilibrul Geostrategic postbelic, transformand Rusia din Invingatoare in tara invinsa….De ani de zile Rusia a cerut retragerea NATO la linia legala Berlin….Fara aceasta Retragere, Rusia este perfecat indreptatita sa se apere…atat in Georgia, cat si in Ucraina….Razboiul NU va inceta fara retragerea NATO la Berlin….NU mai conteaza ce spune Occidentul si sklavetii lui…acum conteaza cererea indreptatita a Rusiei…

 12. nu vestul a apasat tragaciul armelor rusesti. putin a mers mai departe dormind pe secrete. raspunderea lui exista si este indubitabila. la fel cum vina exista in cazurile iraq, afganistan, serbia, siria, liban, gaza, libia, etc. aruncarea vinei asupra celuilalt inseamna in primul rind minciuna, neasumarea propriei constiinte, dorinta de manipulare. ceea ce e sigur e ca exista un singur pierzator in toate acestea si se numeste umanitatea in ansamblul sau.

 13. Seful SBU recent la Televiziunea din Kiev recunoaste Atentatele teroriste care au omorat pe Daria Dughina, pe Blogherul rus din Cafenea si ranirea altor 16 civili, a recunoscut multe alte Atentate teroriste operate de SBU contra Rusiei intre care uciderea Deputatului ucrainian fugit la rusi…

 14. @Elena Popa : ‘Ti-ar al dreaqului Gadafi , cu el te culci , cu el te scoli !

 15. Ar fii prea adevarat sa fie adevarat ce a spus Macrou ,Putin este personalitate a nr pe planeta in acest moment ,iar economia rusiei este nr 1 in Europa ,Ue este in prapastie nu mai au nici o sansa fara Rusia SLAVA BRICS

 16. Macroul eduKKat de PROSPĂTURĂ să-l invite pe 🥳ul KhaZar.
  Să dea un recital PERNICIOS la pian.
  Fără mâini, măR😜g…

 17. Cum poti tu sa vrei sa asimilezi o tara atat de mare ca Ucraina fara sa iti pese de nimeni si sa pierzi toate relatiile diplomatice intr-o noapte? Daca ucrainenii nu se cred rusi? Cum poti crede ca poti tu sa – i asimilezi? E o prostie diplomatica, istorică si politica a Rusiei care ai desparte vesnic de lumea civilizata .

 18. Lula da Silva al Braziliei va mentine invitatia adresata lui Putin.Macron e-n plus, la intâlnirea celor 2O, nu Rusia.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.