Putin: „Niciodată nu vom renunţa”

Preşedintele rus Vladimir Putin a promis duminică, în discursul său de Anul Nou, că Rusia nu va da înapoi niciodată, după ce şi-a „apărat ferm” interesele în anul 2023, şi a adus un omagiu soldaţilor, fără a menţiona explicit Ucraina, relatează agenţiile de presă străine.

„Am dovedit adeseori că putem rezolva sarcinile cele mai dificile şi că niciodată nu vom renunţa, pentru că nu există forţă capabilă să ne divizeze, care să ne facă să uităm memoria şi credinţa părinţilor noştri, să ne oprească din dezvoltarea noastră”, a spus Putin în discursul difuzat mai întâi în Extremul Orient rus, care datorită fusului orar a trecut deja în 2024.

Spre deosebire de discursul de anul trecut, când a vorbit flancat de militari în uniformă, acum preşedintele rus a apărut singur, cu imaginea Kremlinului în fundal.

În anul 2023 „ne-am apărat ferm interesele naţionale, libertatea, securitatea şi valorile noastre”, a continuat Putin, care a apreciat că Rusia trece acum printr-o „etapă istorică” şi a proclamat anul 2024 ca fiind anul „familiei”, o referire la politica sa de susţinere a valorilor tradiţionale.

El nu a menţionat direct conflictul din Ucraina pe care l-a declanşat în urmă cu aproape doi ani, în schimb a elogiat militarii, „pe toţi cei care sunt la datorie, în prima linie a luptei pentru adevăr şi justiţie”. „Voi sunteţi eroii noştri. Inimile noastre sunt alături de voi. Suntem mândri de voi şi vă preţuim”, le-a transmis Putin militarilor.

În discursul de anul trecut, el afirmase printre alte că „adevărul moral şi istoric” este de partea Rusiei.

Ministrul său al apărării, Seghei Şoigu, a susţinut săptămâna aceasta că, prin respingerea contraofensivei ucrainene, armata rusă şi-a îndeplinit principalul obiectiv în anul care se încheie. Dar, potrivit aliaţilor occidentali ai Ucrainei, armata rusă a pierdut în războiul declanşat de Rusia în februarie anul trecut cel puţin 315.000 de soldaţi (morţi şi răniţi). După eşecul contraofensivei ucrainene, care a eliberat doar o mână de sate, cu preţul unor mari pierderi umane şi materiale în rândul trupelor ucrainene, neprecizate de Kiev sau de aliaţii săi, trupele ruse au revenit în ofensivă pe mai multe sectoare ale frontului.

Potrivit comandantului-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, acest război a devenit un conflict de uzură în care ambele tabere consumă mari resurse fără ca vreuna să poată obţine înaintări majore, prin urmare Ucraina are nevoie de noi arme superioare tehnologic celor ruseşti şi de noi efective de soldaţi pentru a putea să avanseze. Deocamdată, Ucraina încearcă să compenseze eşecul contraofensivei prin tactici de război asimetric, cu sabotaje şi lovituri în spatele liniei frontului şi chiar pe teritoriul rus asupra unor ţinte strategice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

59 de Comentarii

 1. daca , in 1989 , Ceasescu avea Armata puternica si devotata , Romania era acum la nivelul economic al Frantei , militar al Germaniei si politic al Rusiei .

 2. Nu se poate discuta sau negocia cu criminalii nazishti pushi pushi de CIA la Kiev. Ei vor sa il ucida pe Putin shi sa ucida shi restul Rushilor inclusiv pe cei din Moscova, Vladivostok, etc. nu doar pe cei din Crimeea shi Donbas. Nu poate fi acceptat un acord de pace care sa nu pedepseasca criminalii nazishti pushi de CIA la Kiev pentru crimele teroriste deja comise: Daria Dughina, etc.

 3. gargara propagandistica sa ating poolimea rusnaca la ‘simtitor’, sa nu-si mai jeleasca mortii
  Fata de Putzin, un pitic grandoman si bombastic,Iohannis e de 100 de ori mai real si mai presedinte cu discursurile lui de complezenta, pe care le uiti pe masura ce le declama

 4. gargara propagandisto-patriotica sa ating poolimea rusnaca la ‘simtitor’, sa nu-si mai jeleasca mortii
  Fata de Putzin, un pitic grandoman si bombastic,Iohannis e de 100 de ori mai real si mai presedinte cu discursurile lui de complezenta, pe care le uiti pe masura ce le declama

 5. Acu 2 ani a început ? Serios? Dar când 14 000 de ruși (uciși ) bombardați din avioane și tancuri din 2014, nu era chiar un început , nu? Când au murit numai 3 000 de amerloci (din cei 50 000 care trebuiau să fie la muncă , la orele alea) , 2 țări au fost distruse, Afganistanul și Irakul , pe modele și explicații tâmpe, aici nu ne deranjează, ba chiar am fost și noi alături de pulanul jandarmului planetar? Ce să facem, se mai blegește pulanul, mai apar altele, mai începe planeta să respire și fără moneda lor putredă , care se transformă ușor , ușor în hârtie de toaletă? La mulți ani tuturor ! SLAVĂ PĂCII !

 6. A uitat sa spuna ca
  UKRAINA nu-si mai poate palti fara ajutoare straine in defavoare locuitorilor lor
  platia propriile SALARII si PENSII !

  Ukraina fara ajutor USA sau UE … colapseaza din interior !
  FED-ul si BCE-aua deja instiinta ca trebuie ca „USA e OUT!” si „UE e OUT!” … daca mai tiparesc PESTE LIMITA bani
  inflatia , cu toata retragerea de lichiditate de pe piata , va creste periculos devalorizand
  „OBLIGATIUNILE” care … pot accidenta-catastrofic produce o … „neincredere” in BURSELE vestice
  mai ales dupa … „23 ianurie” 2024 !

  (inca nu stiu la ce s-au gandit NULANDIERII cand au pornit in ce suntem in curs ! la urma de tot vor fi decimate si DINASTII bancare … TINETI minte ce va spune un REAL PROPHET ! 🙁 🥲🥲🥲)

 7. Se stie de cand lumea si pamantul ca pe ce pune laba muscalul, nu mai da inapoi niciodata.
  Atentie celor care viseaza inapoierea tezaurul ciordit……[Rumburak]

 8. Prostia ingroapaRusia:Nu trebuie sa postezi de doua ori ca ori cum scri numai prosti.

 9. VN. fii bun/a cum ar trebui sa descifram textul matale: ”Ministrul său al apărării, Seghei Şoigu…” prin opozitie cu …” comandantului-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi” ? cel de al doilea , clar nu este al lui Putin, dar nici al lui Volodymyrjj Zelenskyjj? al cui o fi fost oare Oleksii Reznikov pe cand se intalnea la Varsovia cu Blinken, Biegun, Lloyd si Bideu? ??? tot al lui Putin? cumva textele voastre vin de la indrumatorul cultural al amabasadei? sau maRog, de unde le primesti…

 10. Criminalul in serie se intoarce mereu la locul faptei. De ce trebuie rasa de pe suprafata pamantului Ucraina? Cum poate gandi un exemplar de talia lui Putin ca va distruga 50 de milioane de oameni? Mai ales ca acestia sunt fratii care au ales libertatea. Si nu cedeaza. Desi le-a ars casele, le-a furat copiii nevinovati sa-i deznationalizeze, le-a violat femeile, le-au distrus satele, orasele, le-au incendiat granele. Ce mai vrea acest deseu KGB-ist, acest fascist notoriu, aceasta fantosa hidoasa care vorbeste. Se vorbeste pe sine. Crede ca vorbele lui icnite mai au un ecou in randurile vutcarilor cu creierele spalate. Gavareste Criminalul… Se viseaza imparat. De ce Rusia intinsa care putea fi o tara modern aa ajuns o dejectie a umanitatii? Vorbeste Putin. Ticalosul. Jigodia. Ce mai este Rusia sub ghearele lui pline de sange si poftele lui de animal de prada? Un teritoriu al minciunii, al mortii sufletesti, al pierzaniei… Acest monstru este simbolul decaderii unei foste natii. Un depravat. O cazatura. Si Rusia a ajuns la fel ca el! Desertitudine. Ingramadire de hoituri. Puah!

 11. Bolnav de anagrama Je suis eeu-eeu, darloaga bolnavioara Puțin vrea sa spuna mujicilor: Totul se bazeaza pe mine. Pe cruzimea mea. Sunt de neinlocuit. Niciun alt calau nu e capabil sa-mi tina locul. Nu ma voi da îndărăt…Voi lovi in stanga si in dreapta si nu voi capitula, chiar daca voi, mujicilor prosti si incatusati, veti muri ca mustele. Nu-mi pasa. Sunt dinainte iertat. Eu, Vladimir al 3-a, mare Cainr pechinez al Moscslieu, imi apar cainii de companie si Famiglia. De aceea, declar anul 2024 Anul Famiglia.

 12. E timpul pentru șampanie , Rusia va învinge neomarxismul 🌈 ✌️✌️✌️

 13. Surâsul nu aparținea lui Putin.Se observă ca ,zi,noapte, este obsedat de destinul lui Gadaffi.inclusiv pe unde va intra pironul cel atroce. Mojicii nu-l vor ierta pe Putler pentru situația în care i-a adus.Dictatorule,nu mai ai mult de trăit!

 14. @ Munteanu,rău te-a prostit propaganda Kremlinului.Aceleași inepții fumate demult îți zgândăre creierașul de bibilică.Marsh la coteț jigodie mincinoasă.

 15. Pironul va intra prin dos și va ieșii prin gura.Asta după informațiile mele din surse credibile.Daca ar fi după mine pironul ar trebuii înroșit în foc. Este moartea cea mai blândă pentru un scelerat care și-a sacrificat zestrea biologică pe 100 de ani(250 000de morți,250 000 de răniți stimată pleavă a societății ce-și zic troli prorusi)

 16. Și Ciuca vorbește de un punct de cotitură în dezvoltare în 2024. Cine v-a împiedicat de 2 ani de zile să dezvoltați Romania? Ați dezvoltat inflația și sărăcia! Satulul nu-l crede pe flamand!

 17. La culcare aplaudaci ai lui Putin.Nu imputiti atmosfera de pe forum.Idolul vostru e pe ducă,e pe petrecanie cum se zice in Mehedinți.

 18. Totul in jurul lui se destrama . Prietenii teroristi sunt rasi , OPEC se duce pe copca ca si BRICS. In nordul extrem SUA i-a blocat.Inspre Europa sunt blocati de Ucraina .In O.M. Armada occidentala controleaza totul .In pacific NATO 2 la fel .Tarile federative incep sa plece si ele .

 19. I-auzi una! Putin: „Noua politică externă a Rusiei, Rusia n-are granițe – doar orizonturi!” Iar asta o spune mahărul unei ţări care are PIB-ul mai mic decât al Coreei de Sud. Intri-n casa vecinului, noaptea ca hoţii, îi violezi sotia in numele “deznazificării”, dar, de fapt, neantizezi o întreagă naţiune, lucru încercat şi de Hitler, numai că el, mai puţin făţarnic, nu-i numea pe evrei “fraţi”. Şi alte state sunt posesoare de arme nucleare, dar nu amenința zilnic lumea ca Rusia sau Coreea de Nord! Asta ca să nu mai spunem că Japonia sau Germania au oricând capacitatea de a produce asemenea arme.

 20. Adică Putin nu renunță la a fi desupra tuturor rușilor: nu contează câți mor și câți au de suferit. Toți rușii trebuie să renunțe, numai Putin nu! Iar dacă vreun rus spune că ceea ce face Putin este rău, acela este agent străin, vândut americanilor și occidentului. Dar, vrând-nevrând, Putin va fi nevoit să renunțe pentru că nimeni nu a trăit veșnic pe pământ. Ba mulți încep să renunțe, rând pe rând, la multe cât timp sunt încă în viață, pe măsură ce le cedează sănătatea. Familia? Valorile tradiționale? Putin vrea doar să le folosească drept pretext. Dumnezeu va judeca acestea la timpul Lui.

 21. Odata inceput, procesul decaderii unui imperiu e imposibil de oprit, e doar o chestiune de timp / conjuncturi care vor accelera sau intarzia disparitia acestuia. Rusia va continua sa existe dar acest raboi e pierdut din ziua in care a inceput. Chiar daca militar vor reusi sa invinga, ceea ce e putin probabil, efortul economic pentru controlul teritoriilor ocupate va agrava situatia oricum dezastruoasa pe termen mediu si lung pentru rusi si in final vor trebui sa-l cedeze. Economia Rusiei a functionat pana acum „impinsa” de europeni care cumparau hidrocarburi la pretul pietei, acum gaina care facea oua de aur s-a tranformat intr-un inamic .Rusia=groapa de gunoi a lumi.In sens moral.Natie blestemata.

 22. Bineinteles ca nu poate renunta – daca renunta la Ucraina, federatia rusa se face bucati. Speranta lui Putin e in aparitia unui nou conflict pe glob, in special unul care sa implice China. Si asta cat mai curand, deja au pierdut jumatate de milion de sclavi pe front. 2024 se contureaza a fi un an decisiv pentru acest conflict.Nici noi, lumea civilizată ,nu renunțăm dragă criminal de război.

 23. Piticul grandoman Zelenski trebuie să dispară;astfel atentie ce se întâmplă in Serbia ,Europa manipulată de gașca industriei de razboi USA

 24. 1. Tezaurul a fost pierdut de Romania din superba prostie a guvernelor sale…Uitand de Tezaur la 1918 Armata romana intra la Chisinau in Rusia ca sa ia Basarabia. Ca represalii Moscova ne confisca Tezaurul…Recent Isarescu a declarat ca Tezaurul e confiscat de Moscova…Daca Romania rezolva cauza confiscarii, primeste Tezaurul. Dar vrea??? Nu vrea! E mai profitabila politic pacalirea romanilor.. 2. Ucraina NU era suverana nici in 2022, era o amarata de Colonie americana ca si Romania…Coloniile nu conteaza…Conteaza Rusia, SUA, China, India ca sunt Suverane, ele sunt modele. 3. Razboi in Ucraina nu exista daca aceasta nu voia in NATO cu pretul vietii poporului slav ucrainian. 4. USA si NATO au provocat Razboiul din Ucraina, se folosesc de Ucraina pentru Carne de tun impotriva Rusiei. 5. Romania e vinovata de mortii din Ucraina, ucrainieni si rusi, militari si civili …Romania o duce bine, haleste Ratia de Parizer cu Soia de la NATO cu pretul vietii civililor si militarilor din Ucraina si Rusia. Rusine Romania!
  6. Onoare Rusiei care isi sacrifica soldatii si civilii in lupta contra Dictaturii Planetare Americane.
  7. Doar Rusia poate ajuta Romania sa redevina Suverana si Independenta.

 25. Faptul ca nu a aparut „flancat” de maresali,voua ca „experti militari” vad ca va spune multe lucruri.Dar cind ceausescu,a aparut flancat de papagali nu va spus nimic.Cea mai mare timpenie este sa judecati lucrurile din perspective ciudate.Eu cred ca ati cakat batzul cu rusii,sa nu uitati acest lucru cioflingarilor!

 26. Cutean Georgica:mai tradator de tara mic si gras,nu iti este rusine sa faci propaganda Rusiei,moy svynia?Pașol na turbinca, ciort!

 27. Da-i inainte piticule cu familia traditionala rusa formata dintr-un betziv si-o curva… 🙂 natalitate maxima va uram..

 28. Ba,lingailor zelenskisti ,ati inceput Revelionul cam devreme.La putini ani si lasati dracu prafurile ca v-ati tampit de tot.

 29. Sa speram ca la anul ii distruge (macar psihic) pe toti progreseii talambi si bolnavi de deficit acut de neuroni…

 30. PUTIN a zis … mai degraba renuta Netanyahu la GAZA si merge la paranie (unde fie vorba intre noi i-e locul !)
  decat renunt eu multinationalelor 😀 LITORALUL MARI NEGRE , facand prin asta Ukraina un stat inchis si esuat ! Cu VAMA UE la margini si seminte de revolte multi-national-minoritare 😀 !

  Chair nu stiu cum s-au apucat NULADIERI de magareatz in care INTERNATZIONAL au bagat USA ?
  CONCLUZIA misterios-„analphabetulului” MISHTEAUX e ca-s PROSTI GRAMADA ! 🙁

  MAGA !
  Chiar si TRUMP e mai bun decat ne-totii astia ! „VITELUL DE AUR!” va fi re-pedespsit de Yahweh 🙁 !
  QUO VADIS … USA ? 🥲🥲🥲

 31. Rusia nu a fost scutita de agresiuni externe, a fost agresata si ocupata de Imperiul mongol, de Imperiul suedez, de Imperiul polono lituanian, de Imperiul Otoman, de Imperiul european napoleonian, de Imperiul european Nazist, de Imperiul American….Dar Rusia si – a sacrificat poporul si dupa batalii de proportii homerice, a invins…O multime de tari traiesc la fel de prost ca rusii, dar nu cunosc victoria care consolideaza o Natiune si o face respectata in Lume…Rusia e respectata de 85 la suta din omenire, inclusiv de SUA!

  .

 32. @Andreea R
  https://youtube.com/watch?v=QkTlLK6IlZw&si=u1mviwdcOq9IjsL0

  “ if we change nothing we are going to loose this war”
  Zice până și oficina CIA care este Deutche Welle .

  Cam așa situația celor trimiși de isteria voastră dementă la moarte ( “Russia is a petrostate “ care de Petro-state ce este produce mai multe tancuri, obuze și rachete decât tot G7 la un loc și nici nu se pune problema ca NATO toți cu toții la un loc s-o egaleze )
  Nu vrei să te duci și tu după ei , după cei ce i-ai îndemnat să se ducă la moarte pentru istericalele și fanfaronadei tale ?
  Tu cu fanteziile tale bolnave cu piroane înroșite în cur.
  Hai du-te și povestește-le și rușilor la ce visezi tu.
  Că cine știe poate că o să primești ceea ce cauți cu atâta îndârjire.

 33. Sandu, Negro, aceeasi Baba Cloanta zisa Talpa Iadului cu dintii galbeni si cu gura inecata de voma si fiere il blesteama pe Putin ..Care Putin, Rusia are un milion de Putini….toti vor sa salveze Rusia de ocupatia Americana….Maretul popor rus? Este cel care a luptat si lupta pentru libertatea Rusiei…Soarta Ucrainei depinde de Ucraina…renunta la NATO si isi reia locul alaturi de Rusia, viitori Conducatori ai Rusiei pot fi si ucrainieni asa cum au fost si in trecut.
  Daca Ucraina vinde Rusia americanilor trebuie sa suporte consecintele ca orice Tradator…

 34. Ce sa vorbeasca despre ceva ce nu mai exista (Ukraina) ? I-au batut pe americani cu tehnologie din 1918, 3 randuri de transee minate pe o lungime de 1.500 km. Toti generalii bosorogi americani n-au vazut asta ! Ca sa distruga Ukraina, rusii n-au nevoie de bombe, se bombardeaza ukranii singuri cu tot ce este mai scump de la americani ! Adica si fiututi si cu banii luati. Inteligent actorash.

 35. Deci, tot discursul acestui dictator schizofrenic, este un mare jet de urina aruncat de el peste poporul rus, de la un cap la altul, iar aia stau ca prostii si indura.

 36. „Dragi cetateni rusi, pregatiti-va sa va recrutez pe toti care ii prindem si sa va trimit sa-mi aparati GLORIA eterna in malaxorul din Ukraina. Din partea iubitului vostru aka cel mai drag conducator care la anul vă va castiga alegerile cu 120%, totul in binele vostru, desigur. Urra si La Multi bani!”

 37. Cele mai prestigioase institute care analizează puterea militară a diferitelor țări s- au pronunțat privind starea militară a Rusiei ca ,,îi va trebui intre 5 și 10 ani pana va reveni ca putere combativa a trupelor la nivelul anului 2022”. Actualmente trupele ruse care sunt pe front în Ucraina nu au calitatea celor care au atacat în februarie 2022 fiind ținte sigure pentru armata ucraineană . Numai un exemplu. Trupele de elită aeropurtate care defilau în fiecare an la aniversările din Piața Roșie nu mai există fiind căzute în luptele de anul trecut în proporție de 90%. Și este cazul și la alte arme. Amintim ca și în ,,Războiul Crimeii “ din secolul XIX a existat aceiași situație . Există elementul uman dar lipseau armele și pregătirea militară care se dobândește în ani grei de instrucție.

 38. Am impresia ca se insista la o dezinformare din partea mediilor din Romania, deoarece inca se spune tot timpul ca acest conflict intre Ukraina si Rusia l-ar fi declansat rusii .Pai dragilor ,conflictul la declansat Ukraina ,incurajati si ajutati de americani si nu Rusia ,sau inca nu se stie asta ?

 39. gica 20’40”
  Nu mor caii când vor câinii..
  Putin nu se teme de curcubeii europeni sau de fosila nord-americană…Poate citești mai atent capitolul Cotidianului la economie ….puțin prilej de entuziasm..

 40. gica spune:
  31 dec. 2023 la 20:04
  Lasa bautura Gica ,trezeste-te si vezi adevarata realitate !

 41. @Andrea…cand vreti atomica? O dati la total? Ce au rusii de pierdut? Dar chinezii? Treceti la nivelul urmator daca va tine! Rusii au mai vazut cum e sa traiesti viata cu restrictii. Au caldura si curent fara probleme. Dar nemtii si europenii? Au destul pt urmatorii 10 ani? Hay sa vedem cine clipeste primul. Hai, bring it on!

 42. La Multi Ani Vladimir Putin !
  Traiasca Mareata Rusie ,in veci neinvinsa !

 43. Pironul va intra prin dos și va ieșii prin gura.Asta este important troli pro rusnaci.Bateti apa în piua degeaba amărăștenilor.Restul sunt vorbe de claca mesageri din solda Kremlinului.Daca este înroșit pironul se scurtează suferința criminalului ,i se face un bine.Desi ar merita sa fie chinuit o zi două in felul acesta,sa aibă timp sa fie vizitat de toate sufletele oamenilor uciși de catre armata roșie nazista.Continuati,continuați,cu balivernele,postacii guduraci,fluiera-n vint,nu știu cum sa va mai numesc .Laur 22,nu mai debita minciuni,…pironul înroșit va intra și va ieși pe unde ți-am spus.Acesta este cel mai o important lucru.Se pregătească și alte piroane,pentru Lavrov,Zaharova,Medvedev,și toți generalii criminali.Pentru ultima oară va spun:va intra prin dos…

 44. AM auzit ceva nou … poate n-ar trebui sa va spun insa pentru c-ati fost cuminti 2023 va spun !
  RUSII au dat ordin subterna de executatre a …”consultantilor” NATO in Ukraina
  si pa capjul listei e un „accident” al un GENERAL american in Kiew !
  PS: Planul e sa para un „accident” … 😐 nu-s sigur ca le va freusi camuflajul insa de omorat tot il omoara … (luna asta 🙁 )
  PPS: Nu-mi multumiti … dupa ” Luati masuri si scoateti-l din caldirea oficiala …cazati-l in zone mascate nu langa … sko! Consultantii NATO din tarile vecine Ukrainei sunt oricum de ieri carene de tun , liber la vanat ! 🙁

  TOATE cele bune -> „NINGE PE FED!” si …USA va avea surprize guvernamentale in „23 ianuarie” PUP !
  SHALOM !

  (incodata: Rusii si-au luata mana de pe consultantii NATO din Ukraina = sunt „liberi la vanat” 🙁 V-o spun dinainte cum v-am ziso pe aceea de n-ati crezuto decat DUPA … aceea cu „LEAK”-ul PENTAGON-ului ! ❤️❤️❤️ )

 45. Opriți nebunul planetei ! Până nu va fi prea târziu !Opriti-l și pe coate goale ,remunerat de kremlin să spună bazaconii stupide.Se numește C.Boscu ,pe care nu-l doare stupizenia de care suferă

 46. Inca ceva … uitasem, nu sunteti la curent cu „finantele RAZBOIULUI”[= incercarii de astupare a criezi DATORIEI DE STAT accelerand inca din 2008 yankeie ! Amurg de imperiu ANGLO-SAXON 🙁 ! Oy wey …ISRAEL ! 🙁 ]
  NU GLUMESC: UKRAINA nu-si mai poate plati SALARIILE si PENSIILE in 2024, si altfel decat MILITAR, perversii care care acum la spartul targului se spala ca-n AFGHANISTAN 🙁 🙁 🙁 pe mani nu-i vor „ajuta” )

  PERFIDIA VESTULUI SAPBATIC se va vedea in situatia … SALARIILOR si PENSIILOR poporului manipulat la razboi de BORIS JOHNSON , ne platite de LONDRA !
  si totusi … GERMANIA ca tara industriala va relua PROFITABIL CAPITALIST cu … lagarul de materii prime moscovit !
  Deja … ELECTORAL noile partide la guvernare in UE-aua fara ANGLIA
  stau pe START !

  USA e OUT ! (complet si absolut OUT! de vina-s ethnia ! NULANDIERII ! MAGA !)
  SHALOM !

  — > „NINGE PE FED!” 🙁 🙁 🙁

 47. Maxtor, vezi ca ai dat in limba materna. Si ultimul care a zis ce ai scris tu s a dus dracu cu tot cu URSS.

 48. Si anul acesta Rumburak a ramas la nivelul la care crede ca Tezaurul l ar fi luat rusii….si că ar fi pe la ei:::))))

 49. Axoane aveam pretentii de la dta! Tezaurul (din) Ro ***de atunci era gestionat de aceiași baieti deștepți ca și cei de azi.Respectivii l au sfatuit pe Ferdinand cel Inteligent sa il trimită intr un Imperiu unde declansasera Revolutia Perpetua cel putin din 1905.Poate o sa imi spui ca Lenin era rus si ca nu era „dator” nimanui.
  *** nimic nu a fost al Ro niciodată. Nici macar…Ro , dar asta noi nu am (prea) stiut o…

 50. Vutcarule, sa nu te prinda rasaritul soarelui pe pamanturile noastre! Fugi, vutcarule, fuugii!

 51. Pt. Prostia îngroapă Rusia: Ești atât de prost încât nici nu mă miră ca trăim în România o asemenea tragedie națională. Cum sunt multe amibe ca tine, băltim iremediabil în acest dezastru.

 52. Ionescule, conflictul a fost declanșat de Rusia, în momentul cînd a amplasat Armata a XIV-a în Transnistria! De pe atunci era clar că, într-o zi, se va folosi de acea armată pentru a reocupa militar Moldova și Ucraina!
  De ce faci pe prostul?

 53. @Axon: Spui aceleaai si aceleasi minciuni sfruntate, din recuzita celei mai ordinare propagande bolsevice.

  Tezaurul a fost sechestrat de bolsevici, pentru ca Romania a expulzat armata rusa aflata in debandada din cauza agitatiei bolsevice. Jafurile si omorurile nu mai incetau, inclusiv in Basarabia. De aceea, Sfatul Tarii, parlamentul proaspat proclamat independentei Republici Democratice Moldovenesti, a cerut asistenta Romaniei. De notat ca intii a cerut-o Rusiei, numai ca generalul Scerbacev nu mai avea soldati loiali nici cit sa il protejeze de propriile trupe in debandada. Aurul din tezaurul Romaniei a fost demult cheltuit de bolsevici, deci ei nu mai au ce sechestru de ridicat. La fel s-a intimplat si cu tezaurul Spaniei Republicane, si el avind aceeasi soarta, odata ce a incaput pemiinile hulpave ale rusilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.