Putin nu se mai ascunde – Ordin direct pentru Sedoi

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a cerut unui fost locotenent al lui Evgheni Prigojin – liderul Wagner, mort într-un accident de avion luna trecută – să instruiască voluntari pentru a lupta în Ucraina, relatează vineri AFP şi Reuters.

„La ultima reuniune am evocat faptul că veţi fi implicat în formarea de unităţi de voluntari capabili să ducă la bun sfârşit diverse misiuni de luptă, în principal, desigur, în zona operaţiunii militare speciale” din Ucraina, a declarat Putin la întâlnirea de joi cu Andrei Troşev, potrivit unui comunicat al Kremlinului făcut public vineri.

„Sedoi” (păr grizonat, în rusă), fost colonel şi care era foarte apropiat de Prigojin în cadrul Wagner, este considerat unul dintre fondatorii grupului şi este vizat de sancţiuni europene pentru „implicare directă în operaţiunile militare ale grupului în Siria”, conform unui document al UE de la sfârşitul lui 2021.

„Cunoaşteţi problemele care trebuie soluţionate în avans pentru ca efortul de luptă să se desfăşoare la modul optim şi cu cel mai mare succes posibil”, a mai spus Putin.

Acesta a salutat totodată faptul că Troşev „întreţine bune relaţii cu foşti tovarăşi de arme”.

Întâlnirea de joi, la care a asistat şi viceministrul apărării Iunus-Bek Evkurov, ilustrează o dată în plus integrarea unor foşti combatanţi ai Wagner în armata rusă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat imediat după reuniune agenţiei Ria Novosti că Andrei Troşev „lucrează deja în Ministerul Apărării”.

La sfârşitul lui iunie, după o revoltă eşuată a grupării paramilitare, Kremlinul le-a dat trei variante combatanţilor acesteia – să se integreze în armata rusă, să redevină civili sau să plece în Belarus. Moartea lui Prigojin, împreună cu mai mulţi responsabili ai grupării, în accidentul de avion de la sfârşitul lui august a marcat însă sfârşitul Wagner aşa cum era cunoscută până atunci, notează AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

15 Comentarii

 1. Armenia si Kazahstanul ies deja de sub umbrela Rusiei .Ucraina si Rep .Moldova sunt de facto membre UE si NATO chiar daca nu au inca acceptul total .Rusia va pierde Crimeea si va tine cu dintii de cele patru regini din Ucraina carora le promite reintegrarea in Rusia .Nu vor ramine decit cu doua .

 2. Mda..Iar americanu i-a sugerat bufonului nazist să-și facă valiza și să-și ia zborul până mai are ocazia..

 3. Se miră cineva că Wagnerșii luptă împotriva găștii de 🥳i neoNaZiști de la Kiev ?
  Care trimit Urcacii la tocător în timp ce ei își trag vilă după vilă PE BANII OCCIDENTULUI ?🤮
  măRog…

 4. „și ce frumos se desprinde Armenia de RUSIA–A SE VEDEA LUNGUL LANȚ UMAN: NAGORNO KARABAH—ARMENIA SPRE NICĂIERI—EXACT CA-N SIRIA,LIBIA,AFGANISTAT-EXCEPȚIONALELE FACERI DE BINE -USA!!CÂT DESPRE KAZASTAN -MAI ÎNCETIȘOR -CHINA NU DOARME ȘI NICI KAZAHII NU PREA AU URECHE MUZICALĂ PENTRU MUZICA AMERICANĂ

 5. putin NU este Putin. clone papusate de serviciile secrete (care or fi oare, ca rusesti nu mai sunt demult). este un joc al cabalei, pentru saracirea europei si instaurarea noii oranduiri s a ta nice.

 6. Sa vedeti ca si asta va face prostia facuta de Rogojina: sa devina slugoi putinez, dupa care sa aiba un accident de avion sau de ceai cu Noviciok. Nu de alta, dar oricum stie prea multe……[Rumburak]

 7. Prostia si frica Inflamează imaginația.. Ceea ce se petrece acolo nu stie nimeni căci ei stiu cum să se ascundă.. Continentul, ca și în 1914 „începe a face sub el” și iarăși o să piardă fiindcă gândește prostii..

 8. Una din cele mai reusite actiuni ale Ucrainei este asasinarea lui Prigojin pe motiv ca invins si a ocupat Bahmut dupa 11 luni de lupta la baioneta.

 9. @ gica…Securel, NATO nu poate patrunde in Sudul Rusiei. Nu vrea nici Turcia…Nu vrea nici China, nici Iran…Putin le – a demonstrat Armenilor ca pot pierde toata Tara daca sunt cu curu in doua luntri…Fara tradarea lui Pasinian care vrea NATO, Rusia nu permitea azerilor sa ocupe Nagorno Karabah..

 10. @ gica…Granita normala a Rusiei la Vest conform Legilor si Tratatelor de la finalul WW2 este raul Prut…Conforn acestor Tratate Basarabia apartine de Rusia…Punct…NU vor exista regiuni ale Rusiei, gen Ucraina, Basarabia in UE si NATO….Conflictul actual din Ucraina este provocat chiar de Exoansiunea NATO, iar razboiul va fi castigat de Rusia…Asa e corect, moral si legal…Rusia a invins o data Nazismul, il va mai invinge inca o data, asa e moral.

 11. Sedoi, dacă-i băiat deștept, ia voluntari din Cecenia. Cecenii sunt trimiși să moară, familiile primesc câteva alimente iar banii de compensații îi bagă Kadirov în buzunar. Apoi îi împarte cu Sedoi.

 12. Dna Gica și iar Gica/ ce-ți mai fată bibilica?/ Slava Lenin și cu NEPU/ iar ai dat la prostii cepul? Rușii au dantură bună/și lozinca lor chiar sună/ ce se ia nu se mai dă/și asta e pentru că/ ei nu știu de frică/ nici măcar de doamna Gică!

 13. Granita normala a Rusiei in vest este Nistru, asa cum a fost facut tratatul intre D Cantemir si Petru cel Mare, daca ai auzit dw ei…

 14. Nici nu se punea la indoiala ca regimul criminal rus se va putea dispensa verodata de bandele ucigase crescute la sanul sau. Deja unii dintre penalii eliberati de Prigojin dupa activitatile de pe frontul distrugerii tarii surore au inceput sa continue delicventele in noua viata de civilie. Domnul Putin are nevoie de ei mai mult decat oricand. Nu stim daca Bucatarul, acolo unde e, regreta ca si-a intrerupt marsul victotios catre Moscova. Oricum, a facut un gest prostesc, oprindu-se fara lupta, crezand ca Stapanul il va ierta, lingandu-i la rugaminti fierbinti mana hrapareata. Se pare, totusi, ca Putin a rezolvat intr-un fel problema. Chiar daca a scapat, Prigojin nu va mai avea forta sa-l indrepte pe calea cea buna. Oricum, Stapanul sangeros, isi cheama din nou criminalii la oaste. Caci pana la urma razboiul din Ucraina nu s-a dovedit a fi doar un mars de defilare impaunata in frunte cu Cracanel! Acum Pution insusi stie. S-ar putea lasa in final chiar cu eliberarea altor natiuni din marele Imperiu! Si atunci sa vezi oh si ah din partea Mendebilului! Cu toti asasinii sangerosi care-l inconjoara!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.