Putin ordonă creșterea numărului de militari

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care o motivează prin „sporirea ameninţărilor” legate de conflictul din Ucraina, transmite France Presse.

Armata rusă va număra astfel 2,2 milioane de membri, dintre care 1.32 de milioane de militari, conform decretului emis acum. Precedentul decret, datând din august 2022, stabilea efectivele armatei ruse la 2 milioane de persoane, dintre care 1,15 milioane sunt militari. Excluzând personalul civil, această creştere presupune o suplimentare a numărului militarilor cu 169.372.

„Creşterea efectivelor forţelor armate este impusă de o sporire a ameninţărilor împotriva ţării noastre şi care sunt legate de desfăşurarea operaţiunii militare speciale (în Ucraina) şi continuarea extinderii NATO”, explică Ministerul rus al Apărării în anunţul cu privire la decretul semnat de Putin, folosind terminologia Moscovei în referirea la invazia lansată asupra Ucrainei în februarie 2022.

„O consolidare a forţelor armate combinate ale Alianţei în apropierea frontierelor Rusiei şi desfăşurarea de mijloace suplimentare de apărare aeriană şi de arme de atac este în curs”, se mai arată în acelaşi anunţ.

Totuşi, Ministerul rus al Apărării asigură că această creştere a efectivelor se va face etapizat, pe bază de angajamente voluntare, şi nicio nouă „mobilizare nu este avută în vedere”.

În septembrie 2022, în faţa dificultăţilor pe frontul din Ucraina, Putin a ordonat mobilizarea a circa 300.000 de rezervişti, stârnind nemulţumiri în rândul populaţiei şi determinând zeci de mii de tineri să fugă din Rusia.

Între timp, frontul din Ucraina s-a stabilizat, contraofensiva lansată de armata ucraineană în iunie a eşuat, astfel că Rusia privilegiază recrutările pe bază de voluntariat, promiţându-le solde bune şi avantaje sociale importante celor dispuşi să intre în armată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

35 de Comentarii

 1. dupa ce a trimis la moarte 350.000 rusi ii da mana lui Putin sa mai solicite carne de tun?
  numai in Battle of Avdiivka (2022–present)au murit cca 30.000 rusi, dublu fata de Bahmut,o spun milbloggerii rusi
  Putinismul,un regim criminal cum istoria revcenta inca nu a vazut

 2. Foarte bine. Cu cât mai mulți ruși morți cu atât mai bine.

 3. Soldatii sunt pentru Finlanda si Suedia, ca pe ucraci i-a tocat deja. Ma rog, au racolat femei, batrani si copii, dar asta nu inseamna ca sunt o armata in adevaratul sens al cuvantului.

 4. Evident ca pe langa cei 350.000 rusi, conform milbloggerilor rusi citati aici, cei peste 500 000 de ucrainieni decedati in razboi, sunt doar niste alti crestini albi care se macelaresc intre ei. Cum amandoua partile beligerante, mint de ingheata apele as urca numerele cu cate 50 – 100 000 de mii de fiecare parte.

 5. Urcacii tocmai au fost făcuți muci și terci la Marinka, de unde fug în debandadă !
  Clona Urcacă a reapărut iar, măRog…😜

 6. Aici duce demența mai băieți. Vieți si resurse pierdute aiurea pentru visurile imperiale ale unui nebun.

 7. Ce faci cand vei avea o armata de cateva milioane de oameni, calita in lupta? Ár fi pacat daca tot o ai sa nu ii dai de lucru. Dar va avea treaba grea pentru ca va trebui sa lupte cu vitejii din sectiunea de comentarii a cotidianului.

 8. unui barzaune moldovean filorus:Marinka NU MAI EXISTA de cca 1 an,e distrus 100% -citez din Denis Pușilin

 9. Actele Lucifericului Dictator sunt evidente elemente patologice. Paranoia și samovolnicia, sperjurul si despotismul, minciuna si masochismul au atins un paroxism iste(o)ric. Inraurirea nefasta asupra supusimii abrutizate e ca un calmant pentru asasinul ghiuj LiliPutin. Il ajută dar are efecte secundare. Criminalul Putin in toată viata lui de jigodie penala a ordonat. Demonul nu va avea ofihna decât in ziua in care va reusi sa termine odată cu Ucraina, cu Moldova, cu tarile Baltice, cu Polonia, cu Laponia. Sau în clipa cand acest vierme al bolilor mostenite de la Hoarda, de la tarism si KGB-ism va ajunge cuib de viermi. Asa-numitul ordin face parte dintr-o punere in scenă pe care mujicii trebuie s-o accepte fara sa cracneasca.

 10. @ clona Urcacă 09:41
  Nici BahmutZul nu mai exista după ce Urcacii AU INFRANT SPECTACULOz, nici zSoledarul, nici Mariupolul…😜

 11. Dintr-un singur pix Putin a marit armata cu un numar egal cu armata ucraineana care a mai ramas. Dar desigur daca unii cred ca Ucraina o tara mica, saraca si inapoiata prin comparatie cu Rusia poate sa continue razboiul atunci ce sa mai zic…fiecare traieste in universul lui propriu!

 12. Rușii vor trece la o ofensiva adevărată și vor ajunge la gurile Dunării! Să-i văd atunci pe naziștii evrei cum vor șterge putina din Romania Mare! Naziștii au trezit din somn pe ursul cel mare! De data asta, nu se vor opri la Berlin!

 13. E puțin. La o populație cu cca 10 milioane mai mare ( URSS în 1941 comparativ cu FR acuma) Stalin avea mobilizați în 1941 cinci milioane de soldați, mult mai mulți decât efectivele în timp de pace dar jumătate din efectivele din 1943-1945

 14. Cu onorul sore dreapta,înainte mars! N-am văzut nici un F-35! Succesuri guys!

 15. inca 15% din tinerii Rusiei vor ingrasa pamintul U, sa creasca floarea soarelui; sau vor ramine mutilati; dictator nebun!

 16. Poate sa nu le mai zica soldati.
  Ministerul rus al apararii isi mobilizeaza sacrificati trimi special sa fie omorati, in prima linie.

 17. Anul trecut articolele spuneau cum au fugit din Rusia „sute de mii” (trompetele media mai slugarnice dădeau numere de ordinul milioanelor); anul acesta aflăm că au fost doar câteva „zeci” de mii, în curând numărul va scădea la câte mii apoi vom afla probabil că n-au fugit ci s-au întors în Rusia.

 18. Recrutarea i-a determinat pe zeci de mii de tineri din Rusia să fugă în Ucraina.

 19. E clar ca piticania krakanata este dementa. Norocul lui este ca are balta peste si nu-l intereseaza numarul mortilor. Ba mai mult, cu cat mor mai multi tineri rusi, cu atat este mai bine ptr el. Raman mai putini care sa ceara locuri de munca.
  Psihopatului ii convine aceasta situatie swi nu numai din orgoliu prelungeste razboiul, ci si din interes economic. Isi face iluzii ca va fi un erou al Rusiei. Va fi scuipat dupa ce va muri.

 20. Virsta medie in momentul de fata in „armata” mascariciului criminal de la Kiev : 43 de ani !! (cifra oficial si unanim recunoscuta in Occident) In curind o sa auzim de generalul ucrac Matusalemovici !

 21. Intre timp, sotia sefului GUR Marianna Budanova, serviciul de informatii pe langa Ministerul Apararii ucrainian, si inca cativa angajati ai serviciului, au fost otraviti cu arsenic si mercur. Diferendele intre seful fortelor armate din Ucraina Valerii Zaluzhny si Budanov pe de o parte, care au o atitudine dezaprobatoare asupra razboiului, si Jelenski pe de alta aparte, se acutizeaza. Pare ca rusii nu au decat sa astepte rabdatori un sfarsit apoteotic pentru regimul nazist de la Kiev.

 22. @Sandu ,ai luat cumva diazepan cu alkohol si cu canabis !!!
  Pune si marijuana cu urina de scroafa ,ca nu-i destul pentru tine ! Te agita rau diavolul !

 23. clona ruseasca :habar nu ai de situatia de pe front,din Donbas,ce dai din tine sunt ‘invataturile’ ambasadei

 24. Fac spume trolacii SBU, clonele și Rusofobii pe Rudotele & CarBaxine.
  A căZut Marinka, urmeaZă Avdeevka !
  Pas cu Pas, MAXIMA OFENSIVĂ Urcacă (de primăvară) ÎNFRÂNGE…măRog 😂
  [RumBurKaK – trolaK UrKaK]

 25. Decand minciuna infrange frica ? Aberatie tipica oROGulezculapte cu indicative feminine !

 26. Cei mai buni generali cei victorisi cu numar cel mai mic numar de morti din randul propriilor trupe si eventual civili, daca se mai afla in proximitatea luptelor. Rusia tot pierde nu doar trupe valoroase, piede generali. Cei proaspat adusi majoritatea n-au cum sa fie in luni la nivelul unora aflati cu anii in armata.
  Cresterea ramane doar pe hartie, dupa cum s-a vazut nu si la comptetente. Razboiul s-a purtat si inca se poarta in afara teritoriul Rusiei. Nu e dezavantajul din Al Doilea Razboi Mondial. Din contra, ajutata chiar de vecini cu stocuri militare consistente. Rusia tot pierde sau nu castiga in raport cu cat primesc, cu toate sanctiunile, relativ usor de ocolit dupa cum s-a tot dovedit.

 27. @intox,

  POTRIVIT SPIONAJULUI AMERICAN, UCRAINA A PIERDUT PESTE 1,1 MILIOANE DE MILITARI!!!!!!!!!!!!! Bineinteles ca stirea a aparut doar pe ici pe colo.

  Dupa cum v-am mai spus, pasul urmator al Rusiei il reprezinta atacarea tarilor scandinave si a celor din B9, cu exceptia Ungariei. Moscova va profita de problemele interne ale SUA, generate de catastrofele naturale care le vor pune la pamant, consecinta a politicii sataniste duse de Washington, pentru le lua locul.

 28. Cum am zis, propaganda de razboi e propaganda, dar accept si numerele dumneavoastra. Dintr-o anumita perspectiva, sunt plauzibile. Una peste alta, este un masacru/sacrificiu foarte drag intunecatilor de la butoane. Colac peste Gaza.

 29. VITEJII Urcaci tocmai au ELIBERAT complet și Zona Industrială Avdeevka.
  Se repetă SUCCESURILE NEBĂNUITE de la BahmutZ, măRog…😂

 30. Rusia de-abia isi tine izmenele in Ucraina, cu eforturi umane si financiare enorme, iar prostovanii filoputinantropici cred ca este capabila sa atace chiar Europa.
  Treziti-va bha din somnul cel de moarte in care va adancira propaganda piticaniei kremlineze!
  Nu vedeti ca visati cai verzi pe pereti? (Cam cum viseaza Orban sa refaca Ungaria Mare). Cum va imaginati ca o tara cu un PIB cat al Italiei ar putea fi capabila sa se ia la pumni cu Europa?……[Rumburak]

 31. toate informatiile despre Ucraina sunt inventii rusesti,coloana a V a e foarte activa

 32. MISHTEAUX a avut straniu
  de la inceput …adica de la misterios prezisul „24-joi” inceput al operatiunie de care PIUNCTUAL nici CIA si nici MI6-ul nu stiau :
  MISHTEAUX a zis de la inceput si direct si prin aluzii
  ca RUSII vor castige razboiul proxy cu NATOäsi ca americanii sunt cei care vor pierde ca NAPOLEON si HITLER !

  DOVADA e ca azi nimeni nu mai indemna NATO-ist la offensive urkace si …ca Zellensky e AZI in precol de PUCI cu eliminare fizica
  a la armata-i pune o valiza sub masa ca lui HITLER …pentru ca nu intelege ca e deja batut de rusi si sacrifica ukrani aiurea ! 🙁

  DIn tarashenia ukran-NULANDIERA (deci para-iudeic anti-rusa) se va destrama acum INVINSA si NATO !
  TOATE exact, straniu exact cum au prophetite de geniul mishteaux !

  Mishteaux spune ca daca IUDEI lui NETANYAHU ataca bilogic cu un virus de GRIPA arabii fara spitale acum si tinuti in IARANA in CORTURI …iudeii ei insisi popor victimizat 😐 se vor face de kk-o NUREMBERGHIST in fata lumii
  prin GENOCIDUL „biblic”(in sec:XXl) la harapi !

  Ca om cu IQ>145 vad ca suntem cindusi de …prosti ! Cei din urma nu-si asuma nimic ! Doar PROFITUL cand e posibil ! In Ukrania nu mai e !

  RUSIA va ocupa tot litoralul ukran ! V-o zic ultima oara ! 😐 BIDENISTII s-au facut mai rau decat TRUMP=POTUS 2023
  de kko 🙁

 33. Incepe depopularea rusiei de rusi si repopularea cu chinezi. Doamne ortodox ajuta.

 34. E în plină desfășurare depopularea Urcacei de KhaZari și repopularea cu Ruși…măRog…😂
  [RumBurKaK-trolaK UrKaK]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.