Putin: proprietarii de astăzi ai Ucrainei sunt peste Ocean

Vladimir Putin a răspuns întrebărilor reprezentanților presei ruse legate de legitimitatea lui Zelenski, în condițiile în care în Ucraina ar trebui să aibă loc alegeri.

 

Intrebarea jurnalistului:

La Minsk, ați răspuns la întrebarea despre legitimitatea lui Zelensky și despre cu cine să negociați, dacă și când devin aceste negocieri posibil. Ați spus că trebuie să vă uitați la Constituția Ucrainei pentru a vedea ce organisme guvernamentale pot funcționa fără alegeri.  Ați spus că este necesară o analiză juridică. Facem această analiză?  

 

V. Putin:  (…)despre legitimitatea guvernului ucrainean. Într-adevăr, trebuie efectuată o analiză serioasă, aprofundată.

Primul lucru care este vizibil și ceea ce îmi raportează colegii este acesta. Constituția Ucrainei prevede extinderea competențelor, dar numai a Radei Constituția Ucrainei nu spune nimic despre extinderea puterilor Președintelui. Primul.

Al doilea. Într-adevăr, legea Ucrainei privind statutul juridic, statutul juridic și legea marțială prevede că în timpul legii marțiale nu au loc alegeri prezidențiale, dar asta nu înseamnă că sunt prelungite. Nu sunt executate, dar cine a spus că ar trebui prelungite? Nu există nimic despre asta în constituție. Dar există articolul 111 din Constituția Ucrainei, care prevede că în acest caz puterile puterii supreme, de fapt puterile prezidențiale, sunt transferate președintelui parlamentului. Mai mult, în condițiile legii marțiale, puterile parlamentului sunt extinse. Aceasta este o analiză preliminară, trebuie să aruncăm o privire mai atentă.

Unii experți spun că există contradicții între constituție, care vorbește doar despre extinderea puterilor Radei în baza legii marțiale, și legea despre care tocmai am vorbit – legea, cred, din 2016, care determină statutul juridic. a legii marțiale. Acolo, așa cum am mai spus și repet, se spune că alegerile prezidențiale nu se țin, dar nicăieri nu se spune că se prelungesc, iar aceasta este o problemă.

Ce s-a întâmplat? Cert este că, în esență, statulitatea ucraineană se bazează nu pe ideea unei republici prezidențiale, ci pe ideea unei republici parlamentar-prezidențiale, iar principalele pârghii ale puterii sunt concentrate în corpul reprezentativ al statul. Prin urmare, este destul de logic ca constituția însăși și alte acte juridice care au fost adoptate pe baza ei să fie structurate astfel.

Prin urmare, strict vorbind, conform unei evaluări preliminare – vorbesc doar după o evaluare preliminară – singura autoritate legitimă rămâne parlamentul și Președintele Radei. Și așa, în general, dacă ar fi vrut să organizeze alegeri prezidențiale, atunci legea marțială ar trebui să fie abolită, atâta tot, și alegerile ar fi organizate. Dar nu au vrut să facă asta din mai multe motive.

Dar, cred (acest lucru nu mai are legătură în niciun fel cu constituția) că poate ideea proprietarilor de astăzi ai Ucrainei, și ei sunt peste ocean, este să pună pe actuala ramură executivă povara de a lua toate deciziile nepopulare, inclusiv și luând o altă decizie de a scădea și mai mult vârsta de draft. Avea 27 de ani, acum are 25 de ani, următoarea etapă putea fi 23 sau imediat 18 ani.

Iar după ce se vor lua aceasta și alte decizii nepopulare, actualii reprezentanți ai executivului cred că vor fi înlocuiți de oameni care nu vor avea această responsabilitate pe umerii lor pentru deciziile luate care sunt nepopulare în rândul oamenilor. Sunt bine, le vor schimba și atât. Dacă aceasta este ideea, atunci, în principiu, logica este clară. Să vedem ce se întâmplă mai departe.

Dar, așa cum am spus la Minsk, sistemul politic și juridic al Ucrainei trebuie în sfârșit să formuleze și să dea un răspuns la ceea ce se întâmplă în Ucraina. Aici, mi se pare, nu este chiar atât de dificil. Repet pentru a treia oară: legea din 2016 spune că alegerile prezidențiale nu pot fi organizate conform legii marțiale, dar nicăieri nu scrie că aceste puteri sunt extinse. Înseamnă ceea ce? Vezi articolul 111 din constituție – toată puterea revine președintelui parlamentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

33 de Comentarii

 1. Deci nu mai sunt la Moskova ,acum am inteles,se bat mostenitorii pe drepturile de proprietate

 2. Hai, domle, in lumea „libera si democratica” nu ne impiedicam de Constitutie, un moft, ti-a spus si Ilici Iliescul !

 3. Nesimtire tipica putinista. Pai tu bombardezi orasele si satele si urkacii trebuie sa faca alegeri pe sub bombe cu lumina stinsa. Care e problema ca propietarii Ucr sunt peste ocean? Altfel cine ar fi? Rusia si atunci ar fi ok. Dar de ce nu ai lasat Ucr independenta. Ai luat crimea si mai vrei. Asa Ucr si-a ales protector.

 4. Așa Gogule mergi și elibereaza bieții oameni.
  Ai dreaq merolaci le omoară copii, le dărama casele.
  Mergi acolo si fă alegeri, toți ukranii,90%, pe tine te votează.

 5. Pe Putinantrop il f…freaca grija de cine guverneaza Ucraina, il loc sa-l f…frece grija de cati rusi si ucraineni mor zilnic din cauza ambitiilor lui de cotropitor.
  Acest (editat) adorat de lingaii lui mioritici, nu mai stie altceva decat cum sa omoare cat mai multa omenire. Acum i se invarte prin tartacutza aia (editat) ideea unui razboi nuclear cu Europa si SUA. Rusia avusese de toate, doar un razboi nuclear nu a avut si vrea sa-l aiba.
  Nu vedeti ma lingailor ca individul este iresponsabil?
  [KktkuM0tZ: lingau putinofil consecvent]

 6. Nu, volodea, caută-i mai aproape, pe la bilderberg, și dacă 5i se vor ierta vreodată păcatele cele multe și grelesau daca smoala ta va fi mai puțin clocotită, asta s-ar întâmpla dacă ai intra-n sedința lor cu o rachetă.

 7. „Un pork criminal”

  Nu mai mare ca Obama, care a luat premiul Nobel pentru pacea cu-care a utilizat dinamita asupra umanitatii.

 8. Si ai Ucrainei si ai noștri. De aceea proliferează dobitocii cu creierele spălate. Eu nu știu de ce nu merg rusofobii ăștia să se înroleze, să lupte alături de „frații” haholi împotriva „invadatorilor”. Am avea parte de o Românie mult mai curată!

 9. @ caca maca zis piticu cracanat…mars in USA! Sau deja scrii din USA? Ramai in USA, Rusia va lovi nuclear Europa, nu America!!….Rusia a batut Europa la 1812, la 1941, trebuie sa o bata bine si azi….ca sa fie Pace inca 80 de ani…In locul Rusiei, America ar fi lovit deja Europa nuclear…Doua bombe gen Hiroshima potolesc Europa….Dreptatea este suta la suta de partea Rusiei….Rusia ar fi vinovata doar daca ar fi azi cu Armata rusa in Cuba, in Nicaragua, in Venezuela…Dar nu este.

 10. Hai că exagerează și Putin aici. Auzi, să-i pretindă președintelui unei țări cu care Russia este în conflict armat și ai cărui stăpâni se află peste baltă, să respecte legea. Când s-au împiedicat amerlocii de legi? Legile sunt pentru cățeluși pricăjiți, nu pentru dulăii puternici, urâți și fioroși. Zselenesku respectă legea doar dacă stăpânii lui îi cer acest lucru. Deocamdată stăpânii au nevoie ca actorașul răsuflat să nu respecte legea ci doar să-și asume dezastre iar la sfârșit să achite nota de plată pentru liniștea și protecția lor. Consumatorul de iarbă este atât de compromis încât în acest moment nu poate refuza nimic din ce-i cer stăpânii să facă. Ei nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase.

 11. Proprietarii de azi ai Romaniei sunt Occidentalii…Trebuie spus ca in toata Istoria sa Rusia NU a avut proprietati in Romania!!!…Romania moderna a fost ocupata de Rusia o singura data cand a fost aliata lui Hitler a atacat Rusia si a fost invinsa de Rusia…Insa dupa 1954 nu a mai existat picior de rus in Romania..

 12. Ba axon, ma speriasem ca te au ridicat astia. Ma bucur ca esti bine. Lectii de istorie dintr un univers paralel numai tu esti capabil sa produci atat de frumos. Spor la treaba.

 13. Asta a fost spusa cu skepsis, pentru ca mai este un presedinte ucrainian care poate avea drepturi extinse, si anume Ianukovici.

 14. Putin nu prea zice prostii..Iar ”lumea liberă” uită de cine sunt proprietarii agriculturii ukrane, cine are cam 11 laboratoare secrete demonstrat in ukraina și cine a finanțat maidanul cu morți, pentru ca actuala mafie să fie la putere..Ceea ce privește pe turbatu nazist, mandatul lui s-a terminat, e expirat, deci stă legal in funcție, iar asta deranjează pe din ce in ce mai mulți ukrani..

 15. Au plecat in 1958!Am fost singurul stat din Pactul de la Warsovia fara trupe de ocupatie! Mai trebuie amintit si ca URSS a luat multe din RPR ca despagubiri de razboi, dar a participa si la industrializare.Camioanele Steagul Rosu,primele tractoare, primele IMS (ulterior ARO) au fost fabricate dupa patent rusesc,la fel armamentul.

 16. Proprietarul FetideNatiei ruse esuate la marginea ur(i)nelor – din 2000 si pana in 2042 – si-a pierfit vizibil busola.

 17. nu mai fumati iarba cu legeti informatii ,analizati, nu va lasati intoxicati,dezinformati si manipulati.va urez succes dar am mari dubii.

 18. @ caca maca

  În afara de faptul ca ți-ai ales cel mai potrivit pseudonim, remarc și ca adevărul spus de Rammstein îți provoacă ulcer la stomac.

 19. „Camioanele Steagul Rosu,primele tractoare, primele IMS (ulterior ARO) au fost fabricate dupa patent rusesc”

  Camioanele SR s-au produs dupa 1962 dupa patent francez, Chausson, caroserie „sudata” prin puncte. Toata linia de fabricatie s-a importat in 1960 din Franta si s-a instalat la Autocamioane Brasov. Iti spun din sursa sigura, cel trimis sa aduca si sa fabrice la Brasov a fost tatal meu. Tractoarele au fost dupa FIAT, rulmentii dupa japonezi (fosti colegi de facultate ai tatalui meu, pe vremea aceea erau putini ingineri cu facultate), Romania n-a fost rusificata incepand cu Dej. Nici limba rusa nu era obligatorie in scoala.

 20. Acești rusofobi nu sunt in stare de a purta o arma în stepele urkace. Au mușchii atrofiați. Și basca,au origini khazare. De aici pupatul tzuhausurilur khazare cu atâta sârg.Imi este greata de atâtea reinterpretări de fapte evidente. Sper că Rusia să meargă până la capăt,sa demonstreze că se poate. Noi in cel mai rău caz rămânem de căruță pupând khazarii la tzuhaus și mâncând de sub unghii. Adio proprietate asupra acestei țări . Trăiască jizii și dolaru lor. Pa Romania.

 21. cit timpe resursele sunt in mina firmelor straine ce sunt listate pe bursele din strainatate…e exact cum zice omul.
  stapinii resurselor sunt oamenii care au actiuni la firmele respective…
  asa ca parlamentul si guvernele joaca cum le zic platitorii de taxe 🙂 majore in cuantum vorbind …adica firmele straine…

 22. Forțele aeriene ruse au efectuat o lovitură zdrobitoare cu o rachetă hipersonică Kinzhal, lansată de MiG-31, împotriva bazei ucrainene de la Yavorovsky, chiar lângă Lviv, ucigând peste 300 de militari care au venit din Franța, Polonia și statele baltice.
  Există supraviețuitori care sunt duși de urgență în Polonia pentru a primi tratament medical. Numărul exact al morților este dificil de determinat, deoarece multe cadavre s-au evaporat.
  Surse rusești raportează că sosirea și locația forțelor NATO au fost dezvăluite de ucrainenii vorbitori de limbă rusă.
  Rușii, profitând de procentul mare de vorbitori de limbă rusă care trăiesc în Ucraina, au creat o rețea foarte eficientă care le oferă informații valide și imediate.
  Javorowski este situat aproape la granița cu Polonia și este un hub pentru transportul sistemelor de arme, muniție și personal militar din Occident.
  Rușii au pus un accent deosebit pe găsirea personalului militar din țările occidentale care luptă sub acoperirea „instructorului” din Ucraina și au prioritizat exterminarea acestora.

 23. Putin are dreptate: Jale-nski e nelegitim, asa ca Rusia n-are un interlocutor daca s-ar ivi negocieri de pace-n Ucraina. ps Jale-nski, fie vorba-ntre noi, fiind si criminal, si afacerist de doi bani (trafic de carne vie, inclusiv). Tartor mafiot. La fel lui Poroscenko.

 24. Probabil senilul Pinocchio il confundă pe clovnul criminal de război cu propria sa progenitură, numai așa se poate explica ” căldura ” cu care il îmbrățișează pe acest alt mincinos ordinar…

 25. Liderii polonezi se joaca cu focul si cu siguranta propriilor lor cetateni. In 1964 senatorul american republican Barry Morris Goldwater a fost nominalizat ca si candidat pentru functia de presedinte al SUA, in urma asasinarii presedintelui democrat John Fitzgerald Kennedy. In campania sa electorala el ar fi afirmat : ” putem distruge intregul lagar socialist in 20 minute, dar nu stim daca ei ar putea sa ne distruga pe noi mai devreme !”. Asta a fost in 1964. Va puteti imagina ce ar putea face Rusia cu cele peste 6500 ogive nucleare, fiecare din ele exponential mai distructiv decit au fost cele doua bombe atomice aruncate de americani asupra Japoniei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.