Qmagazine: Exxon vânduse deja gazele din Marea Neagra ungurilor

Cum a plătit România peste 1 miliard de dolari pentru a avea dreptul să îmbogățească…Ungaria. Este dezvăluirea incredibilă pe care o face  Petrișor Peiu în Qmagazine

În articol, analistul economic dezvăluie conținutul că în 2020, Adrian Volintiru, directorul general Romgaz, i-a explicat ministrului Energiei, Virgil Popescu, modalitățile prin care statul român putea cumpăra acțiunile americanilor de la Exxon în proiectul Neptun Deep.

Fie cumpărăm acțiunile societății EMEPRL,  fie  cumpărom doar activele Exxon Mobile care ne interesează, care sunt legate de această explorare, adică dreptul de a exploata zăcământul. (…)

Și îi explică domnul Volintiru ministrului Popescu ce înseamnă dacă va cumpăra Romgaz acțiunile acestei firme Exxon Mobile. Înseamnă că va cumpăra și niște micuțe obligații pe care Exxon Mobile le are. Cea mai importantă dintre ele este aceea că se obligă să vândă din acel zăcământ timp de 8 ani câte 1,9 miliarde de metri cubi pe an, prima livrare începând cu octombrie 2022, către Magyar Foldgazkereskego, care la vremea respectivă era deținută de EON Ungaria. Magyar Foldgazkereskego este preluată de guvernul Orban de la EON“, mai scrie Petrișor Peiu.

Articolul integral poate fi citit pe Qmagasin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Author

11 Comentarii

 1. … poseda cei care „conduc” (spre dezastru) astazi RO.Lenea si indolenta cetatenilor, ii ajuta sa „conduca” pana la adanci batraneti!Se plangeau romanasii de foame in anii 80′.Stai sa vezi anul asta si la anul!Avantaj IQ ZERO, nu mai iese nimeni in strada; cine sa mai iasa?

 2. Nicio hotie de care au profitat strainii, nu s-a putut face fara complicitatea romanilor care au semnat……[Rumburak]

 3. Asta e tot articolul? „A zis ala ce-a spus ala”? Peiu (sau R.C., trade mark) a mai cerut opinia vreunui specialist? Nu contest c-ar putea fi un capat de ata de unde s-ar putea descalci ghemul, dar nici macar nu se intelege daca-ar putea fi vorba de vreun „ghem”!

 4. Asa si?
  Ce nu va convine?
  Asa se fac afacerile!
  Pe hotii/prostii nostri nu-i deranjeaza nimeni.
  Toti sugem pensii speciale.

 5. Aurescu, cu fata de (editat), ce poate sa faca? Ungaria are ministru de Externe BRICI…intra la Putin si la Xi cand vrea. Bine ca si rumanii sunt la fel ca ministrul lor de externe….neam de iobagi fuduli. Cu ciocu intins la biberonu UE.

 6. Păi e o afacere bună bre.. Să vinzi ceva ce nu ai,.. și nu vei avea niciodată,. după ce ai mai incasat și de la ciumați patrioți miliardul,.. E perfect bre. Doar Bechtel a fost mai isteț..Punga de gaz va fi epuizată de turcia. Până mocănimea se deșteaptă și ar vrea să sugă ceva. Va constata doar golul,.

 7. primul si cel mai important pas este sa il dam afara cu suturi in fund pe nemernicul asta de Popescu energie, apoi poate incepem sa mai salvam cit se mai poate si se mai poate.

 8. important e ca sintem in nato si ue..restul nu conteaza …la 44 la suta analfabetiasm…

 9. Gata, ai și constatat tu, cel cu zeamă de varză în loc de neuroni!? Rumburom.

 10. Bre, popor vegetal, nu „avem” nimic din țara asta care nu mai e a noastră din secunda în care ridicăm din umeri că nu ne pasă, că avem cu ce să ne „descurcăm” pălmaș, conțopist sau patron, de orice speță sau neam.. Suntem cu c-ru-n aer iar votacii birturilor noastre au un contact subliminar cu realitatea care stă să ni se prăbușească în cap pentru că avem iluzia că patru pereți și o lingură de ciorbă sau un cont în bancă ne vor apăra de propria noastră catatonie colectivă.Pământul e plin de ulcioare de galbeni îngropate de cei care odinioara fugeau cu urgia pe urme, ca sa nu se mai întoarcă vreodată la ce numeau „acasă”.Neamul nostru mioritic a pățit-o la fel ca toate neamurile acestui istm de dintre Urali si Mediterana măcinat de 1700 de ani de nenorociri din cei 2000 câți are de când se numără anii cu plus.Nu ultima ticălosie a deșeurior politice românești trebuie să ne mire ci reacția noastră la tupeul lor.

 11. lasati povestile ..!! incepeti si cantati ” sunt mandru ca sunt roman ”..!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.