Răbdarea lui Putin. ”FSB și-a înfipt în sfârșit dinții în ministerul Apărării”

În săptămânile de când Vladimir Putin l-a demis pe vechiul său ministru al Apărării, Serghei Şoigu, serviciul de securitate rus al FSB a urmărit o serie de cazuri de corupție la nivel înalt împotriva unui ministru adjunct și a șefilor de departament, în ceea ce mulți oameni din interior numesc acum o epurare în ministerul Apărării.

Andrei Belousov, economistul tehnocrat numit în locul lui Shoigu, are mandatul de a reduce corupția în ministerul apărării și de a eficientiza producția militară pentru un război lung împotriva Ucrainei, care ar putea fi decis în mare parte de producția industrială.

Dar foști oficiali din apărare și de la Kremlin, foști ofițeri și observatori străini au spus că probabil demiterea lui Șoigu și pierderea protecției sale au permis FSB, departamentul rus de securitate responsabil de investigațiile interne, să doboare oficiali puternici dintr-o lovitură, luptă care ar putea avea efecte secundare asupra modului în care Rusia luptă în războiul din Ucraina, scrie B1Tv, potrivit The Guardian.

„FSB și-a înfipt în sfârșit dinții în ministerul Apărării și în personalul acestuia”, a spus căpitanul John Foreman, fostul atașat al apărării al Regatului Unit la Moscova, care crede că arestările ar putea continua după ce „răbdarea lui Putin a luat sfârșit în sfârșit”.

„Șoigu a ținut FSB în mare parte departe de minister pe tot parcursul mandatului său, au fost foarte puține arestări. Acum cine știe până unde vor ajunge.”

De-a lungul războiului din Ucraina, Șoigu și Gersasimov au fost criticați din partea susținătorilor pro-război pentru eșecurile armatei și eșecul lor de a eradica corupția generalizată în cadrul forțelor armate.

Vara trecută, această nemulțumire a atins apogeul când Evgheni Prigojin, fondatorul grupului paramilitar Wagner, a inițiat o rebeliune fără succes împotriva liderilor armatei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

19 Comentarii

 1. „generalii” PATRIOȚI Coldea și Dumbravă DAU CONSULTAȚII juridice.
  Și nu numai ei, măR🤮g …
  ■)RumburaKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburaKK(■

 2. Adunătura de chipiuiști puși pe procopseală e departe de conceptul de curaj dar după frecangeală, n-o să se grăbeasca nici un”competent” să-si facă apariția pentru simplul motiv că nu există niciunul.Joc de glezne.

 3. Daca ne luam dupa ce se vorbeste la B1 Tv care citeaza din sursele ei preferate suntem departe de adevar.Putin nu are nici un interes sa-si discrediteze armata la varful ei in aceste momente cand vrea sa scrie istorie mondiala. Aluziile de coruptie ar aseza armata rosie alaturi de armata lui Zielinsky. O fi Putin orice vrea propaganda pro Ucraina dar numai pr ost nu este.

 4. @Maxtor Pentru ca noile arme sunt in rezerva pentru eventualitatea ca OTAN va ataca Rusia. Rusii nu au nevoie decat de lopeti pentru fascistii ucraini. Se joaca cu ei precum pisica cu soarecele. II toaca ca pe cremvursti cu arteleria si-i anihileaza cu grupe de asalt de max. 10 soldati. Rusii asteapta o prada mai bogata nu soricei. Razboiul inca nu a inceput cu adevarat.

 5. Putinantropul se comporta ca orice dictator. La fel facea si Stalin cu ministrii, generalii si liderii politici. La fel facea si Suliman Magnificul cu vizirii, pasalele si chiar cumnatii si copiii lui. Putinantropul nu vine cu nimic nou sub soarele dicaturii……[Rumburak]

 6. Ha, ha! Știrile aștea au produs dicăt deznădejde p’intră trolacii proamuricani! Ce să-ntâmplă acum la Moscova nu poate dicăt să deie un suflu nou ofensivei ruse…

 7. @Aelia:

  Iar ai inceput cu povestile. Daca ar fi asa, rusii trebuiau sa fie demult la Nistru si Dunare, daca nu cumva la Prut.

  Mai bine spune cum iti merge prin Franta, tie si surioarei tale, cea studioasa. Mai mergeti in Rusia sau e frumos sa lauzi Rusia dar sa traiesti in Occident?

 8. @Anonim
  -problema e simpla,
  e o problematica mai generala:
  rushii vor avea toata ucraina si ceva mai mult
  dar ii intereseaza ce „pasive” vor prelua…pas-cu-pas,
  asta e tactica.

 9. Nu ziceați voi că ”e violent , bădăran și n-are maneră ”? Acum fiind reales s-a șchimbat – ”dă democrația jos din pod… L-a prins la graniță ”pandemia NAȚIO cu niște ”murături – Șhoigu , Gherasimov etc. , ca pe ”tătuc în WW2 cu expirații Șapoșnikov ,Timoșenko , Voroșilov , dar dup-aia… Jukov ( unii zic Zhukov – dar cu ”Z nu e voie) , Konev , Rokossovski … Atunci a venit ”crivățul siberian , acum cu ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ sperăm să nu… Poate pt. Vlasov Sirski , Bandera la adăpost la nemți . Dar și ăia mareșale scule cu toate trupele lor siberiene , caucaziene , cazace , zaporojene etc. nu ^dovedeau SS-ul , Gestapo-ul etc. , dacă nu se ”implica putin NKVD-ul , fosta CEKA , viitor KGB , GRU etc.

 10. @ rumburak

  Ai dreptate ! Nu în Valahia ai vedea asa ceva.
  Valahia e „democratică” și corupția este esența sa, fără de care n-ar exista. Trăiască corupția, trăiască maneliștii !!

 11. Sa vedeti de-acum dezvaluiri…acte de „coruptie” cum n-ati mai vazut…..dar numai atat…..ca hipercoruptia e-n USA….

 12. Ha ha, iar isi dau cu parerea „cercetatorii britanici”. Soigu a fost promovat si e acum al doilea om dupa Putin in piramida puterii de la Moscova, e seful consiliului de securitate al Federatiei Ruse.

 13. @cib
  Asa este, Shoigu prin functia care o detine este prim adjunct al comandantului suprem al fortelor armate. Asta da „demitere”.
  Cu Rishi PM al UK nici nu tb sa te miri ce-a ajuns fostul imperiu.

 14. Jale’nSky ar schimba generalii Urcaci, după SUCCESURILE NEBĂNUITE ale MAXIMEI CONTRA-OFENSIVE Patriotice (de primăvară).
  Da’ a rămas fără bipeZi, măR🤣g…
  ■)RomBorKaK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RomBorKaK(■

 15. stiti ce-a zis Dabija..!! sa nu va AIA grija ..!! gata, ukranii au castigat!!!!!!! dreptul de a renunta la 20% din teritoriu !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.