Răbufnirea lui Iohannis, fitil la răbufnirea tuturor

Cerul patriei  se încarcă de nori, iar aerul devine de nesuportat. Este mult prea încărcat de mînia președintelui Iohannis și de amenințările PSD-ului în materie de legislație.

Mai ieri nu știam nimic despre întrebările președintelui (nu cele din capul său), dar nici mare lucru despre ordonanțele despre care vorbește toată lumea. Am ajuns să internaționalizăm datul cu presupusul pe seama țării noastre. Și Tajani, și Frans Timmermans, și ambasadele, toți protestează față de ceva ce va să fie și nu prea știm ce conține. Încărcătura nervoasă a atins miercuri un nivel greu de imaginat. Secția pentru  Investigarea Magistraților a trimis-o pe Mihaela Iorga Moraru să susțină la  Curtea Supremă (ICCJ) acuzațiile împotriva Laurei Codruța Kovesi. O fi Adina Florea atît de săracă în materie de imaginație și de logică încît să o trimită la ședință pe Mihaela Iorga Moraru, cînd toată România știe de scandalul dintre ea și Laura Codruța Kovesi și înțelege incompatibilitatea unei asemenea posturi? Joi, Inspecția Judiciară a CSM a declanșat un control la Secția pentru Investigare a Magistraților să caute probabil orice care să arunce în aer existența secției. Presupun că fără mască pe figură și fără AKM! Dinte pentru dinte, ochi pentru ochi. Și presupun că România nu mai are și alte trupe care să treacă la percheziții nocturne la președinte, la premier sau la parlamentari acasă!

Tot joi, dulapul săsesc s-a deschis și a lăsat să iasă problematica  pentru referendum. Iată ce ne-a spus anunțat președintele scrîșnind din măsele:

”Prima: Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție.

Cea de-a doua: Interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe”

 Dar întrebările propriu-zise au rămas  secrete ca și gîndirea lui Klaus Iohannis.

Aceste două teme vor fi supuse consultării publice. Mură în gură ca să nu mai fie loc de un răspuns negativ sau de o înjurătură.

”Cetățenii trebuie să decidă dacă vor ca persoanelor condamnate pentru fapte de corupție să li șteargă efectele condamnărilor și, totodată, dacă vor ca Guvernul să mai adopte ordonanțe de urgență în domenii sensibile precum legislația penală și organizarea sistemului judiciar.

Românii au arătat că nu acceptă corupția și furtul din banii publici! Cu atât mai mult, aceste fapte sunt inacceptabile atunci când ele sunt săvârșite chiar de cei aleși de ei, de cetățeni, ca să le apere interesele și banul public! Da! Toleranță zero față de fenomenul corupției prin interzicerea amnistiei și grațierii infracțiunilor din acest domeniu reprezintă calea cea mai bună, calea corectă, pentru continuarea luptei împotriva corupției, dar, în egală măsură, este și o garanție pentru asigurarea integrității în exercitarea funcțiilor și demnităților publice!”

E clar. Președintele vrea să se  convingă că toată lumea  gîndește ca el și îi dă un vot ca să omoare PSD-ul. Voința președintelui este să arate lumii că principala problemă a țării sale este corupția. Ori Europa și planeta înțeleg că PSD-ul este corupt și cînd respiră, ori demolăm toată țara! Astăzi Klaus Iohannis s-a străduit să ne mai explice o  dată  că el vrea să  vindece țara și adversarii săi  de  un fenomen care este în parte adevărat, în parte și  în capul său. Și pentru care a făcut o obsesie periculoasă. Joi, Klaus Iohannis ne-a convins că funcționează pe o singură coardă. Este moncord și mono-mental. Că are reacții de om apucat  și că nu poate trece dincolo de literele cuvîntului  corupție.

”Ceea ce se întâmplă în actuala guvernare pesedistă este fără precedent! De mai bine de doi ani asistăm la un permanent asalt asupra justiției, purtat cu ordonanțe de urgență. Acest asalt, acest asalt al pesediștilor, a presupus întotdeauna evaluarea șanselor, pregătirea mijloacelor și căutarea momentului prielnic pentru a acționa, pervertind astfel și deturnând un mecanism constituțional pe care noi, societatea românească, trebuie să îl regândim. Societatea a obosit să urmărească dacă cei interesați  și-au mai dat o ordonanță de urgență și trăiește cu teamă fiecare zi în care este anunțată ședință de Guvern, a cărei ordine de zi reală nu se cunoaște. Întrucât ordonanțele își produc de îndată efectele, iar în materie penală chiar cu efect pentru trecut, și pot fi atacate direct la Curtea Constituțională numai de către Avocatul Poporului, este momentul ca cetățenii să decidă dacă nu cumva este necesar ca și alte autorități constituționale să aibă dreptul de a sesiza Curtea Constituțională pentru a stopa efectele ordonanțelor neconstituționale.

Personal, sunt convins că dacă CSM sau Înalta Curte de Casație și Justiție ar fi avut posibilitatea să conteste ordonanțele la Curtea Constituțională, nu am fi ajuns în situația în care suntem acum! Modificările aduse de PSD legilor justiției au fost aspru și constant criticate și de instituțiile europene, iar adoptarea de noi ordonanțe în materie penală, care în realitate sunt amnistii mascate, va avea consecințe foarte grave asupra statutului României în Uniunea Europeană. Momentul critic în care ne găsim este rezultatul proastei guvernări pesediste. PSD legiferează netransparent, încălcând chiar regulile statului de drept”.

Ce președinte este acela care face din bănuielile sale o problemă internațională?

”În aceste zile, sunt discuții și reacții în spațiul public cu privire la iminența unor noi ordonanțe de urgență care să modifice codurile penale. Pesediștii au atât de multe probleme penale încât se pare că sunt dispuși să riște chiar stabilitatea și viitorul României numai pentru a-și albi dosarele. N-ar fi de mirare ca mâine-poimâine să dea prin ordonanță de urgență că politicianul X este cinstit. Ar fi culmea! Solicit și de această dată Guvernului să nu mai adopte vreo ordonanță de urgență în domeniul justiției și politicii penale!”

Atmosfera din România devine din ce în ce mai încărcată și nimeni, nici fitilul numit Klaus Iohannis, nu știe care sunt consecințele! O ură oarbă împinge lucrurile spre un deznodămînt necunoscut și periculos.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 19

58 de Comentarii

 1. Asta e TICALOS mai ceva decat ESCROC. Caci, NIMENI nu a pus problemele pe care, vezi Doamne, vrea sa le blocheze el. NIMENI niciodata nu a vorbit despre IERTAREA PAGUBELOR, ci DIMPOTRIVA.

 2. Iohanis mananca… Nu e un asalt al pesedistilor. E un asalt al poporului roman, cu puterea majoritatii alese, impotriva abuzurilor comise de securistii care au acaparat statul. Pentru asta au fost votati si au obtinut o majoritate. E votul celor carora li s-a furat votul de demitere a lui Basescu. E votul celor multi, care stiu, sunt hotarati sa actioneze pentru eliberarea tarii, dar tac si strang din dinti in regimul actual diezo-fascist condus de Iohanis..

 3. multa minciuna si viclenie din partea alogenilor, din partea strainilor care au ocupat toate institutiile statului ca lupii la oi,  prin abureala „valorilor” occidentale si prin cozi de topor bine folosite impotriva noastra !
  Iata de ce este nevoie,  acum,  mai mult ca oricand,  sa fim nationalisti, patrioti si iubitori de pamant stramosesc si de eroi si inaintasi ai nostri, care si-au varsat sangele pentru popor, pentru tara noastra, luptand impotriva strainilor, impotriva invadatorilor la Posada,  Rovine,  Vaslui,  Calugareni,  Plevna, Vidin,  Marasesti,  Oituz….
  De aceea trebuie sa iesim urgent din babilonia comunista ue…iar toata aceasta mostenire a noastra,  platita cu sange de inaintasii nostri, toate resursele, economia, padurile, pamantul stramosesc, sa se intoarca la poporul asuprit si umilit atata amar de ani de straini ! Nimic pentru straini ! Afara cu corporatiile si multinationalele occidentale ! Toti alogenii afara din institutiile statului si impreuna cu cozile de topor,  tradatorii si vanzatorii de neam, sa intre la inchisoare pe viata !!!
  Numai atunci vom fi cu adevarat liberi si stapani pe propria mostenire,  aruncand la gunoi mizeriile occidentului nelegiuit,  „valorile” lor si statul lor de „drept”,  prin care santem batjpcoriti exterminati, jefuiti, alungati din tara,  invadati de neamuri straine, de mahomedani fanatici de sodomisti desfranati…pentru a ni se sterge identitatea nationala si crestina !!!

 4. Imperialistii Occidentului, nelegiuit capitalist: UE, SUA, NATO, FMI (Oculta iudeo-masonică) vor cu orice preț îndobitocirea omului, controlul total și puterea globală pentru a submina și distruge națiunea, cultura, familia, religia, tradiția popoarelor și a forma o babilonie globală anticristică, antiumana : Noua Ordine Mondiala.
  Pentru asta au inventat două ideologii satanice: capitalismul și comunismul. Capitalismul, societatea de consum – pâine și circ (mai mult circ!) – a avut succes mai mare decât comunismul pentru că a mizat pe slăbiciunile și viciile omului. Pentru îndobitocirea omului  folosesc mijloacele de control și manipulare informatice media pe care au pus monopol (tv, radio, ziare, net, card, cip ) dar și mijloace financiare si economice (privatizări, liberalizări, investitori, bancheri, asigurări, pensii private) prin corporațiile lor pentru coruperea guvernelor, pentru acapararea resurselor, pentru a fi dependenți economic și financiar de politica lor anticristică, cu concursul trădătorilor de neam.
  Acolo unde nu reușesc îndobitocirea, ocuparea și jefuirea popoarelor, iar acestea își apără prin naționalism și patriotism resursele, economia, cultura, tradiția, familia… nelegiuiții din Occident provoacă conflicte, revolte, războaie, pentru a invada și jefui acele popoare (ex : Ucraina, Serbia, Afganistan, Irak, Siria, Egipt, Libia), pentru a destabiliza a provoca haos  si tulburare.
  Astfel, omul îndobitocit, bulversat, prin „dezbină și stăpânește”, „crize“, „pâine și circ”, grija zilei de mâine, „refugiati” mahomedani, infracțiuni, va fi manipulat și controlat ca un animal, după care, nelegiuitii care au provocat toate acestea, occidentul „civilizat”, vor veni ca „salvatori“, dar în condițiile și cu mijloacele lor: „pâine” și circ, cip și card, adica control total, dictatura totala….

 5. In Romania va fi democratie cu adevarat cand: SRI i se va interzice dreptul de a mai desfasura activitati economico-financiare, va fi demilitarizat, va fi redus ca personal la nivelul ofiterilor de informatii raportati la 100.000 de locuitori din tarile UE, Arhiva Securitatii pusa la pastrare de Basescu pe 60 de ani va fi facuta publica. Pana atunci vom avea o bascalie de democratie, tot asa cum am avut si pana acum.

 6. Domnule Nistorescu, in locul acestui editorial despre nimic, mai bine ati fi scris unul pertinent despre specimenul de Ministru al Economiei, numitul Badalau Niculae care azi a anuntat in gura mare si pe romani si pe toti cei care vor sa mai cumpere ceva pe nimic din Romania, ca dupa ce din aurul tarii isi vor fi facut pe saturate ghelbanii din politica „inele si ghiuluri” sa le ajunga si pe lumea aceasta si pe cealalta, guvernarea ciumei rosii va vinde aurul care va mai ramane, daca va mai ramane! Ori un editorial despre coplata actului medical, ultima idee creata a guvernarii PSD-ALDE! Subiecte care il intereseaza pe cetatean chiar acum, sunt vointa jurnalistica sa fie. Cetatenii isi stiu presedintele, nu se asteapta nimeni ca Iohannis sa vina cu intrebarile azi ori luna aceasta!

 7. Spre aducere aminte>in ian 2017,trimis de Dan Nicolae Tapalaga,Kaizerul a intrat cu claparii in guvern pt a conduce o sedinta !La iesire a spus o vorba mare>NU VA PUNETI CU PRESEDINTELE!Si asa a facut…

 8. alogenul a ajuns guvernator, ales de alogenii lui care au ocupat toate institutiile statului ca lupii la oi prin minciuna si viclenie,  cu ajutorul mijloacelor de control si manipulare : tastatura calculatorului si circ la tv…cele asa zise 6 milioane de voturi pentru el,  nu reprezinta decat masura manipularii si spalarii de creier impusa de “valorile” occidentale….daca la inceput s-au folosit de cozi de topor tradatori si vanzatori de neam, acum au impus direct, pe fata, fara nici o jena, ca o sfidare, pe alogenii lor, asta datorita amarului de ani de propaganda si indobitocire ca picatura chinezeasca, ca minciuna repetata la nesfarsit…sarmanul om….sarmanul popor ca broasca pusa la fiert, nu simte, nu realizeaza pieirea lui, si crede in propaganda iluzorie vicleana a “valorilor” occidentale, care-l duce in prapastia pierzarii, din om in neom, coborat in nefiresc, mai prejos decat animalele, si din popor in populatie, controlata si manipulata prin card si cip, si paine si circ!
  fereastra overton – nu e o teorie a conspiratiei ci e trista realitate a zilelor noastre, mostra de manipulare si spalare de creier…sau altfel spus : “valori” occidentale si…stat de „drept” !

 9. @Singur si restul trolilor: se vede ca traiti la Tiraspol. In Romania unde guverneaza PSD-ALDE si ministru al justitiei este Toader Tudorel nu numai ca violatorii, criminalii si hotii au fost eliberati inainte de executarea pedepsei, dar Tudorel vrea sa le dea si despagubiri banesti. Infractorului Voiculescu Dan nici acum nu i-a fost confiscata de catre ANAF-ul controlat de PSD-ALDE paguba de 60 de milioane de euro facuta poporului roman! Asa ca manipularile voastre bolsevice nu mai tin la poporul roman! S-a prins tot poporul ca politrucii vor sa ramana si cu averile, si cu libertatea pentru ca altfel nu isi mai permit amantele mult mai tinere!

 10. Răbufnirea lui Iohannis este semnalul dirijorului orchestrei de strânsură la nivel internațional , UE & #intern pentru a intimida majoritatea aleasă democratic de români . De la Geaca roșie , culoarea ciumei invocate până la saturație s-a trecut la faza externă .
  Sugerez redacției Cotidianul să intervină la cei în drept pentru o reevaluare a activității Procurorului comunist Monica Macovei înainte de 1989 .
  Deznodământul va fi devastator pentru Iohannis și toți aceia care-l împing nebunește în prăpastie .

 11. Situația dezastruoasă a României, adică fără industrie,fara drumuri,fara cale ferată, fara spitale, fara scoli moderne, fara sistem de irigații,etc.,cu pădurile prăduite are o cauză majoră (cca.80%) CORUPȚIAAAAAAA!

 12. Cica in Sibiu cand se tragea pe strazi la revolutie … Iohannis, ca un adevarat si curajos anticomunist, a vrut sa iasa din casa, dar n-a stiut din care.
  ???
  Take it easy!

  Oricum votul popular pare sa nu conteze. S-a vazut asta la Referendumul pentru demisia lui Basescu din 2012.
  Sa nu uitam nici de momentul Geoana-Basescu din 2009 cand s-au scos din joben voturile din diaspora.

  Dar in Romania troneaza democratia!
  Ura-ura-ura!

 13. Propun o întrebare de bun simț: doriți ca SRI și DNA să nu mai facă afaceri de miliarde de euro distrugând firmele românești și protejând jaful comis de bânci și multinaționale?

 14. #@parere – Nu te supara ca am indraznit sa-ti preiau linkul si sa aduc textul in atentia celor care posteaza.

  Sorina Matei, mesaj
  Un referendum inutil și degeaba. Trei problemuțe mari de constituționalitate.
  1. „Interzicerea” pe amnistie și grațiere se lovește de dreptul suveran al Parlamentului de legiferare, prevăzut în acest caz pe temă de art 73 Alin 3, litera i din Constituţie.
  2. „Interzicerea” pe OUG se lovește nu numai de 108 din Constituție dar mai ales de 115 alin 6 din Constituție care prevede expres ce NU poți adopta prin ordonanță. Dacă Constituția n-a interzis, nu poți interzice tu fără modificarea Constituției.
  3. „Corelarea cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct CCR cu privire la ordonanțe” nu se poate face fără modificarea 146 Alin D din Constituție care prevede dreptul unic al Avocatului Poporului de a sesiza Curtea pe ordonanţe”, a scris, joi, Sorina Matei pe contul său de Facebook.

 15. Cand avem parlamentari care se afla cu un picior in puscarie, nu e normal sa avem suspiciuni ca vor calca in picioare Codul Penal ca sa isi scape pielea?

 16. Deznodamantul „necunoscut si periculos” e ca secretul lui Polichinelle, dar nimeni nu pune degetul pe rana. De ce? Or fi si ei complice la grozavia ce se coace? Ascundeti-va dupa deget si faceti pe niznaiul.

 17. Antiromanii de la butoane pot fi inclusi in randul alogenilor? Caci tradatorii ii depasesc numeric pe alogenii autentici.

 18. Iar tu crezi că ești român pur sânge? Uite, eu cred că prin venele tale curge doar sânge de macac. Du-te la medic și verifică.

 19. În constituția Germaniei referendumul este interzis. Oamenii s-au ars cu Hitler. Noroc că la noi nu contează – referendumul este pierdere de bani și de încredere. Dulapul, cum zice domnul Nistorescu, este un om limitat, care crede că îi păcălește pe români pentru un nou mandat de plimbări prin țară și mai ales în afară. A fost dulapul într-o biserică ortodoxă în țara majoritar ortodoxă? A fost zisa doamnă care fură case la un orfelinat, cum face orice soață de președinte? Ne pierdem vremea!

 20. Ce se întâmplă acum prin dezvăluirile privindu-l pe Augustin Lazăr, fost procuror comunist ajuns acum procuror general al României, democrate şi mare acuzatoare de ciumă roşie, devoalează perpetuarea unui sistem ce se foloseşte de oameni compromişi, cu schelete în dulap, care pot fi uşor manipulaţi în vederea scoaterii castanelor politice din focul luptei pentru îngenuncherea României !
  Legătura strânsă între unii ca Lazăr, Kovesi, Johannis , indivizi plantaţi cu bună ştiinţă, dar cu rea credinţă în posturi cheie ale statului Român , dovedeşte un plan diabolic ce nu ţine cont de nici un fel de principii democratice, ci doar de nişte încrengături malefice, în care se împletesc interese străine cu lichele autohtone de cea mai joasă speţă !
  Are mare dreptate Codruţa când spune că se loveşte în ea, Lazăr, şi ceilalţi procurori ( Onea, Portocală, Man şi toţi ceilalţi) care şi-au făcut treaba ! Şi-au făcut-o ! Şi încă mare …. Pe tot ceea ce înseamnă Justiţie şi Stat de drept !
  De cap să vă fie ! Că aşa-i când lucrezi cu coorul ! :mrgree:

 21. Mda, tu cu câte picioare gândești?
  Mișu, iar te taie pișu? Să mori tu că nu ai auzit cum a fost stabilită așa -zisa pagubă de 60 milioane? Adică de procurăreasa aia de plângea, da scria? Ciuma roșie ne-a adus-o Johannis cu geaca lui roșie, când mâncai tu din răhat brun de la ciuma brună, poftă bună!
  Dle fără alogeni în funcții publice, ești cam dur cu alogeni, că e și ei oameni, dar fondul e super tare!
  Dle Bogdan, bancu e super tare. Dar am auzit și că Joha chiar făcea rivuluție la Sibiu, era pe Corso într-o mașină cu o damă (spioancă germană și ea) și trăgeau după ciori de pe acoperișuri. Numai că s-au întâlnit cu o ceată de revoluționare de era să-i dea o sfântă mamă de bătaie. Dar el (de atunci spiona BND didn GErmania) striga să se dea telefon la o unitate militară unde cică era cunoscut ca,,revoluționar,, Proștii l-au crezut și astăzi ne confirmă unde-l trage ața!
  Și Dl MAgnat are o întrebare mișto de tot. Se vede treaba că Joha o va încurca, dacă anihilăm SECU (Ed. Helvig). Atenție, deci!

 22. Superb, maharu’ de la Cotroceni face 4 ani si ceva de cind e presedinte si nu stie pe dinafara art.2 din Constitutia Romaniei! Fac pariu ca dupa citeva luni in functia de primar, visa deja Cartea Funciara din Sibiu….alt interes.

 23. De acord cu Gelu, dar sunt mai exigent, eu propun desființarea sri şi sie, 2 instituții inutile, abuzive şi păguboase. România nu mai are nevoie de servicii secrete militarizate.

 24. Crede ca asa mai face rost de niste voturi sa se mai duca 5 ani in concedii platite de noi toti. Cam atat, ca de facut nu a facut absolut nimic. La fel cum guvernul ciolos pus de el a fost guvernul 0, asa e si el presedintele 0…0 realizari, 0 tot.

 25. Cind avem comentarii facute de un derbedeu ce-si zice „mda” putem avea sispiciuni ca golanul ESTE POSTAK SECURIST JOHANIST SI COVESISTI ADICA MUIE PSD ?

 26. Dle Nistorescu, chiar trebuia sa ne mai supuneti o data purgatoriului? Meritam noi supliciul de a mai asculta inca o data dejectiile Alogenului?
  In ce priveste prezenta procuroarei Iorga faceti o confuzie abordand situatia dintr-un unghi ingust. Ce sa mai spun ca insinuati ca, din motivul prezentat de Dvs drept o gafa a procuroarei de caz A.Florea, judecatoarea a expediat-o din sala de judecata pe procuroarea Iorga Moraru.
  Putea sa fie oricare alta acolo si parodia urma aceeasi regie! Pornind de la ideea pretinsei incompatibilitati, Kövesi trebuia sa o invoce la pachet cu prima ei incercare de recuzare a celor doi sefi ai SIIJ!
  Insinuarea Dvs e neavenita caci judecatoarea NU A INVOCAT ACEASTA INCOMPATIBILITATE,asa cum am spus in alte comentarii orice reprezentant al sectiei avand aceeasi soarta! Si inca ceva,TICALOSITA a reclamat absenta Dnei Florea ceea ce presupune ca cu dansa de fata vroia sa ridice controlul judiciar, ca o palma a Securitatii sau sa o umileasca cum a facut cu Iorga invitand-o sa parasesca sala!
  Daca m-ati fi intrebat va sugeram sa invocati incompatibilitatea procuroarei ticaloase admise, camarada de colaborari „beletristice”(e clar ca nu sunt capabile de lucrari stiintifice de drept!) a si mai ticaloase judecatoare!
  Asta da incompatibilitate, mai ales ca intrarea in scena a acestei ticaloase A FOST REGIZATA!
  Regia marsava a prevazut o alta „incompatibilitate”,solicitarea procuroarei ticaloase ca instanta sa retraga controlul judiciar Infractoarei nationale Kövesi!!!Nu cumva, aceasta marsavie pe fata trebuia sa va trezeasca mania intelectuala
  si nu pretinsa „saracie” logic-imaginativa a Dnei Florea?
  Dar daca Dna Florea a vrut sa-i dea o palma Infractoarei prin prezenta Dnei Iorga Moraru? Dupa modelul primirii facute de Infractoarea Kövesi Infractoarei Bica pe treptele DNA pentru a-si savura triumful…
  Dle Nistorescu, nu l-ati pus pe Cenzor sa rezolve problema cu rubrica „RASPUNDE” care nu mai poate fi accesata.

 27. otreapa şoroşă (iohanisă) nu-i altceva decât o lepră sekuristă aflată-n slujba şi-n porunca potăilor zăcaşe la bruxelles . un tăvălit în fața junkărşilor , a redingilor şi-a altor kurve şi putori buboase . o căzătură închinată la donalzi tuşci fascişti şi revanşarzi , la merkăle babornițe corcite cu van rompuy apucători şi boşorogi . un târâtor la timărmani-guzgani (duşmani feroci de om şi de popor)
  acest borfaş jegos se-nchină cu sfințenie la toți prigonitorii României – pe care îi slujeşte îndrăcit , cu râvnă multă . că d-aia l-au încinuit valiu trădar , spurcat şi vânzător !!!

 28. Comunistii boschetari si fara dinti in gura s-au facut peste noapte anti comunisti.
  Doamne ajuta ca va imputinati pe zi ce trece.

 29. @ Mihai
  Comentariul tau de un rand si jumatate da perfect masura inteligentei pe care o poti exprima. Cand, la orice observatie concreta si adevarata, raspunzi cu invective, orice dialog este exclus. E probabil si dorinta redactiei Cotidianul si a domnului Nistorescu, de vreme ce replici la comentariile publicate nu se mai pot face (nu va sta nimeni sa vada, 15 comentarii mai sus, la ce comentariu raspund eu acum). Vin campaniile electorale si postacii de pe site-ul Cotidianul – adevaratii postaci, cei cu sute de comentarii – trebuie sa se poata desfasura in voie si sa fie cat mai putin vizibila absurditatea si lipsa de logica a comentariilor pe care le produc. Numarul conteaza, continutul deloc…

 30. pe bivolii români o să-i înham cu capu-n jug . să-mi tragă carul de stăpân . că d-aia-s preşedinte de popor .

 31. „fara alogeni in functii publice”,mi se pare sau esti celebrul antisemit „c.g.” care a incercat sa se dea anticomunist el fiind un ceausist notoriu? Chestia cu „oculta iudeo-masonica te tradeaza!
  Incercarile de a-ti disimula adversitatea fata de capitalism, atacand de complezenta si comunismul, fiecare picatura de otrava strecurata in cuvinte TE TRADEAZA.
  Degeaba invoci aspecte reale ale contemporaneitatii daca le condimentezi cu o mixtura nationalist- marxist- populista de esenta ceausista!
  Incapatanarea de catar de a nu-mi prelua ideile care fac lumina a giorno in bezna propagandei bolsevice ce face ravagii in mintile mai putin populate cu cunostinte de specialitate, te scoate din orice polemica analitica!
  In primul rand, NU EXISTA O IDEOLOGIE CAPITALISTA, aceasta fiind sub denumirea de „ideologie burgheza” o inventie
  a asasinilor impotriva umanitatii Marx si Engels!
  V-am explicat aici pe larg ca marxismul/bolsevismul au fost create ideologic si aplicate prin genocide de catre APATRIZI, hai sa le zic ca tine ALOGENI, dar niste alogeni IN TOATE TARILE LUMII, adica FOSTI EVREI, FOSTI…si pot enumera TOATE nationalitatile care au furnizat acesti FOSTI!
  Chiar va e greu sa pricepeti acest adevar simplu,comunicat chiar de asasini care s-au autointitulat INTERNATIONALISTI,
  adica globalistii bolsevici contemporani.
  In ce priveste masoneria si toate celelalte forme de „societati secrete”, au fost penetrate si bolsevizate, de la traditia lor preluand deplina conspirare a membrilor si tehnica de patrundere in centrele vitale ale societatilor umane, la varf, de unde impun politicile nationale si mondiale!
  Invata sa gandesti sintetizant si-ti vei imbogati orizontul, eu oricum ti-am vrut binele si nici acum nu gandesc altfel, pentru ca vreau sa dau inapoi tot ceea ce am primit la randul meu de la autorii miilor de carti studiate…

 32. Radu Humor , manipulator de meserie , aici are dreptate ! Fostii procurori ceausisti , care conduc Romania astazi , afara cu ei — LAZAR , MACOVEI , T. TOADER , DORNEANU , CIORBEA , NORICA NICOLAI , ETC ! E BINE ASA , MANIPULATORULE RADU HUMOR ?

 33. „mda”, am incercat sa te evit pana acum, dar insistentele tale cretinoide in rastalmaciri ale realitatilor si faptul ca iti permiti sa ataci oameni seriosi tu fiind o nulitate lipsita de INTELIGENTA, invocand aberatia cu picioarele unora in puscarie, atat timp cat exista doar oameni nevinovati si condamnati, dintre care majoritatea pe NEDREPT/ABUZIV, ma face sa ma aplec putin asupra ta cretinoid securist de rotatie!!!
  Capatzanile voastre seci nu vor sa priceapa ca un corupt condamnat pe alte fapte decat cele care l-au facut milionar NU ESTE LUPTA ANTICORUPTIE! De ce dupa condamnarile date de instante ticaloase pe probe false nu s-a recuperat nimic?
  De ce au fost lasati de Kövesi si Securitatea care o dirijeaza sa fure sute de milioane, taratura? Chiar nu pricepeti nimurugilor ca Dragnea daca nu-si justifica averea(poate ii cititi declaratiile de avere) trebuia condamnat, pe probe reale pentru pretinsele milioane, la vremea respectiva, el nefiind nici azi inculpat pentru aceste milioane?
  Dragnea se vantura mult mai rar decat Ponta cu Coldea si Kövesi si a devenit indezirabil FIX DUPA CE ERA SA-L TRIMITA LA PLIMBARE PE TATICUL CLONEI jOHA!!! Deci, Dragnea e persecutat PENTRU TRADAREA SECURITATII, natarailor…

 34. @ Charlie, „nulitate lipsita de INTELIGENTA”, „cretinoid” „Cap sec” „taratura” „nimurugule”
  „un corupt condamnat pe alte fapte decat cele care l-au facut milionar NU ESTE LUPTA ANTICORUPTIE!” Acele alte fapte au consumat resursele comunitatii: SUNT BANI FURATI CETATENILOR – DECI SUNT FAPTE DE CORUPTIE!
  Coruptie nu inseamna doar cand un politician fura pentru el, coruptie e si atunci cand fura pentru altii… Asa se creeaza retelele de coruptie, asa a devenit si a ramas mereu PSD un partid „mare”.

  „invocand aberatia cu picioarele unora in puscarie” NU ESTE NICIO ABERATIE. In mod obiectiv, daca Dragnea primeste o decizie defavorabila la urmatorul termen, INTRA IMEDIAT LA PUSCARIE. Fara nicio posibilitate de amanare. Asta intr-un dosar in care ceilalti inculpati si-au recunoscut vina! In conditiile astea, nu este DELOC absurd sa ne gandim ca va da peste cap legislatia sau va implica CCR cu decizii rusinoase pentru orice jurist care va mai profesa vreodata in Romania. A facut pana acum ORICE, va face si de-acum incolo ORICE ca sa isi scape pielea. Costurile acestei absurde aventuri le vor plati romanii simpli.

 35. „DARIUS”, ai trecut la majuscule? Darius cel mare!? Nici macar cand in disperare vrei sa-i tragi in afunduri si pe ceilalti
  procurori comunisti nu esti onest, trecand pe lista persoane care nu stim daca au fost tortionari, in schimb stim ca astazi
  prin toate faptele lor si-au cumparat „autodafe”-uri, se lupta cu Securitatea!
  Ti-o spune cineva care-i considera vinovati PE TOTI CEI CARE AU ACTIONAT IN INSTITUTIILE DE FORTA comuniste, cei care nu au fost asasini cu propria mana CAUTIONAND O IDEOLOGIE SI UN SISTEM CRIMINAL!!! Acestia pot avea sansa pocaintei voluntare, asa cum si-au facut prin noua atitudine mea culpa! Deosebirea fata de Lazar, Kövesi, Tartarcea, Stanciu, Morar, S. Andon(ca agent de influenta al Securitatii), Alicea Draghicia etc, care continua sa serveasca Securitatea este majora!!!
  Te tradezi prin absenta din lista cu securistii ceausisti din CCr a impiedicatului ocular si mental Zegrean, a lui Ceausescu care si-a schimbat numele, pe langa cei pe care i-am adaugat mai sus. Voi, falsii anticomunisti sunteti aparatorii tortionarilor numai pt ca sunt slugile bolsevicilor Baseala si Johaneala…

 36. „mda”, suntem deci de acord cu apelativele care ti le-am adresat cu destula blandete! De ce nu ai reprodus pasajele care-i vizeaza pe toti imbogatitii Securitatii? Lista basistilor si johanistilor milionari prin devalizari e prea lunga ca sa o prezinti?
  Replica ta e pe langa mesajul meu. Securitatea a promovat slugi in functii si firme sub acoperire, i-a lasat sa se imbogateasca si
  a trecut la persecutarea tradatorilor, printre care si pe Dragnea!!!
  Dar limitarea voastra e dezarmanta, voi nu puteti ingurgita realitatile contrare intereselor Securitatii care va trimite in lupta.
  Voi nu abordati problematicile .la nivelul intregii clase politice si a institutiilor de forta, voi sunteti axati pe Dragnea!!!
  „Alte fapte”, nici macar sensul acestei formulari nu l-ai inteles, respectiv acele alte fapte imputate lui Dragnea nu vizeaza pretinsele milioane! Deci, dupa mintea ta prima condamnare ticaloasa are valoare, ca si noua condamnare preliminara decisa de o
  instanta ticaloasa constituita prin incalcarea legii si doar datorita acestei inscenari in doua trepte poate face ca o confirmare a condamnarii la noua instanta sa produca efectul scontat de voi.
  Deci, Dna Florea aleasa legal si respectand procedura e blasmefiata, dar Tartarcea, Stanciu, Kövesi etc dovedite ticaloase care au organizat plutoane judiciare de executie sunt bune? Modul ticalos de ridicare a controlului judiciar nu te sensibilizeaza?
  Noua legislatie nu-l exonereaza pe Dragnea de o pretinsa culpabilitate, iar amnistia nu vizeaza cauzele de coruptie. Se pune problema REJUDECARII, dar imi bat gura de pomana cu fanaticii, respectiv mercenarii…

 37. @ Charlie, cel „fanatic” si „mercenar”
  „voi sunteti axati pe Dragnea!!!” Spre deosebire de toti cei injurati de tine (Iohannis, Tarcea, Kovesi, Lazar, institutiile de forta, „securistii”) DRAGNEA E SINGURUL CARE ISI POATE FACE LEGI PENTRU EL INSUSI. Presedintele sau oricine altcineva dintre cei enumerati nu poate face asa ceva. Deci avem UN CONDAMNAT PENAL CARE MODIFICA LEGILE PENALE… In niciun stat civilizat NICIODATA nu s-a intamplat asa ceva.

  „nici macar sensul acestei formulari nu l-ai inteles, respectiv acele alte fapte imputate lui Dragnea nu vizeaza pretinsele milioane!” FAPTELE IMPUTATE VIZEAZA ALTE MILIOANE (nu cele din averea personala) Cand primarii PSD au fost pusi sa cheltuiasca banii comunitatii pentru tombole (in locul unor lucrari necesare in comunitate) TOT FURT DIN BANII CETATENILOR ESTE. In loc ca scoala din sat sa aiba WC-uri cu apa curenta, primarul lasa WC-urile „in fundul curtii” si face tombole pentru interesul politic al sefilor de la Bucuresti… Asta-i visul psd-ist: oameni saraci si dependenti de ajutoare, primari bogati si loiali (in curand, drept rasplata, si cu pensii speciale) Asa functioneaza coruptia „sociala si democrata”.

 38. Daca Presedintele a fost dascal , in marea-i intelepciune s-a gandit sa dea TEME , doar doua , insa care sa cuprinda un mare volum , o arie intinsa.Nu spune nimic despre intrebarea de la referendum. Probabil ca va fi una cu mai multe subpuncte , ori vor fi mai multe intrebari.Nu este exclus sa fie un fel de grila precum subiectele de la examenele nationale .Ce norocos este poporul roman ca-l are ca Presedinte pe dl. Johannis , care domn vrea sa-i mai fericeasca pe romani cu inca un mandat!Si nea Gusti & col. nimic?

 39. Charlica ridicarea controlului judiciar s-a facut legal.Dosarul facut de Florea e o aberatie juridica.Trimiterea la plimbare a procurorului Siij s-a facut pe art.88 din legea facuta de „geniile” nicolicea,iordache,nicolae, lege care spune ca in instanta Siij e reprezentata de un procuror al parchetului general. Judecatoarea a invitat-o pe Florea sa vina sa-si sustina dosarul. „Problema rejudecarii” postacule,e ca atunci se prescriu faptele. Te depasesc diversiunile ample.Rezuma-te la gainarii,un termen de colo,o lauda cu mii de carti.Astea tin la oameni needucati,bai charlica. Esti platit cu ceva pt.ce faci,sau esti un anti convins? Ca vad ca n-ai alta treaba decat site-ul asta. Ah,am uitat,ii mai dai lectii lui Nistorescu sau observi ca-ti imprumuta „filosofia”.

 40. Ce ma enerveaza, este faptul ca simt un pact intre Dragnea si palton. De ce nu-l suspenda? Au toate motivele s-o faca. Cred ca-i un pact, sau o superstitie sa nu se intample ca cu bashina? Sau o amenintare din partea cia, bnd, mossad, mi6 sau mai stiu eu care?

 41. Domnule,aţi pătruns profund fenomenul. Sunt total de acord cu ce spuneţi. E la-ndemâna oricui să vadă ce s-a-ntâmplat cu noi, la noi acasă. Cu ajutorul cozilor de topor, ne-au distrus economia ca să-şi facă din noi piaţă de desfacere pentru produsele lor şi să se folosească de resursele din solul şi subsolul României, de forţa noastră de muncă ieftină, atât în interiorul ţării(pentru firmele lor, că pe ale noastre le-a distrus însuşi DNA-ul, iar de-ale lor nici nu s-a atins) cât şi în exterior, în UE , cum bine aţi prezentat.

 42. Iohannis, cu tifnele si orgoliul lui nu poate fi decit subiect de psihiatrie. Are nevoie de ajutor, nu intelege acest lucru, crede ca stapineste, ca are puterea de a-si satisface orgoliul sau neinsemnat si toxic. Cind individul este condus de orgoliu, pentru ca atit intelege din viata sa, si cum Iohannis este bintuit de ideea de a avea si nu a fi, va pune mereu in fata oamenilor lucruri ce tin de derizoriu. Nimic important, nimic cu insemnatate pentru viata. Merita atentie vorbele sale, ceea ce face? Nu. Ne concentram prea mult pe tifna unuia care nu ne merita si care n-ar trebui sa aiba niciun cuvint de spus in ce ne priveste. Imi este mila de el si ii doresc sa cunoasca sensul si rostul vietii.

 43. @Charlie,cine dracu te crezi tu, gurul al securitatii care ai citit mmii de carti si tot critici pe altii invocand niste subtilitati imbecile si de altfel nimeni nu intelege ce vrei tu cu teoriile tale „specializate” de cadru SRI ? Ce ai tu cu @FARA ALOGENI IN FUNCTII PUBLICE de il faci in toate modurile, nu iti este rusine ? DA acesta a zis ” sa fim nationalisti, patrioti si iubitori de pamant stramosesc si de eroi si inaintasi ai nostri, care si-au varsat sangele pentru popor, pentru tara noastra, luptand impotriva strainilor, impotriva invadatorilor la Posada, Rovine, Vaslui, Calugareni, Plevna, Vidin, Marasesti, Oituz….”, ce iti pute tie asa de mmult de il acuzi de nationalism ceausist ?Ne-a confiscat ceuasescu nationalismul, dragostea de tara, NU permiti tu sa fim nationalisti ?Esti un confuz arogant, un infumurat ,oricine intelege fondul lucrurilor nu face ce faci tu !Ce critica mai clara vrei decat aceea alui @FARA ALOGENI IN FUNCTII PUBLICE ?Pisalog si impostor ii jignesti pe cei care consideri tu ca iti fac concurenta la poastarile idioate ,esti contra NATIONALISMULUI?Securistule !!

 44. Aproape in fiecare clipa sunt urmarita de unul din vecini(intotdeauna nedespartit de acumulator,a carui bufnitura se aude cind este asezat pe podea).Daca va spun simptomele resimtite,probabil ca foarte multi din dumneavoastra nu ma credeti.In acest timp,celalalt vecin zdrangane la chitara electrica sau bate toba,se aude de crezi ca e cutremur sau se trage cu tunul.De 9 ani fac acest lucru.Politia ii protejeaza;raspusul de la Politie e mereu
  acelasi:”Am verificat”,fara sa se ia nici o masura si fara ca aceasta teroare sa inceteze.

 45. Răspuns pentru @”FARA ALOGENI IN FUNCTII PUBLICE” este comentariul meu

 46. Ileana,postacule,problema cu teme „fara alogeni” sau „colonie” este ca sunt teme centrale ale propagandei rusesti pt.divizarea Europei. Cand un negustor vine sa cumpere ceva si vede ca are in fata un milog pe care-l cumpara pe margele,vina nu e a negustorului.Cand Nastase a vandut Petromul prin lege,pe nimic,n-a fost conditie de acces in UE sau NATO.Asta au spus hotii astia tot timpul.Si intotdeauna s-au gasit prosti sa ii creada. Nationalismul dus pana la izolare de lume,respingerea modelului occidental inseamna ca ne dorim un sistem politico-economic ca in Rusia? Daca voi asta doriti sunteti liberi sa mergeti acolo. Si apoi,postacule,observ ca la oameni ca tine,oricine are alta parere, automat e securist.Nu-i iau partea lui charlica,dar babaieti,ce-i cu voi. Nici intre voi,astia anti,nu-i consens? Ciudate personaje sunteti! Si netul asta care scoate toate mizeriile la suprafata!

 47. Noi vrem că kyolhanis sa citească constituția ? Asta a citit doar „Mein Kamph „, ediție noua(economică) scrisă de Angelica M.Nimeni numai zice nimic despre reimpropritarirea „forumului german ” ? Alo!, parchetul
  general,SRI,Dna,DIICOT și restul fixatorilor de bani.

 48. @Monea -care „respingerea modelului occidental”, a venit cumva pe aici vreun „model”in afara de prostitutie, droguri, subdezvoltare ,political corect care li-a iesit pe nas si „modlului occidental”la el acasa ?Ce ii dai cu rusii ?Rusii i-au pus pe Nastase,Iliescu,Roman sa vanda, sa privatizeze , sa se lase santajati,sa se si sa ne umileasca, au fost rusii prezneti si au semnat ceva ?Versatul si versatilul occident i-a santajat pe toti securistii cu care nu vroia initial sa aiba de-a face si care au tradat tot, si au dat chiar mai mult decat au cerut!Au spus rusii sa dea nastase petrolul OMW o firma de apartament si Arpechimul-degeaba ,care azi ne suge si la fel toti banditii occidentali companii si rechini ,in fata carora nu au cracnit?Aici arat cum avocatura romana s-a pus in slujba actelor lor,contractelor i-a sprijinit, Camera de Comert de toate felurile si toti juristii rapaci ca Valeriu Stoica, toti niste lepadaturi mafiote ,toti cu functii -unde sunt rusii?Nu va este rusine sa invocati rusii pt.faptele voastre de tradare si sluj in fata diktatului strain „occidental”,a UE, tu esti postac #rezist !

 49. Alogenul Iohannis se crede urmas habsburgic si a ajuns pana acolo incat pune in discutie atributii constitutionale, date in competenta parlamentului si guvernului.El nu poate spune niciodata cine si ce sa legifereze, ca o face demonstreaza lipsa de bun simt, paranoia puterii ce l-a acaparat ,necunoasterea legilor sau incalcarea cu rea vointa ,pt.al doilea mandat ce nu -l mai va avea in vecii vecilor! Cu spionii,mafiotii,masonii si Vasile dancu si alti securisti au reusit sa manipuleze si sa induca in eroare alegatorii ,nu se va mai repeta.

 50. #Monea – Faci clabuci pe probleme despre care nu cunosti realitatea. Comparatiile facuite cu Rusia sunt o propaganda ieftina vehiculata de niste smecheri transoceanici la care pun botul imbecilii ca tine. Suntem in vecinatatea Rusiei de cand ne-am constituit ca popor si tara si, ulterior, natiune. Spune de cate ori ne-a atacat Rusia? Ne-am castigat independenta fata de Imperiul Otoman doar pentru ca armata rusa ne-a permis sa intram in lupta alaturi de ea. Desigur, a avut un interes, sa scape de puterea otomana din aceasta zona. Ii putem blama pentru asta? Au preluat Basarabia si Bucovina in urma unui tratat cu Germania (care n-a fost denuntat de parti nici in ziua de azi; deci e in vigoare, valabil, opozabili tertilor implicati, adica noua, Romaniei). Dupa terminarea celei de a II-a conflagratii mondiale am fost „ocupati” de rusi. Cine ne-a livrat Rusiei, stabilind ca sfera de influenta a Rusiei in Romania era de 90%? Ulterior rusii si-au retras trupele din Romania, dar au continuat sa ne tuteleze politic si economic. Dar era vorba de o superputere mondiala – URSS – care isi controla zona castigata in urma tratatelor de pace, control acceptat de vestul Europei si de restul lumii. Ca ne-au impus industrializarea eu cred ca ne-au facut un serviciu. Au gresit cand au impus forme organizatorice falimentare: colectivizarea in agricultura. In 1989 Romania era o tara industrializata mediu dezvoltata. Unde suntem acum, dupa 30 de ani de „democratie”?

 51. Ce-mi place. Sau, intarata-i drace. In ’90, erau tari kgb-istii, participanti la marea minciuna. Incet, incet, cia-istii, le-au luat locul, folosind aceiasi oameni pusi , sau mai bine zis, lasati in posturi, de primii. Si i-au folosit intens in interesul ricanilor. Chiar i-au utilizat in finantarile romanesti ale instaurarii statului de drept. Vezi bechel, instalarea rachetelor la deveselu, fixarea bazelor ricane de la M Kog, Cincu, etc, toate precizez cu bani romanesti. Acum rusii ce sa faca? Se razbuna. Incep sa dea din casa. Incep sa-i desconspire pe toti cei ce i-au tradat, lasati in posturi „cheie” de ei. Inchei cum am inceput: intarata-i drace.

 52. @ Omul care trece
  „Ne-am castigat independenta fata de Imperiul Otoman doar pentru ca armata rusa ne-a permis sa intram in lupta alaturi de ea”
  FALS. În 1856, după victoria Frantei si Angliei în Războiul Crimeii, Congresul de la Paris a eliminat protectoratul rus asupra Principatelor Române. Asa a inceput drumul independentei noastre. Fara Napoleon al III-lea sfarseam ca provincie ruseasca. https://cersipamantromanesc.wordpress.com/tag/napoleon-al-iii-lea/

  „Unde suntem acum, dupa 30 de ani de „democratie”?”
  Un sfert dintre romani sunt deja in democratiile occidentale. La propriu. Traiesc intr-un stil de viata pe care nu am reusit sa il promovam cu adevarat in Romania… Si pe care PSD nu l-ar dori niciodata promovat, fiindca oamenii nu ar mai fi asa de saraci si dependenti de institutii si manipulabili cum sunt acum…

 53. E trecut de miezul noptii si vecinii de la CL18,zdrangane la chitara electrica,pe balconul dinspre Scoala Birsanescu;peretii camerei de linga (sub)balcon vibreaza.Politistii,care s-au ocupat cu”protejarea”acestor vecini ,nu stiu ce este o chitara electrica ?Daca a doua zi,dupa o noapte cu zdranganit de chitara electrica si pereti vibrind,te duci sa faci o activitate de importanta vitala,sa operezi pe cineva pe creier ?
  Pe de alta parte,cind are de gind Politia din Iasi sa confiste acea,”arma electromagnetica,pe care o actioneaza asupra noastra, periclitindu-ne sanatatea? Ce prevad Directivele europene in astfel de situatii?
  Neluind nici o masura,IGP Iasi,IGP se fac complici ai acestor vecini.Care este cauza ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.