Racolarea de primari, în faza penală

Preşedintele filialei Vâlcea a Partidului Naţional Liberal, deputatul Cristian Buican, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că i-a pregătit o plângere penală liderului social-democrat Constantin Rădulescu, pe motiv că acesta ar fi folosit fonduri publice pentru a atrage primari liberali la PSD.

„În urma repartizării fondurilor de la Consiliul Judeţean către primării, am observat că primarii care au plecat de la PNL spre PSD au primit sume cu 50.000 până la 150.000 mai mari decât primarii care au rămas să candideze de la PNL. Acest lucru a fost făcut în urma unor înţelegeri prealabile între reprezentanţi ai mafiei condusă de Costică Caşcaval (Constantin Rădulescu n.r.) şi Vecinul Mircia (primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, n.r.), vecinul nostru, al râmnicenilor, pentru a atrage primari din PNL şi alte partide politice”, a afirmat liderul PNL Vâlcea.

Buican a menţionat că va depune plângerea la Parchetul General, întrucât nu are încredere în „parchetele locale”.

„Plângerea o voi depune la Parchetul General, pentru că am observat că, în ultima perioadă, parchetele de aici, de prin preajma noastră, nu prea iau în seamă plângerile făcute de cetăţenii judeţului Vâlcea şi de aceea o să sesizez procurorul general în legătură cu această chestiune”, a mai spus reprezentantul PNL Vâlcea.

În ultimele săptămâni, 17 primari din Vâlcea, între care 13 liberali, au anunţat oficial că vor candida pentru un nou mandat din partea social-democraţilor, însă liderul PSD Vâlcea, preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunţat zilele trecute că alţi cinci primari din judeţ ar avea intenţia să vină în rândurile PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Da’ ce se intimpla, domne ? E prea mare concurenta prin parcarile de TIR-uri de pe Valea Oltului ?

  2. Nimic mai normal ca, dupa o prestatie „cu finalizare” in cabina TIR-ului cu nr de inmatriculare VL-15-PNL, „fetele” astea sa treaca la treaba, „à la carte”, si in cabina lu’ VL-23-PSD ! …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.