Radu Soviani, despre valoarea asigurării. ”O invitație la furt, o asigurare coruptă„

Radu Soviani a catalogat ca fiind „o invitație la furt” asigurarea de 30 de milioane de euro pentru tezaurul dacic furat de la expoziția din Olanda.

Analistul economic  a susținut la B1Tv  că dacă asigurarea era de jumătate de miliard de euro, atunci toți factorii implicați în organizarea evenimentului și-ar fi dat mai mult interesul ca un astfel de incident să nu aibă loc.

„Prima întrebare pe care oricine care vrea să ia urma banilor și a rețelelor de hoți care au furat comoara națională e să te uiți la prețul asigurării. Mie mi s-a părut dubios că după ce eu am ieșit în media cu unghiul acesta al prețului asigurărilor au început abia atunci să apară managerii români să zică 30 de milioane de euro evaluată întreaga colecție, din care 4,3 milioane coiful de la Coțofenești. Ca preț de asigurare.

Fie a fost o asigurare coruptă și o invitație la furt practic, pentru că în momentul în care pui un preț de asigurare pentru o eventuală despăgubire în halul ăsta, inviți la furt și nu se iau măsurile necesare pentru păstrarea unor bunuri care sunt de foarte puțină valoare din perspectiva asigurării, dar în realitate sunt de o valoare inestimabilă.

Altfel suna dacă asigurarea era, de exemplu, de jumătate de miliard de euro. Atunci și compania de asigurări, și muzeul, și statul român, și toți erau acolo ca să păzească și acest lucru să nu se întâmple”, a explicat analistul economic.

Iahtul lui Dinu Patriciu costa 32 de milioane de euro

„Oare tezaurul național valorează mai puțin decât un iaht, din perspectiva asigurării? Ca să închiriezi iahtul ăla 10 zile te costa mai mult decât o brățară dacică”.

„De asta spun că, în mod real, a fost o invitație la fraudă și la furt din partea actorilor statali români”, a insistat analistul economic.

Radu Soviani a comentat și decizia de a trimite tezaurul în muzeul unui oraș mic olandez: „Întreaga comoară dacică (a fost) transferată la un muzeu dintr-un orășel respectabil, dar 69.000 de persoane câte sunt în Assen sunt undeva cam la Zalău, Bârlad. Cam asta e dimensiunea zonei în care ajungea comoara dacică”.

Recomanda 6

8 Comentarii

  1. Romania nu va incasa nicio asigurare:
    Conf contractului, partea romana a acceptat conditiile de ,,siguranta” propuse de olandezi. De fapt conditii de nesiguranta.
    Asa ca ,,hasta la vista, baby”. Asiguratorul va specula acest aspect……[Rumburak]

  2. Ha, ha! Hop ș’ Soviani! N-o mai apărut di mult, ieria momenti’ pintru un chicuț’ d-imajine… Adivăru-i că-ț’ ș’ trăbă multă scuală să pricepi că-n România (chiață ocupată în întrejime di capitalu’ străin) plăteșt’ o grămadă di bani ca să hii asigurat canci! Ca la or’ce asigurare facultativă…

  3. Expoziția a avut drept scop plombarea prin Olanda, în interes de serviciu bineinteles, a funcționarilor din Monosterul Culturii, Muzeul.National și Comisia care a aprobat expoziția. Nu vor publica niciodata guvernantii actuali cati smecheri, nume, funcții, zile petrecute la casact gura prin Olanda pe banii poporului. Care au fost în plimbare „în interes de serviciu” sau „schimb experienta”, promovarea istoriei si culturii milenare de pan”plaourile mioritice” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.