Rafila, despre obligativitatea vaccinării

Strategia naţională de vaccinare pentru perioada 2023-2030 a fost adoptată, vineri, de Guvern, printr-o hotărâre. În acest context, apar temerile referitoare la vaccinarea obligatorie. Ce spune  ministrul Rafila. “Nu prevede niciun fel de element legat de obligativitatea vaccinării”.

Aş vrea de la început să transmit un mesaj extrem de clar: n-are niciun fel de legătură cu obligativitatea vaccinării, deci nu prevede niciun fel de element legat de obligativitate, dar este o strategie care acordă sarcini, dacă vreţi, instituţiilor publice, dar şi medicilor, corpului medical în general, în ceea ce priveşte desfăşurarea unei activităţi corecte de informare, să asigure resursele pentru vaccinare şi să putem, la fel ca şi predecesorii noştri, să ţinem în frâu bolile transmisibile, bolile neinfecţioase care pot fi prevenite prin vaccinare. Referirile care au existat, tot aşa mai mult în discuţii publice legate de atingerea unei ţinte de vaccinare, de exemplu, de 95%, nu se referă la ţinta în sine, ci la faptul că, dacă se atinge acea ţintă şi ea se atinge în mod constant an de an, atunci riscurile pentru populaţie, în general, şi pentru copii în mod special de a se îmbolnăvi sunt foarte, foarte reduse sau inexistente”, a transmis ministrul Rafila.

Strategia naţională de vaccinare, spune Rafila, are rolul prevenirii izbucnirii unor boli grave, epidemii, precum poliomielita, rujeolă sau rubeolă.

Noi trebuie să ne păstrăm statusul de ţară fără poliomielită, trebuie să ne păstrăm statusul de ţară fără epidemii de rujeolă, fără epidemii de rubeolă. Trebuie să oferim o şansă femeilor din România prin vaccinarea împotriva infecţiei cu Papilloma Virus. Despre asta este vorba, despre nimic altceva şi orice fel de altă interpretare nu are legătură cu realitatea, cu intenţia sau cu conţinutul acestei strategii”, a conchis Rafila.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

19 Comentarii

 1. Dar un vaccin inpotriva prostiei in special pt. clasele politice,cind apare ? Ar trebuii ca toti care fac politica sau au functii inalte in statul roman ,sa aibe anual un consult psihiatric obligatoriu.

 2. Dom’ Rafila, strategul. Pai…de unde vin vaccinurile, nu ne spui. Vrem sa vedem sursa, cine le produce! Vad ca nu pomenesti nimic de asta! Avem vreun Institut sub control militar, STRATEGIC, si cu raspundere pt vaccinurile produse IN TARA, IN ROMANIA? Strategia asta o doream facuta publica prin publicarea in media. Mergi la medicul de familie si te intreaba daca iti vaccinezi copilul. Ce producator? Glaxo? Swiss? Astra? Pai mai marlanilor, unde sunt cele produse de Institutele de cercetare romanesti ce erau exportate altadata in alte tari????? ASTA TREBUIE SA FACI MAESTRE Rafila daca vrei ca romanii sa isi vaccineze copii sau sa primeasca ei alte vaccinuri ce altadata erau sub cercetare romaneasca.

 3. Trebuie sa credem pe cuvant pe Rafila fiu de tortionar comunist care a omorat cu sange rece romani nevinovati care rezistau colectivismul stalinist?? Rafila tatal a ajuns din muncitor la caile ferate, director de penitenciar politic cand a torturat si omorat cu mana lui…ca sa-si „piarda” urma ca medic la batranete!!?? A devenit medic practicand pe romani vii si pe cadavrele detinutilor politici…Oameni buni, TREZITI-VA!!!

 4. Dle Ministru, de Institutul Cantacuzino, stiti, ala care facea vaccinuri si imunomodulatori pe specificul populatiei, mai stiti ceva? Asta, n-a mai incaput in strategie? Nu, ca va trimiteau la balamuc daca le cereati 120 de milioane de doze de vaccin pentru o campanie, la o populatie vaccinabila de 10 milioane.

 5. alt khazar vopsit! puradel de tortionar comunist! papusa ong-ului OMS in colonia securistaneza.

 6. Domnul ministru care a fost deacord cu folosirea ,,stimulentelor psihologice,,pentru persoane cu ,,biala sufletului,,este acum preocupat pentru sanatatea celorlalti vaccinati cu sechele si reactii adverse si Ca initiativa ASA cum prevede protocolul trebuie revaccinati cu vaccinuri performante care sa.i ajute sa nu putrezeasca in timp ce indura.

 7. Minte cum respiră, ca de obicei. In altă ordine de idei, poliomielita NU este nici măcar contagioasă sau infecțioasă (niciodată nu s-a dovedit a fi). NU există nicio dovadă că poliomielita este cauzată de un virus. NU există dovezi că oricine a luat poliomielita de la o altă persoană din familie. NU există nicio dovadă că vreo asistentă sau medic ar fi luat poliomielita de la un pacient. Decesele cauzate de rujeolă au scăzut cu 99,4% (!) înainte de vaccinare, așa că nu există nicio dovadă că vaccinarea a jucat vreun rol în scăderea deceselor (ei folosesc statistici de incidență pentru a ascunde acest fapt), în timp ce părinții sunt mintiti că vaccinarea a fost singurul factor în declinul bolii și, prin urmare, singura apărare, în timp ce alopatia exagerează pericolele rujeolei. De altfel, peste 50% din cazurile de rujeolă sunt vaccinate. Experimentarea rujeolei întărește sistemul imunitar. Dacă rujeola este experimentată, generație după generație, boala devine mai slabă în manifestare și devine mai puternică în proprietățile de identificare ale lanțului ADN/ARN. Aceasta transmite o imunitate permanentă generațiilor viitoare din acea linie. Rubeola este o boală care nu este amenințătoare și conferă imunitate naturală celor care o contractă, astfel încât nu se mai îmbolnăvesc din nou ca adulți. Înainte de momentul în care medicii au început să administreze vaccinuri împotriva rubeolei, se estimează că 85% dintre adulți erau imuni în mod natural la boală. Vaccinarea împotriva rubeolei oferă o protecție îndoielnică, de durată limitată în comparație cu infecția naturală, si efecte adverse riscante pentru viata iar aceasta poate fi sursa dezastrului. Protecția împotriva rubeolei prin vaccinare nu este sinonimă cu prevenirea reinfectării, iar acest lucru distruge întreaga bază pe care se construiește argumentul în favoarea vaccinării împotriva rubeolei.

 8. Cine-i mai crede p’astia la cat ne-au constrans si discriminat in pandemie,ne-au umilit si s-au purtat cu noi fix cum te porti cu vitele la abator!

 9. @trol prost

  Long-Term Excretion of Vaccine-Derived Poliovirus by a Healthy Child
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov › articles › PMC533926

  nih.gov adica direct de la NIH a lu fauci:
  TOTI STIU ASTA,
  rafila,cercel,imbri!

  Duration of Poliovirus Excretion and Its Implications for Acute Flaccid …
  http://www.jstor.org › stable
  indicated that wild polioviruses were excreted by a majority of previously unvaccinated infants and young children for 3-4 weeks. The duration of viral shedding …

  „negationistul” Piperea s-a afisat deja cu Emilian Imbri ala cu „dictatura medicala”
  aseara la RealitateaTV……cotidianu deja a mai cenzurat un maxtor.

 10. A mai fost un Brother Marcel, care promitea că nu crește taxe. Să ne ascuțim furcile, zic

 11. maxtor E posibil, n-am televizor. E important si contextul, se pupau sau se uitau urat unul la altul? haha.. Revenind la lucruri serioase, se apropie alegerile si se blureaza granitele intre vite si satane, ca te parafrazez. Eu ma bazez pe stiinta si nu dau doi bani pe influenceri aka key person players. N-am putut accesa linkurile.. (A)kismet ?

 12. Khazerii lui Rafila vor să omoare mai mult de 90% din populația lumii și noi să credem o singură silabă ieșită din gura acestui bolșevic ? Marș mă…

 13. Fostul Institut Cantacuzino, a devenit UNITATE MILITARA, a cărui comandant este un general dr. ortoped(!?), „întâmplător” finul lui mă-ciuca, sub subordonare amerloca și unde probabil acum, acolo se fabrica diverși virusi(probabil au fost mutate unele din ucraina, după ce i-au deconspirat rusii) ca de Polidin nici vorba; se lăudau ca în 2 LUNI scot din nou Polidinul. Au trecut 6 ani! Este clar ca având regim de UM acolo se petrec lucruri necurate, având în vedere și statutul nostru de SUBcolonie.

 14. Nu pot să cred că mai sunt unii care mai susțin că vaccinarea e obligatorie, dar suntem o țară liberă fiecare are dreptul să fie prost.

 15. Incepe topaiala!
  – Stai ca vin acum cu vaccinul!
  – Nu veni ca nu sunt acasa!
  – Stai ba sa te vaccinez!
  – Nu stau ca nu vreau, na! 😛 Uite, alerg in jurul mesei!
  – Stai ma ca nu pot sa alerg cu siringa in jurul mesei!
  – Nu stau ca sa nu ma prinzi. 😁
  Si tot asa prin gradinita pe sub mese, pe dupa scaune, pe la biserica pe sub icoane, in piata pe sub tarabe, la dispensar in toate cabinetele pana unul din doi renunta.

 16. În timpul unei epidemii pe scară largă din 1949, Departamentul de Sănătate al statului New York a încercat să stabilească teoria răspândirii poliomielitei de la persoană la persoană și nu a reușit. În studiile lor, serviciile de sănătate publică din Statele Unite nu au reușit să demonstreze teoria. De asemenea, au fost efectuate teste pe animale și oameni (deținuți și orfani). Au fost expuși prin tamponarea gâtului și a căilor nazale cu „materie” de la presupuși infectați. Nu a fost „produsă” poliomielita prin această metodă. Singurele efecte raportate au fost pierderea gustului și a mirosului din cauza efectelor toxinelor din serul folosit pe tampoane. Nici nu ar avea cum, de vreme ce poliomielita provine de la vaccinuri și pesticide, cum este DDT, care a intrat în aprovizionarea cu lapte si a fost înrăutățită de moftul vaccinatorilor pentru amigdalectomie. În America, în anii 1950, în fiecare an, s-au născut 2,2 milioane de copii. Ghici ce? 2 milioane de amigdale au fost, de asemenea, îndepărtate. Ce industrie minunată a fost și asta.. Oricine fără amigdale are o șansă cu 600% mai mare de a face poliomielita paralitică. Un copil ale cărui amigdale au fost îndepărtate la vârsta obișnuită de 5-7 ani suferă traumatisme la nivelul nervilor faringelui care crește susceptibilitatea la poliomielita bulbară timp de cel puțin zece ani. Într-un focar din Australia în 1947-48, s-a descoperit că în 35 din 39 de cazuri de poliomielită bulbară, pacientului îi fuseseră îndepărtate amigdalele.

 17. Elena Popa Aveti perfecta dreptate si vreau sa evidentiez raspunsul. Intr-o lume ideala ar fi atitudinea care ar selecta evolutiv, individ cu individ, intr-o anumita directie. Vaccinarea este, in esenta, o frauda ciclopica si genocidala care sterilizeaza, provoaca moarte si abuz asupra copiilor si adultilor fiind deghizata in „prevenirea bolilor” (vaccinul impotriva variolei fiind un exemplu din manualul de razboi biologic), mentinand controlul asupra narativei prin control mental, in principal prin pseudostiinta si frica virala. FRAUDA si FRICA. Sa demonstrezi ca aceasta industrie este condusa de Psihopati Diabolici, nu e greu, daca deschizi ochii, dar cine vrea sA se trezeascA din dulcea si imbecilizanta transa a sindromului Stockholm si sa vada?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.