Rafila. „Nu îmi este frică de Arafat”

Alexandru Rafila  a dezbătut,  la realitatea.net, situația integrării sistemului de urgență, în condițiile în care Ministerul Sănătății finanțează integral sistemul de urgență, dar coordonarea acestuia revine în prezent Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Această dublă autoritate a generat tensiuni,  voci din sectorul sanitar afirmând că ar trebui să existe o linie clară de management și coordonare.

”… Eu îl apreciez pe domnul Arafat, care e un foarte bun organizator. Nu pot să neg acest lucru, pentru că este evident. Da, de aici până la fragilizați serviciile de medicină de urgență, ambulanța în special, iar echipajele medicale de pe SMURD, atunci când sunt luate de la unitățile de primiri urgență, să ne înțelegem. Ca să știe toată lumea ce este vorba. (…) Cred că ei trebuie să sprijine serviciile de ambulanță și mai ales că serviciile de ambulanță realizează circa 90% din toate intervențiile medicalizate care se întâmplă în România. E o nemulțumire și la nivelul celor 10.000 de sindicaliști de la sindicatul Ambulanța, dar nu cred că lucrurile trebuie să meargă într-o zonă de dispută, trebuie să meargă într-o zonă de colaborare. Există o comisie mixtă între Ministerul Sănătății și DSU, unde Ministerul Sănătății, până să vin eu la Minister, nu prea a avut niciun cuvânt de spus”.

 

Întrebat cui îi e frică de Raed Arafat pentru că această situație nu se reglementează, Alexandru Rafila a replicat: „Nu știu. Mie nu îmi este frică de Arafat”.

 

”…  Fac o treabă foarte bună în limita competențelor lor profesionale. Dar asta nu înseamnă să înlocuim în vreun fel sau să fragilizăm sistemul de ambulanță din România, care a avut în ultimii 10 ani permanent probleme în ceea ce privește asigurarea resursei umane…

”Este o lege, Ordonanța 1 din 2014, care introduce o noțiune despre care eu n-am auzit în niciun fel de stat. Se numește starea provizorie de normalitate. Extrapolarea unei situații de criză…

Trebuie schimbată o lege, care a fost o Ordonanță, atenție, Ordonanță din 2014, care nu a mai ajuns niciodată în Parlament. Ordonanțele trebuie să ajungă în Parlament. Ea nu a mai ajuns niciodată în Parlament. Ca să poată să fie schimbată, să punem lucrurile pe un făgaș

 

Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Aha, ordonanța din 2014 e cea care îl menține etern în funcție pe mizerabilul Arafat, ordonanța care prevede, in caz de demisie sau scos de pe funcție, este despăgubit pentru tot restul vieții cât mai putea lucra în funcție, adică, miliarde de euro? Daca nu a fost avizată de parlament, înseamnă că e ilegală și escrocul vizibil infractor ocupa funcția ilegal, dar cu complicitatea politicienilor români, da? ‘Reati ai dracu de infractori mizerabili!.

  2. Până una-alta sistemul de ambulanță a devenit funcțional datorită lui Arafat, fiindcă a trebuit să se plieze după SMURD și să răspundă la solicitări cu mai mult profesionslism. Până la Arafat, ambulanța venea și după 8 ore, uneori deloc, niciodată mai devreme de 1 oră. Astea sunt faptele. Iar acum ce se dorește este (iar) privatizarea Ambulanței. Nu mergeți după fentă, că Rafila este un mare escroc.

  3. La toți vă e frică de acest individ, altfel tipul ăsta sordid sra de mult după gratii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.