Raluca Turcan laudă Sibiul: „Cel mai relevant oraș cultural”

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat vineri că Sibiul, fostă capitală culturală europeană, este „cel mai relevant oraş cultural al României”, care este susţinut turistic de către Consiliul Europei prin includerea unei cafenele din centrul istoric al municipiului în Traseul Cultural – Historic Cafés Route.

„Cu fiecare ocazie, la Sibiu se întâmplă lucruri pozitive din punct de vedere cultural şi lucrul acesta demonstrează că Sibiul este, fără niciun alt comentariu, cel mai relevant oraş cultural al României şi unul din ce în ce mai apreciat pe plan internaţional şi pentru acest fapt îi felicit pe toţi cei care pun umărul la crearea acestui brand pentru Sibiu. Faptul că la nivelul Consiliului Europei se doreşte susţinerea turistică a oraşului Sibiu prin promovarea gastronomiei, tradiţiei, patrimoniului, subliniază potenţialul uriaş al Sibiului şi faptul că poate reprezenta foarte bine patrimoniul şi bogăţia istorică culturală a Europei”, a afirmat Raluca Turcan.

Un restaurant cu cafenea a fost inclus, vineri, în Traseul Cultural al Consiliului Europei – Historic Cafés Route. Prezentă la acest eveniment, Raluca Turcan a spus că aceste cafenele din clădiri monument istoric pot atrage foarte mulţi turişti.

„Ruta cafenelelor tradiţionale practic pune în valoare cafenele aflate în clădiri monument istoric cu o vechime de peste o sută de ani şi această rută reprezintă un catalizator pentru turişti. Şi în momentul în care turiştii sunt canalizaţi pe anumite destinaţii se creează dezvoltare comunitară. Este un exemplu de dezvoltare prin cultură în toate valenţele. Şi asta se răsfrânge pe toată linia circuitului economic, de la dezvoltare comunitară până la calitatea vieţii fiecărui cetăţean. Această evidenţiere a clădirilor de patrimoniu, a potenţialului gastronomic, a tradiţiilor comunităţilor în care se derulează ruta, a cafenelelor tradiţionale constituie o carte de vizită pe care cu toţii va trebui să o valorificăm. (…) Am convingerea că anul viitor vom reuşi să creăm nişte evenimente, astfel încât acest brand de cafenea tradiţională în clădire de patrimoniu, să poată să fie promovat”, a mai spus Raluca Turcan.

Raluca Turcan consideră că, „România are un potenţial uriaş în materie de patrimoniu construit, dar şi de patrimoniu imaterial. Aici, în această rută istorică a cafenelelor, se îmbină patrimoniul construit cu patrimoniul imaterial.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. ORIGINARA DIN BOTOSANI, ASEMENI SOROSISTEI RENATE WEBER, SI-A LASAT OPINCILE IN GARA DE NORD SI A DEVENIT SALTELISTA LUI STOLOJAN. SA NE AMINTIM PROSTIILE LANSATE DE ACEASTA MAIMUTICA A POLITICIENILOR…S-A PROSTERNAT SUB PICIOARELE ELENEI UDREA, NUMIND-O KILL BILL A POLITICII, DESI ERA SI AIA SALTELISTA ASEMENI EI, DAR LA COTROCENI SALTELELE SUNT DE MAI MULTE FELURI. APOI A PLIMBAT-O STOLOJAN DIN MINISTER IN MINISTER, PROASTA CARE DECLARA CA A STUDIAT LA MOSCOVA NISTE ANI, NU STIE RUSESTE SI NICI NU ISI PREZINTA DIPLOMELE. VLAD VOICULESCU CE II MAI FACE CONCURENTA LA IMPOSTURA. UMBLA VORBA CA TATARCAN, CACI ACESTA II ESTE NUMELE DE FATA, ARE O LEGATURA CU ANGAJARILE DIN SPITALUL BOTOSANI, PE UNDE A BANTUIT D.N.A
    ZILELE TRECUTE…PLINA POLITICHIA DE SALTELISTE, MAI CEVA CA AUTOSTRAZILE DE PROSTITUATE..SI TOTI DAU DIN GURA SA SE SCHIMBE OAMENII DIN POLITICA. PERFECT…PROSTITUATELE SA SCHIMBE SALTELISTELE SI INVERS!

  2. Uăi, suoldovianca vria inc-un mandat de Sighi. Di-asta o-nceput a linje…

  3. Ce poate înțelege cu creierașul ei de bibilică din cultura României și a zonei Sibiului doamna ministru Raluca Turcan se vede că din postură ce ministru român inaugurează cafenea cu nume în limbă străină Historic Cafés Route, afirmând, culmea, că aceste cafenele din clădiri monumente istorice al germanilor fac Sibiul cel mai relevant oraş cultural al României!!! Cât despre clădirea monument istoric din centru Sibiului aflată la 100 m de primăria Astrid Fodor, clădire în care a poposit Avram Iancu în 1848 în drumul său de la avocatul prosper din Târgu Mureș la martirul românilor transilvani, singura clădire nerenovată deliberat ruinată și acoperită inclusiv placa memorială cu o plasă murdară nici un cuvânt în discursul din cafenea și “orașul cultural al României Sibiu”. O batjocură și o rușine fără seamăn. Pe culturnica Raluca Turcan nu o deranjează că librăria Mihai Eminescu a dispărut din centru turistic devenind Cafeneaua Harley-Davidson , dar la 200 de metri librăria nemților Schiller Buchhandlung este nemișcată. Și mai este și Erasmus Bookcafe. Să tot plescăie specialități de cafea româncuța cu bundiță nouă Raluca, dacă minge dacă plouă de 20 de ani nu a muncit nicăieri. e parlamentară.

  4. pt toti, miza sunt realegerile din 2024; lectiile de pian de altadata si „studiile” de karate o „recomanda” pentru un nou mandat. Nu e singura, mai sunt si altii/altele care mai au nevoie „decat” de cateva mandate (4-5), pana la pensie.

  5. Vorbesc de leana lui ceasca cu batjocura si dezaprob. Cu parasutele astea pitite prin partide ce facem? S-a umplut tara de orase culturale, pute Romanika de cultura. Cand e Timisoara, cand boc Napoca, cand Alba, cand Sibiul. Asa of fi, cuvantul cultura are multe intelesuri: a drogului, prostituiei, vanzarii de copii, interlopilor, mafiei, analfabetismului, ciordelii, crimei, prostiei,incompetentei, a universitatilor care fabrica la kg diplome si doctorate ptr prosti, s.a.m.d. Cu asa ceva se lauda pocnitoarea din penele.N-o intreaba nimeni de cand n-a mai citit o carte? In aeroportul din Sibiu, meritul lui ceasca nu al astora, nu au fost in stare in 30 de ani sa puna un display ca lumea la sosiri si plecari de avioane, sa le vada orice prost, si asta lauda Sibiul. Au umplut aeroportul cu tot felul de tugulani dubiosi care vand la dughene gume de mestecat, ace brice si carice. Te apuca voma. I-a tunat si i-a adunat

  6. Cel mai IMPRESIONANT si FRUMOS „Targ de Craciun 2024”,din Europa este declarat CRAIOVA….CRAIOVA !. Nu mai sunt locuri de cazare in hoteluri si particulari până la revelion. Multi turisi din spania,germania,italia si serbia.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.