Raport. Copiii sub 10 ani, vizaţi tot mai mult de pedofili pe internet

Copiii cu vârste sub 10 ani sunt vizaţi în măsură tot mai mare de pedofili pe internet, indică un raport realizat de un grup de monitorizare a conţinuturilor online, relatează miercuri dpa.

Internet Watch Foundation (IWF) a înregistrat în 2023 un total de 392.660 de sesizări privind posibile imagini cu abuz postate pe diferite website-uri, dintre care s-a constatat că 275.655 conţineau astfel de materiale.

Dintre acestea din urmă, în 107.615 (39%) din cazuri a fost vorba de imagini cu copii sub 10 ani, comparativ cu 64.753 de pagini cu asemenea materiale din totalul de 255.580 înregistrate în 2022, o creştere de 25%.

Fiecare dintre aceste pagini de internet poate conţine sute sau mii de imagini cu abuz.

Un total de 254.070 (92%) dintre paginile reclamate în 2023 conţin aşa-zise imagini autogenerate, în care copiii au fost păcăliţi sau forţaţi să-şi facă poze sau să se filmeze în ipostaze obscene.

Circa o cincime din aceste materiale autogenerate sunt din cea mai gravă categorie, a menţionat IWF.

„Un număr şocant de imagini obţinute prin înşelătorie sau în mod forţat de la copii de şcoală primară ajung pe cele mai extreme site-uri specializate pe pedofilie. (…) Ce începe în dormitorul unui copil, via o cameră web, este distribuit, comercializat şi fructificat de prădători sexuali feroce”, a deplâns directoarea executivă a IWF, Susie Hargreaves.

Aceasta le-a reproşat totodată giganţilor tehnologiei ca Meta şi Apple că nu au luat măsuri eficiente pentru a opri acest fenomen.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

9 Comentarii

 1. Asta nu e altceva decat distrugerea natiei umane! Poate fi si manevra „nu va convine, parasiti Romania ca avem treaba cu teritoriul.

 2. Folosiți mita monetară și sexuală pentru a obține control asupra persoanelor care ocupă poziții în locuri înalte la diferitele niveluri ale tuturor guvernelor și din alte domenii de activitate. Odată ce o persoană influentă a căzut în minciunile, înșelăciunile și ispitele noastre, pot să fie ținute în servitute prin aplicarea unor forme politice și de altă natură de șantaj, amenințări de ruină financiară, expunere publică, vătămări fizice și chiar moarte pentru ei înșiși și pentru cei dragi. – Adam Weishaupt

 3. Asa strigau berbecii spalati pe creierele mici, mici de tot, de propaganda vestica. Acum cand se pot duce oricand pe capul alora incep sa se dumireasca ce inseamna democratia si libertatea la care au ravnit.

 4. Animale bolnave. Rezultatele educație sexuale din grădinițe și școli facute de activiști Pride, Accept, Diversitate prin mesaje repetate -Chiar dacă te doare nenea nu vrea să-ți facă rău, fiindcă nenea te iubește.” Vive la France! Nenorocire ce vremuri urmează.

 5. nenorocitul de Dan Diaconescu merita streangul,isi recruta copiii tot de pe internet

 6. Dark Davos: Ce este în meniu anul acesta? The New York Post a descris: „Caviar, ciuperci magice, deserturi cu foițe de aur, selfie-uri de top, tarfe de 2.500 de $ pe noapte și secrete”. hai cu teoria, greier creier harcea parcea, in timp ce aceste elite semafoare de virtuti, se rostogolesc pe o parte in avioane private si autocare care consuma oceane de benzina pentru a discuta despre schimbari climatice induse de masinile vostre de rahat. MAGA FRAIERILOR ))

 7. „DA CE CAUTĂ „COPIII” SUB ZECE ANI PE NET ?-N-AU MAȘINUȚE ȘI PĂPUȘI,ROLE ȘI SĂNIUȚE,CĂRȚI CU BENZI DESENATE,CĂRȚI DE COLORAT SAU CITIT, ! VI SE SPUNE -DE MINORI- CAUT REZOLVĂRI,CAUT DESENE ANIMATE-ȘI CÂND ÎȚI „FACI TIMP ȘI SE EI-CĂ ȘI TU MAMĂ ORI TATĂ TOT CU I-FONUL EȘTI TOATĂ ZIUA-ȘI VEZI CUM ÎȘI FACE FETIȚA SAU BĂIEȚELUL TEMELE TE APUCĂ RUȘINEA ”!”! BLOCAȚI INTERNETURILE ȘI POVESTIȚI CU COPII VOȘTRI ,IEȘIȚI CU EI PE ULIȚĂ ,PE STRADĂ,DUCEȚ-II LA ALTE FAMILII CU COPII!,LĂSAȚI-I SĂ SE BATĂ ,ȘMBRÎNCEASCĂ,TĂVĂLEASCĂ!!,SĂ MÂRÎIE, SĂ CÂNTE ,SĂ DANSEZE-NUMAI LA INTERNET NU!

 8. Pentru asta se zbuciuma leghebetistii sa se legifereze infierea copiilor. Ca sa aiba „marfa” pentru pedofilie si trafic de organe, nicidecum ca si-ar dori ei copii. Ca, daca si-ar dori, ar fi atat de simplu sa-si faca.

 9. CINE sunt PedoFILII ?
  LISTE!
  UNDE sunt PedoFILII ?
  LISTE de LOCURI de Cuibarit!
  Scosi de COA…ste la Vedere si …eliberati de Dansele, COA…stele, se vor cumintii SIGUR.

  InEvitabil,
  IMPlacabil,
  NeGresit,
  IneBranlabil,
  si SIGUR I_re_FUTABIL … 🙂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.