Raport CSAT: Ce a urmărit spionajul rus în România?

Infiltrarea printre refugiații ucraineni si culegerea de informații despre sprijinul pentru Ucraina ar fi fost printre „ocupațiile“ serviciilor de spionaj rus în România.

Obiectivele descrise în raportul CSAT pe 2023 sunt:

– încercări de penetrare informativă a instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul apărării şi securităţii, cu derularea de acţiuni pentru obţinerea informaţiilor de interes;
– culegerea de informaţii referitoare la măsurile dispuse de România în contextul conflictului din Ucraina, privind exerciţiile naţionale şi multinaţionale desfăşurate, prezenta aliată pe teritoriul naţional, tehnica şi echipamentele din dotare;
– penetrarea infrastructurilor critice de comunicaţii şi informatice;
– subminarea, prin dezinformare şi propagandă a încrederii românilor în Armată şi aliaţi, în factorul decizional şi în capacitatea instituţiei militare naţionale de a-şi îndeplini misiunile, prin derularea unor acţiuni asociate agresiunilor informaţionale.

Raportul CSAT arată că ”Federaţia Rusă a fost principalul actor politic şi militar implicat în toate dosarele de securitate din vecinătate. Provocările de natură militară au continuat să fie generate de actiunile Moscovei pentru prezervarea şi consolidarea influenţei asupra statelor din acest areal şi pentru proiectarea propriilor ambiţii geopolitice”.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

41 de Comentarii

 1. Eu cred ca adevaratii dusmani ai tarii vor folosi intodeauna minciunile si diversiunile impotriva romanilor.Au facut-o de 35 de ani incoace,cu astea au venit la putere,la asta se pricep,numindu-se cum s-or numi:presedinte,guvern,CSAT,BOR,SRI.

 2. Uluitor, fantastic…!..la asta nu mă așteptăm, oare raportul ăsta cine la făcut,?…

 3. >subminarea, prin dezinformare şi propagandă a încrederii românilor în Armată şi aliaţi,

  toate liniutele precedente au rolul sa intareasca minciuna asta. sa mai bage putin bocancul in gura detractorilor.

 4. Ca regulă,la așa studiu profund, se dă vreun exemplu de la vreun proces în instanță cu niște nume de familii.
  Altfel vine gândul a unei manipulări..

 5. Povesti de adormit copii,citind acest articol nu poti de cit sa te amuzi de prostia care incearca sa ni se injecteze ,ca sa credem noi toate minciunile lor .Timpul spionilor care culegeau informatii sa dus de mult ,acum sint alte modalitati tehnice folosite de cei care sint interesati de informatii.

 6. Cei mai buni agenți pro-ruşi sunt Comisia Europeană şi celelalte instituții UE care au făcut tot ce au putut ca să distrugă Europa, conducătorii statelor din Colonia Europa care şi-au trădat propriile țări şi popoare prin aplicarea ordinelor Licuriciului care au condus la jefuirea statelor europene, şi nu în ultimul rând Licuriciul însuşi, care a îndeplinit într-un mod neghiob poruncile stăpânilor globalişti ruinând clasa medie din SUA şi ducând Occidentul către Evul Mediu.
  Aceasta a fost adevărata propagandă pro-rusă: trezirea la realitate.

 7. Ce spionaj prostovanilor ,cand voi dati pe goarna ca ve ti sprijini ukropia pan in panzele albe ,ca le antrenati pilotii lu f16,etc,etc
  da bine, ca sa se vada, ca ei vegheaza impotriva rusilor celor rai ,dar ii sprijina pe nazistii imputiti haholi ,care-i umilesc si batjocoresc pe romanii din teritoriile ocupate si-i trimit in prima linie pe front !
  siktir !

 8. Cititi postarile de aici si va lamuriti cati imbecili au atras de partea criminalului kremlinezsi implicit de partea islamistilor.
  Din cauza ca: putinofil = islamofil……[Rumburak]

 9. In Romania nu exista altceva decat rusofobie…nu vad ce ar avea agentii rusi de facut in Romania…toata politica romana este facuta la NATO si la UE…In Romania media rusa in limba romana este interzisa. Toata media romana trebuie sa respecte narativele oficiale antirusesti…Ca Romania este o tara total ostila Rusiei se vede si fara sa fii agent rus…Asta cu manipularea Alegerilor din Romania e o gogoasa de tot rasul.

 10. Era la mintea cocosului, si SRI ar fi trebuit sa prevada, ca rusii isi vor introduce cartite proprii printre refugiatii ucraineni, atat de putin controlati. Era de prevazut si ce misiuni vor avea acestia, sa numere de exemplu intrarile si iesirile din baze, sa inregistreze cate tiruri au mers, incarcate cu ce, in ce directie, ce miscari de trupe mai au loc prin Romania- si cum la capitolul servicii rusii nu stau atat de prost, probabil ca intrusii si-au si facut treaba.
  Dar despre partea cu propaganda, e clar unde bate comunicatul: se va taia macaroana oricaror opozanti, punandu-se eticheta putinista fie si acelora care doar au simple intrebari „nedorite”.
  Incat iesind din Pactul de la Varsovia si intrand in NATO (sau mai bine zis intrand NATO in noi) se poate spune ca am ajuns din lac in put…Libertatea de exprimare, ca si sub sovietici in anii ’50, a ramas tot un deziderat si atat…

 11. Carevasăzică, acestea sunt toate marile pericole pe care forul științific pe numele său de scenă CSAT le-a identificat, numai că nu prea rezultă din opera de renume mondial lăsată posterității, la adresa cui sunt îndreptate aceste nu doar presupuse pericole ci 99,99% certe catastrofe. Nu cumva au făcut acest raport astfel pentrucă așa este formatul sau așa este frumos, așa dă bine la și la, iar toate celelalte pericole au rămas la locul lor sub unul și același preș roșu, de teamă că cineva și-ar putea pierde funcțiile, privilegiile, remunerațiile sau viitoarele pensii baștane? Ori nu mai vede baba deloc și a dat în candreală ireversibilă!? Nu cumva după analiza lor trebuiau să fie toți românii pe front și i-au încurcat lașii, fricoșii, incapabilii, inculții și civilii „analfabeți funcționali” dezinformați de ticăloșii inamici?
  -Ba da!

 12. S-a terminat războiul sau suntem iar în filmul cum să-l pupăm în fund pe Iohannis? În primul rând și copiii s-ar fi gândit la ce se uită rușii și în al doilea rând nu cred că s-au chinuit prea mult să se zgâiască prin România de vreme ce au oameni infiltrați la toate nivelurile mai pe bani, mai pe șantaj, mai pe nostalgii și unii chiar din convingere. G4 Media publică raportul iar linge clanțe de la Digi ne spune cum se duc trupele românești să-i ajute pe americani să se lupte cu tribul huti sau cum le zice. Foarte bine că se duc. Mai câștigă și ei un ban și se instruiesc pe niște nave mai de doamne ajută dar de aici la cât de importanți suntem noi mai e o bucată de drum. Am văzut la exercițiile de pe acilea cam cum stăm în privința asta Eu am încredere în armată, dar aș fi avut și mai multă dacă nu i-ar fi cântat și pe militari și G4 și lingăul de Tetzari cu pensiile
  speciale. Deci unde erau „spionii”ăia? Acolo unde sunt și acum. La fel de proști și la fel de lingăi.

 13. Pai ce sa urmareasca?? Cum poti ruina o tara economic. socvial si moral in doi ani de dragul a tot felul de hahalere externe si a slugilor lor interne! Rusii nu se pricep la asa ceva, deci ii spioneaza pe Romani, mari maestrii! :-((

 14. Dar oare spionii statelor aliate ce au urmarit in Romania? Dar spionajul statelor NATO si cel ucrinean ce fac in Rusia? Spionii fac ce trebuie sa faca spionii: spioneaza. Si uneori organizeaza atentate teroriste.

 15. Era mai mult decât evident!
  Rusia joacă murdar la toate capetele!
  Se afla in spatele UDMR, al Ungariei, al Austriei, Sosoacei, Aur, al trolii putinoizi, Iran, Coreea de Nord, Venezuela, hunta din Niger, Sudanul de sud, Gaza, Libia, Alger, China.

 16. De unde „spionaj rus” în România? câti cetateni rusi sunt în tara? ce tot debiteaza CSAT tâmpenii cu consecinte strategice scandalose?! va asumati voi, tembeli ordinari, CSAT,consecintele strategice (un razboi cu fostii aliati, fiindca Rusia a fost, istoric, aliata României), ori spuneti de la-nceput ca sunteti de extractie nazista si vreti, în afara razboiului, si distrugerea si-a cea mai ramas din economia tarii? Johannis, Ciuca, Cio-ciolacu, Isarescu, Tariceanu, Basescu, NASTASE ADRIAN si complicii (PS-PNL), AFARA DIN VIATA PUBLICA Si NEPUBLICA (ONG si alte grupuri de influenta) din România! Spioni în România EI sunt si complicii lor din decembrie 1989 si pâna acuma.

 17. ba da di ce sunteti asa bruneti in filme, ce boala a dat paste voi??

  Saudi government is run by zionists.

  KSA is western puppet since these saudi traitors back stabbed ottoman empire

  Clearly US arms sales to Saudi Arabia continue and doubtless operated by US ‘advisors’

  Palestinians here u go… Muslim countries favor Israel….only Iran and Yemen and Lebanon are fighting fo r you

  The Saudi are Dogs and Rats

  Entire Saudi clan must be hanged for their betrayal and siding with Zionist regime

 18. Spioni rusi se bat cu ai NATO, UE, USA, UK etc cs romani nu mai sunt la conducere si comanda

 19. Ce a urmărit șpionaju’ rus în Rromînistan?
  L-a urmărit pă Klaun, ca să vază cu okii proprii ce să șoptește pă la koltzuri: că nici în naveta Bukale-Sighii klaunul suprem nu zîmbește – cum ne-a obicinuit Ilici Iliescu dă la o ureke la alta – șî nu vorovește – cum fake ka prezidionel!
  CeSeATeu’ debil șî incompietinte nu știe nici cîț’ soldaț’ ai N.A.T.O. a intratără pă teritoriu’ ~stanului, d’-apăi să mai știe cîț’ șpioni ruși ie a’ci……[Rumburak]

 20. Intrebare: Cati spioni occidentali si mai ales americani sunt infiltrati in MAE, SRI, SIE si Guvern?
  Rusii nu prea au acces, ca sunt dusmanii declarati, din 89 incoace se baga in cap la romani ca rusii sunt dusmanii. Ok am inteles.

  Dar ailalti, occidentalii au penetrat tot, absolut tot! In SRI si SIE conduce Mossad si CIA, in MAE la fel, mai sunt si altii dar asa mai subtirel.

  Asa ca SRI CIstii apriori sa inchida taraba, ca prosteala nu tine tot timpul la chiar toti prostii!

 21. „Ce a urmărit spionajul rus în România?”
  Intrebare stupida, raspuns ptr stupizi. Ce a urmarit? Pai exact ce urmareste spionajul NATO/UE in Rusia.
  Ati inventat apa calda, mersul pe jos?

  „încrederii românilor în Armată şi aliaţi”
  Asta e interesanta.
  Incredera in armata numai armata o poate face tandari. Daca mai trage in popor ca in ’89. Unii poate n-au uitat. Si nici nu iarta.
  In aliati e si mai si. Lordul Palmerston , fost P.M. spunea „Anglia nu are prieteni sau aliati permanenti, ci doar interese permanente”.
  Deci mai incet cu aliatii, ca s-ar putea sa aiba cu totul alte interese, poate chiar contrare celor ale cetatenilor romani.

 22. intrebare: din sala aia plina oare care-i ala cel mai neinstruit si habarnist si are pareri multe?

 23. Armata de ghenerali o cumpara si dictatura din Bantustan extrem de simplu le da pensii speciale mai rep3de ca Ciuca si Ciolacu si gheneralii cum au marcat banul vor trece imediat sa lupte sub drapel bantustanez.

 24. Ce a urmarit? spune:
  16 apr. 2024 la 16:19 …..[Rumburak]
  Continui sa te faci de rusine domnule inginer cu asemenea opinii !

 25. Spionii rusi sunt dupa reteta de covrigi a lu’ Ciolacu. SRI ii cu ochii in patru.

 26. In Raportul CSAT nu se spune cum JohAnnuSS baga batul prin gard la rusi si prin toate metodele si mijloacele vrea sa ne fac carne de tun pentru Ukruina ? Acelasi CSAT nepoate spune cit ne-a costat si costa ” ajutorul” dat Ukruinei? Mor oamenii in spitale si ei viseaza spioni” rusi ? La mintea lor nu si-au dat seama ca spionajul se face cu sateliti ? Si ca le numara si plombele nu numai boabele de fasole dib farfurie?Dar CSAT-ul asta cum s-a tinut fara ” premer” ? Ca-i in vizite .Si asta imi aduce aminte de o snoava din batrini . ” La marginea satului vine o haita de lupu . Lupul alfa intreaba : Cine-i cel mai mare-n sat ?Dulaii batrini de colo – nustiu , nu stiu. Dar cateii si cateleandri in cor : Heuueueueueu! Asa si KlawunuSS JoiAnnuSS FalSSificatoriSS cu toata ceata lui.Si la citi urkaci au intrat necontrolati ne spune MAI-ul citi fac tot felul de rele prin Romanica ?Eeeh dar sa lasam CSAT-ul sa vorbeasca …..

 27. În fotografie nu văd decât papagali și paiațe politice. Toți unu și una ( nu trebuie să excludem femeile). Raportul este o mizerie ordinară. Să înțelegem că ați angajat ”ucrainieni” in instituțiile decizionale ale statului ? Cum au ”infiltrat” serviciile rusești fără să aibă oameni in structurile statului, sau banii nu au miros și ”structurile” i-au incasat contra cost pentru informații ? Care e varianta corectă ? Cine a trădat și pentru câți bani ? Dacă este adevărat este grav , dacă este minciună și dezinformare este la fel de grav. Cioclii ăștia ai României ( ăia din poză) trebuie să răspundă.

 28. pe ei ii ingrijoreaza spionajul rus, cand au tevile de informatii lipite direct cu CIA-ul, Mossadu si MI6. nu cred ca e unul in consiliul ala al secaturilor sa nu aiba telefonul ascultat de „partenerii strategici”

 29. Ai auzit de un gral militaru, de un gral vlad, de un gral gușe, de un gral stănculescu,, ca de altfel toți complicii lor, cu ar fi geoană tatăl sau ciolacu tatăl,. Deci cum mai crezi că are nevoie rusia să trimeată spioni in romania ?? Cu niscaiva mărunțis poți afla orice..

 30. RUSIA piloteaza Romania u-europeana aprox 60 % .

  De la asasinarea lui Ceausescu si pina la aderarea Romaniei la UE si NATO — RUSIA = >>> a dirijat Romania in situatia grava , puturoasa si defectuasa in care se gaseste momentan .

  SUTE DE AGENTI RUSI sunt angrenati in actuala Putere toxica a Romaniei .

  Nu mai scriu ” desteapta-te romane ” ar fi o mistocareala si acum ne aflam intr-o situatie grava , grava de tot .

 31. Cine o fi facut raportul asta? Nu cumva aia care halesc zeci de miliarde anual pentru salariile si pensiile lor nesimtite?

 32. Cu alte cuvinte serviciile secrete ruse au făcut exact ce fac toate serviciile secrete din lume indiferent cărei țări aparțin. Se pare că serviciile secrete rusești nu sunt diferite de celelalte servicii secrete care există prin lumea asta. Păcat. Eu speram ca serviciile secrete rusești să militeze pentru creșterea PIB-ului României, pentru creșterea nivelului de trai al românilor și pentru consolidarea democrației dâmbovițene. Sunt foarte decepționat că nu este așa.

 33. Cum ce a urmarit spionajul rus ? Sa afle ce fac spionii americani , englezi , francezi , germani ,……in functiile pe care le au in administratia Romaniei !

 34. Cred că rușii au o mare dilemă. La puzderia de ghenerali pe care o văd in România se întreabă ”unde dracu au ascuns ăștia armata , că nu găsirăm mai nimic, da ghenerali au câtă frunză câtă iarbă”.

 35. De la cap la coadă, numai vrăjeală vomitivă. Da’ pe bani grei.

 36. neau studiat panourile si infrastructura electrica +sistemul de telecamere stradale ..ptr corelarea datelor cu cele cu care ne spioneaza din sateliti:
  in cazul unui atac isi coreleaza atacurilor asupra nodurilor sa ne lase fara electricitate
  probabil au fost curiosi in orasele unde avem aeroporturi care sunt nodurile alimentate cu electricitate si care sunt autonome(in cazul in care ii intereseaza blackout pe radar si alte instalatii)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.